Onsdagens pass 28/9!

Har inte hunnit blogga på flera dagar pga massa plugg, men nu kommer flera dagars uppdatering om alla passen!

För att variera körvägarna lite så vart det att jag gick först vid örnstugan och sen vidare bulinsväg + gruvan, körde på vanligt bett idag.
Börja med att skritta fram i ca 10 min en kvart sen när vi kom vid bulinsväg så börja jag trava utan några krav. När vi kom fram vid gruvan så var han avslappnad redan där i skritten och sen var han så nästan hela passet, körde vidare ner förbi vandrarhemmet och sen kom vi upp på grusvägen som leder ner till vita vägen.  Han krångla lite när vi skulle in på vita vägen, men det är för han vet vilken väg som går hem, men annars gick det bra!


Cox mage 28/9

Glömde helt bort att ta magbild i måndags, men tog några idag. 

Här är dem första bilderna tagna den 12/9-11



Andra omgången blev tagen den 19/9-11



Sen tredje gången vart tagna idag 28/9-11



Jag tycker det att få nästan lika bilder vecka från vecka. Men jag har ju iallefall stått på samma plats alla gånger.

Men nu börjar jag själv tycka att det börja hända något med mage :D :D




Gårdagens pass!

Körde ett lungt pass igår med hackamoret, inte det bästa att arbeta honom med. Det gick jätte bra att rygga med, men sen blir det lite,lite för skarp att jobba honom på!
Jag körde lite galopprace på slutet, och det gick bra. Kunde öka och minska jätte bar med honom.

Finns inte så mycket mer att säga om gårdagens pass!


Körträning för Mia 25/9

I söndags så var det dags för månadens körträning för Mia. Linnéa var jättesnäll och följde med och filma, tack! :D

Men gick upp vid sju, åt frukost m.m och sen gick jag ut till stalöet och börja borsta Cox. Vid halv nio åkte vi från gården och vid nio var vi farmme vid Heby ridskola. Satt på han selen, benskydd och allt som hör till sen börja jag skritta fram.

Vid kvart i 10 så kom jag in i paddocken, börja göra lite volter i olika storlekar. Sen sa jag till Mia att han är jätte svår att ställa till vänster så då gjorde vi en övning resten av passet.

Den såg ut så här:


Dem vita är sockerbitar och dem färgade sträcken är vägar som jag variera att köra imellan sockerbitarna.

Men så körde den här övningen hela passet, variera varv lite grann men koncentrera oss mest på vänster varv. Såklart så fick han skrittpausar lite då och då, bara för att det var så mycket att tänka på för honom.

Han vart jätte fin på slutet, det märkdes jätte stor skillnad från början till slutet.

Här kommer filmen:



Ja, nu vet ni hur träningen gick den här månaden!


24/9 Utekörning!

Har ju inte bloggat "ordentligt" på flera dagar pga för mycket plugg!

Men i lördags så åkte Linnéa med på kärran vi körde först vita vägen, sen ner vid brönäs upp vid gruvan igen och vita vägen hem igen! Han arbeta inte så jätte mycket, men han fick ta lite nya vägar + att han fick dra två styckna. Men var väl ute i ca 40- 60 min. Han skötte sig fint, galoppera lite :D


Just nu sitter jag och väntar med Lina på ...

Just nu sitter jag och väntar med Lina på stationen. När hennes tåg går vid 3 så cyklar jag ner till stan och går där och tittar tills kl kvart över 4 för då ska jag intervjua en veterinär. Jag hatar att sluta tidigt när man har senare tider att vänta på :(


...

Ska gå och sova nu, men slänger in ett inlägg här innan. Jag har suttit och pluggat 4 timmar nu ikväll och helt slut i huvudet. Men ska skriva om dem här passen som har gått + träningn som var igår. Cox kommer få vila imorgon, men God Natt!!

Lite sent!

Vart lite sent att skriva om dagens pass + gårdagens pass. Men ska uppdatera det imorgon, jag hålle rjust nu på att ladda upp filmen på youtube från dagens träning. Jag får tacka linnéa att hon ville följa med och filma, utan henne hade det inte blivit någon film!

