Happy New Year!!

Jaha, då var det 2012!! Jag känner på mig att detta år kommer bli ett bra år, jag ska satsa stenhårt på Cox och så finns det lite nya planer framöver som ni kommer få veta av inom en snar framtid!! Känner på mig att det kommer bli en bra förändring! Men nu ska jag inte berätta mer om det, för då kommer jag försäga mig!!

Men jag hoppas att ALLA kommer få ett bra 2012, för det ska jag försöka få!!

Ses 2012. Hejdå för detta år!



Sammanfattning av året 2011.

Januari.
I Januari var det mycket vila. En orsak var att jag inte hade några skor på han alls och sen var det mycket snö och börja töa och frös på. Som resulterade i isiga vägar = ingen körning för oss.
Han fick även konstiga utslag på halsen som troligen berodde på för mycket äpplen. Men bättre aktivering i slutet av månaden, då det även var en körträning för Mia.


Februari.
Lika den här månaden tog det lugnt i början av måanden då det var halt väglag. Jag kom även ihåg att det var jäkligt kallt! Men sen börja jag blanda uteritter mer lite mer seriösa pass i Wincents ridhus!
Lika den här månaden så börja vi köra mer i slutet och även den 27 var det träning för Mia igen!


Även här togs min favorit bild :D

Mars.
Inte våran bästa månad. Kändes som han vila mer än vad jag körde.
Vart lite kort knäppta här när vi busa i hagen. Vi hade även körträning den 12 och då fick vi testa på precison.



April.
Körde mycket den här månaden, kändes som vi börja gå framåt! Våren börja komma allt mer tussilagon slog ut och lammen börja komma :) Såklart var det även träning för Mia.



Maj.
Körde mycket den här månaden. Börja även bli riktigt varmt och vi börja ha hästarna en del i sommarhagen.

Hade även en hel helg med körning på Sorf. Träna för Mias man Ståle den helgen. Körde dressyr och precision första dagen och sen maraton sista dagen. Var en lyckad helg fast Cox var trött sista dagen!

Dressyren. Har inga bra bilder på dem andra grenarna!

Juni.
Årets höjdpunkt ägde rum STRÖMSHOLM. Spendera upp ca 2400 kr på hästsaker. Vart inte så mycket körning då jag sluta nian och det var mycket med skolan sista veckorna. Ingen körträning denna månad tyvärr. Körde även sista året på midsommar i Örnstugan.


Bild från midsommar.

Juli.
Körde mycket i Juli, eller iallafall i början. Tog kort på åkern och var och bestämde vilken valp vi skulle köpa.
Fick även mer motivation till att köra Cox då jag och Linnéa var och hjälpte till på Silverhästen. Cox fyllde även 14 år.



Leija.

Augusti.

Körde mycket denna månad. Var och löshoppade i Karins paddock och han hoppade hela 90 cm. :D





Cox fick även sin vaccenation sista augusti.

September.
Börja köra i mitten av månaden pga. lös sko. I slutet vart det många seriösa pass! Var även körträning för Mia den 25 i Heby denna gång.


Cox fick även inviga sitt regntäcke denna månad som jag köpte i Strömsholm.

Oktober.
Körde först ganska mycket, men i slutet av månaden vart det lite sämre med körningen då jag fick punktering på kärran. Löshoppade även 1 gång den här månaden! Hade även sista körträningen för året!!


November.
Hela november var en bra månad. Jag hade mycket motevation denna månad då mitt allra första KM ägde rum och min allra första körtävling! Jag följde mitt schema exakt och öva på det som skulle övas på innan tävlingen, vart många seriösa pass :)
Var även på Bio med Linnéa samma dag som tävlingen! :D





December.
Ja, vad ska man säga om December. Det var en slapp månad, ibörjan börja jag minska ner passen och sen en till 2 veckor före planerad vila vart det halt och snöigt så vart promenader + longering. Han fick bara 1 veckas vila och sen börja jag sätta igång honom nu i veckan.
Egentligen skulle han få 2 veckor vila, men pga av dem slappa veckorna före så minska jag ner hans vilovecka!!

Så här såg mitt 2011 ut, ibörjan var det inte det bästa året men vart bättre mot slutet!


Dagens körpass!

Var längesen man skrev "dagens körpass". Men körde runt gruvan idag, mycket skritt och en del trav. Men det var ganska hårt i marken också, så vart ett lugnt pass! Men det skulle det ju vara iallafall då han ska sättas igång den här veckan och i början på nästa!

Men han var lite små seg ibörjan så fick smacka på en hel del! Han var väldigt stel idag och mest i vänster, eller jag kan tänka mig att det är i höger på någotvis då han inte riktigt vill ställa igenom sig i vänster varv om ni fattar! Men jobba han i skritt och fortsatte även jobba han i traven.
När vi kom upp på vita vägen så vart an stark som en oxe och börja dra. Så jag gjorde mycket övergångar mellan trav, skritt halt, skritt, trav, halt osv. Vart bra i slutet och han släppte någorlunda i vänster varv. Så där sluta vi för idag! :D

Men jag har förståelse för att han är så pass stel, inte rört sig "riktigt" sedan 2½ vecka tillbaka så. Man kan inte begära så mycket mer av han än! Imorgon ska jag köra tidigt då dem här runt omkring brukar börja smälla smällare tidigt och då vill jag ha det avklarat!

Ska skriva ihop lite inlägg nu ikväll och imorgon. Har en del inlägg på ge, men det får ni se när det är klart och kommer upp!


Bild sen i våras



Vila!

Vart vila för Cox idag, då jag inte var hemma från Västerås innan det vart mörkt. Och jag vill gärna köra honom nu efter några veckors lugnare och viloveckan när det är ljust ute. Man vet ju inte riktigt med honom vad han kan få för sig och då har jag heller dagsljus än nattsvart ute!

Skriver imorgon om passet, om jag överlever ;) Men det tror jag!


Dagens inköp!

Köpte lite saker i Västerås idag, en luva på rean och en annan sak! Mamma köpte även en dressyrgjord till min longergjord så nu kan jag börja använda den!! :D Inne på Jula så köpte jag en balja som han kommer få äta hö i ute i hagen. Tänkte först köpa en sådan där plastkorg men den där baljan kosta lika mycket och var mer hållbar ser det ut som! Det var det jag köpte och det bästa av allt jag har lite pengar kvar också, för ovanlighetens skull :)

Denna luva:


Och så var det denna dressyrgjord:


En sådan balja köpte jag.
Murbruksbalja
Det var det jag köpte + en sak till jag inte kan avslöja i nuläget!


