Dagens ridpass!

Var ett tag sen man skrev "dagens ridpass" Men jag red Lola idag och det gick väl skapligt bra för att inte ha ridit på över ett år. Kändes att allt inte satt som det skulle från min sida, men Lola skötte sig bra. Och var mer "lydig" sen sist jag red henne som var över ett år sen! Så Linnéa har jobbat på bra med henne! Men som sagt så satt inte allt kvar som det skulle sen sist jag red från min sida. Men hoppas att det inte tar ett helt år till innan jag rider igen!

Nu kan läsa här hur det gick för Linnéa att köra Cox.



Longering!

Idag har jag vart i Tärnsjö hela dagen i min farbrors stuga. Jätte mysigt! Vart lite kort tagna och så. Medans min lillesyster och pappa var och fiska så låg jag och mamma på en varsin utesoffa. Den var under ett partytält som det var väggar på, så det kom inte in några insekter alls knappt. Så jag sov nästan en timme. Det var så ro fyllt att bara ligga och till slut så sov jag tydligen.

Sen när jag kom hem så Longera jag i ca 15 min. Han var inte så samarbetsvillig så jag slut anär det gick som bäst!

Imorgon tror jag att det blir att jag och Linnéa ska byta häst. Jag ska rida Lola och Linnéa ska köra Cox, får se hur detta slutar. Sen på kvällen ska våra föräldrar bort så då ska vi ha en myskväll med god mat och förhoppningsvis bra filmer!


Gårdagens skitpass!

Som rubriken lyder så var inte på passet så lyckat igår. Jag körde Mellandamms rundan.  När Lola var före så gick det knappt att stanna honom och när vi var först så ibland stanna han och verkligen vägra att gå eller så var han så "dum" att han sega så mycket att traven var igentligen en snabb skritt. Kan ni tanka er hur jag försökte ha tålamodet uppe!

Men ska glömma detta pass så fort som möjligt!


Hyttskogen!


Är bra när man ska träna konditionen då hela själva hyttskogsvägen är grusväg. Så man kan trava och så nästan hur länge man vill då man inte behöver göra några avbrott pga asfalt osv. Men denna väg blir det inte så ofta, bara nästan när det är konditionsträning. Men en bra väg helt enkelt, det enda negativa är att det är en stor väg när man ska över.


Örnstugan!


Är en liten runda bara, brukar gå den med Cox ibland. Oftas blir det dagen efter en träning jag går där.


Gruvan + Bulins väg.


Detta är den lite längre rundan av gruvan, då jag kör ner vid en väg som vi kallar Bulins väg och sen hem. Denna runda blir det oftast när jag kör. Lite uttråkad men är den närmaste och lättaste vägen.


Stampers!


Är min tömmkörningsrunda nu för tiden, då vägen igenom skogen blev omgjord och smal. Var min absoluta bästa runda förut. Körde väl den jämnt, men inte längre!


Bronäs!


Den körde jag mycket förut, men har inte blivit så mycket av den nu. Men den är en ganska så mysig väg. Det går att ta fler varinter av denna väg. Men så här kör vi mest. Dem små stigarna som är i skogen är inte med på kartan så då har jag chansat lite.


Sommarrundan !


Den här vägen är över en mil lång, den kör vi oftast en gång om året. Men tyvärr så vart det inte förra året men ska väl försöka hinna med den iår.


Mellandammen!


Körde denna runda också ganska mycket förut, men har inte heller blivit av på ett tag! Men man kan säga att denna väg också är som en konditionsrunda!


Outfit precision!


Denna outfit tycker jag är lite sportig, passar perfekt till precision körning.




Ny kategori!

Nu har jag gjort en ny kategori. Jag har ritat upp mina körvägar i detta program. Igentligen är det tillför att se hur långt man springer osv. Men ett bra program då man ser på ett ungefär hur långt man kör/rider osv.

Kommer lägga upp rundorna, men dem kommer vara tidsinställda på några dagar framåt nu.


Gruvan!


Denna väg kör jag ganska så ofta, men detta är den kortare versionen runt gruvan.


Vilodag!

Idag vart det en vilodag för Cox. Hade tänkt kört men vart vila istället och det spelar inte så stor roll. Var ner på grillnatta och titta lite. Men imorgon ska jag försöka köra lite igen.


