Planer!

Nu har Cox fått sin vaccinering, jag hann hem innan veterinären kom. Han ska få vila idag och sen imorgon blir det en promenad runt gruvan och på fredag blir det ett vanligt körpass! Vissa veterinärer säger att dem ska vila 3 dagar efter att dem har blivit vaccinerade men han vi hade tyckte att jag kunde redan skritta lite idag och imorgon och sen köra på som vanligt, bara han inte ansträngde sig för mycket. Men jag gör som jag skrev tidigare, vila, skritt runt gruvan och sen ett vanligt körpass!

Så kommer det se ut lite framöver, nu ska jag snart byta om för att åka till kyrkogården.


:D

Cox vilar pga att han blir vqaccinerad vid 1-tiden idag och jag slutar visst tidigt idag. Ingen mattelektion läraren skulle på möte. Men vi fick uppgifter vi skulle göra, inte lika roligt men men.

Nu börjar snart min lektion så vi hörs ikväll!


Dagens pass 30/8

Idag vart det ett pass runt bulins väg + gruvan. Galoppera även upp och ner på grusvägen vid gruvan och det gick bra, lite stark men annars var det bra!!

Jag visste att det var dags för hovslagaren att komma snart så mamma ringde idag och boka tid så nästa fredag kommer han. Och igår satt alla skor fast, men idag hade ena skon börja glappa så jag får väl köra så länge den sitter någorlunda. Och jag som hade börjat hans "nya" liv, haha.

Imorgon kommer även veterinären ut och vaccinerar honom, så då kommer han att få vila och på Torsdag blir det bara en promenad runt gruvan eller något!


Cox magutveckling, haha!

Haha, nej men Cox har blivit lite för rund om magen i sommar, han brukar ju annars gå ganska så mycket med greenguarden men iår har det inte vart så mycket = att han har gått upp i vikt. Så nu ska några "nyttiga" veckor börja för Cox, nej men vi ska träna allt som bara går (nästan iallefall).

Så här kommer en bild som var tagen igår den 29/8 på Cox mage! Sen kommer det komma en ny bild varje vecka.


Så ser magen ut nu!

Ny kategori till denna typ av inlägg!


Gårdagens körpass!

Körde med Linnéa runt gruvan + bulins väg igår och Cox var faktikst riktigt fin för att ha vilat i 4 dagar. Jag öva på lite halter mm, Det var väl inte så mycket mer att säga om gårdagens pass, bara att jag var nöjd efter det!

Idag få vi se vad jag hittar på idag!


Sorry!

Jag har verkligen inte haft tid att blogga och knappt med Cox heller. Har vart jätte trött när jag kommit hem så Cox har fått vila i 3 dagar :( Men hade tänkt köra igår men då följde jag med till Köping och tittade på fotboll. Men idag måset jag köra, blir väl ett ganska så lungt pass runt gruvan!

Men uppdaterar mer sen, ska först ner på stan mm.


Vilat!

Cox har fått vila 2 dagar nu och jag vet inte hur det blir imorgon heller. Men vi får helt enkelt se. Men nu kommer det vara lite dött framöver för jag har helt enkelt inte tid! Jag måste börja prioritera, men så ni vet!


Dagens Pass!

Idag fick jag köra på gärdet för pappa, tror det bara var för idag då jag fyller. Han kanske bara ville vara snäll!

Men körde där i ca 30 min och öva på volter mm, sen skritta jag av runt Örnstugan. Han var lite, lite stark men jobba på ganska så bra ändå! Jag var nöjd efter passet.

Fyller ju som sagt år idag och min dag har bestått utav att gå 1 mil. Gick till Hillingen fram och tillbaka eller vi var ju där ett tag och hade lite lekar alla nya 1:or. Men var lite trött när jag hade kommit hem!

Vissa kanske tycker detta låter konstig men jag har inte fått något packet idag, eller 2 trisslotter när jag vakna. Men det var för att mamma jobbar ju kväll och jag åkte till skolan tidigt så jag får det imorgon istället. Men det gör inte så mycket, bara jag får mina presenter, haha!! :P

Nej, nu ska hästarna snart in och jag ska duscha, skönt!! Men ha en fortsatt bra kväll!


Dagens utekörning 22/8

Körde med Linnéa idag runt gruvan, han var lite stark men annars var han fin. Jobba på bra i skritt och trav och kunde även galoppera ganska så långsamt! Vet inte om han kommer få vila imorgon eller på Onsdag då jag fyller imorgon. Men jag kommer inte firas så mycket imorgon då mamma jobbar kväll så blir på Onsdag, då jag även tror att Cox kommer att få vila.