Men nu ska jag duscha och sen blir det sängen. Jag är riktigt trött, vart ingen sovmorgon idag kl 07:00 så ringde klockan för då skulle jag upp och äta frikost. Men får väl sova nästa helg kanske?

Sov Gott så hörs vi imorgon!

/ Lovisa och Cox. (Gick inte att ladda upp bilderna)

Berättar mer sen!

Nu ska jag och min lillesyster iväg på innebandy match, Sala IBK mot Djurgården. Sen när jag kommer hem så ska jag sätta mig här och skriva ett par inlägg senare ikväll!

Ha det bra så länge!!





Cox rullar sig efter ett dressyrpass för M...

2011-09-25_11_57 (MMS)

Cox rullar sig efter ett dressyrpass för Mia :)


Dagens planer!

Just nu sitter jag och väntar på att Linnéa ska smsa. Men sen så kommer dagen se ut på ett ungefär!

* Fixa stallet, mocka, packa hö m.m
* Frisera Cox´s man, pannlugg, hovskägget och svans.
* Köra Cox runt gruvan, känna igen honom lite tills träningen imorgon.
* Putsa all läderutrutning + packa till träningen.
* Ev. gå en powerwalk någonstans. ( Men det får vi se om jag hinner)

Ja, så ser min dag ut. Linnéa ska hjälpa mig med att frisera honom, men hon är på stan just nu och hon skulle smsa när hon åkte därifrån.

Men skriver mer ikväll.


Dagens powerwalk!

Idag vart det ett powerwalk pass bulins väg + runt gruvan. Jag småsprang på vissa ställen men det märks att man har kondition lik en gris. Cox däremot var både pigg och slö, han tycket det var jätte roligt när jag småjogga så han sprang upp bakom mig och försökte lägga upp huvudet på min rygg, men resultatet vart att han slog ner huvudet i ryggen = inte så skönt!

Men det kändes i benhinnorna när jag gick så där fort på asfalt, så ska smörja in med voltaren ikväll och se om det hjälper. Men det hoppas vi på att det gör!!


Gårdagens pass 22/9

Hann inte med att skriva om gårdagens pass igår så gör det nu istället.

Fick inte till någon såndär wow känsla igår, men var väl ett skapligt bra pass iallefall. Vi börja med att skritta fram i ett ganska så högt tempo och sen börja trava fram på en gång utan att ha arbetat honom i skritten. Han var väl fin efter som vanligt i skritt och tarv, kanske lite mer stel än han var förut men annars var det okej. Sen skulle jag börja galoppera, men han fatta galopp från skritt och så men han vart så himla stark och bara drog iväg så det var inte lika lyckat som här om dagen. Men var väl inte ett av dem värsta passen men inte ett av dem bra heller, så vet inte riktig vad jag ska säga om detta pass. Ett helt okej pass vart det väl, men inte mer än så!

Nu har jag bestämmt mig för att bara köra galopp varannan eller vart tredjedag, och det är för att han inte ska tröttna och komma på så många knep att komma undan arbetet m.m


Gårdagens lyckade pass!

Var lycklig när jag kom tillbaka till stallet :D Jag har ju inte galopperat så mycket på sistone, men det har jag gjort medvetet för att jag skulle koncenterar mig på skritt och trav för att få en fin och stadig form där. Och igår betämde jag mig för att börja satsa på galoppen, för nu har det gått så bra i skritten och traven så det var dags att komma vidare.

Så jag börja med att skritta fram snabbt, sen när vi kom till bulinsväg så börja jag trava fram. Brydde mig inte om formen utan bara ett bra framåtbjud i traven och det lyckas jag med, fick ta tillbaka honom på vissa ställen för att han ville sprinag fort... Men sen när vi kom fram på andra sidan på bulinsväg så börja jag jobba honom i skritten och han börja gå i form direkt :) Sen var det dags för galoppen, första gången vart det lite slängtarv innan galoppen men sen... gud så fin han var!!!