Sitter just nu i bilen och är på väg till ...

Sitter just nu i bilen och är på väg till Västerås! Hoppas att det finns några bra saker på hööks rea :D


Ännu en promenad!

Vart en promenad med Linnéa och Lola idag med. Fast idag vart det runt Örnstugan och ett litet lugnare tempo idag!
Cox skötte sig någorunda bra, han var rädd för en kvist som låg efter cykelbanan och så skulle han helst gå lite före mig! Men annars gick det bra!
Imorgon ska jag köra runt gruvan antagligen!


Gårdagens powerwalk!

Linnéa och jag gick en promenad med hästarna igår ner till stampers och vände. Roligt att få sällskap och kunna prata med någon! Båda hästarna var pigga och promenaden sluta med att det vart ett powerwalk pass istället. Tog ca 15- 20 min att gå. Så en liten lagom promenad sådär!

Idag blir det promenad och sen ska jag börja köra lite lungt imorgon, får se hur det slutar!


Saknar sommaren!!


Promenaden 2011-12-26

Vart en promenad runt gruvan, han skötte sig super! Var lite i slutet han skulle stanna och äta gräs, man kan ju tro att det snart är vår. Det var ca 3-4 plusgrader när jag gick och i morse när mamma åkte till jobbet så var det 8 plusgrader. Det är ganska sjukt för att vara slutet på December!

Men nu kommer snart min storebror med familj. Så ska vi äta lite, fläskfilé och potatisgratäng, mums!!


Nu är vi på väg hem efter en promenad runt...

2011-12-26_13_16 (MMS)

Nu är vi på väg hem efter en promenad runt gruvan :D


Promenad!

Nu börjar Cox igångsättnings vecka. Och idag blir det en promenad runt gruvan, känner på mig att han är pigg idag + att det blåser! Ni får väl hålla koll om ni ser en lös springande häst vid gruvan, haha :) Så illa ska det väl inte vara. Men nu ska jag gå så att jag får komma hem och duscha!!


Mina julklappar 2011!

Ja, här kommer bilder på julklapparna jag fick iår!


En barstol jag ska ha uppe vid mitt sminkbord. Som jag såg nu var trasig, så ska bytas snarast!


Foundation och mascara!


Stallboken 2012.


Eclipse filmen.


Johan Falk, dem 3 första filmerna!


Longergjord, i stl cob. När jag prova den så var det bara 2 hål kvar att spänna i. Och då hade han inte dragit in magen heller ordentligt så, ska titta om det finns en kortare dressyrgjord att köpa eller hur jag ska göra!?


En stickad kofta.


Stallstrumpor.


Lite tjockare strumpor.


Jätte underbara tofflor, dem har sådant där jätteskönt foder. :D


Presentkort.
Sen glömde jag att ta kort på 250 kr och filmen änglagård tredje gången gillt, som jag fick i julstrumpan!


En bra kväll!

Jag hoppas att alla har haft en lika bra kväll som jag! Vi har ätit julmat, öppnat julklappar och umgåtts :) Har fått en hel del julklappar, så tänkte ta kort på det och lägga upp här imorgon!

Nu ska jag titta bloggar och fb så vi hörs imorgon! God Natt!


Julaftons rutiner för Cox.

Ja, jag har ju mina rutiner. Haha :P Men just på julafton så har jag en speciell "rutin" eller vad man ska kalla det! Men pappa har alltid sagt att på julaftonskvällen ska djuren ha mer mat, för vettarna (små tomtar) som kommer och äter av den. Så Cox får ½ kg mer hö på kvällen + morötter, pepparkakor och mandarin! Så han får mycket gått och massor av julpussar!!


Min lilla plutt!!


Julafton!!

God Jul alla som läser bloggen. Är uppe tidigt idag pga att våran hund väckte mig, sen sk avi även ner och äta frukost vid min storebror vid halv 9 så aja. Kommer vara trött ikväll kanske istället?
Därför jag bloggar nu är nog att jag inte kommer ha tid något mer idag, fullt upp idag med kan jag lova!

Men nu önskar jag och Cox en riktig god jul till alla!



Fullt upp!

Jag har helt enkelt fullt upp, så jag hinner inte blogga. Men ska skriva minst ett inlägg imorgon, sen på juldagen ska jag försöka återgå till det normala igen!!


Förövrigt har Cox skor på alla 4 och brodd. Så nu kan det nästan komma så mycket snö det vill, men först vill jag hinna beställa polarpad´s. :D


Dan före dopparedan

Ja, en dag kvar till julafton. Jag längtar :D Men egentligen så tycker jag om dan före julafton bättre än julafton. Det är därför att vi klär julgranen, griljerar skinkan och spelar bingolotto.

Nu ska jag snart gå och ta in Cox, hovslagaren vill att han ska var någorlunda varm osv. Skriver mer sen, ha det bra så långe!!


Söta Leija!


Torsdag!

Förlåt för att jag inte bloggat på hela dagen, men vart ner på stan hela 2 ggr idag och handlat julklappar och sen har jag slagit in dem. Men ska försöka göra några tidsinställda imorgon, så att det kommer iallafall upp ett inlägg/ dag.

Imorgon kommer även hovslagaren till Cox så då blir det skor + brodd på alla fyra. Sen hoppas jag att jag få pengar till polarpads så jag kan få dem tills jag börjar köra!

Men nu ska jag titta på film, så hörs imorgon!


Beslutsångest!

Jag har lite beslutsångest var det gäller mitt individuella val i skolan. Det står mellan att läsa NV eller inte läsa NV och gå dem "vanliga" kurserna. Om jag läser NV får jag läsa mindre antal karaktärkurser och det är ju dem som är roliga!

Om jag väljer NV-profil är det dem här ämnena jag läser.
Matematik steg 3 och 4
Fysik steg 1 och 2
Kemi steg 1 och 2
Engelska steg 6
Svenska steg 2 och 3

Om jag nu väljer en karaktärskurs så får jag välja mellan dessa.
Träning av hund.
Kommunikation.
Hästkunskap 1
Lantbruksdjur 1
Djurspecialisering.
Engelska 6
Svenska 2
Matematik 2

Jag vet inte vad jag vill, blir så arg på mig själv! Jag vill ju bli veterinär men det krävs MVG eller A som det kallas nu i alla ämnen och hur jag ska klara det i Engelskan och i Matten vet jag inte. Den där Engelskan borde inte finnas!
Jag måste helt enkelt välja mellan att plugga skjortan av mig eller plugga men fast inte lika mycket! Helst skulle jag välja det sista alternativet men det som gör att jag blir osäker är att min största dröm/önskan är att blir veterinär. Och då när jag väljer att plugga vidare vill jag inte stå där och veta att jag måste plugga upp gymnasieämnena innan jag kommer in på högskolan. Så ja, jag vet inte!!!

