Övning 4 & 5.

Här kommer två övningar i en, också från igår (27/2)
-
-
Blåa strecket = Trav.
Gröna strecket = Skritt.
Dem röda små strecken = Halt.
-
Man börjar med att trava på fyrkantsspåret, svänger in på medellinjen från A i trav gör halt vid första paret, väntar i 5-10 sek skrittar till andra paret av koner och gör en halt där också och väntar i 5-10 sek och sen travar vidare ut på fyrkantsspåret men vänder ut åt det hållet man inte kom ifrån.
-
Övningen går ut på att få hästen att lyssna och kusken får öva på avståndet var man ska stanna vid konerna.
-
Den här övningen är lika som den som är över men vid första paret ska man först göra halt och vänta i 5-10 sek och sen rygga 3-6 steg. Man kan börja med 3 och sen försvåra det mer och mer. Sen är den exat lika som den som är över.
-

Övning 3.

Här kommer en övning från igår(27/2).
-
Man kan göra övningen i alla gångarter, men helst skritt och trav till att börja med.
Man svänger in på medellinjen, försöker träffa i mitten av dem första konerna och lika så i andra, men när man kommer till andra paret svänger man antingen åt höger el. vänster, sen in igen genom andra paret och sen svänger åt det hållet man inte svängde åt sist och gör en volt åt det hållet också. Sen ut på fyrkantsspåret igen och gör om övningen.
-
Övningen går ut på att få hästen följsam och i volterna kan man vilken sida hästen är stel i.
-
En övning jag kommer använda mycket när jag går til Wincent.
-

Körtränings filmen!

Här kommer filmen som jag lova er. Jag orka inte klippa ihop den så jätte noga så ni får ta den som den är :)
-
Men jag ska lägga upp övningarna från igår sen, men det blir senare, så håll koll :D
-
Nej, nu ska jag inte hålla på att skriva massor här kommer filmen:
-
http://www.youtube.com/watch?v=VgMlr_bkboA
-
Ja, det gick inte att ladda upp som vanligt, men tryck på länken.
-

Körträning 27/2

Imorse gick jag upp vid halv 7 och åt frukost och klädde på mig. Vid 7- tiden gick jag ut i stallet och borsta honom och packa in i bilen. Vid halv åtta satt jag på selen och täcket, och hans lädergrimma med det nya luddet :) Vid kvart i 8 så styrde vi mot Salbohed, vi kom fram vid kvart över 8 och då lasta vi ur honom och satt på tränset och allt sånt.
-
Vid kvart i nio så kom vi in i ridhuset och jag börja med att skritta fram och sen gjorde vi lite övergångar från skritt till trav och från trav till skritt. Sen börja vi med själva träningen, vi gjorde en 8 volt och så såg vi vilken sida han var stel i och det är fortfarande den som var från början alltså vänster sida. Vi träna även på halter, ryggningar och lite serpentinbågar, han lyssnar jättebra på kommandona nu men det kan bli ännu bättre. Sen ska jag fortsätta träna på ryggningarna och avstånd. Men det var väl de, Linnéa var med och hon fota och filma :D Så ni får lite bilder nu och filmen antagligen imorgon.
-
-
-
-
-
-
Det är en del av bilderna, ska försöka så att filmen kommer upp imorgon :D
-

Shopping och dagens körpass.