Jag börja galoppera från trav ner för en grusväg vid gruvan han vart lite stark då men sen nerifrån och upp så var han jättefin. Han samla sig så gott det gick och var inge stark alls. Sedan skritta jag ner halvägs så jag slapp den värsta lutningen neråt och där stanna jag honom och stod stilla i ca 10 sek, sedan fatta jag galopp från halt. Kan ni fatta hur paff jag vart, från en gång i tiden inte kunna galoppera alls till att fatta galopp från slangtrav till att fatta galopp från skritt och nu från halt. Jag vart jätte glad :D
Tarva i samlad trav ner till slutet av vägen och sedan där rygga jag ca 4-6 steg och sen fatta galopp och han börja galoppera på en gång!! Kan ni förstå att jag var glad när jag kom tillbaka till stallet, jag förstår det iallefall :)

Vart en lång text om gårdagens pass, men jag är så glad fortfarande att jag var tvugen att dela med mig lite "lycka" eller vad man ska kalla det.


Min duktiga lilla ponny :D


Biologi!

Om 5 min börjar biologin, så jag passar på att blogga lite. Nu har hästarna fått flytta ner i vinterhagen, det är så jäkla lerigt i sommarhagen så nu får dem gå där nere. Men det var så pass mycket gräs där nere så Cox måste gå med greenguard nu, men vid morgonhö och lunchhö så får han gå utan så imorse fick jag sätta på den innan jag åkte.

Jag slängde även på Cox sitt röda täcke, han såg så ledsen ut, nej men han blir så kall när han bara står. För han får ju inte i sig så mycket gräs och då blir han kall. Så det var därför fick han täcket på sig.


Sitter just nu i skolan och mobilbloggar f...

Sitter just nu i skolan och mobilbloggar för orka inte ta med datan idag. Men Cox får vila idag då jag har massa plugg att ta tag i :( Men Cox dör inte av att vila idag, då han har gått ganska hårt nu. Men imorgon ska det köras igen! :D


Premiär.

Idag vart det premiär användning av Cox nya täcke jag köpte i Strömsholm. Jag skulle ju inpregnera det innan han använde det, men hade inget medel hemma till det så han var tvungen att ta det endå. För hans andra regntäcke var vått! Och såklart hade han rullat sig!! Glad matte? Skulle väl inte tro det!

Men så här såg han ut:



Var bara tvungen att ta en bild på märket, är inte ofta Cox få ha sådana dyra täcken :P


Cox Mage!

Här kommer Cox magbilder för denna vecka. Lägger upp dem gamla först så får vi se om det syns någon skillnad!

Dem här bilderna är tagna den 12/9-11



Och dem här bilderna är tagna den 19/9-11




Synd att dem här bilderna vart så mörka, men det var så mulet ute. Men jag tycker prsonligen inte att det syns någon skillnad. Vad tycker ni ?



Cox rakning!

Här kommer bilderna på hur Cox vart efter rakningen. Glömde tyvärr att ta före bilder men nu när det ska jämnföras så tar jag en bild från förra veckan.

Före:





Efter:










Och nu ser ni att "blomman" eller vad nu såg ut som är borta!


Dagens pass!

Idag vart det en sväng runt gruvan, nu var det två hela dagar sen jag körde där så de så, haha!

Jag tänkte köra ett ganska så lungt pass idag, men vart väl ett medelt. Jag trodde han skulle vara ganska så trött idag för att ha gått två ganska så hårda pass. Så jag strunta i benskydden bara för att jag skulle skritta och trava lungt, men det vart helt tvärt om jag galoppera mest. Så skulle behövt ha benskydden, men jag visste ju inte att han skulle vara så pigg som han var!

Men imorgon blir det vila, då jag har massa skolarbete jag måste skicka in och så!


Dagens outfit.

_temp (MMS)

Dagens outfit.


Bara för att...

... jag raka Cox idag är det världens skitväder idag. Regnar och blåser, men jag hoppas att dem inte fryser för dem har ju täcken på sig. Jag slutar även tidigt idag så, om dem är för blöta vid 1-tiden så får väl jag ta in dem ett tag. Men vi fär väl helt enkelt om detta väder fortsätter!