Men det var som jag och Linnéa prata om. Är det värt allt plugg i slutändan och att ge upp mina mål och drömmar med Cox?? För det är han som kommer få lida och jag har tänkt på att lägga ner tid på honom nästa år. Det känns som om det kommer bli mycket tävlingar vi kan vara med på osv. För jag kan ju inte direkt köra honom hårt en vecka för att sedan köra han kanske max 3 ggr veckan efter och sen en tävling på det, det kommer inte kännas rätt för honom eller för mig!
För jag kommer inte ha någon fritid om jag väljer NV-profil, jag kommer få plugga och försöka hinna med Cox så gått det går, så det kommer gälla att prioritera vad som är viktigast och eventuellt även ge upp målen med Cox. Och det skulle vara väldigt tråkist nu när vi väl kommit igång.

Så just nu lutar det åt inte NV men jag kommer nog ändra mig många gånger under jul-lovet. Så måste överväga mitt beslut det som är + och vad som är - med det valet jag står imellan!


Jag lever!

Har inte skrivit på hela dagen, men jag har vart duktig och hjälpt mamma att städa lite i köket och i badrummet! Så det är därför jag inte uppadeterat så mycket idag. Men jag ska skriva några inlägg ikväll!!


Leija 2011-12-20

Våran hundvalp Leija som leker lite i trädgården idag!




Rally runt våran berså!




Avslutar med denna bild!!


4 Dagar kvar.

Idag är det 4 dagar kvar till jul och imorgon är det bara 3!! Men vill ni veta en sak, jag har inte köpt en enda julklapp, eller jo en förresten. Jag och min lillesyster ska ner på stan på torsdag, till mamma vet vi redan vad vi ska köpa och till pappa har vi ännu inte kommit på! Är det någon som har något försag är det bara att kommentera!

Så ska fråga lite vad han önskar sig annars får jag väl titta på internet om jag får någon insperation!


Bilder från idag!

Här kommer lite bilder från när jag fota idag.



Vad gör du matte!?? ;)



En trött liten pålle!


Att bita i kameraväskan är roligt, enligt Cox iallafall! :P


Var roligare att pussas! :)


Avslutar med den mest seriösa bilden från idag!

Var inte det bästa vädret att fota i, det var grått och mulet. Men bättre än inget!! Kommer upp ett annat inlägg med bilder på våran hund!


En händelserik kväll!

Ikväll varty det en händelserik kväll. Jag borsta Cox som vanligt och gjorde en inbakad fläta och stod och pussa på honom! Prata lite med Linnéa och sen gick jag in!

När jag nästan precis kommit in och klätt av mig så kommer mamma och Wilma hem. Wilma hade gjort illa sig på fotbollen, så fick hjälpa henne in. Sen åkte dem till akuten pga av skadan, så min morbror kom hit och häll mig sällskap. Hatar att vara själv när jag vet att det handlar om sjukhus osv. Så han var snäll att komma upp!!

Men som tur var det bara en rejäl smäll som orsaka smärtan, så det var inget brutet. Men hon kommer nog få en riktigt stor lårkaka. Men aja, så så ligger det till!

Imorgon så ska jag börja planera Cox igångsättnings vecka och om det är fint väder ska jag fota lite. Det var längesen nu :( Men det ska det bli ändring på!


Snö!!

Igår och inatt har det snöa hela tiden, så nu har vi ca 20 cm snö, och inte nog med det så snöar det lite fortfarande. Cox har ju börjat sin vilovecka nu, så jag vet inte riktgigt vad jag ska skriva om här.

Men alldeles nyss vart jag barn på nytt och var ute och lekte i snön, med våran hund. Hon tycket det var superduper roligt, men jag tycket det vr roligt i ca 10 min och sen var det mest jobbigt ;) Haha, lat!? Ska snart gå ut och mocka och fixa stallet, dem ska även få sin "andra" lunch vid 4. Har delat upp lunch-höt till dem, vet inte om Lola ska fortsätta så men jag fick inget svar av Linnéa så gjorde så idag iallafall!

Nej, skriver mer sen. Ska bara komma på vad!


Istället för snösulor!

Min hovslagre har sagt att det inte hjälper med snösulor på hästar/ponnyer som har små hovar. Som tex Cox, och jag har i alla år haft problem med snöstyltor. Men nu är det någon smart person som kommit på denna helt fantastiska lösningar. Polarpad, man klipper till dem efter så stor hov man har på hästen/ponnyn och sen sätts dem fast i dem två broddarna längst fram.
Så här beskrivs dem: Slipp "vanliga" snösulor som både kan trycka på strålen, packa ihop smuts som ger sultryck och som inte går att ta av.

Så här ser dem ut:


Jag har för mig att dem även finns i rött och genomskinlig!

Jag väljer dessa för att man kan ta av dem när dem inte behövs, man kan ha dem i flera år och att dem passar alla storlekar! Jag hoppas att dem är lika bra som folk säger!

Här är även en film om dem:





Så ska köpa dem så fort det bara går!!


Ryktningen!

Nu ikväll så stod jag och borsta Cox i ca 30 min och sen gav jag han morötter som han tycket smaka smaskens! Han är så go min lilla gris!!

Den här veckan som kommer så blir det bara att rykta honom och titta så att han inte har något sår eller liknande. På fredag kommer hovslagren också och då blir det skor på alla 4 + brodd. Dock blir det inga snösulor, men har en annan lösning på det! Så tänkte skriva ett eget inlägg om det imorgon!

Nej, nu ska jag titta lite bloggar och facebook. Men hörs imorgon!


Lite nytt!

Nu har jag ändrat min design, dock bara tillfälligt! Jag hoppas att snön kan ligga kvar fram till torsdag så kanske jag och Linnéa kan ta lite bilder. Men vi får se!

Den kanske vart lite grå och trist, men bättre än den andra iallafall! Men om ni inte ser någon skillnad tryck F5.


