Inte min dag!

Idag var det inte min dag precis, först det med halsen och sen skulle jag ut och och köra ett kondition pass som jag skrev tidigare. Men det sluta med en promenad/tömmkörnings pass. Vart inte så så ansträngande som jag hade tänkt. Kunde även inte gå så snabbt då halsen gjorde ont och mitt knä.

Om ni vill veta varför jag inte kunde köra var att det var punktering på ett av kärrans däck. Hann bara några meter på gammla vägen, sen kände jag att det lät så konstig så titta på däcken och då var det som sagt punktering. Så denna dag var inte den bästa, och sen är hele veckoplaneringen förstörd då jag inte vet när pappa får tag på något nytt däck. Värsta är om vi måste åke till västerås, för då blir det inte förrens i helgen. Men får hoppas på det bästa!

Ja, så denna dag vill jag bara glömma!


Snart.

Ska snart gå ut och köra ett konditionspass med Cox. Blir vid gruvan som förra gången. Hoppas att det inte är så mycket folk där bara, nu när det är höstlov. Men finns säkert någon väg så det löser sig nog. Skriver mer sen, ha det bra!

Min halsont har gått över ganska så mycket så det är helt okej just nu!


Bra start!

Jätte bra start på lovet att vakna med världens halsont. Var tvungen att ta alvedon och en halstablett så nu är det lite bättre men inte helt okej! 

Varför just på lovet??

Nej, nu ska jag titta lite bloggar m.m så skriver jag senare ikväll!

  


Veckoplanering v. 44

Ja, det var ett tag sen jag gjorde en veckoplanering. Men det blir iallafall för v.44 då jag har lov, för då kan jag köra, eller vad jag ska göra när det fortfarande är ljust ute!

Veckoplanering v.44

Måndag:
Konditionsträning. Galopp intervaller.

Tisdag: Dressyr i Karins paddock.

Onsdag: Utekörning utan större krav!

Torsdag:(Vila) longering + lydnadsträning.

Fredag: Längre uteritt. (tänka framåt eller bakåt, beroende på hur han är!)

Lördag: Klättring för hand. Rygga i backe.

Söndag: Dressyr vid Wincent. Öva dressyrprogram.

Nu hoppas jag att jag kan hålla denna veckoplanering, men jag hoppas!


 


Klättring 30/10-11

Idag vart det att ta sig mot gruvan för att köra lite klättring i backe! Han var riktigt duktig idag, på dit vägen sacka han inte efter något, men vart lite på vägen hem! Men annars gick det bra, vi rygga några steg uppför backen och några steg nerför.
Tog vägen över sten havet dit och även hem fast då en annan väg fast ändå på stenhavet. Om ni fattar, men det var för att han ska få tänka lite på vad han sätter fötterna och för att variera vägarna lite. 

Det var dagens pass!

  

Sista perioden kvar nu och Sala ligger und...

2011-10-30_17_25 (MMS)

Sista perioden kvar nu och Sala ligger under med 1-5 :(


Är på väg hemåt efter ett klättringspass f...

2011-10-30_12_32 (MMS)

Är på väg hemåt efter ett klättringspass för hand! Skriver mer sen!


Söndag!

Idag är det Söndag igen, fast det gör inte så mycket idag då det är Höstlov imorgon. Så underbart skönt!

Idag är planen att gå till gruvan och klättra med honom för hand, det var även det ett tag sen sist. Senare idag ska jag till Idrottshallen med familjen och titta på elitseriematchen Sala IBK mot Rönnby! Så vi åker ner till tre så att vi får en hyffsat bra plats till matchen.

Så jag hade tänkt att jag skulle hinna göra klart stallet + klättringen och även hinna duscha före kl 15:00. Så nu ska jag väcka Linnéa, så ska vi äta frukost. Men hörs ikväll!

 

Löshoppning!

Idag vart det att gå till Karins paddock och löshoppa. Han tyckte det var roligt tror jag, få göra något annat än att bara träna dressyr. Och ett + var ju att han får arbeta mag- och fram musklerna. Linnéa och Lola var också med, så löshoppa först Cox och sen Lola. 

Börja först med att försöka longera honom lite i trav innan, han skulle få börja hoppa men det gick som det gick! Så börja hoppa ett litet hinder med cavalettis framför man han sprang bredvid så tog bort dem och så fick han hoppa fram på ett hinder bara! Men när jag höjde hinderna så fick han ingen bra avståndspunkt så satt dit två cavalletis på rad bredvid varann så att det vart som ett hinder över hela, om ni förstår, och då gick det bättre med det andra "stora" hindret också! 

Jag la upp bommhållaren på 95 cm och då ligger bommen på 100cm (1m) men det rev han så sänkte ner till 60 cm igen så att han fick sluta på en lätt höjd för honom! 

Ja, det var dagen pass! Här kommer lite bilder!



Här är våran fina löshoppnings bana, haha! Alla sätt är bra utan dem dåliga, eller vad man säger!



Hindret som Cox och Lola hoppade, dock hade Cox cavalettis framför, men detta är Lolas höjd så ni inte tror att Cox hoppa 1,10 m. 



Lola och Cox efter dagens pass! Trötta men glada! :D 

   

?

Sitter och funderar vad jag ska göra med Cox imorgon? Anntingen löshoppa, dressyrpass vid Wincent eller en längre uteritt? Undra vad jag ska välja, vi får väl se vad jag känner för imorgon! 

Ja, nu ska jag gå och lägga mig och titta några gånger på  dressyrprogrammet! Så skönt med helg och sen LOOOOOV!!! hela veckan!