Hejsan! Idag var vi som sagt till Västerås jag köpte 4 saker. 1 grimma, ludd till min lädergrimma, en täckeshängare och en ställning med lådor i som jag ska ha lite småsaker i.
-
Körde även med Linnéa och Lola när vi kom hem, vart den vanliga rundan upp vid styras och vidare mot hagaberg. Han var inte så samarbetsvillig idag, pigg och stark och mot slutet ville han inte skritta av heller utan han ville heldre trava, men jag hoppas att det går bätter imorgon på körträningen. Linneá fäljer med så jag hoppas att hon vill fota el filma, ska försöka övertala henne ;)
-
Här är dagens inköp:
-
-
-
-
-

24/2 Torsdag

Idag efter skolan gick jag, Sanna och Matilda ner på stan. Det är marknad här i Sala den här helgen så jag köpte brända mandlar och godis remmar. :)
-
När jag kom hem vid halv 4 tiden så gick jag direkt ut i stallet och fixa det. Cox fick vila, men ska försöka komma ut imorgon. För på Söndag är det körträning i Salboohed :D
-
Imorgon ska jag till Västerås och Linnéa ska också med :) Vi ska in på Hööks och titta lite och förhoppningsvis kommer vi hem med något.
-
Men skriver mer imorgon efter att vi har vart i Västerås.
-

24/2 Torsdag

Är hemma från skolan idag, mådde illa imorse och var jätte trött. Jag överlevde Romme iallefall, även om jag trodde det var kört en gång, haha. Vi ramla framför sittliften så killen som stod och höll reda på liften fick trycka på nödbromsen, och kärrningen som åkte med i samma lift som hos börja skälla på hos för att hon tyckte att vi skulle betala hennes stavar som vart böjda som ett V, haha. Sen gjorde Liv värsta vurpan, backflipp i grön backe, haha :D Så min dag i Romme var väl bra, bara att jag mådde illa på slutet och att det var så jävla kallt när vi kom dit, men kommer aldrig glömma sittliften. Det ända som är bra med snö är att man kan åka slalom.
-
Nej, nu ska jag plugga matte och So. Skulle igentligen ha matte prov idag, men det får bli imorgon och nästa vecka är det LOV!!!
-
Bilden är tagen av http://nataliebrantestig.blogg.se/
-
Åket bara gröna och lite blå, men jag vill dit igen. :D
-

22/2 Dagens pass!

Även idag körde jag med Linnéa och Lola. Cox var som igår bara lite starkare och skulle ifatt Lola hela tiden och då börja Lola och stegra. Kändes som om Cox ville jävlas med Lola och Linnéa lite grann, men vad vet jag. Han gick iform större delen av passet och han kunde även gå i samlad galopp idag, utan att jag bad om det. Igentligen skulle vi bara trava lite men han börja galoppera istl, både bra och dåligt att han gjorde det.
-
Fördelar: +
  • Gick iform större delen av passet.
  • Lyssna någorlunda bra på kommandona.
Nackdelar: -
  • Var ganska stark.
  • Lyssna inte så bra på slutet.
-
De var dem för- och nackdelar jag kom på.
-
Dagens stjärnor:

/ 5 
-

22/2 Tisdag

Ska snart till skolan, går till max 2 idag. Sen ska jag hem och försöka köra om det inte snöar, för det gör det nu :( Men jag kanske ska longera istället ? Och prova det dem gjorde på veckans ponnyakuts avsnitt. Men vi får se. Imorgon kommer han att få vila, för jag ska till Romme Alpin med skolan :D
-
Skriver mer ikväll.
-

21/2 Måndag

Gick till halv fyra idag, direkt hem och bytte om till stallkläder och sen kom Linnéa vid halv 5. Jag hade redan hunnit gjort färdigt i stallet så det var bara att sätta på selen och så. Vi körde den gamla vänliga rundan. Upp vid gruvan ner förbi rockland, upp vid hagaberg, in vid bulins väg och sen hem. Cox vart lite stark på slutet men annars var han fin.
-
Han gick i form nästan hela passet, även börjar han söka sig neråt i galoppen = positivt, betyder att han börjar få mer muskler så att han orkar hålla upp sig själv. Cox brukar ju alltid hänga på Lola när hon "rusar" på eller blir lite för pigg, men idag brydde han sig inte så mycket.
-
/ 5

20/2 Söndag

Cox fick vila idag. Men ska försöka köra imorgon om vädret tillåter. Hoppas att det är mildare då.
-
Skriver mer imorgon, för nu blir det Solsidan och sen Big brother. :D
-

Tips!