Outfit dressyr!

att och knepa ihop en outfit jag skulle kunna starta en dressyrkörtävling med. (Ni får ha översende med att det är nästan första gången jag gör en outfit bild.)

Men så ser den ut!


Jag tyckte att den vart bra, stilrent och snyggt.


Nytt till Cox!

Känns som Cox har fått massor med saker nu på slutet, pengarna bara kommer till mig men försvinner lika fort. Men nu ska jag försöka spara ihop till en ny sele. Jag får 500 kr i månadspeng nu i slutet av månaden och sen ska jag försöka få mamma att betala mig om jag tvättar fönstren hemma och sen fyller jag ju i Augusti. Så dem pengarna (kanske kan få lite hjälp av mamma och pappa) kommer att gå till selen. Sen skulle jag behöva en ny vagn också men vågar knappt säga vad jag vill ha här hemma, men så är det och det kan inte jag rå för eller?

Nej, men detta täcke kom hem till mig igår. Hade beställt ett i 105 cm som kom hem och det var alldeles för litet men när jag skicka tillbaka det så tog jag ett i stl 115 cm och det var perfekt, lite lite litet fram vid bogen men annars perfekt.


Bild tagen från Hööks.


Dagens pass!

Vart ett körpass fast jag inte hade tänkt det riktigt. Det var väldigt mörkt och det mullra längre bort så jag hade tänkt att han kunde vila. Men sen så kom Linnéa in och jag kände hur skuld känslorna börja komma så jag bestämmde mig för att köra. Med lite pepp från Linnéa. Vart gruvan + bulins väg idag igen, och det gick skapligt bra. Han tyckte nog att det var lite jobbigare idag att dra kärran då både jag och Linnéa satt i men han ska lära sig det med. Då Linnéa ska bli min groom, har jag bestämt! Men Linnéa fick även honom att börja rygga igen, så nu ska vi öva på det varje pass och jag ska inte ge mig i första taget, det är väl det jag har gjort fel hela tiden, att jag har tappat tålamodet lite. Men nu kan han det igen så det är ju bra.

Linnéa trava av honom och skritta av honom och det såg ut att gå bra. Vi ska byta häst någon mer dag, men då ska jag få rida Lola. Får se hur det går då jag inte har ridit på över ett år ca. Men det ska nog gå bra!, övertalar mig själv :P

Imorgon vet jag inte om jag hänger på Linnéa eller om jag kör tidigare själv. Vi får se helt enkelt.


Leija.

Nu har vi bestämt vilken valp vi ska ha. Och här kommer lite bilder på henne.






Tjockisen Leija.





Snart på väg!

Ska snart åka till Tärnsjö och hälsa på valparna, nu är dem nog lite roligare än förra gången för nu busar dem osv. Måste nog passa tårna för annars kommer man kanske hem med en eller två tår mindre, skämt åsido!

Ska ha med kameran så lite nya bilder kommer upp ikväll!


Sen om 3-veckor kommer någon av dem hem till oss! Längatar sååå!!!!!


Dagens utekörning!

Veckan börja bra, vart ett pass runt gruvan + bulins väg. Han var lite slö men jag fick smacka på honom för att få honom att gå på framåt. Jag ville ha en bra framåtbjudning i skritten och i tarven för den delen. Efter att vi hade travat fram och så, så börja han söka sig neråt och när vi skritt ava var han faktiskt riktigt fint. En bra början på en "ny" tid, haha. Nej, men nu ska jag försöka att hålla mig till 1-2 dagars vila i veckan. Men ni får väl se. 

Nu ska jag titta klart på Johan Falk och sen blir det sängen. Imorgon ska vi hälsa på våran hund så måste vara pigg då. Nej, nu har filmen börjat så vi hörs imorgon !


Utrustning jag vill ha !



Körförkläde, ett måste. Jag ska ha i svart! Och pris på just detta var 295 kr.



Ett Fleécekörtäcke, skulle vara bra att ha när man har vart och tränat på vintern hos tex Wincént. Detta kosta 325 kr.



Körregntäcke m. hals. Dock kostar det 595 kr.



Ett postkandar (körbett) såg många som hade det igår på Sorf, dem hade det både på storhäst och små shettisar. Och alla såg ut att trivas bra på det, så detta blir nästa inköp kosta 299 kr.