 

Utekörning 28/10

Körde gruvan + ner en annan väg så att jag kommer vid snötippen. Körde först vita vägen, sen körde jag några varv på vändplatsen. Han slappna av i skritten, men var stark i traven så jag galoppera av han lite uppför till Christina Schaktet. Körde på parkeringen i både skritt och trav, kunde även minska och öka volten i trav dessutom :D Jag gav mig när han var fin i traven, sen istället för att ta bulinsväg så tog jag av en väg före så att han fick lyfta lite mer på fötterna också då det var lite rötter! Han vart lite stel där, men det var för att han inte har gått där på ett tag!

Men vart fin sen i skritten igen, körde väl ca 45 min och passet var lite mer än okej. Alltså inte helt bra!


Dagens pass!

Idag hann jag köra innan det blev mörkt då jag hann med 3 bussen hem! Jag kom ut till stallet vid 10 i 4 och sen vid 20 över så körde jag ifrån stallet. Körde först vita vägen, han vart fin jätte snabbt idag. Så när vi var nere på slutet av vita vägen så var han jätte fin i traven. Sedan nere på vändplanen där skritta jag honom i vänstervarv och ställde igenom honom. Sen så vart det att galoppera hela vägen upp för den vägen, vände där uppe och skritta och trava ner! Skritta på vändplanen igen och få honom att förstå hur han ska gå på volten. Sen galoppera vi upp igen och vände och skritta och trava ner. Nu så la jag in lite trav på volterna och han vart lite mer springig, men då bröt vi av till skritt och jobba så ett tag. Galoppera upp igen, men nu "gasa" jag på lite för att få honom att sträcka ut ryggen, kunde samla ihop honom bra igen, utan några problem! 

Hade tänkt att ta några större varv på volt uppe på parkeringen, men då stod det självklart en bil där, men trava av honom istället på den korta lilla vägen vid Christina Schaktet och även på bulins väg. Han var fin i tarven hela vägen hade en samlad form som han inte har haft på jätte länge i traven. Lät han gå iform upp till Styrars sen skritta jag av honom över gärdet vid Örnstugan och hem. 

Vi var ute i ca 55- 60 min, och det var roligt att köra idag. Cox vart jätte svettig, men det var inte så konstigt körde ganska så hårt idag, men innan den 19/11 så ska han rakas igen!

Ja, det var dagens konditionspass!

  


Gårdagens pass 26/10-11

Körde vanliga gruvan rundan igår + några varv på parkeingen. Han var lite stel och osamarbetsvillig, han är även rädd för sin egen skugga. Så ibland när han kommer ihåg att han är rädd för den så kan han tvärstanna och "frysa fast" från trav direkt till fast form, haha! Nej, men lite drygt!

Har inte så mycket mer att säga om det passet, mer än att han vart fin i skritten på slutet!


Matte!

En lektion kvar nu då, och det är matteprov. Så roooligt!!! Även kul när Lina sitter och skrattar åt mig, medans hon själv tar 10 i 2 bussen hem!! Nej, nu ska jag titta igenom lite i matteboken, så att jag kan lite iallafall!

Skriver om gårdagens pass och dagens pass när jag kommer hem!


Duscha.

Nu är jag anmäld till Km:et. Jag ställde lite frågor och jag får inte ha benskydd, så det är som viken dressyrtävling som helst. Sen så måste jag ha förkläde, och huvudbonad (hjälm). Och Linnéa ska få den stora äran att vara groom. :) Nu ska det bara pluggas dressyrprogram och så ska jag köra igenom det några gånger med Cox också. Så ska det nog sitta!

Förövrigt så har jag kört ett russ idag på skolan, hade stalltur i stallet så vi körde trav. Jag fick ha ett russ, som jag förövrigt inte kom ihåg namnet på men! Ja, iallefall bara för att jag är van att köra så fick jag köra honom själv utan någon instruktör. Lite bakrädd var han men inget som märktes jätte mycket av! Snäll var han iallafall, så fick han duschas efteråt :)

Cox däremot hade vilodag idag! Nu ska jag gå och duscha. Hörs imorgon, God Natt!


Fel!!

Råka lägga upp fel program, det är detta som ska köras http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_425/ImageVaultHandler.aspx så nu gäller det att träna!!

Ska anmäla mig ikväll till KM:et!


Vad skulle ni göra?

Jag var nyss ut på Sorf´s hemsida och såg att det var KM dressyr för körning den 19 November! Jag vet inte hur jag ska göra, jag vill men ändå inte! Hur skulle ni göra? Jag skulle vara så nervös att jag bajsa på mig eller glömma programmet! Eller så skulle Cox stanna och jävlas inför publiken! Vad skulle var värst? Nej, jag ska tänka fram till på Fredag sen får vi se hur det blir!

Här är inbjudan: http://www4.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_405374/cf_57129/SalaortenRF_KM%20Inbjudan%202011.PDF 

Och detta är programmet som skulle köras isåfall: http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_391/ImageVaultHandler.aspx

Vi får se hur det blir!


Dagens utekörning!

Körde bara runt gruvan idag, bara den korta rundan. Alltså inte ner vid bulinsväg, jag hade inga hög krav på honom idag utan bara få bort ev, träningsvärk. Börja med att skritta fram i ca 10 min, sen blev det lite trav och sen galopp och sen avtravning och sist men inte minst avskrittning. Ja, det var dagens pass. Inte så mycket att skriva igentligen!