Vila.

Cox fick vila idag, det var pga snön. Han får bara stora snöstyltor och jag vill inte riskera att han vrickar sig! För i förrgår när jag körde när det hade kommit ca 2 cm snö så fick han snöstyltor och idag är det ca 10 cm. Men ska ta in honom och borsta honom när pappa fixar fåren.

Men då vet ni hur läget ligger till, imorgon börjar hans vila också och som sagt så kommer det bara vara 1 vecka han får vila. Sen börjar igångsättningen :D


Jag vill ha SOMMAR !!!!!


Foder ändringar!

Efter att jag läste detta inlägg för någon dag sen, eller om det var igår rättare sagt har jag tänkt lite mer på Cox fodervanor.

Jag har tänkt flera ggr att jag sa börja ge honom hö 4 ggr/ dag, då hästar är sådana djur som behöver mat fler ggr/ dag än mycket åt gången. Då hade jag tänkt att hans lunch-hö delar jag på hälften så att han får 1kg till lunch och sen 1kg till eftermiddagen. Då hinner han inte bli så hungrig och äter säkert lugnare.

Med kraft-fodret sen så får han ju det bara när han har ansträngt sig, men antingen kommer han få det efter passet eller så blandar jag i det i lunch- höt. Men som jag fatta det som så var det inte farligt att ge dem "blött" foder på morgon och kväll, så han kommer fortsätta att få morötter då.

Men det är ett problem som uppstår om jag ska blanda i kraft-fodret i höt är att när jag vikar ut det så kommer det åka runt och så kliver han i det. Så nästa gång jag är i västerås ska jag köpa 4 st sånna här och ha hö i. För då kan han äta hö + kraft i dem ute.


Dem här kan han även leka med om han får tråkigt!

Det jag har nämt här uppe är som kommer gälla på vinter, höst och vår. För på sommaren går dem ju och äter hela tiden, så igentligen är det ju inte så konstigt med att dem blir stressigare på vintern när det gäller maten.


Nästan rekord!

Ja, det är rekord för mig iallafall. Jag sov ända till halv 12 idag, måste vart flera år sedan!! Skönt var det iallafall, sen duscha jag så nu är jag fräsch igen!!

Har även ett litet problem det har snöa hela natten, så jag vet inte om jag kan köra Cox idag eller inte. Vi får helt enkelt se hur det blir!!

Men nu ska jag äta kombinerad frukost och lunch, sen blir det att fixa stallet. Kommer nog ta ett tag att mocka, då jag aldrig mocka igår!


...

Skriver mer imorgon om dagens pass mm. Men vi hörs imorgon!!



Min plan!

Jag har tänkt fram och tillbaka fler dagar, men nu har jag bestämt mig! Cox har ju inte körts så mycket på sistone och han skulle ju få 2 veckors vila nu från och med måndag. Men han kommer få en hel veckas vila och sen börjar jag med en promenad- longeringsvecka osv.

Det är det för han inte ansträngt sig så mycket nu pga halka och så vill jag ha han i näst intill topp kondition tills tävlingsäsongen börjar igen. 

Så nu i veckan som kommer ska jag göra upp ett ganska så strikt schema till han och mig som ska följas så gott som det bara går! Ska även sätta upp små mål som ska kunnas "uppfyllas" inom 1-2 veckor i taget! Alltså inte för stora mål, då man lätt tröttnar när det inte går framåt! 

Men kommer lägga upp min planering här sen! 

     

Dagens utekörning!

Äntligen säger jag bara, kunde köra lite idag! Jag skritta fram på cykelbanan i ca 10 min och sen trava jag fram och tillbaka på gamla vägen. Det var inte halt men han fick snöstyltor så körde inte så fort, så det gick bra. Trava i ca 20 min och sen avskrittning på gamla vägen i 10 min så sammanlagt så körde jag i ca 40 min.

Han var stark och lite osamarbetsvillig men det kan ju bero på att jag inte kört på närmare 1 och en halv vecka. Jobba på med tempoväxlingar, halter och att få honom på bakbenen! Lyckas lite så och så med det, men ska försöka köra samma sak imorgon! Bättre än inget, eller ?

Nu ska jag ge hästarna hö och fortsätta att titta på hjältargalan :)

Skriver mer imorgon, eller senare! :)


Jullov!!

Nu har jag fått jullov, så underbart skönt. Ska tänka på er andra på måndag morgon när ni ska gå upp till skolan ;)

När jag klev av bussen för typ 20 min sen så börja det snöa och nu snöar det för fullt och det ligger kvar :D Vill ju iallafall ha en vit jul.

Skriver mer ikväll men nu ska bloggningen börja komma igång igen!


Bild från google.


Förlåt!

Ska bli bättre med min uppdatering, men har lite mycket just nu! Har dem sista proven imorgon och sen är det inget plugg mer för detta år!! Men på fredag ska jag börja blogga normalt igen, iallafall med 2 inlägg/ dag.

Nu ska jag skriva en ny "liten" önskelista, då mamma hade tappat bort den från helgen då dem var i Västerås. Men har kommit på några saker iallafall!


Söndagens longeringspass.

Hann inte skriva i Söndags om det passet så gör det nu istället!

Det var sjukligt halt ute så var tvungen att gå jätte försiktigt med honom ut till vägen då hela våran gård är en enda stor is- fläck. Sen efter vägen sen var det sandat så tog mig ner till gärdet och longera. Han var superduper pigg, och glad för att han fick komma ut och röra på sig.
Han ville knappt skritta så fick gå med honom några varv först i båda varven, sen börja vi att trava lite. Det var inget som helst problem att göra det! Sen övergick vi i galopp och där vart det rally ibörjan men han höll sig fortfarande på volt :D

Han kunde även galoppera någorlunda bra i högervarv, men sluta när det gick som bäst i alla gångarter.


Ledig!

Var ju som sagt ledig idag, men har ëndå pluggat och är faktikst redan klar med stallet. Är så halt så Cox vart det vila för idag med, men ska lägga upp ett inlägg om dagens pass senare.

Ska snart hoppa in i duschen för vi ska på någon släktträff eller vad det var så måste väl vara lite fräsch! Men då vet ni hur det ligger till.


Helt slut!

Fick sluta halv 4 idag på helgjouren, men är ändå trött och har ont i benen. Har stått och gått ca 5 timmar idag, och då är lunchen borträknad redan. Bara imorgon kvar, skulle ju inte skada om man fick betalt också!