Men kanske inte blir så mycket uppdatering då jag har fullt upp hela dagarna och på kvällarna har jag en häst att ta hand om, men ni får stå ut!


Dagens pass!

Idag gick jag och Linnéa över till Wincent med våra hästar! 

Jag tyckte iallefall att mitt pass var ett av dem bättre passen på ett bra tag! Han börja nästan arbeta på en gång när jag tog tömmarna och det höll i sig hela passet. :D Jag öva lite på serpentinbågar men vart mest volter och sådana övningar.

Han var jätte fin på vägen hem och arbeta på bra i skritt och trav!

Jag laddar upp bilderna imorgon eller någon dag i veckan från brölloppet.


Oplanerat!

Vart en oplanerad vila idag, men ska försöka gå upp skapligt tidigt imorgon och köra innan vi ska på bröllop. Men om jag går upp vid 09:00 eller 10:00 så hinner jag fixa allt i stallet + göra iordning mig.

Jag hinner nog inte uppdatera imorgon så vi hörs på söndag och då kommer nog även lite bilder och hur passet oss wincent gick om jag var dit.


Dagens tömkörning!

Tömkörde/ Longera idag en kvart. Skritta fram lite och trava lite grann, men han är så himla dryg att longera och selen är väl inte den optimala. Ska försöka samala ihop till en riktig tömmkörningssele! Men passet gick väl inte så bra idag heller, så därför jag sluta så pass tidigt!

På söndag ska jag över till Wincent förhoppningsvis och då ska jag köra ett riktigt dressyrpass och då j*vlar ska han arbeta, haha men då ska han inte komma undan iallefall!

Var ju även min första skoldag idag på gymnasiet på Ösbys smådjur och det verkar blir bra! Trevliga klasskompisar iallefall dem jag umgick med idag :D


Gårdagens pass!

Körde runt gruvan även då och han var osamerbetsvillig, drog och var allmänt stel :( Men jag gjorde halter och så, men tyckte att det inte hjälpte! Men ahja, det är väl bara att glömma bort detta pass!


Utekörning 16/8

Idag körde jag runt gruvan som vanligt! Men han var lite stel och ganska så stark, gjorde halter och så och efter det vart han faktiskt riktigt fin i alla gångarter. Han börjar samla sig ännu bättre nu i galoppen så vi fortsätter att kämpa på!

Nu ska jag ta in hästarna och sen blir det nästan att gå och lägga sig för imorgon är jag och Wilma hemma ensamma med Leija. :)

Nu ligger bilder uppe på Leija på min andra blogg http://lkgfoto.blogg.se :)


BÄSTA bloggen!

Checka in VÄRLDENS bästa blogg - www.lolamarie.blogg.se! :D

Filmen!

Här kommer filmen från träningen. Dock gick det inte att spara om rubriken eller skriva någon text under så därför heter den som den gör. :)




Lite nya inköp!

Har köpt lite nytt som jag har glömt att vissa er, men här kommer det!


Gjorde värsta fyndet inne på dressman, det var pikeér för 50 kr st och sen var det ta 3 betala för 2 på alla rea varor så då köpte jag 3 pikeér för 100 kr. Det var ett riktigt fynd! Men man ser inte så bra på denna bilde men det är en röd, en grå och sen en ljus, ljus lila.


Ett par strumpor från Granngården, tror dem kosta 69 kr eller något sådant.


Ett par till ridstrumpor, såg dem nästan vid kassa och dem var på rean så då vart det dem med. Tror jag fick betala ca 59 kr för dem eller något sånt!


Körträning för Mia.

Idag var det dags för körträningen på Sorf för Mia kl 08:00. Jag kände verkligen att det behövdes, och jag har nog blivit lite slapp i sommar. Jag kände själv att jag "fuska" lite på vissa ställen, men det såg även Mia så hon påpeka det! Men jag tycker om lite hårdare tränare och inte mesiga  som bara håller med, utan jag vill ha dem som kan säga åt en på skarpen om det skulle behövas!

Men dagens pass gick ut på att få honom lösgjord i trav och skritt, så vi öva på volter, serpentinbågar ( där jag fuska en del, haha) och tempoväxlingar. Han vart verkligen fin på slutet och jag kände en enorm skillnad på hur han var i början av passet och i slutet. Så nu ska vi öva på att han ska bli kvickre på kommandona. Men det var väl det passet och sen blir det ett pass den 25 Septemebr i Heby.