Vet ni vad jag kom på idag ?
-
Nej, såklart inte för det är bara jag som är så smart, skämta :P Nej , men nu när det är så kallt ute och när man ska värma bettet så blir ju händerna iskalla och bettet blir inte så speciellt varmt. Men då kom jag på den smarta idén att man läger bettet på ett element medans man borstar och gör iordning hästen förövrigt och när man har gjort det så är bette varmt.
Smart va ?
-

19/2 Dagens!

Idag har det vart kallt hekla dagen, men vid 3 tiden vart det "bara" 13 minus så då passa jag på att tömmköra. Vart ett varv på åkern men det var näsatn för mkt snö och så var det så knöggligt att gå där för mig. Men efter det så vart det en liten promendad ner mot stampers.Han skötte sig ganska så bra.
-
Nu när jag var ute i stallet nyss och gav dem hö så kom inte Cox fram till box dörren som han brukar så jag fick ju värsta tankarna att han låg där död el. nått men han låg och halv sov. Så när han fick se mig så reste han på sig och sträckte på sig, så söt min lilla bubbe. Han kommer bli den "nya" Charm, han låg nästan alltid när man kom ut.
-
Nej, nu ska jag titta på tv. Hörs imorgon.
-
-

19/2 Lördag

Idag är det iskallt, nu är det 18 minus så ska väl gå och släppa ut hästarna snart. Imorse vid halv 7 - 7 var det minus 27 och när jag vakna för andra gången var det minus 22. Men tänkte bara säga att Cox får nog vila idag om jag inte tömmkör men vi får väl se. Nu ska jag gå och släppa ut hästarna i det för annars fina vädret.
-

Dagens! 18/2

Idag vart det ett körpass med Linneá och Lola. Hästarna var hur pigga som helst och Cox stack med mig en gång, men som tur var så fick jag stopp på han ganska så snart. Men jag är inte förvånad på att han var så pigg, han har ju fått vila sen i Söndags. Men imorgon ska jag försöka hinna med antingen ett körpass eller ett tömmkörningspass på åkern i den djupa snön, men vi får se.
-
Ha en bra fredagskväll, men nu ska jag snart äta hemma gjord pizza och sen blir det nog en eller två filmer ikväll.
-

18/2 Fredag

Sitter just nu uppe på resursen och har någon slags extra engelska. Min lärarre jag igentligen ska ha är sjuk och hon som jag har som vikarie är inge bra. Så jag sitter och bloggar istället, men ska väl försöka göra något vettigt. Skriver mer ikväll antagligen.
-

17/2 Torsdag

Idag har det inte vart den bästa dagen om man säger så. Ibland el oftast hatar jag killarna i min klass, så jävla dryga.
-
Idag har jag tittat på ponnyakuten på min 45 min rast, är det bara jag som tycker att det är sämre i år ? Man får ju inte se dem lösa sina problem på samma sätt som förra året.
-
Cox fick vila idag med, jag kände att det inte var någon idé att hålla på när jag ändå var irriterad.
Ha en fortsatt trevlig kväll!
-

Övning 2.

Ja, här kommer andra övningen.
-
-
Till denna övning behövs:
4 st koner
4 st bommar'
-
Du placerar ut konerna och bommaran som bilden visar. Sen är det bara att börja. Man kan göra övningarna i båda varven. Du kan börja var som helt, men som bilden visar så börjar jag vid bommarna, det gäller att kunna få hästen så rakställd som det bara går genom bommarna och sen svänger du åt något håll, rundar konerna  och ser man till att hästen ställer sig åt rätt håll.
Övningen går ut på att kunna få hästen både rakställd och ställd i hörnen. Bommarna och konerna är bara till för markering så att man inte "fuskar" med svängarna och så.
-

16/2 Onsdag

Cox får vila idag med, är fortfarande kallt. Men imorgon ska jag verkligen försöka göra något med honom. Men vi får se.
-
VILL HA SOMMAR NU!!!
-

Övning 1.