Det var ju tö väder igår och regna och idag hade det fryst på så Cox fick vila idag med. Det är glansis överallt nästan :( Nu ska jag se på Tv och sen blir det tidigt i säng idag med!

Förresten så TACK Linnéa för att du mocka åt mig idag, det var verkligen jättesnällt!! :D


Helgjour!

Ja, imorgon har jag helgjour + att jag måste plugga i helgen också! Inte roligt, helst hade jag vart hemma och sovit, men nej då har man helgjour i skolan från 08:00 till ca 16:00.

Men nu vet ni hur det kommer ligga till, om jag inte uppdaterar tänkte jag. Kommer tillbaka senast måndag, men något inlägg före det ska väl hinnas med!


Förlåt för dålig update!

Orkar inte uppdatera adventskalendern, har pluggat nu hela kvällen! Men fattar fortfarande inget ting, får se hur det går imorgon!

Mamma ringde även hovslagaren ikväll och inte förrens den 23 december kommer han. Dan före julafton vart det. Men får köra på gärdet och lite så fram tills hans vila och någon enstaka utekörning. Men han hade tyvärr mycket att göra, men då har han ju iallafall skor + brodd när han ska sättas igång!


Sova?

Har suttit och pluggat 1 och en ½ timme ikväll. Fattar väl lite bättre men inte riktigt att det har fastnat än. Tur att Cox ska vila imorgon och hela min kväll kommer bestå av plugg!! :(

Men hörs imorgon då jag måste gå och sova nu! God Natt alla bloggläsare! :D


Longeringen!

Longera idag som sagt och det gick över förväntan, ibörjan var han lite pigg och ville trava men inte så att han drog iväg åt något annat håll utan han höll sig på en volt runt mig. Men jag gick med honom några varv i skritt och så gjorde jag linan längre och backa in mot mitten medans han gick kvar på spåret.

Sen börja vi trava och det gick också bra för en gångs skull! :D Visst skulle han tjaffsa men jag var lugn och gav mig inte förrens han trava där han skulle! Sen gick det jätte bra där med. Vi galoppera lite också, i vänster varv gick det super, han galoppera på sin volt och kasta lite med frambenen men han tycket det var roligt min lilla plutt ;) Sen i högervarv vart det nästan bara pannkaka av galoppen. Han kan verkligen inte den, även fast vi är på volt. Så måste börja stärka upp hans högra galopp. Men gav mig efter en liten snutt i galopp, övergick sedan till trav igen.

Vi skritta av lite efter cykelbanan innan vi gick tillbaka till stallet. Hade även hans tunna regntäcke på när jag longera, då det fortfaande snöa lite!

Men jag är stolt både över mig själv och han faktikst. För att jag kunde behålla lungnet inne och inte fick något utbrott på honom och sen att han inte trotsa så mycket!


Vinter bus, förra vintern! :D




7 December. Cox olika täcken!

Cox har blivit en riktig liten fryslort, kanske matte som har skämt bort honom! ;) Men tänke berätta om hans olika täcken i stora drag. ( Hade tänkt mig ett annat inlägg sen med bilder på alla hans täcken m.m)

Men han har ca 11 täcken om jag inte glömt eller räknat någon två ggr i mitt huvud, men tror inte det.!

Han har: 

2 Vintertäcken, han hade faktiskt ett här om kvällen när det var -6 grader ute.

3 Regntäcken, varav ett flecéefodrat. Just nu har han det flecéefodrade + ett vanligt flecéetäcke.

2 Körtäcken, varav ett jag sytt själv på slöjden.

4 Flecéetäcken, varav ett med glatt utsida så inget spån fastnar.

Han har oftast det täcket med glattutsida under det andra täcket + att han sover med det med glatt utsida.

Hoppas ni förstår vad jag menar, sen ska jag fixa ett inlägg med hans täcken med bilder osv.



Snö!

Imorse så snöa det ute, så nu är det alldeles vitt ute. Jag hoppas att det ligger kvar nu och att det kanske kan komma ca 10 cm till och sen räcker det för hela vintern!
När jag kommer hem idag så ska jag longera på gärdet, dock är det kramsnö så han får väl styltor. Men ska vara försiktig!

Skriver mer sen, nu är det biologilektion som gäller! ;)


Vad vill ni att jag skriver om?

Min statestik har ju gått upp och nu vill jag ha eran hjälp. Jag vill att ni skriver en eller fler kommentarer om vad jag ska blogga om under Cox 2 veckor vila. Då jag inte kan skriva om dagens pass, då han bara kommer stå! Och jag tror inte ni vill läsa varje dag om hur jag borsta Cox osv. Haha. Nej, så kommentera nu!


Promenad!

Idag vart det bara en promenad runt Örnstugan, tog ca 15 min. Han var jätte pigg och busig idag, han vart rädd för sin skugga och snöstörarna, då var man tvungen att hoppa rakt upp i luften och kasta med huvud och framben. Busiga häst! Men tycker att det är bättre att han går framåt än att han sackar efter :D
Det var egentligen hans vilodag idag, men ville ta en promenad idag och det stod även på schemat så det vart som det stod för en gångs skull.

Imorgon blir det att longera på gärdet, får se hur det går med en häst som är piiigg! Men ska var konsekvent eller vad det heter, eller rättare sagt bestämd imorgon och inte ge mig fören han går som jag tycker han ska!.

Nu blir det plugg igen, så hörs vi antingen senare eller imorgon!


Känner att det är dags ta lite nya bilder, blir inte i helgen, men helgen efter kanske? :)


6 December. Min motivations dalar och toppar!!

Jag har olika perioder när jag har jätte mycket motivation till att köra och se hur Cox utvecklas, medans i andra stunden är motivationen nere på 0.
Det beror oftast på om jag har ett speciellt sak som jag ska "utföra" som min första körtävling, då la jag upp ett strikt schema som jag följd, följde nästan fullt ut tror jag? Sen när min motivation är nere på 0, är det oftast vädret och att jag inte har något speciellt mål att sikta mot!

Just nu är jag inne där jag har medel med motivation, lutar faktiskt mest uppåt. Men då är det allt annat som är i vägen, som t.ex. att jag har massor med läxor, prov och att väglaget är så hårt det bara kan bli. Sen när dem här veckorna är över så ska han har två veckors vila! :( Visst är det konstigt att när man har som mest att göra så är motvationen på topp!