Det är det jag vill ha, men sen så ska jag vilja ha en ny sele och en maratonkärra. Ska tjata lite på pappa så får vi se vad vi hamnar.


Jag har funnit insperation och motivation !

Jag var ju på körtävlingen idag på Sorf, var funktionär där idag och om jag hade vatat att det var fler shettisar som inte var i den bästa formen hade jag anmält mig på en gång. Men nu var det inte så, tyvärr. Men det var en som sa att jag skulle satsa på HM, tror det står för Höst mäterskapen men inte helt säker.

Jag tror inte att det är en "riktig" tävling utan bara för klubben, kanske? Vet inte men ska höra mig för, om jag behöver skaffa grönt kort och hästlicens för det. För annars börjar det bli brottom att skaffa det då det är om någon månad. Men det är väl vårat mål att starta där nu, och sen Slverhästen nästa år :D Så nu har motivationen och insperationen kommit tillbaka :) Så förhoppningsvis så kommer det bli mer inlägg här framöver.

Cox fick vila idag då jag har vart på Sorf hela dagen. Från kl 11:30 till ca 18:00. Var ganska så slut i benen! Men jag fick ju se fina ekipage och man lär sig en hel del bara av att titta på!

Nej, nu ska jag titta lite bloggar och sen blir det sängen. För är det fint väder imorgon så ska jag putsa fönstren hos min faster, har ju redan förbrukat dem pengarna så pappa måste få tillbaka dem snart! :)

Vart ett ganska lånt inlägg men hoppas att ni orkar läsa det.


Grattis på födelsedagen lilla bubben !

Idag fyller min lilla "gris" hela 14 år. Bästa som har hänt mig, även fast vi har våra små "konflikter" ibland, haha :)









Du är den bästa som finns, för mig iallefall :) <3

Gårdagens tömmkörningspass!

Som rubriken lyder så tömmkörde jag igår, torsdag. Linnéa och Lola var även med, vi gick runt Stampers. Jag räkna ut att det måset vara över ett år sen jag tömmkörde/körde där. Sen dem gjorde om vägen där i skogen så går det inte att köra där, eller man måste kliva av osv. Så därför har det inte blivit av, körde jämnt där förut men nu blir det bara gruvan.

Jag tror Cox tycket det var lite roligt att komma "bort" från gruvan. Vi har kört där ganska så mycket på sistone, tyvärr! Men det blir så när den går snabbast och enklast att köra. Men ska försöka få med pappa till Sorf så att jag kan köra igenom honom en gång innan den 13 Augusti. :D

Cox fick vila idag, hästarna sover förövrigt inne i natt då dem sa att det skulle bli åska. Men imorgon ska dem ut igen. Vi får se hur det blir med något pass imorgon då det är körtävling på Sorf, jag och Linnéa ska vara funktionärer.


Slö!

Körde runt gruvan idag med, pappa cykla med som sällskap. Passet idag var ganska så slött eller vad man säger. Cox gick sakta, han är väl trött efter passen som har vart. Han var även stel idag.

Men vi tar ny tag så ser vi hur det går :)


Dagens utekörning!

Vart ett pass med Linnéa och Lola idag med, men idag var Cox ganska så trött! Vi trotsa regnet idag, det verkligen spöregna. Så jag trodde att detta pass skulle bli ett drygt pass men det vart det inte :D Jag tror att mycket beror på passet igår, han var mer mjuk idag och kunde gå i en stadig form i skritt och trav. Han samla sig även i galoppen några korta stunder, för sen blir det för jobbigt. 

Vissa stunder blev han lite stark, men då gjorde vi halt och så börja vi om :) 

Detta pass var ett av dem bättre på flera veckor. 

 

Gårdagens pass!

Gick med Linnéa och Lola över till Hyttskogen. Vi båda körde ett konditionspass, jag lite lungnare än Linnéa :P Han var lite slö på bortvägen, men på hemvägen var han ganska så stark. Men då körde vi en övning som jag har gjort förut. Jag trava några steg sen halt, sen galopp, sen halt osv. Han vart lite mer lyhörd men han hade ingen lust att gå iform så mycket, men vart lite bättre mot slutet. :)

Så var gårdagens pass!


Dagens inköp!

Var ju somsagt i Västerås idag med Linnéa, köpte lite grejer för ca 1000 kr. Det är inte det lättaste att spara pengarna, haha ;P Men detta köpte jag:



Den ny inkommna tröjan på Hööks köpte jag idag för 249 kr.