 

Dressyrpasset den 23/10

Var till Wincent med Linnéa och körde lite dressyr. Jag tycket inte passet var så jätte bra, men vart helt okej på slutet. Han var allmäntseg och sen vart han bara springig i travet, så det fanns ingen mellanting. Öva mycket på volt i vänstervarv och han var fin i skritten, men han koncentrera sig inte i traven så ägna mig mycket till skritten istället. På slutet så galoppera jag, först i vänstervarv och det går ju jämnt bra. Kunde även galoppera lungt i det varvet på volt :) Sen skulle jag galoppera i höger varv på volt för att han skulle fatta högra galoppen bara för att det är den har svårt med. Men tror ni han gjorde det, nej! Han körde förvänd galopp istället, så ni kan förstå hur stark hans vänstersida är i galoppen! Men sen så gjorde jag som en serpentinbåge så att det vart en snäv sväng där han fatta höger galopp, så att det inte kunde bli fel. Och det gick, då vart Lovisa lite glad igen. Då jag igentligen detta pass kunde ha försvunnit. Man måste ha sådana pass också. 

Det värsta är att jag säger som Linnéa att jag tycket det är jättesvårt att köra utan tränare nu. För jag vet att jag gör vissa fel, och då kan inte Mia påpeka och hjälpa mig med det då, så det är lite drygt att känna så men förhoppningsvis blir det bättre!

Det hela sluta med en galopprusch mot Lola uppför grusvägen vid gruvan så att han fick sträcka ut ryggen, efter dresseyren! 

    


Sängen ropar!

Just nu ropar sängen att jag ska komma och sova, men först ska det duschas! Skriver om dressyrpasset imorgon och sen kanske om ni har tur att jag lägger upp en veckoplaering. Var ju ett tag sen sist!


Städning!

Städa sadelkammaren och stallet igår, så jag tänkte att ni skulle få se lite för-och efter bilder!

FÖRE:



EFTER:



FÖRE:



EFTER:



FÖRE:



EFTER:



FÖRE:



EFTER:



FÖRE:



EFTER:



Ja, det vart ju lite skillnad. Jag kan ju säga att det verkligen behövdes städas. Behöver ju inte gå in på detaljer hur sktigt det var, men kan säga att det var skitigt! Men nu är det rent i både stall och sadelkammare!

 








Gårdagens pass!

Hann inte skriva om lördagens pass igår så gör det idag! Jag och Linnéa körde tillsammans vid gruvan, så vi körde först vita vägen han var väl lite stark men inte så jättefarligt. Sen så galoppera vi ett lungt tempo upp för grusvägen från vita vägen upp till Christina Schaktet. Sen ville jag ha lite fart, då jag tycket att det gick lite för sakta i alla gångarter. Så vid en annan liten grusväg där "gasa" jag på lite i galoppen för att få upp tempot. Han vart lite övertaggad men lungna ner sig sen. 

Vi gick ner till en "ny" parkering, eller den är inte ny så men för oss. Körde på volt för att kunna ställa igenom honom, och körde lite serpentinbågar då det var perfekt för att få lika stora serpentiner. Sen efter det så körde vi tillbaka förbi vandrarhemmet och upp vid vita vägen. DÅ EXPLODERADE ALLT!!!!!

I början så gick det hyffsat bra men, stark för att Lola låg före. Så han ikapp dem, då Linnéa hade saktat av för att byta galopp tror jag eller något sådant, men när jag kom ifatt och hade fått han att lugna ner sig lite så så Linnéa. - Jag galopperar igen. - Ja, vi får väl se hur det går sa jag. 

Så Linnéa börja galoppera och då flög djävulen i Cox han fick värden fart och galoppera om Lola. Sen vart det sken, han bet sig fast i bettet och bara drog. Och jag försökte få honom att sakta av, Linnéa trodde väl först att jag ville det själv så hon fortsätte det i samma tempo. Så fort Cox hörde hur Lola närma sig så öka han ännu mer och jag försökte få honom att sakta av. Sen förstod väl Linnéa och börja asgarva. Haha, jätte roligt :P Schysst kompis? Nej, men det såg nog roligt ut!
Men för att få stopp på honom så skulle jag styra ut mot skogen för där var det ju träd, men tror ni Cox stanna. Nej! Han trodde vi skulle in i skogen, så jag var ju tvungen att styra ut honom och då så körde kärran upp på en liten sten. Trodde då kärran skulle vicka och jag flyga ut. Men så vart det inte som tur var, men lag lyfte säkert 10 cm från kärran. Haha, då önska man att man hade en filmkamera i högsta hugg! Nej, men fick väl stopp på honom till slut efter ca 200 m. Ja, men vart väl inte ett sånt bra slut i form precis, men vi hade lite roligt iallafall, så det får överväga det sämre med passet. Man måste ju ha lite roligt ibland!!

Ja, hoppas ni orka läsa allt. Men så var Lördagens pass till största allmänhet!

   

Ibland exploderar allt i honom, min lilla bushäst!!

 

Stallet hela helgen!

Ja, vart en riktig stallhelg denna helg. Både städat och kört ett dressyrpass! Kommer lägga upp lite inlägg inom kort så håll koll. Ska väl igentligen plugga fiskar, men måste göra ett uppehåll för att kunna få in något i huvudet.

Men som sagt kommer upp lite inlägg inom kort!

 


Lång dag!

Har vart en lång dag i stallet idag, jag gick ut vid 10-tiden och börja mocka och fixa hö! Sen så kom Linnéa och så körde vi, berättar mer om passet imorgon då jag är för trött för att skriva. Tanken är att vi ska gå och lägga oss nu för att sen orka upp till Wincent imorgon, ska dit tidigt!


Snart dax!

Nu är det snart dax att gå ut till stallet och börja med att mocka och fixa hö. Och även köra! Sen blir det att ta tag i städningen, inte lika roligt men är behövligt!