Här kommer den första övningen:
-
-
Man kan göra övningen i båda varven, man börjar med att sätta upp konerna, man kan ha fler eller färre koner. Sen lägger man ut 4 st bommar som på bilden. Sen är det bara att börja. Kör slalom mellan konerna och sen vid bommaran är det bara att köra igenom som på bilden. Den här övningen går ut på att få hästen att lyssna på en och få finare svängar-
Jag tycker det är en bra övning och jag gjorde den ganska mkt i sommras.
-

15/2 Ny duschad !

Sitter är just nu och har nästan nyss kommit ut från duschen. Man känner sig så fräsch och mkt piggare. Cox fick vila idag med, dem fick sitt lunch-hö så sent idag så då orka jag inte vänta på att han skulle äta upp och så var det så kallt.
-
Här kommer en varvningslänk till att få Spotify premium.
http://www.streaminvite.com/ref/39257
-
Ha en fortsatt trevlig kväll och om jag har lust så kanske det kommer upp några inlägg ikväll på olika övningar.
-

15/2 Tisdag

Idag var det också kallt, minus 23 grader. Jag ska försöka tömmköra el. longera någonstans. Men skriver mer ikväll, om hur de vart. Nu ska jag snart ha lektion så ha en bra tisdag.
-
Bjuder på en sommrig bild i det kalla vädret.
-

14/2 Måndag

Idag är det alla hjärtans dag, roligt för vissa mindre roligt för andra. Men,men Cox fick vila idag det var inte under, över eller vad man säger 10 minus. Men han har gått ganska hårt nu i två dagar, så det blir nog ett tömmkörningspass imorgon om det inte är för kallt. Men vi får se, just nu är det 21 minus ute här, burr.
Känns som vi bor i Sebirien, och inte i Sverige.
-

13/2 Dagens ridpass!

Somsagt så kom Linnéa idag vid 1-tiden, kom väl iväg från stallet vid halv 2. Och var vid Wincent vid kl kvart över 2. Sen träna vi i ca 45 min, han var pigg idag med men lyssna ganska bra idag. Jag träna på övergångar, halter och även att köra slalom mellan koner som förra gången jag var där och träna. Han ville inte göra galoppbyte idag, men jag tror att han var så pigg så att han inte visste hur han skulle göra.
-
Nu längtar jag tills ikväll då vi ska till Akropolis och äta, vi firar mamma och pappas bröllopsdag fast en dag före istället.
-

13/2 Söndag

Vakna för en timme sen, jag kan verkligen inte sova på helgerna. Men, men vi får se om jag följer med Linnéa till Wincent, men det visar sig.
-
Jag har ju haft en kategori som heter Övningar, jag tog bort den. För innan jag visste att bilderna togs bort från inläggen när ,man radera dem från arkivet. Så alla bilderna på övningarna var borta så då tyckte jag att det var meningslöst, men jag ska se till att jag laddar upp nya övningar så snart jag har tid.
-

12/2 Lördag

Har nyss kommit hem från kalaset, har faktiskt hunnit tagit in hästarna nu när jag kom hem också. Hon fick en rosa ryktlåda + massa rosa och lila borstar. :)
-
Har hunnit med allt utom en sak jag skulle göra idag, det jag inte orka eller hann var att städa mitt rum. Men jag kanska har tid till det imorgon. Jag körde med Linnéa idag och det gick bra, eller han var pigg. Men jag hade inte förväntat mig något annat heller. Han vart väldigt stark på slutet för han trodde att vi skulle tävla mot Lola hela tiden men annars gick det bra. Imorgon kanske jag följer med Linnéa till Wincent om hon skulle dit, vi får se om jag kan få lite pengar av pappa bara.
-
Nej , nu ska snart äta. Skriver mer imorgon.
-

Klar !