Skor köpta på City Gross kosta 399 kr.



Ny inkomna lädergrimman på Hööks med klinkers på. Kosta 279 kr.



Mobilhållare som man har på armen, min mobil ringer upp "alla" om jag har den i fickan på ridbyxorna. Så denna var välbehövlig. Kosta 49 kr.


Morgondagens planer!

Imorgon åker jag till Västerås med Linnéa och hennes mamma, vi ska väl till Hööks och glada hästen. Skulle vilja in på City Gross och titta på deras hästgrejer. Men vi får väl se! Ska försöka hålla i mina pengar, men det är inte det lättaste och inte heller när Linnéa är med, haha :P

Nej, nu ska jag titta lite bloggar mm.


Dagens!

Körde runt gruvan idag, inte det bästa passet kanske! Det börja redan i stallgången då han såg något som inte jag såg, och han vart tydligen jätteorolig så han bajsa på sig, haha. Nej, men han bajsa iallefall och det brukar han bara göra när han är nervös. Så jag var tvungen att stänga stalldörrarna för annars stod han inte stilla. Så jag sela på honom osv. Sen så skulle vi ut och köra och han var jätteseg så fick smacka på honom en heldel. Men så börja vi trava och då var han ju rädd för allt, men gick väl skapligt bra. Sen börja vi galoppera och han galoppera i en långsam galopp, och det var jag jättenöjd med.

Han har lättare att samla sig i galoppen med hackamoret, vet inte varför men så är det. Men jag har inte riktigt kommit på hur jag ska göra för att få honom att gå i form i skritt och trav med hackamoret. Tror det är enklare att komma ifrån arbetet med det än med bettet. Så om jag kör imorgon så ska jag köra på bettet igen. Han blir mer uppmärksam på mina hjälper och så när jag byter lite då och då.




...

Har faktiskt börjat tröttna på att blogga här, har inte så många besökare och inga kommentarer så har faktiskt funderat lite fram och tillbaka men jag vet inte hur jag vill göra. Men vi får väl se hur jag gör. 

Cox har iallefall fått vila två dagar, har vart lite dåligt väder och har inte haft tid. Men skriver väl lite då och då. 

  

Jätte seriöst!

Hade tänkt att passet skulle bli ganska så seriöst idag, men sluta med att vi busa ist, haha. Körde med Linnéa och Lola, det hade ju regnat och åskat tidigare idag så det fanns vattenpölar lite var stans. Och dem tyckte Cox att man kunde hoppa över med kärran bakom och jag tyckte att man kunde springa i dem. Men det sluta med att jag tycket också att man kunde hoppa över dem, haha. Jag hade bara T-shirt och shorts på mig och på fötterna så hade jag foppatofflor. Så jag var ganska så skitig och blöt minst sagt, var tvungen att skölja av benen i duschen när jag kom hem. 

Vi körde  väl ca 45-60 min, och vart som ett konditionspass, mycket galopp och trav. Såklart så hade vi skrittpausar, men Cox var både blöt, svettig och skitig. Min lilla bubbe (bara för att reta Linnéa ) haha ;) Körde med hackamoret, jag trodde att han skulle vara ganska lung men inte efter galoppen så mina händer mådde inte så bra. 

Nej, ha det bra så ska jag försöka uppdatera imorgon. Men jag gör lite annat på sommaren, så bloggen kommer lite efter :( :) 



Längtar som bara den, vill ha en valp nuuuu! 

 

Kvaft.

Cox fick vila idag, dels för att vi åkte till Tärnsjö redan kl halv 9 imorse. Men vi åkte inte till valparna på en gång utan till min farbror och fika. :) Sedan åkte vi till valparna och dem var så söta :D Så nu ska vi tillbaka och titta på dem om ca 3 veckor och sedan efter det är det bara två veckor kvar :) Hade med mig kameran så här kommer lite bilder !







Ni får nöja er med dem här bilderna, tar så lång tid att ladda upp systemkamera bilder :( :)


Bilder!