Ska försöka ta för och efter bilder på röran! Haha, nej nu ska jag klä på mig för att sen palla mig ut. En positiv sak är att det inte är så kallt ca 10 + grader :D

Hörs sen!!


Svar på tal!



Ja, jag ligger mellan 8-11 unika besökare per dag sen på sidvisningar ligger jag upp imot 22 st. Inte så mycket, men jag bloggar till en viss del för andra men sen vill jag hålla koll på vad jag gör med Cox. För då kan man liksom gå tillbaka och titta vad man har gjort och hur han har utvecklats. :)

Så, så ser det ut!


Hiss och Diss!

Tänkte köra en hiss och diss

Börjar med en diss, då jag sparar det positiva till sist.

Diss:


Att det inte finns något bra stalltäcke i stl 105, antingen är det bara storlekar från 115 och uppått eller så är det för mycket fyllning i det :( Blir så ledsen! Skulle vara perffa med ett stalltäck i stl 105 med 100 gr fyllning!

Hiss:







Jag vill hissa att hööks börja ta in lite dyrare saker till sitt sortiment, men det tråkiga är att det är till ridhästar på det sättet, men hoppas att det kommer komma in lite dyrare ponnysaker :D Kan ju hoppas!!

Det var min hiss och diss! Även så kommer detta inlägg läggas in i en ny kategori, som just kommer heta hiss och diss!

 

Helgens planer!

Lördagens planer:

Vid 10-tiden kommer Linnéa då börja vi med att fixa stallet och sen blir det att köra och rida.

Efter att vi har ridit och det blir det att städa stallet och sadelkammaren.

Efter det blir det att åka och handla på gammla bettan (Linnéas moppe) sen slappa. Laga mat blir det att göra sen och sen filmmys.

Så ser lördagen ut!

Söndagens planer:

Då vaknar vi i skaplig tid, för att sen gå ut och fixa hästarna. Då det kommer blir ett dressyrpass hos Wincent.

Kommer hem och fixar stallet.

Sen blir det plugg för min del!

Och så ser söndagen ut!


Jag vill ha detta!!!

Denna sele skulle inte sitta fel, heller inte så superdyr! Den kostar 2240 kr, den kostar 1990 kr dör minishetland och shetland, men Cox behöver ponny så då vart det 250 kr extra. Jag har bestämmt mig, jag ska ha den, haha. Men önska kan man, men ska försöka spara lite pengar, men det är svårt. Här kommer lite bilder, tagan från http://www.driveout.se/selkammaren/index.php?act=viewProd&productId=543 


Hela selen:


Fint huvudlag:



Selens bakparti:



Selens framparti:



Det som ingår i priset:

"Start" är vår selmodell som passar utmärkt för hobby och fritidskörning och till lättare tävling.

Komplett inkl. brösta, däckel, baksele, draglinor, töm och huvudlag. Strl minishettis, shettis, ponny. Färg: Svart.

Denna sele har:

-Huvudlag utan skygglappar

-.Separat upphängd nosgrimma (gör att nosgrimman ej påverkas vid tömtag)

-Rejäl och tryckavlastande selettdäckel, passar bra för 2-hjuliga vagnar och vagnar med "U-skakel".

-Snabbkoppling på däckeln.

-Baksele med separata ländremmar

-Öppningsbar svanskappa

-Fodrad brösta, bukgjord och nackstycke

-Nylonförstärkt på särskilt utsatta ställen

-Mjukt och trevligt läder

-Bruna tömmar 18 mm breda.

Det jag INTE tycker om är att tömmarna är bruna, men man kanske kan fjäska?

Sen denna kärra till:



Men om nu jag skulle få detta, eller köpa selen själv eller något sådant så skulle jag prata med Mia först så att det går att tävla med dem så att jag inte beöver köpa nytt fall att det skulle vara "fel"


Dagens pass !

Körde runt gruvan. Körde även ca 10 varv på parkeringen vid gravan vilket gick super. Visst var han lite pigg, men det kändes bara bra att han var det idag. Han var inte dragig eller någon sådant så det var bara skönt att köra idag! Det ända han var lite,lite jobbig med var i galoppen men annars jätte fin. 

Vart glatt överraskad när jag kunde släppa hela höger tömmen i vänster varv och bara arbeta med vänster och "styra" med spöt. Han lyssna på det i ca 1,5 varv. Men ändå en positiv förändring! Så vi båda börja lära oss! :D 

Nu ska jag försöka blogga hela kvällen, men igentligen borde jag plugga har en så häääääär stor hög med läxor som bordes göra! Men det hinner vänta eller? Hahah :P 

  

Snart!!

Ska snart ut och köra Cox, jag har redan mockat, fixat hö och vatten. Så det är bara körningen kvar, men det var för att dem fick lunch-hö innan jag börja med stallet så han hade inte hunnit äta upp innan jag var klar så därför vänta jag en 3-kvart, så hinner han smälta maten också!

Det kommer bli ett varv runt gruvan och så hoppas jag på att det inte är någon på parkeringen uppe vid gruvan. Hade nämligen tänkt köra på volt och ställa igenom honom ordentligt!!

När jag kommer in sen ska jag uppdatera om dagens pass ev, något annat inlägg också. Sen blir det att plugga och titta på tv.

Ha, det bra så länge. Så hoppas vi på att jag överlever passet, har en känsla att han är pigg :D


I Skolan!

Idag vart det att gå till skolan, hade lust att vara hemma men jag var tvungen att gå för att inte missa allt för mycket. Det är det sämsta att man missar skolan. 