Men ska klippa ihop filmerna antingen ikväll eller imorgon! Ni ska få höra något roligt (eller det tycker vissa, haha ;) ) på en liten snutt jag kan klippa ihop, vänta och se!


Bild från idag, fotograf Linnéa.

Gårdagens pass 13/8

Gårdagens pass vart ett lungt pass runt gruvan. Jag öva på halter då han vart lite för stark, men han blir lite otålig och ska hålla på och rygga hela tiden. Men ska försöka öva bort det! När jag väl fått honom lugn där så kunde han slappna av mer och det vart ett lyckat pass igen! :D Det var passet igår.


Morgondagens planer!

Så här ser mina planer ut för imorgon, fullspekat nästan!


Ja, det kommer säkert komma något mer jag ska göra imorgon under dagen!


Dagens pass 12/8

Körde Cox idag och jag öva på halter och halvhalter. Jag galoppera inget utan koncentrera mig bara på traven och skritten och sen var han nästan som en dröm i traven. :) Längesen jag kände så! Körde i ca 60 min idag.

Imorgon ska jag köra med Linnéa runt gruvan troligtvis ett ganska så lungt pass, för sen på Söndag morgon så är det körträning! Men nu ska jag snart sova, så sov gott!


Dagens utekörning!

Körde samma väg som igår men baklänges den här gången. Och han var lite stel ibörjan men gjorde halter och ryggningar och han vart superfin. Vi ägna oss mest åt traven och skritten, galoppera en liten snutt men då vart han spänd så vi fortsatte att jobba i tarven. Och på slutet var han jätte fin verkligen! Så nu hoppas jag att alla pass resetn av veckan kan bli så här bra!

Föresten så börjar Cox få tjockare hår nu. Kan ni tänka er sen i vinter då är han som en nallebjörn, men då kommer klippmaskinen fram. ;)


Gårdagens pass 10/8

Körde ett pass runt gruvan + bulins väg men passet var väl inte det bästa på länge och allt var mitty fel den här gången! Jag är ju så jäkla åskrädd och när vi kom vid styras så börja det mullra så han fick små trava hem inte det bästa men men. Så han var spänd pga at tjag var spänd så det var ingen bra sammansättning. Men detta pass glömmer vi så fort som möjligt!


Mocka.

Hästarna stod inne inatt så nu måste jag mocka. Men först ska jag nog gå ut och köra. Så skriver mer sen!


Oplanerad vila!

Vart en oplanerad vila idag pga av det förbaksade vädret. Åska ju på eftermiddagen och som sagt så hatar jag det. Men imorgon ska han gå ett pass på åkern om det inte regnar inatt, men jag hoppas att det inte gör det!


Lista!

Gör en lista om min häst, som alla andra har gjort!

Vad heter hästen? Svedens Kux. 
Tycker du att den ska heta något annat? Nej! Duger bra!
Vad kallar du hästen? Cox, bubben, tjockis mm. 
Vad kallar andra hästen? Cox, gubben och tjockis, haha!
Hur gammal är den? 14 år
Vilket år/månad/dag föddes den? 1997/07/23
Vilken färg har den? Fux. 
Har den några tecken? Nu på gammla dar har han fått lite vita hårstrån men annars bara lite virvlar. 
Hur hög i mankhöjden? Vet inte riktigt, men han går precis inom gränsen för sin ras. 
Är det ett sto/valack/hingst? Valack. 
Vad är det för ras? Shetlands ponny. 
Har du tävlat den i hoppning? Nej. 
Vilka klasser/hur högt? -



Är den tävlad i dressyr? Nej.
Vilka klasser? -
Är den tävlad fälttävlan? Nej.
Vilka klasser? -
Är den tävlad i trav? Nej
Är den tävlad i galopp? Nej, om man inte räknar på skogsvägar, haha!
Är den tävlad i något annat? Nej, inte än men mitt mål är att tävla i dressyr och precision i körning.
Har den tävlat in några pengar? Inte vad jag vet.
Hur mycket? -
Har hästen championatspoäng? Nej
Hur högt har du hoppat med den? Jag har inte hoppat med han, men i löshoppningen så är hans rekord 90 cm.