Jag har halvt om halvt bestämt mig för att jag ska göra upp ett preliminärt schema för hans igångsättning, men det får bli i mitten av hans sista vilovecka. För då vet jag lite mer hur vädret är osv.

Då har ni fått veta lite om min motivations dalar och toppar!



Har ni märkt?

Jag tror dem håller på att göra om blogg.se´s hemsida. Lite nya former och färger är det på vissa saker och i rubriken på nytt inlägg blir det ljus-grått när man skriver. Är det bara på min data eller är det så på allas?


Godmorgon!

Hejsan svejsan! Nu sitter jag och ska snart börja min lektion. Vi håller på att göra olika tester till traktorkörkortet på datan.
Värt inlägg, men nu ska jag lyssna på läraren!!


Om jag bara våga!

Nu vart ni bra nyfikna va?? Men berättar mer sen någon dag om jag har vågat gjort det eller inte.

Nu ska jag duscha sen blir det sängen. Så god natt!! :)


Planering för v. 49 och 50.

V.49

Idag:
Köra cox.
Plugga biologiprov.

Tisdag: Promenara Cox.
Plugga biologiprov och matte.

Onsdag: Longera Cox.
Plugga biologiprov och matte.

Torsdag: Vila.
Plugga biologiprov, matte och lite på gnagarprovet.

Fredag: Köra Cox.
Plugga matte och gnagarprov.

Lördag: Promenera Cox.
Helgjour!! :(

Söndag: Köra Cox.
Helgjour!! :(
Plugga gnagarprov, naturbruksporov och matte.

V.50

Måndag:
Vila.
Plugga naturbruksprov, gnagarprov och matte.

Tisdag: Köra Cox.
Plugga naturbruksprov och matte.

Onsdag: Longera Cox.
Plugga matte.

Torsdag: Vila.

Fredag: Köra Cox.
JUL_LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOV :D :D :D

Lördag: Promenad.
Handla julklappar.

Söndag: Köra sista passet före vilan, HA ROLIGT!!! :D
Ta sovmorgon!!

Som ni ser så har jag ganska mycket plugg framför mig. Därför så är detta ett prelimenärt schema, för jag vet inte riktigt hur proven kommer ligga. Ni ser även att jag ska plugga mycket matte, men har nationella prov sista veckan på hela matteboken. Så det är mycket nu!!



Dagens utekörning!

Körde med Linnéa idag, vart en tur runt gruvan. Hade kimblewick bettet idag och han blir så lydig på det, lyssnar på minsta lilla tömmtag, så skönt! Men som sagt jag använder det inte varje dag!

Jag ägna mig åt skritt och trav idag, och en galoppfatning för att se om han var med på noterna! Och det var han. Men gick inte att galoppera och trava så mycket heller, då grusvägarna var som asfalt i hårdhet. Men man får göra det bästa av sitvationen.

Men ska lägga upp 1- 2 inlägg snart så håll koll!!




5 December. Cox foderstat!

Har berättat lite om Cox foderstat förut, men gör det igen. Då den säkert har ändrats!!

Morgon:
1,5 kg hö.
4 bitar morot.
1 skiva hårt bröd.
Ev. 1-2 nävar (0.12 kg) kraft- foder.

Lunch:
1,5 kg hö.

Kväll:
1,5 kg hö.
4 bitar morot.
1 skiva hårt bröd.
Ev. 1-2 nävar (0.12 kg) kraft- foder.
Ev. 1 nypa betfor.
Sammanlagt:
4,5 kg hö.
8 bitar morot.
2 skivor hårt bröd.
Ev. 0,25 kg kraft- foder.
Ev. 1 nypa betfor.

Där det står Ev. framför är om han har ansträngt sig så mycket eller om jag märker att han är lite trött, brukar han få lite kraft och betfor.



4 December. Styrkor och svagheter!

Tänkte berätta om mina och Cox styrkor och svagheter.

Mina svagheter:

- Jag har väldigt lite tålamod, det märktes idag kan jag säga!

- Ibland kan jag tycka att jag låser mig i händerna och blir stel hela jag.

Mina styrkor:

- Oftast tycker jag att mina händer är bra, har förbättrat mig sen jag börja träna för Mia.

- Lyssnar på konstruktiv kritik och försöker så gott som möjligt att förbättra mig!

Cox svagheter:

- Blir stark i galoppen, då han fortfarande inte har dem musklerna han behöver. 

- Har svårt att rakställa sig efter en rak väg, och att söka sig neråt på rakt spår. Men det bygger också på att han inte har tillräckligt med muskler än!!

Cox styrkor:

-
Nästan jämt så försöker han göra så gott han kan, men ibland så blir det liet bus!!

- Är okomplicerad på nya platser. Han tar det som det är!!



Vill ni byta häst!?!

Ja, idag var det ett sådant pass som kommer någon gång i månaden då jag vill bara sälja han eller något liknande. Han var så dryg man bara kan bli, allt börja med att han var rädd för våra kaniner som har flyttat in i stallet, och vart spänd nästan hela tiden jag borsta honom. Sen så skulle han inte stå stilla när jag satt på kärran och när jag skulle sätta mig i kärran så bara drog han iväg så jag höll på att ramla.

Resten av passet var en dragkamp mellan oss, han skulle bara bita sig fast i bettet och springa så fort han kunde. Passet var det sämsta på länge!! Ja, ni hör ju hur glad jag är över passet ;)


Dag 10 - 1 person jag litar på.

Jag litar på 3 peroner till 100% och en av dem är Linnéa. Vi lärde känna varandra för ca 3 år sen, tror jag att det var. Det var iallafall när Linnéa börja hyra stallplats här! Först i början var det en pinsam tysnad i stallet, sen släppte allt och sen dess har vi vart kompsar. :) 

Jag kan berätta allt jag vill till Linnéa och jag vet att det stannar imellan oss!! Vi är inte alls lika till sättet och har inte lika klädsmak, men det är nog därför jag och Linnéa kommer så bra överrens. Jag är extremt TACKSAM för att jag har hittat en vän som Linnéa jag kan lita på! :D





Hahah, bjuder på sista bilden så in i helvete!!! :P


Godmorgon!

Sitter just nu i sängen och bloggar, har i princip nyss vaknat! Nu snart ska jag gå ner och äta frukost, sen blir det att köra Cox, jag hoppas på att det inte är lika hårt i marken som igår morse! Resten av dagen kommer bestå av att göra upp en preliminär planering för Cox och mina prov. Och sen PLUGG för hela slanten, men har 3 prov, 2 inlämmningar + 2 nationella prov i matte!! Hur tänker lärarna när dem lägger alla prov och inlämmningar 2 veckor före jul-lovet??