Dressyr!

Idag tog jag och Linnéa ett dressyrpass i Wincents ridhus. Han vart avslappnad nästan precis efter att jag hade travat fram på vägen dit och det höll i sig hela passet, eller i traven på väg hem orka han inte rikigt hålla formen men då var han så trött så då förståd jag varför han inte orka hålla formen. Men sen i skritten var han fin igen :)

Idag öva vi mycket på lösgörande övningar och tempoväxlingar i skritt och trav. Han var rikigt fin i slutet, eller nästan hela passet. Det var i början han drog sig inåt till vänster så då körde jag den där övningen när jag styr han tvärt ut åt höger och sen rakställa och sen svänga vänster och så upprepa övningen. Finns inte så mycket mer att säga om dagens pass, än att jag ät nöjd med det!


Haha!!

Förra inlägget jag la upp var ett skämt! Haha :P Jag och Linnéa testa att göra en blomma men den vart inge bra som ni såg på bilden, haha. Men han fick en stjärna istället, ni får se bilder imorgon, orka inte gå in och hämta kameran.

Men du som kommentera anonymt, behöver inte skämas. Han har ingen blomma kvar, utan en stärna på andra sidan, haha.


Nu är årets "symbol" klar vad tycks ?

_temp (MMS)

Nu är årets "symbol" klar vad tycks ?


Nu ska jag och Linnéa gå in och äta lunch,...

Nu ska jag och Linnéa gå in och äta lunch, sen blir det att raka Cox. För och efter bilder kommer sen och även ett inlägg om dagens pass :D Hörs sen !


Funderar!

Funderar på att gå ut vid 9:30 och mocka och fixa stallet så har jag det klart innan vi drar till Wincent, skulle vara skönt! För sen ska ju Cox rakas så det kommer bli en långdag i stallet, men det är bara skönt. Älskar att vara i stallet, känner mig som hemma där, haha :P

Nej, nu ska jag titta runt lite på olika bloggar och sen går jag ut i stallet och fixar där!


Gå och lägga mig nu, så att jag orkar med ...

Gå och lägga mig nu, så att jag orkar med ett pass dressyrpass imorgon. Linnéa skulle komma vid 10 imorgon bitti, hörs imorgon :D God Natt :)


Dagens konditionspass!

Nu har jag kommit in från stallet, tog lite, lite mat först var så hungrig. Men vi ska äta pizza senare därför åt jag inte så mycket. 

Passet gick bra idag, eller ibörjan var han lite seg och osamarbetsvillig. Men sen på slutet var han fin! Jag och Linnéa red över västeråsvägen och jag körde ett konditionspass, det var längesen jag gjorde något sådant med Cox, men det var välbehövligt. Han var jätte svettig efteråt men jag tror det har att göra med att han har ganska så tjock päls.
Men passet var ganska så lyckat och imorgon ska vi över till Wincent och då blir det ett dressyrpass!

Förresten så ska jag raka Cox imorgon eftermiddag, Linnéa skulle hjälpa mig. Har inte bestämt mig än vad han ska ha för "symbol" i år. Har funderat på tre stjärnor eller hela han namn, alltså Svedens Kux. Men vi får se imorgon vad som var lättast att göra.

Ha, det gött!


Så såg han ut förra året, ni får se imorgon vad han kommer att ha iår.


Håller på att fylla vattnet till Cox, efte...

_temp (MMS)

Håller på att fylla vattnet till Cox, efter det ska jag gå in och blogga om dagens pass. Så håll koll ! :D


Kallt!

Idag är det kallt ute, men ändå sol! När mamma åkte till jobbet imorse så var det is på bilen. Nu är det 8,1 gra der ute, burr! Tror det blir ett konditionspass för Cox idag, men vet inte vart än. Imorgon blir det nog Wincent och då ska jag jobba igenom honom ordentligt. Ska även fråga Linnéa om hon skulle vilja hjälpa mig att klippa Cox imorgon eftermiddag. Är ju körträning den 25 sep och då vill jag att han ska vara klippt, så han inte blir svettig av pälsen bara.