Är hästen bra på dressyr? Nja, sådär om man jobbar honom med lösgörande hjälper och så, så kan han bli riktigt fin!

Hur är den i skritten? Seg när man skrittar ut själv, men ganska så snabb med andra. Har blivit lite bättre efter jag börja med kraftfodret. 
Hur är den i traven? Ganska så pigg, stark till en början.
Hur är den i galoppen? Jag vad ska man säga...stark. Men vi fortsätter att kämpa på!!


Kan den skänkelvikningar? No!
Kan den öppna/sluta? Nej. 
Kan den galoppombyten? Nej, men något vi ska börja träna på snart...
Är hästen pigg? Ibland. 
Är hästen trög? Ibalnd...eller oftast!
Är hästen stark? Ganska så ofta. 
Är hästen het? Nej. 
Bockar den? Ibland
Har du bockat med den? Ja
Stegrar den? Ibland.
Har du stegrat med den? Ja.

Sparkar den bakut? Ja. 
Har du sparkat bakut med den? Ja.
Skenar den ofta med dig/andra? Nej..eller har hänt någon gång ibland!
Har du skenat på den? Inte frivilligt
Är den tittig? Oftast inte, men när han är själv så kan det hända. 
Har du badat tillsammans med den? Ja, fast inte iår. 
Har ni hoppat tillsammans? Nej, inte vad jag minns. 
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Ja, eller beror på vad man menar med äng!

Hoppar hästen bra? Ja, för att vara körhäst så.



Gillar den att hoppa? Ja, någon gång ibland!
Har den bra hoppteknik? Ja, för att ha vart körhäst dem senste åren. 
Hur högt brukar du hoppa med den? Han löshoppar 90cm.  
Hur ofta hoppar du den? Vet inte riktigt. 
Hur är den när den rids ut? Har inte ridit han på fler år. Men när man kör så tycker hand et är roligt! 
Tycker den att det är kul? Jaa!
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Beror lite på, om man kör ut själv så är han pigg men annars tycker jag han är piggare på banan.
Står hästen i box? Ja!
Går hästen på lösdrift? Nej
Hur mycket och vad äter hästen? Just nu. Bete, fast vi stöd fodrar med hö! Sen ätar han ca 250 g kraft lite betfor och sen lite morötter.
Går den i hagen varje dag? Klart!
I en stor eller liten hage? Medel!
Hur länge går den ute per dag? Dygnet runt nu på sommaren. Annars 06 till ca 20-21
Gillar den att vara ute i hagen? Ja det gör han.



Har den vindskydd i hagen? Nej.
Hur ofta rids hästen? Beror på men nu går han ca 5-6 dagar i veckan. 
Är det en svår eller lätt riden häst? Beror på men om man ställer lite krav så är han ganska så svår men annars är han inte det!
Vem äger hästen? Pappa :)
Är hästen snäll i stallet? Jättesnäll om jag ska vara ärlig!
Kan hästen stå lös i stallet? Ja, det kan han väl men iblamd går han ut. Men något vi ska ta bort. 
Måste hästen vara uppbunden? Om han ska stå stll så ja!
Är hästen lättlastad? Ja, jättelätt faktiskt. 
Är den snäll att klippa? Ja, han står nästan och sover!
Vad har den för sadel/sadlar? Vet inte vad det är för märke på den, men används inte längre!
Vad har den för benskyd/benlindor just nu? Catago sport-
Vad har den för bett just nu? Tvådelat, men ska köpa ett nytt snart!
Vad har den för täcken just nu? Inga alls nu på sommaren, regntäcke om det är riktigt oväder
Tror du att hästen gillar dig? Jag hoppas det!

Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? Ja! Han spetsar nästan jämnt öronen mot än. Och gnäggar ibland.
Gillar du hästen? Ja, älskar han. Fast vi har våra duster.

Nämn en sak som är - med hästen: Är ganska så envis. 
Nämn en sak som är + med hästen: Han försöker nästan jämnt göra sitt bästa!
Har ni många minnen tillsammans? Ja otroligt många :)
Nämn det bästa: Kan inte välja..Men det är många!
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen? Ja, oftast varje dag!




Dagens utekörning 8/8

Körde runt gruvan + bulins väg idag och han skötte sig bra! Var i galoppen han var stark idag med, men öva även på halter och ryggningar. Ett problem jag måste ta tag i är att han inte får backa när vi bara gör en vanlig halt, men nu när han har lärt sig backa "igen" så gör han det hela tiden. Inte bra, men ska försöka få honom att sluta.