Vet ni jag fick just reda på att vi slutar efter matten, så redan halv 12 åker jag hem, så tar jag 12 bussen inne i satn! Jippi!! Nu vart jag glad!!!. Så När jag kommer hem så kör jag Cox på en gång så har jag hala kvällen kvar till att plugga och titta på tv :D :D 

  

Hejsan!!

Just nu sitter jag och tittar på tv, robinson om jag ska vara exakt. Jag har vart hemma i 2 dagar nu, hatar att ha mensvärk!!! Men sånt är livet, Cox har fått vila dem här två dagarna, sammanlagt 3 dagar i rad. Inte bra men ska köra imorgon, lördag och sen på Söndag så blir det att gå till Wincent och köra lite dressyr!

Nu vet ni vad jag har gjort, och varför jag inte har bloggat! Men ska uppdatera så mycket som jag hinner i helgen, har lite matte att ta igen, ca 3-4 avsnitt :(

Nej, nu ska jag titta klart på Robinson sen blir det duschen och sen sängen!


Tisdag!

Skulle igentligen behövt kört, men orka helt enkelt inte, pga det äckliga vädret. Hatar REGN!!!! Så Cox fick vila.

Okej, slut på klagandet. Nu ska jag gå och sova tror jag!


Gårdagens pass!

Körde med Linnéa och Lola igår runt gruvan + bulins väg, han var lite osamarbetsvillig och sen är det ganska så svårt att ställa om sig från mitt "gamla"sätt till det "nya" sättet att köra på. Men det ska nog gå bra sen när vi båda kommit på hur vi ska göra! Jag körde även lite på gruvans parkering där det är som en stor volt, så jag kunde ställa igenom honom, var lite tjafs ibörjan men på slutet vart det bra! 

Det var väl gårdagens pass!!



Saknar soooommareeeen!!!!!! Hatar när det regnar och är kallt på hösten, värsta som finns!

  

Körträning för Mia 16/10-11

Då var det dags igen för körträning, denna gång var det på SORF. Så det  var nära och bra! :) Åkte från stallet kvart i 8 och var framme strax efter 8, så satt på benskydd och tränsa m.m Sedan hade jag tänkt skritta fram i paddocken, men det var jätte djup där så det vart jätte tungt. Så jag skritta fram på stora parkeringen i stället. Kom sedan in i ridhuset och skritta ett par varv där, sedan börja själva träningen. Fick ganska så mycket kritik denna gång, men man måste ha det för att kunna utvecklas. Sen kände jag mig som att jag var lite "slö" eller inte slö men inte med på noterna om ni förstår. Men det vart bättre mot slutet.

Vi träna nästan bara i vänster varv då han har jätte svårt för det varvet. Mia ställde ut lite koner som en stor volt så skulle jag köra runt den, och han skulle inte dra sig inåt och så. Så det var mycket att tänka på. Sen måst ejag tänka på att inte vara så snabb i handen och även lite långsammare med spöt så han förstår vad jag vill .Gick sedan över i trav och den var väl inte den finaset traven, men jaja. Mia körde även honom, som ni ser på filmen, och hon vet ju verkligen hur hon ska jobba honom för att få igenom böjningarna i svängarna/volterna, så nu vet hon hur otroligt stark han är, så när jag kör i vänster varv så får jag knappt hålla i den högra tummen , bara ett jätte litet stöd. Självklart får jag brommsa och styra ut honom med höger tumm men annars så ska jag försöka hålla i så lite som möjligt!

Så nu ska jag träna en heldel i vänser varv till nästa gång, men det är inte det enklaste när man int ehar någon paddock eller ridhus, grrr!!! :( 

Men nu får ni se filmen, vart ganska lång idag med. Men somsagt så är det för att få med så mycket som möjligt på filmen. 

 

Hoppas att ni orka titta på filmen och läsa texten!


Lördagen den 15/10 -11

Jag har ju inte bloggat så mycket på sistone, men det har vart ganska fullt upp! Men om jag ska berätta lite om Lördagen först, så kommer dem andra dagarna i egna inlägg!

Men i Lördags så gick jag upp kl 08:00 och duscha, sedan vid halv tio så åkte vi ner till Idrottshallen där min lillesyster hade samling till Innebandyn. Vi styrde sen bilen mot Skinnskatteberg, där Innebandy matchen var! Dem vann med 33-2 , men det andra laget hade bara tränat 3 ggr tillsammans så det var inte så konstigt!

Efter matchen så skulle vi till Västerås och köpa en ganska så försenad födelsedags present åt Wilma, en surfplatta men den som hon skulle ha var slut för tillfället i butiken så ska dit om 1-2 veckor istället. Men var in på Hööks också, det kan man inte missa om man är i Västerås! :P Men köpte lite reflexer, dem här:





Det var det jag köpte, så nu ska vi allt synas i höstmörkret!

När jag sen kom hem från Västerås så fixa jag stallet, putsa min sele och träns lite snabbt + packade. Sen gick jag bar arunt Örnstugan med honom så att han skulle få röra på sig lite innan Söndagens dressyrträning!

Det var min Lördag :D 



 

Just nu sitter jag på Ösby bussen och är p...

Just nu sitter jag på Ösby bussen och är på väg till Avesta, ska titta på potatis odling. Jättekul !! (Ironi) Sen hörde jag något om att våran djurhållnings lärare är sjuk så har jag tur så får jag sluta redan vid halv 12 :D Men ska titta upp det senare! Hoppas att ni kommer ha roligare än jag nu! :)


Förlåååååt!!!!