Nu är jag klar med sakerna på listan för idag, orka inte städa mina hyllor i sadelkammaren så det får bli någon dag framöver.
-

11/2 Fredag

Just nu sitter jag i skolan och väntar på att So:n ska börja. Imorse när jag vakna så har det väl kommit ungefär 3 dm snö, så nu kommer det ta ännu längre tid innan våren kommer. Och jag som trodde den skulle komma redan förra veckan, men så vart det inte.
-
I helgen ska jag gör en hel del, ska försöka hinna med allt detta.
FREDAG (IDAG):
1. Fixa stallet.
2. Städa mina hyllor i sadelkammaren.
LÖRDAG:
1. Städa mitt rum.
2. Fixa stallet.
3. Kanske köra om vädret tillåter.
4. Kalas hos Eleniya, mitt kusins barn.
SÖNDAG:
Har inget planerat
-
Ska försöka hinna med allt detta, eller måste hinna.
-

10/2 Torsdag

Idaghar jag haft nationellt prov i svenska, och jag tror det gick bra :D
Idag har det snöat enda från kl halv 9 och det har kommit över 2 dm snö redan och det har inte slutat än.
Nej, jag tänkte mest berätta att jag lever efter allt pluggande, och nu ska jag bara försöka överleva det sista provet som är imorgon. Biologi är det då, så nu ska jag titta lite bloggar och sen ska jag plugga lite till på biologin.
-
Charm har även flytta idag, kommer sakna dem. Och jag tror även dem andra hästarna kommer sakna Charm. Men så är det.
-
Hade ingen bättre bild på denna dator.
-

9/2 Onsdag

Hela den här veckan hittills har det var fint väder och jag har bara massor med plugg, blir så irriterad  då att jag verkligen inte har tid. Alltså har han fått vila idag med.
-

8/2 Tisdag

Idag var det jätte fint väder, även fast det hade snöat inatt ca 10 cm. Hatar vintern !!
Cox fick vila idag med, men jag har pluggat faktiskt :( Nu ska jag titta på veckans avsnitt av ponny akuten, och sen plugga igen på atomfysik, låter väl roligt eller?
-

7/2 Måndag

Idag sluta jag vid halv 4 direkt hem och fixa stallet som gick i ultrafart. Sen in och plugga fysik, som vi har prov i på onsdag. Vid halv 8 åkte vi ner till min storebror och titta på deras lilla Noel alltså deras barn. Han var jätte söt och liten.
Nej, nu måste jag gå och sova. Förresten så fick Cox vila och han kommer få göra det ända fram tills på fredag.
-

6/2 Söndag

Idag vid kvart över elva gick jag och Linnéa ut i stallet och gjorde iordning hästarna för ett pass hos Wincent. Hade ju trott att Cox skulle få vila hela helgen + nästan hela nästa vecka, men så vart det inte som tur var för Linnéa övertala mig att följe med.
-
Allt var perfekt idag, ridhuset var ny harvat, Cox skötte sig och det var fint väder. Vi öva mkt på svängar idag och även lite övergångar. Vi hade satt upp 5 koner på ena långsidan som jag körde slalom igenom, det gick bara bra. Jag klippte även av en bit snöre på longerspöt så det vart lika långt som det spöt jag fick låna där borta på körträningen och han lyssna hela tiden på mig. Vi gjorde även ett galopp byte som jag inte ens visste att han kunde, så jag vart jätteglad.
-
Tyvärr kommer han nog få vila ända fram tills på fredag för jag har massor med plugg denna vecka som kommer nu och det är inte roligt. Men så är livet.
-
Jag är iallefall jätte nöjd med passet idag, och jag får väl tacka Linneá för att hon övertala mig.
-

Bloopers !!