Fick reda på att min körträningstid är kl 08:00 på Söndag morgon, roligt!! Nej, men min tränare skulle på begravning på lördag innan hon skulle hit och så då var jag tvungen att ta den tiden. Men jag är glad att jag har hittat en bra tränare så man får ta såna här stunder ibland. Och så var det ju ett bra tag sen jag träna för Mia, för i Juni var det då jag var i Strömsholm.

Men nu ska jag snart gå och lägga mig i min nybäddade säng!


Grattis!

GRATTIS Linnéa på din 18- års dag!! Hoppas du har en bra födelsedag!


Bild från Strömsholm när vi sjuka oss där vi åt lunch, haha :P






Vilodag!

Blir nog en vilodag igen för Cox, igentligen skulle jag köra men får bli imorgon! Om det inte skiner upp mot kvällningen.


Ny!!!!

Har skaffat en privat blogg, eller mest en fotoblogg! Titta in HÄR!!!


Gårdagens pass 6/8.

Körde på åkern igår och det var ett ganska så bra pass. Han var jättefin i traven och sen var det galoppen som var det sämre av passet. Men när han inte orkar galoppera i sån samlad galopp så kör han rally istället och stressar upp sig, men vi ska fortsätta öva på det! Men annars gick det bra, körde väl i ca 60 min sammanlagt, skritta av nästan upp till styrars skola.

Idag blir det nog körning vid hyttskogen.


Dagens utekörning!

Idag vart det en utekörning runt Bronäs. Hade inga krav alls, han fick skritta, trava och nästan galoppera med långa tyglar hela vägen. Han vart ändå svettig, men det var varmt och sen så var vi två i kärran idag. Linnéa var i kärran så slapp jag köra själv då hon redan hade tömmkört!

Nej, nu ska jag börja packa lite badkläder inför imorgon. Då jag och min familj + min morbror ska till Furuviksparken imorgon. Cox kommer få vila imorgon men sen ska han gå lördag och söndag. Så det skadar inte att han vilar imorgon. Ha,det bra så kanske jag uppdaterar imorgon när jag kommer hem.


Gårdagens pass!

Igår körde jag på gärdet och verkligen jobba igenom honom. När vi var klara så var han svettig enda upp till öronen, haha ;) Inte varje dag han blir det! Men vi börja såklart med att skritta fram och sen börja jag jobba honom i skritt först och sen gick vi över till trav. Vi gjorde halter, ryggningar, volter osv. Han vart verkligen avslappnad. Sen skulle jag börja galoppera och han vart verkligen jätte stark och ville bara "iväg" tror det vart lite jobbigt men så han fick skritta några varv och sen börja vi om. Vi galoppera på en volt så att jag kunde öva på högergaloppen och det gick bra.

Sen trava jag av honom och så skritta vi av ner till min farmor och farfar. Sen svampa jag av honom och så fick han lite mat. Var verkligen ett välbehövligt pass, nu kan han verkligen samla ihop sig i skritt och trav. Och förhoppningsvis i galoppen snart!



Dagens körpass 2/8

Idag körde jag runt gruvan + bulins väg. Linnéa och Lola var också med. Ibörjan var han jätte stark och skulle absolut inte stå stilla när vi gjorde halt. Men jag gav mig inte utan han fick stå tills han stod still. Sen efetr några sådana gånger så vart han riktigt fin. I galoppen var han stark, men sen efter det i traven och skritten var han som en dröm. Kanske ska löshoppa honom lite oftare, passen efter verkar ju gå bättre!
Men nu ska jag titta på lite bloggar och sen blir det sängen. God Natt!


Löshoppning!

Igår var vi och löshoppade Cox i Karins paddock. Han var väl lite skeptiskt först men sen hoppa han som aldrig förr. Han hoppa 90 cm som högst och det är även hans höjdreckord. Men sen höjde vi upp till 1 meter men det var inte lika roligt. Här kommer en film på det hela.




Gårdagen!

Igår tömmkörde jag, jag och Linnéa hade lagt upp lite cavaletti, ett litet plank och sen ett hinder på ca 40 cm. Det gick inte så bra. Han snurra in sig i tömmarna och så vidare. Men han hoppa hindrer ca 4 gånger och ni kan få se en film, men det är en ganska så rolig film, tycker iallefall jag. Men ni kan få se den senare.

Ha en bra dag!


RSS 2.0