Ber så hemskt mycket om ursäkt för dålig uppdatering, men har inte haft tid. Ska försöka sätta mig ner imorgon och skriva om träning för Mia som var igår, och sen passen som har vart som jag inte skrivit om. Men hoppas att ni orkar vänta tills imorgon!


Tänkar övning!

Denna övning måste man som ryttare/kusk och hästen vara uppmärksam på vad som ska "göras" härnäst. Om det ska skrittas, travas eller galopperas. Den här skissen är åt höger varv:



Dem gula konerna är för trav, små röda koner är skritt och sen den stora röda är för galopp.
Grön sträcka är för skritt, blå för trav och röd är galopp. Sen den lilla oranga strecket före galoppen är en halvhalt för att få ner honom i "varv" innan den svåra galoppen för honom.



Sen är det samma som för denna skiss, den är bara åt andra hållet! Annars är det lika!

Sen är det bara att köra som skissen visar, man kan behöva lägga in en halt där och var, om man har en pigg häst!


Lösgörande övning!

Här kommer en lösgörande övning, som jag fick lära mig på en av Mias körträningar för att få honom avslappnad och lösgjord.



Man har fyra skockerbitar/koner som man ställer ut som på bilden. Sen börjar man i skritt och kör slalom imellan dem, sen hoppar man över en eller två sockerbitar/koner ibland och kör in vid nästa som kommer, så att dem får tänka. Om hästen drar sig inåt utan att ställa sig så styr man tvärt ut åt motsatta hållet och så börjar man om med att ställa dem. Sedan kan man variera ännu mer genom att ibland köra några varv innanför sockerbitarna/konerna och ibland utanför dem!

Jag tycker det är en superbra övning för hästar som har svårt att ställa sig åt rätt håll.

Kom ihåg så att dem inte skjuter in bogen, så man får parera med spöt om man kör eller skänklarna när man rider.


Utekörning!

Vart att köra med Linnéa ikväll, körde gruvan + bulins väg. Körde även lite framåt tillbaka vid en grusväg.  Cox var lika pigg som igår och bara drog på :( Ska skicka iväg honom till någon som orkar ha han! Skämt åsido, men nu när han börjar "krångla" och det börjar bli mörkare om kvällarna så blir man depprimerad :P Men ni förstår säkert vad jag menar! Men imorgon hoppas jag på fint väder, för då ska jag köra någonstans där jag kan galoppera mycket!! 

Föressten är det en sådan fredag imorgon att jag går till halv 4, inte roligt men sen är jag ledig några fedagar sen! 

  

Matte!!

Nu är det bara en lektion kvar, och det är matte! Får hoppas att det går fort, för jag är trött och börjar få ont i huvudet :( Min lillesyster är hemma och är sjuk och mamma börjar bli. så det är väl min tur snart :(

När jag kommer hem så ska jag först äta, sen fixa stallet och allt och sen blir det att plugga! Hatar allt plugg, men det är väl så det är!

 

Dagens pass!!

Idag körde jag gruvan + bulins väg och var inget lyckat pass idag heller :( Han var huuur pigggg som helst, det var inte ens roligt att köra. Förut ville jag ha lite mer framåtbjudning då han var så seg, men nu skulle lite energi försvinna om det fortsätter som det var idag. Han takta när han skulle skritta och var bara allmänt jobbig ibörjan, det gick inte att arbeta i trav då han var så pigg så jag valde att galoppera från en vändplan längst ner på en väg till högst upp där Christina Schaktet är. Så jag smacka på så att han skulle galoppera sitt fortaste och det gjorde han! Sen efetr det vart det lite bättre, men han ville inte göra halt för då små stegra han och steppa runt. Men annars så gick han fint i skritt och traven den lilla bit som var kvar!

Hoppas att det är bättre imorgon!

 

Måndagens pass!

Körde vid gruvan i måndags och det var väl inte det bästa passet. För det första så hade jag fått ett par nya handskar av pappa som jag igentligen bara skulle ha när jag packa hö och fixa det andr ai stallet. Men jag valde att köra med dem och det var inte det smartaste jag har gjort! För Cox var dragig och skulle bara springa på och handskarna fanns det inte tillstymmelse till grepp i dem handskarna. Så ni kan förstå hur resultatet vart, en dragig häst och inte ett par handskar som greppa tömmarna, så det gick bara snabbare och snabbare. Och han arbeta inte alls i traven och galoppen, knappt i skritten heller. Så det passet har jag redan glömt!'

Igår så fick han vila pga skolarbete.


 

Söndagens dressyrass!

Jag och Linnéa ställde klockan på 08:00, jag gick upp och Linnéa kom en trekvart efter, inte ovnaligt!,haha :P  Vi åt frukost, och klädde på oss. Sen var igentligen det meningen att vi skulle gå direkt efter det till Wincent, men då så jobba mamma och pappa var med min lillesyster på innebandy match och då var jag tvungen att vara hundvakt. Så vi börja med att raka Lola istället.

Vid lite före ett tiden så gick vi från stallet och var framme vid Wincent vid 20 över . Och när vi kom fram var det självklart träningar där, så jag skritta och trava utanför på grusvägen i ca 45 min, mest skritt för att han inte skulle bli så trött. Vid 2- tiden så kom jag in i ridhusest, Linnéa börja med att ställa fram denna övning, medans jag trava fram och börja jobba honom i skritt.