Ja, Linnéa har nyss suttit och tittat igenom bilderna på min dator och hitta massor med bilder som inte är dem vackraste. Så hon tyckte att jag skulle ladda upp bilderna på bloggen. Och jag har ju inget annat att skriva om så ni får se lite bloopers.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ja, det var alla failbilder som jag har på den här datan.
-

5/2 Lördag

Idag vakna jag vid kvart över 8, fattar inte varför jag jämt vaknar så tidigt. Åt frukost och sen har jag städat toaletten och vardagsrummet. Mamma och jag skulle hjälpas åt med hallen sen när hon sluta vid halv 5. Köket är det ingen idé att städa i för vi renoverar ändå där så.
-
Vid kvart i ett gick jag ut och fixa stallet, Cox får vila idag med även fast det är så fint väder. Men jag orkar inte, har massa plugg. Nästa vecka kommer han nog få vila iallefall fram tills på fredagen. Har hur många prov som helst nästa vecka. Inte roligt :(
-

4/2 Fredag!

Igår kväll vid 6 tiden vart jag faster åt en liten kille :D, roligt!
-
Nej, nu ska jag snart gå ut i stallet, Cox får vila idag med. Ska borsta och pyssla om honom istället. Skriver kanske mer senare ikväll men vi får se.
-

Happy!!!

Låt rubriken tala.
-

3/2 Torsdag

Ja, idag var det verkligen jättehalt ute. Varenda steg man tar tror man att man ska halka, inte så roligt.
Så Cox får vila idag och så får vi se hur vädret är imorgon helt enkelt.
-

Dag 15- Något du och någon av hästarna du haft som du är stolt över som ni har gjort.

Jaha, nu var det dags för sista dagen på listan.
-
Ja, vad svårt det var. Men det måste vara att jag och Cox har kommit igång med körningen mer nu och att jag har kommit iväg på träningar. Sen är det nog att han är mer lugnare nu inte lika "kaxig" som han var förut när han inte rörde så mkt på sig. Sen att han lyssnar mer på mig när vi både kör och tömmkör. Så det är nog det jag är stoltast över med honom.
-
-
-

Dag 14- Varför får ridning/körning dig att må bra.

Jag tror att ridning och körning får mig gladare och friskare.
-Dels för att man är ute så pass mycket och att man rör på sig istället för att ligga framför tvn.
- Sen är nog en orsak att man kan göra så många olika saker tex att en dag kan man köra, en annan dag kan man ta en skritt promenad och så vidare.
- Och sen den viktigaste orsaken är att man får vara med den man tycker om så mycket, i detta fall Cox♥
Att tillbringa tiden i stallet och att få köra betyder så mkt för mig!
-
Min lilla plutt ♥
-

2/2 Onsdag

Idag vart det en liten längre körpass idag, ner till Västeråsvägen, förbi vattentornet, vidare förbi folketspark och sen upp vid elljus-spåret och vidare hem. Han var väldigt pigg, men det gick knappt att trava för det var jättehalt och hårt på vissa ställen, men han skötte sig skapligt bra, han ville inte stå still när jag skulle hoppa av kärran för att kunna leda honom över vägen, men det gick bra tillslut det med.
-
Jag träna även på att rygga, och det gick också skapligt bra, min lilla gris♥
-

1/2 Tisdag

Idag är det en ny månad, det går så fort nu. Men det gör inget för jag vill ha vår och sommar nu!
Idag fick Cox vila, hade tänkt att han skulle få vila imorgon men det var så pass halt idag så då fick han vila. Men det förtjänar han, min lilla gris :P
-

Dag 13- En nytagen bild från stallet där du är med.

Ja, jag har tyvärr ingen bild på mig och stallet. Så det blir ingen bild idag,tyvärr :(
-

Prestationsmål för Februari.

Så här lyder mitt mål för
Februari:Fortsätta att träna på kommandona. Öva på ryggningar och halter.
-

RSS 2.0