Nej, kanske dags att gå upp om jag ska hinna med allt!


Vilken underbar häst!!

Vilken skulle inte vilja ha en sådan lydig och fin häst. Titta bara på dem här filmerna så fattar ni, en gammal travare, men så fin. (Oftast är det ju dem som är snällast, då dem får som en "andra" chans i livet.)




Om ni vill se mer om hästen Ella så sök på alizza2000 , på youtube. :)


3 December. Lite bilder ni inte sett!

Här kommer lite bilder ni inte har sett, dem är inte dem vackraste. Men så här ser det ut mesta av tiden ;)


Båda lika fina :P



Ja, det är dem bilderna jag har så länge!! Ja, ni ser ju vilken liten gris jag äger!! ;)




Dag 9 - 2 saker jag önskar jag kunde göra.

Ja, det beror på hur man ser det. Men om jag tar en sak jag skulle vilja kunna inom ridsporten och en sak jag skulle vilja kunna som "människa" om ni förstår!?

1. Kunna köra lika bra som Tomas Eriksson, en kusk som kör fyrspann!
Det skulle vara ganska coolt och vara lika duktig som han, men det är en lång bit att gå! Skulle vara roligt att träna för honom, men det får nog bli när jag har både pengar och när Cox har kommit lite längre i sin utbildnings-stadie.





Vem skulle inte vilja ha sådana fina hästar??? Jag skulle inte tacka nej iallafall!

2. Kunna trolla.
Det kanske inte var det mest realisktiska men vem har inte önskat det ibland så säg? Då skulle man ju kunna ha allt man vill! Kanske blir tråkigt i längden att kunna skaffa allt man vill ha, men just nu skulle det kännas helt okej ;)




Inne från dagens pass!!

Idag är det bättre med magen, så jag körde bulins väg + gruvan. Min lillesyster åkte även med som sällskap, inte varje dag hon är med inte. Jag trodde han skulle vara superduper pigg, men han var faktikst riktigt fin. Lite stark men körde på det vanliga två - delade bettet idag, så kan vara därför också. Men en sak jag la märke till var att han börja söka sig ännu mer ner nu på rakt spår med "vanliga" bettet. Så ska köra med kimblewick bettet iallafall 1- 2 ggr i veckan. Beror ju lite å hur mycket jag kommer köra självklart.



 

Hatade mage!!

Ja, om ni titta på videoinlägget så sa jag att Cox hade fått vila idag med pga att jag fortfarande hade ont i magen. Det har väl gått över lite, så ska försöka köra imorgon. 

Men nu ska jag titta klart på IDOL så vi hörs imorgon!! 

 

2 December. Videoinlägg!

Haha, ni ska bara veta vad jag bjuder på detta videoinlägg. Har aldrig gjort något sådant här förut, därför kan det låta som jag pratar om sådant som är helt onödigt men, men. Här kommer den iallafall ett videoinlägg över stallet!



Ja, det här är ett inlägg som tillhör adventskalendern!


Dag 8 - 3 ord jag inte kan gå en dag utan att säga.

Det var inte så svår att hitta på!

1. Hej.

2. Men

3. Jävla/jävlar. 


Är det bara jag...

.. som blir lite förundrad när man äker förbi en hästhage nu och hästarna går utan täcken!! Det är inte det att jag menar alla hästhagar utan, det är just en jag har lagt märke till. Det är att dem här hästarna gick med regntäcke mitt i sommaren när det var ca 20 grader varmt ute och nu när det näst intill är minusgrader ute och då har inte hästarna några täcken på sig alls. Det tycker iallfall jag är konstigt!!

Sen kan det självklart finnas undantag till att inte dem hästarna har täcken, att dem kanske har vinterpäls kvar osv. Får väl se om dem kommer ha täcken i vinter när snön kommer eller inte, vi får helt enkelt se!

Cox iallafall går med dubbla täcken nu, ett flecéetäcke och över det har han ett flecéefodrat regntäcke! Min lilla bortskämda häst, nej men han är rakad och har faktiskt blivit en riktig fryslort. Är det mattes fel kanske?? Och så sover han faktiskt med pyjamas, har väl adrig hänt förrens det är ca minus 20 ute förrut men nu så!

Nu ska jag klä på mig och gå ut med Leija, sen ska jag försöka göra klart min biologi uppgift. Vart hemma idag med, men på måndag ska jag gå!

     

1 December. Mina tidigare - och nuvaranade mål med Cox.

Känns som jag härmar Linnéa hela tiden med hennes idér men det får hon stå ut med!!
Tänkte göra en liten adventskalender här på bloggen som kommer hålla på 1-24 december. Med olika saker för varje dag. 

När jag var yngre och red Cox hade jag inga mål, jag var för liten för att fatta sådant då tror jag?? Sen när jag börja köra och vart äldre börja jag sätta ganska orealistiska mål/ stora mål på oss två. Som att han nästan skulle kunna gå i form på en gång, galoppera m.m. Jag ville nog bli bäst på en gång, trodde jag var bättre än var jag är!
Vi hade våra svackor, jag vart arg,beskviken och ledsen när han inte gjorde som jag ville, det vet jag idag var det beror på. Jag ställde helt klart för höga krav på honom, han kunde ju inte vissa saker jag begärde och jag kunde defenetivt inte lära ut det på det sättet man ska. Jag hade för lite kunskaper om körning och olika saker han skulle "kunna" enligt mig. Jag kan komma på det än idag att jag kan begära för mycket av honom, men då får man ta ett steg tillbaka och tänka om!

Här är en film från när jag körde med min gamla sele, jag tycket det såg bra ut då! Då kan ni tänka vilken syn jag hade då på form och liknande. Käms lite faktikst, men gjort är gjort. Och utan dem här passen skulle vi inte stå här idag brukar jag tänka! 

  

 

Efter att jag börja köra lite mer intesivt och satt upp mina mål så börja jag känna att jag ville gå vidare men inte riktigt våga ta hjälp av någon, då jag trodde Cox var talanglös, haha skämt åsido men nästan så.