  

Jag börja göra övningen i skritt och sen trav i båda varven, han vart riktigt fin på en gång. Tror det har med att gör att jag skritta fram i nästan en timme så han var riktigt uppvärmd :D 

Sedan när jag tycket att det räckt emed den övningen så ställde Linnéa upp koner som jag skulle åka igenom så att jag fick jämna serpentinbågar. Börja med att först göra den i skritt och sen gjorde jag den i trav. När jag hade kört dem ca 2-3 ggr så fortsatte jag att köra serpentin bågar men nu gjorde jag halt vid varje kon- par.
     Fortsatte att göra serpentinbågar och sedan när jag kom t.ex. vid A eller C så galoppera jag till A eller C, beror på vilket håll jag kom ifrån. Som ni kommer se på filmen så har han det jätetsvårt med höger-galoppen. Då sparkar han bakut och kör förvänd galopp istället. Men jag försöker att öva så mycket som möjligt med höger galoppen, men det är svårt efter vägar då jag måste fatta höger galopp i en sväng och det är inte säkert att han fattar rätt galopp heller. Så en paddock eller ridhus skulle ju inte sitta fel! 

Men efter dem här övningarna så satt Linnéa ut koner på nytt igen och den här gången var olika färger och storleken på dem var dem gångarterna jag skulle ha just vid den konen och fram till nästa. Så att han var tvungen att tänka då han lär sig efetr ca 5 ggr av samma övning var han ska trava och vart han ska galoppera. Så då var denna övning perfekt, kördemycket i höger varv då jag ville öva galoppen, men var någon enstaka gång det vart rätt! Han vart ganska svettig och tappa energin i slutet så gjorde ca 3ggr denna övning fast i vänster varv denna gång. Och då är han så fin i galoppen, ser ni också på filmen. 

Jag körde väl i ca 1 timme inne i ridhuset, såklart så hade jag lite skrittpausar :)  

Jag tänkte lägga upp övningarna jag gjorde i Söndags, under kategorin övningar på bloggen så dem kommer upp inom kort.

Här är filmen, lite, lite lång men det är för att ni ska få se hur han har förändrats och hur jag gjorde övningarna.
  



Hoppas att ni orka läsa allt. Men det är för att få med allt, som jag öva på i Söndags.
 

     


Filmen klar!

Jag gjorde klart filmen sen i Söndags igår kväll, men jag orka inte skriva om dressyrpasset då,  då jag var så trött. Men det kommer upp ikväll + lite mer inlägg. Så håll koll!!


Cox magutveckling v. 40

Jag har tänkt ändra en grej med Cox magutveckling, istället för att ta kort på just en måndag och skriva ut datumet så har jag tänkt ändrat till veckor istället Så jag har ändrat dem andra inläggen nu! 

V. 37 (12/9-11)





V.38 (19/9-11)





V.39 (28/9-11)





V.40 (7/10-11)





Jag tycker att det syns lite iallafall nu! Men det är mycket kvar också! 


 





 


Orkar inte!

Ska sätta mig ner imorgon och fixa filmerna sen igår och skriva om dagens och gårdagens pass! Och sen magbilderna från förra veckan. Orkar inte just nu, då jag har ont i huvudet och allmänt trött!

Ha det bra så länge!!


Söndag igen!

Jaha då är det Söndag igen då! Helgerna går sjukt snabbt, hann inte skriva något igår då jag först var på hundkurs och sen kom Linnéa hit och sov över. Så jag hann inte köra Cox heller igår :(

Men idag så ska jag till Wincent och köra igenom honom, kanske kommer upp en film sen. Så håll koll!


Dagens pass!

Idag körde jag också med Linnéa, vi börja med att skritta fram nästan fram till brottet och vände för att sedan köra gruvan + bulins väg.
Han vart lite stark i traven i början, men gjorde halter, rygga och växla mellan olika gångarter. Vart fin efter det i trav och skritten. Sen galoppera jag lite, han vart lite stark men sakta av till skritt och börja om. Han kunde samla sig jätte bra efter det, kunde korta och länga galoppen också idag :D
När jag trava och skritt av så var han jätte fin, behövde bara ha lite stöd i tömamrna när vi skritta av!  Känner hur vi gör framsteg varje dag, så det känns väldigt bra nu att ha en häst!! :)
Men passet i helhet var bra, kunde vart ännu bättre om han inte blir så stark varje gång Lola är med. Men får tänka att det var ca 3 eller 4 veckor sen vi körde tillsammans!


  
Har även glömt att lägga upp bilderna på magen för denna vecka. Men jag ska göra om det istället. IStället för att ta en varje måndag som jag har försökt gjort fram tills denna vecka. Men istället för det så skriver jag bara vilken vecka så spelar det inte så stor roll om jag tar på en måndag eller på en söndag, så är det fortfarande v 40 t.ex. Ni förstår, får jag hoppas.

På Söndag ska jag hjälpa Linnéa att raka Lola och sen ska Linnéa följa med mig till Wincent. Så ska jag träna på den övning jag fick jobba på förra träningen! :)


Gårdagens pass 6/10

Hann inte skriva igår om det paset då jag plugga! Inte så ovanligt längre att jag pluggar hela tiden! Men körde med Linnéa för första gången på ett bra tag, då Lola hat vílat! Men Cox var lycklig över att få sällskap på körtrurerna. Han skötte sig jätte bra i skritten och tarven ibörjan, lyssna på mina kommandon m.m. Men sen efter galoppen så vart han ganska så strak och skulle bara köra rally. Men gjorde mycket halter, växla mellan gångarterna t.ex att först skritta, sen halt och sen trav. Variera ganska så mycket på det sättet, när han vart stark!
Men sen när jag trava av och skritta av vart han fin igen! Jag hoppas att detta håller i sig ett bra tag nu framöver :D


Hatade fredag!