Men nu ska jag äta frukost och sen får vi se vad som händer med dagen, skriver senare. Ha, en bra dag!


Dagens utekörning!

Vart att köra runt gruvan + bulins väg idag med. Men det vart så bara för att jag + familjen ska till min morbror på 50 års kalas. Men imorgon ska jag försöka köra någon annan runda. Skulle vilja konditionsträna lite, och på söndag blir det antagligen Wincent med LInnéa.

Nu ska jag åka till min morbror, hörs sen!


Dagens körning!

Körde gruvan idag med, fast åt andra hållet. Kan ju alltid hoppas att Cox trodde att det var en annan väg, haha. Både jag och han har nog börjat tröttat på den vägen nu. Men tyvärr kommer det bli där jag kör imorgon med, då jag ska på 50- års kalas hos min morbror.

Men passet idag var väl lite sämre än dem andra passen denna vecka. Han var lite seg, både i gångarterna (inte galoppen) och i kommandona. Sen var han lite töntig då jag hade ryggat två gånger tidigare och sen helt plötsligt så skulle han inte rygga, knäpp häst!
Nej, det var väl dagens pass. Nu ska jag titta lite andra bloggar och sen ska jag försöka plugga lite!

Ha det bra!


Fint väder!

Just nu är det fint väder iallefall, men vet inte hur det blir senare. Såg på yr.no att det skulle blir mulet men det hoppas jag inte på. När jag komer hem ska jag köra på en gång, för sen är jag hundvakt hela kvällen. Mamma och pappa ska på föräldrarmäte och min lilla syster ska på fotbollsträning. Så jag blir hemma själv, men det ska nog gå bra, måste plugga lite m.m.

Nu vet ni hur det ligger till, hörs senae idag!


Dagens utekörning!

Var hemma från skolan idag med, idag hade jag ont i halsen. Men imorgon ska jag gå, är matte prov då och lite sånt där. Men jag tänkte berätta lite om Cox pass nu.

Körde runt gruvan som alltid, nej men det var så pass mulet så jag tog den snabbaste vägen och då vart det gruvan + bulins väg. Han var lite mer seg idag, både på kommandona och så, men han vart fin på slutet :D När jag precis kom ut från bulins väg så börja det dugga lite och sen efter ca 100m så börja det ösa ner. Så jag var lite blöt när jag kom tillbaka till stallet. Och jag tror aldrig Cox har gått så sakta som han gjorde just då, verka som han tycket det var skönt att svalka av sig, det tycket inte jag :P


...

Ingen bra rubrik, orka inte köra idag då jag har vart hemma hela dagen. Mådde illa och hade ont i magen imorse, vet inte vad det är, bara det inte är magsjukan. Men sen är det även storm ute så ork ahelt enklet inte, men ska försöka köra imorgon.

Ha det bra så länge!


Bröd!

Titta vad jag har fått av mammas en jobbarkompis.


En stor låda med leksands knäckebröd. Cox tycker det är gott!


Cox magutveckling, haha!

Tog bort förra inlägget om Cox mage då hans sko nästan lossna, så det vart ju att han vila så tycket att jag kunde ta en ny bild idag och lägga upp. Här kommer den:



(Jag tog bilderna precis när han kom in från hagen, och han hade rullat sig. Så att ingen tror att han är misskött)

Jag personligen tycker att han har gått upp i vikt, då när han har vilat. Men nu är det slut på det, han ska bli i topptrim.




Dagens pass!

Vart ett pass runt gruvan + bulins väg idag. Jag trodde han skulle vara stark, osamarbetsvillig och allmänt dryg. Men han var fin kunde öka och samla skritten och traven, det var det jag ägna mig åt. Ville inte ge mig in på galoppen då han ofta blir så himla stark osv. Men när vi körde ökad trav så vart det att han slog över i galopp men då tog jag tillbaka honom cch börja om. 