Linnéa och andra människor börja tjata att jag skulle titta upp om det inte fanns någon möjlighet att börja träna för någon tränare. Kolla upp på SORFs- hemsida och såg att dem hade en körsektion, hade väl vetat om det före men inte brytt mig då, men nu skrev jag ett mail och fråga iallafall. Fick en mail tillbaka och sa att dem hade en tränare som kom ca 1 gång/ månad från Norge dem träna för. Jag sa att jag skulle återkomma efter att jag hade pratat med mina föräldrar! Mamma och pappa tyckte att det var väl en bra idé, så jag maila dem igen och anmälde mig till nästa körträning. 

Jag kom ihåg att jag var så sjukt nervös första träningen och hur Cox skulle sköta sig. Jag trodde Mia skulle säga till mig i någon stil med att han inte platsa in osv här. Men hon var bara glad att jag hade vågat ställt upp och kommit dit. Första träningen gick vi igenom lite på vad man ska tänka på när man kör och hur man skulle hålla tömmar,piska osv. Jag kan säga att det ar tvärtemot vad jag hade gjort innan. Vi gjorde en liten övning men det var mest och se vad Cox kunde eller inte. Cox vart iallafall svettig utan att göra något känndes det som, men det var en helt ny miljö, bara att åka transport var nytt!
Vi fick lite att träna på och att han skulle få bättre kondition. 

Första körträningen:

      

Efter att jag har börjat träna för Mia har jag fått mer realistika mål, jag har satt små mål som skulle kunnas nå inom en vecka osv, jag vill själv lära mig mer saker för att kunna göra det enklare för Cox att förstå mig! Jag har även insett att Cox inte kan allt än, man kan säga att han står på trappsteg 2 eller 3 kanske på utbildnig inom körningen. Men vi tar det i våran takt! Men dem mål jag hade innan jag börja träna för Mia är sådana mål jag snart kan börja sätta på honom!

Ni förstår varför vi inte kom så fort fram innan vi börja träna för tränare. Man kan säga att hon tog ner mig på jorden igen, för jag var nog uppe i mina drömar!!
Utan Mia kan jag säga att jag och Cox skulle inte stå här vi gör idag. Hon har hjälpt mig så otroligt mycket, och jag kan inte annat än säga tack till alla som har hjälpt mig att kommit så långt jag har gjort idag, dem som puscha på mig att ta kontakt och
Linnéa som näst intill ställer upp varje träning! Sen ett jätte stort tack till MAMMA och PAPPA som skjutsar mig  och betalar mina träningar. Utan er skulle jag inte stå här idag med mina realistiksa mål och drömar jag har har. NI ÄR GULD VÄRDA!! 

Även denna tävling skulle aldrig ha blivit av utan eran hjälp.

  

Ja, detta vart ett långt inlägg men var tvungen att fortsätta skriva när jag väl börja. Hoppas att det var läsvärt. :)



Min lilla gris före en körträning!  


Dag 7 - 4 minnen jag aldrig glömmer.

Känner på mig att detta kommer bli ett långt inlägg!

1. Romme resan i 9:an.

Om jag ska vara ärlig så trodde jag att den dagen skulle bli det tråkigaste vi gjorde i 9:an, men istället vart det den roligaste dagen på hela högstaidet tror jag.

Det var ca 25 minus i romme när vi kom dit, och det gjorde det inte bättre av att det var sjukt jobbigt att sätta på sig alla kläder + pjäxor m.m. Men fick väl tillslut på alla saker och sen börja mina kära kompisar klaga på att det gjorde ont och var kallt. De var väl ungefär där jag trodde att det skulle bli sjukt tråkigt.
Men när vi väl börja åka så tyckte alla eller iallafall jag, Matilda, Sanna och Liv det. Sen var vi knappt in på hela dagen sen. Men själva minnet jag aldrig glömmer med denna resa är när vi ramla framför sittliften och en kärring börja skälla på oss för att hennes stavar gick sönder! Och sen det som slog allt var Livs backflip i grön backe. Kan skratta åt det än idag! 



2. När Cox skena med mig. 
Var inte så länge sen det hände, men kan berätta i stora drag! Tror Cox hade vilat i ca 2 dagar eller något sådant, jag och Linnéa red/körde tillsammans. ibörjan var han seg, så jaga på honom lite i galoppen först. Sen jobba vi och trava bara sen på vägen hem explodera allt Linnéa börja galoppera och Cox skulle efter. Fick stopp på honom när Linnéa sakta av, sen börja Linnéa att galoppera igen och då trängde sig Cox förbi och han skena ca 200- 300 m innan jag fick stopp på honom. 
Trodde även Linnéa skulle dö av skratt!!



3. När min storesyster skulle bada uppe i våran sommarstuga. 
Vi har en sommarstuga uppe i Lykslele (Norrland) och där finns ingen dusch så man tvättar sig i sjön. Så min storesyster skulle kliva ner i sjön från bryggan och då trodde hon att, ett ben kunde vara kvar på bryggan och sen ett nere i vattnet. Men det var ju ca 1 meter ner från bryggan till botten på sjön, så hon ramla i helt och fick världens min i ansiktet. Hon trodde seriöst att hon kunde ha ett ben på brygga och ett på botten. Blondiiin!!! Hahaha!!  

4. När jag fick Cox. 
Kommer aldrig glömma den Söndag jag fick Cox. Det var en helt otrolig upplevelse och ett minne för livet! Tror jag har berättat detta en gång eller flera gånger till och med förut, men, men. Det hela börja med att jag var skötare på Cox när han stod vid Anna Bäckman, och jag och en annan tjej i stallet skulle ut på en uteritt där. Det var vinter kom jag ihåg och när vi trava så den stora hästen som var ca 1,64 till 1,70 i mankhöjd tog ett steg tog Cox 10 små. Ja, men roligt var det!
Men sen åkte vi ju hem som vanligt och jag och Wilma skulle på bio med farmor, tror det var mamma mu eller något vi såg! Men sen när vi kom hem på gården stod ett hästsläp på ladugårdsbacken och jag och min syster trodde det var kalvar (då mina föräldrar hade lurat i oss det) men det var det inte utan det var Cox som stod i den boxen! Vart hur glad som helst! :D

    


  


Hemma!

Vart ju som sagt hemma idag med, vakna vid 9 och sen låg jag och läste lite tills klockan var halv 10. Har även räknat matte en del, men måste väl fortsätta senare också!
Ska snart gå ut och ge hästarna lunch-hö, sen vet jag inte om Cox får vila idag med eller om jag kör senare vi får väl se.

Skriver mer sen! Ha det bra så länge!!


RSS 2.0