Jag hatar feredagar nu för tiden, men det är bara för att vi går till halv 4 :( Har ju slutat 10 i två förut men inte längre :/ Men våran egelska lärare har gjort upp ett schema så att vi ska få slippa engelskan någar ggr och ha hemma studier istället! 

Jag vet inte vart jag ska köra idag, men det blir väl någonstans.

Skriver mer sen, ha det bra.


Gårdagens pass 5/10

Var inte alls på humör igår för att köra när jag kom hem, kändes som jag skulle bli riktig förskyld. Hade fryst hela dagen i skolan, och så var jag trött sen i tisdags. Men det vart att köra bulins väg + gruvan, och jag var mycket gladare när jag kom hem. Han skötte sig så hilma bra så det var roligt att köra igår :D Han vart så fin i skritten på en gång och jag höll knappt i tömmarna i traven. Han var jätte avslappnad och fin :D

Idag vet jag int evad jag ska göra med honom, men blir väl att köra vid gruvan idag igen. Har tyvärr plugg idag igen, biologi prov imorgon och sen någon läxa i djurhållningen som ska var klar helst idag, senast imorgon.

Men hörs senare!




Dagens pass!

Vart ett pass runt gruvan, jag trodde han skulle var jätte, jätte pigg för att ha vilat i 3 dagar. Visst var han piggare än vanligt men det var bra, för så kan jag "ta" i honom utan att han saktar av om ni förstår hur jag menar. Men han vart jätte fin i traven och kunde samla sig jätte bra i galoppen. Han börjar även lära sig kommandot galopp :D

Det var väl dagens pass, kan säkert skriva mer men orkar inte. Ska gå och lägga mig nu, ska läsa biologi boken och sen läsa en "vanlig" bok jag har börjat på. Men hörs imorgon, ha det bra så länge.


Trött!!

Är sjukt trött just nu, börjar kännas att jag gick upp kl 04:00 i morse och var ute i ladugården på Ösby vid 5 och mjölka kossor! Så nu ska jag försöka byta om och sen blir det att fixa stallet, köra Cox och plugga. Jätteroligt liv man har, bara massa plugg och känns som att man är i skolan hela tiden. Men nu ska jag byta om, hörs sen ikväll!


2 Oktober

Cox har fått vila i två dagar nu, men trodde jag skulle hinna köra idag men vart så pass sent så då lät jag honom vila!

Idag har jag vart med familjen på hundkurs, börja med att vi titta på en som visa hur man spåra med hundar, roligt att se! Sen så åkte vi en bit för att öva spår med hundarna på hundkursen. Sedan så när vi gick in i skogen så klev vi i ett jordgeting bo så några av hundarna vart bitna, våran hund fick ca 2-3 stick. Dem kröp in i pälsen på dem, usch!! Men Leija vart så rädd och ville därifrån, det gjorde väl ont så jag skulle fånga henne och då råka jag ta på en geing så den bet mig i fingret, jävla geting!! 

Så gör fortfarande lite ont i fingret men svullnaden har gått ner iallefall!

  

1 Oktober

Det är sjukt att det redan är första oktober. Det känns inte som att det var det idag, det var ca 20 grader ute, jag gick i t-shirt ute. Men somsagt jag klagar inte.

Cox fick vila idag då våran familj + Karin och Elsa var och plocka lingon från halv 12 till kvart över 2 eller vad nu klockan var! När vi kom hem så mocka jag och min lillesyster ut åt kaninerna, var behövligt. Klippte även klorna på dem! Vi gjorde iordning med både halm och spån och sen fick dem några kvistar att knaga på. Man får lite mer insperation att inreda till dem när man får ta hand om kaniner m.m på Ösby. Läste lite mer på internet ikväll att dem tycker mycket om fruktträd så tänkte lägga in lite plommonkvistar imorgon till dem. 

Sen i vinter så ska dem få bo i stallet i den tomma boxen så ska vi dela av ca halva så dem får lite större att hoppa på sen.

Men Cox fick vila idag, men körde ju en lång runda igår så det gör inte så mycket. Imorgon ska jag iallefall köra, Wilma ville åka med så det kanske blir vid gruvan eller något!


Gårdagens pass!!

Igår var det jättefint väder igen, ca 23 grader i skuggan, inte mig emot! Först körde jag vid gruvan, in bulinsväg och sen över en väg så jag kommer fram vid min storebor. Stanna där och prata en stund innan jag fortsatte ner vid lärkan. Stanna där för några barn ville se, körde sen vidare upp mot ökenbron. Vid vägen som går upp mot måns ols så börja jag trava lite lätt, men då mötte jag Jenny (Linnéas mamma) och Julias mamma som jag inte kommer ihåg vad hon heter nu! Så då stanna vi där och prata en stund, fortsatte att trava sen la jag in lite galopp så att det vart lite kondition i det hela. Han skötte sig bra, han var jättesvettig när vi kom tillbaka till stallet! Men körde väl i ca 1h och 20 min. Så det vart ett långt pass, men det var ett tag sen så det skadar inte! 

 
 
Där det står 1km på kartan då fortsatte vi rakt fram istället för att svänga vänster.(Kartan som är över denna text)




Så vart det ju mellandammsrunda kan man säga att jag körde, eller det var ju det jag körde. Så vart väl någar kilometer.


Torsdagens pass 29/9!

I torsdags så vart det att köra gruvan + bulinsväg inte så konstigt för att vara mig, haha!! Men det är bara för att jag har så pass mycket plugg redan :( Men han var fin och avslappnad nästan på en gång, som han alltid blir nu nästan :D Jag ägna mig bara åt skritten och traven.

Är så svårt att komma ihåg när man inte skrivt på fler dagar!!


RSS 2.0