Han vart fin tidig, annars kan det vara "sista" vägen man kör han blir avslappnad i traven men idag vart han det tidigt. Kanke ska köra på denna "uppvärmningsplan" ett tag nu och se om det var den som hjälpte. Den var att jag skritta på framåt ganska så mycket nästan så han slog över i trav, sen så korta jag tömmarna men brydde mig inte så mycket om formen och sen börja trava i olika tempon. Och sen vart han jätte fin och lydig! :D

Så var mitt pass, var faktikst roligt att köra idag och det skada ju inte att solen lös!


Dåligt!

Dåligt av mig att inte blogga på tre dagar, men har vart i Västerås mm. Så har inte haft tid, men Cox har fått vila alla dagar, meningen var att jag skulle ha kört igår men var på fotbollsmatch i Västerås. 

Kommer komma upp några inlägg snart, så håll koll!


-

Ingen bra rubrik på detta inlägg. Men Cox har blivit verkad och skodd på fram, jag ville ju gärna ha skor bak med. Men min hovslagare sa att han inte behövde det om jag fortsatte som jag gjorde med hovstjära någon gång ibland. Men sen när det är dax för brodd och det så kommer han ha skor runt om. Så, så ser det ut just nu.

Förövrigt är det bra, soligt och riktigt skönt väder ute, men det är väl bara för att det är helg och Cox ska få vila idag och imorgon och sen börjar allvaret igen på söndag och då regnard et säkert. Skulle inte förvåna mig ett dugg om det regna då. Men vi får väl se! 





Vet ni?

tt jag har lite abstinens (stavning) besvär för att jag inte får köra Cox. Det är 100% sant, det var faktiskt längesen jag kände så här. Men jag vill se han utvecklas och nu har han vilat i drygt en vecka och det ända jag gör är att fixa stallet och borsta honom osv. Men nu vill jag börja köra honom igen, hovslagaren kommer imorgon så han ska köras på söndag.

Men så ligger det till. Men hoppas att det är skapligt väder på söndag faktiskt för då skulle jag bli ännu gladare.


Min lilla gris!!


Gårdagens promenad.

Gick med Cox igår runt gruvan + bulins väg. Han var ganska så seg och vissa stunder så var han pigg, inte hans favorit sysselsättning haha :P Men vi kom runt och han tycket nog det var skönt att röra på sig lite! Men nu måste han tyvärr vila tills på Lördag, kanske Söndag. Beror lite på hur ömfotad han blir efter hovslagaren, men jag hoppas på att jag kan köra på Lördag redan. '
Haha, min lilla älskling :D


Borstat!

Idag var Cox bara borstad, hans sko sitter för löst för att köra. Men ska ut och gå med honom på tisdag runt gruvan, hoppas på fint väder då! Han tycket det var jätteskönt att bli borstad, stod helt stilla och bara njöt. Dock lite synd att skon skulle sitta löst just nu när jag hade tänkt börja hårdköra. Men på lördag då börjar allvaret igen! 


Gårdagens pass!

Körde runt gruvan + bulins väg. Jag tyckte jag var jätte "modig" för det var ganska så mörkt på himlen och som sagt så hatar jag åskan, men jag körde endå. Han var stel och osamarbetsvillig, men när jag skritta av sen behövde jag knappt hålla i tömmarna, tänk om han var så genom ett helt pass någon gång (kommer väl aldrig hända).

Idag vet jag inte vad jag ska hitta på för Cox sko satt ganska så löst igår efter att jag hade kört. Men antingen kör jag samma väg som igår eller så blir det bara en promenad runt där. Skulle ju inte skada om jag också fick lite motion!


God natt!

Orka inte skriva om dagens körpass nu, så det blir imorgon. Nu ska jag gå och sova, God Natt!


Passar på!

Passar på att blogga lite innan våran svenska lektion börjar! Idag när jag kommer hem ska jag direkt ut i stallet och mocka och sen om fortfarande vädret tillåter så ska jag gå runt gruvan med Cox. Efter det blir det fotbollsmatch, Wilma spelar.

Ha det bra så länge så hörs vi antagligen senare idag!


RSS 2.0