Var ju tvungna att ta nya kort till designen, så vi gick ut på åkern och fota lite. Det var även dagens pass! Han har ju gått 3 dagar i streck så en vilodag skada inte. Ska försöka hinna köra imorgon innan vi ska till Tärnsjö och titta på valpen, längtar :)

Här har ni några utav bilderna, men Cox skulle bara äta gräs och ha öronen bakåt. Men något enstaka kort vart väl skapligt bra :)





En som vi båda blunda på



Och sen två lite halvmiffade



Eller miffad vet jag inte om bilden vart, Cox hade öronen framåt men jag såg däremot helt miffad ut.



Ja, nu har jag bjudit på mig själv så det räcker för ett tag ;) Men ha det så bra så hörs vi.




Ny design !

Vart ett ny design, var verkligen välbehövligt. Den förra hade ju bara vinterbilder, lite tråkigt mitt i sommaren. Men nya somriga bilder och en härlig grön nyans, passar även till hösten ;) 

  

Dagens utekörning!

Körde en sväng med Linnéa idag. Vart runt gruvan, körde väl i ca 30 min och han var förvåndsvärt lung. Men han har ju vart ganska så trött nu dem senaste dagarna, men idag fick han lite betfor och morötter. Så vi får väl se om det hjälper.

Det har nog hjälpt att jag har kört lite mer seriösa pass nu i veckan, för han börja arbeta på en gång nästan idag i skritten och traven var nästan som en dröm, haha. Och han samla sig även i galoppen. Men vart lite, lite strak ett tag då Linnéa börja galoppera och jag och Cox skulle inte göra det men när jag väl fick honom lugn igen så vart han fin igen :D Tycker verkligen att det är roligt att köra nu, när det börjar gå framåt igen. :)

 

Dagens pass !

Körde på gärdet idag och vi öva på halvhalter och på att minska och öka volten. Han var trött idag, men var ändå ganska samarbetsvillig. Har tänkt att börja ge han lite betfor nu så att han inte är så här trött resten av sommaren. Men vi körde väl ca 45 min och det gick bra, men han var ganska så slö. Imorgon blir det en utekörning tror jag :) 

Förresten så på fredag åker vi och hälsar på våran nya hundvalp. Kameran ska vara laddad och det ska bli många bilder, så håll koll på fredag eftermiddag/ kväll. :D 

Ha det bra så hörs vi :) 

  


Snart dax!

Ska snart ut och köra på åkern, eller efter kl 2 blir det. Ska fortsätta att öva på halvhalter och öka och minska volten. Sen även köra lite tempoväxlíngar i alla gångarter.

I natt kom även Linnéa hem, tror jag ? Om inte det vart något fel, dem har ju jämnt sådan otur när dem ska utomlands. Förra gången dem var utomlands fick dem stanna en vecka till pga av vulkanutbrottet på Island. Och nu när dem åkte till Grekland så var det först strejk och sen har det ju vart oroligt där nere pga att dem har dåligt med pengar i Grekland. Ja, men hoppas att dem är hemma så jag får träffa henne idag :D

Nej, nu ska jag tänka ut lite fler övningar till dagens pass. Men ha det bra så länge så skriver jag senare idag :) 

 

Utekörning.

Eller säger man uteritt även fast man kör? Vet inte, men jag kallar det för utekörning.

Körde iallefall en runda runt gruvan idag och jag hade inget mål med passet. Eller jo ett, att ha roligt :D Så att han ska vara positiv utav att vi ska köra på åkern imorgon ;)

Jag har kommit in på Ösby, men även nere i Norrköping. Men jag ska ta Ösby, men hade vart roligt att gå i Norrköping, hade tackat ja om jag kunde ha med Cox. Men nu får vi nöja oss med detta.

Nu ska jag titta klart på Johan Falk och sedan blir det sängen. Så god natt !


Vila!

Cox fick vila idag, men ska försöka köra imorgon :D


Dagens körpass! 2/7-11

Vart inget bloggande igår men Cox vila. Men idag så vart det ett pass på åkern igen :D Jag öva på att få honom i en så stadig form som möjligt i trav och skritt, galoppera inget idag. Öva även på halvhalter och dem satt bättre idag än förra passet, gjorde lite serpentinbågar och öka och minska volter. Passet idag var riktigt lyckat, kul att det börjar gå åt rätt håll igen. :D 

Nej, nu ska jag vara lite social med mormor så hörs vi imorgon. Ha det bra så länge :) 

 

Bild från förra passet :)


RSS 2.0