30/6 Onsdag

Idag har Cox fått vila, som det stod på planeringen. Imorgon blir det att köra någonstans, har inte bestämt vart en. Ska iallefall ha snodd, har går verkligen bra då i skritten lite sämre i traven men han kommer nog snart gå lika fint i traven, får vi hoppas :D

Nu ikväll har familjen vart ut och ätit på Månsols var jätte god mat. Och imorgon bitti ska jag, mamma och wilma gå ut och gå om det är fint väder vill säga. Skriver mer imorgon.


  



29/6 Tisdag

Idag har jag tömkört Cox runt gruvan, gick skapligt bra. Hade snodd på och då går han så fint och jobbar på, min lilla gris. Gjorde lite volter runt träd efter vägen, och även lite halter här och var. Ska fortsätta att tömköra en gång i veckan minst. Imorgon blir det nog att han får vila helt, står det även på planeringen.

 

Vi gick lite slalom och gjorde volter runt träden, här är min "fina" paint teckning ni får ta det som det är. Man ser nog så mkt att man fattar iallefall.

 


Inte så fina volter :P var lite bättre i verkligheten.

Ps. Dom bruna cirklarna är träd.


28/6 Måndag

Idag har det vart en varm dag igen, skönt :D Har inte gjort så mkt och det är säkert därför jag är så trött. Nu ikväll tog jag och Linnéa en runda, hade snodd på Cox och han gick faktiskt fint i skritten men traven var lite svårare men det kommer nog. Imorgon ska jag nog gå upp ganska tidigt och gå ut och gå/sprinag runt gruvan, men det är så tråkigt för Cockie min hund alltså orkar inte springa och gå så långt längre, men kanske kan lura med Wilma. 

Imorgon ska jag köra uppe vid styrars med snodd, skriver mer imorgon. 

 


27/6 Söndag

Här kommer veckoplaneringen för v.26

Måndag: Köra.

Tisdag: Köra/Longera

Onsdag: Vila/Bada

Torsdag: Köra

Fredag: Köra

Lördag: Kanske picknik, måste höra lite med Linnéa

Söndag: Vila/bada


Alla "jobbiga" pass kommer vara antingen tidigt på morgonen eller sent på kvällen om det är lika varmt som det var idag.


27/6 Söndag

Nu ikväll har jag, Linnéa och Wilma vart vid brottet och badat med hästarna var för varmt för att köra. Vart en del bilder, han simma lite och Lola med. Men Cox är lite töntig, för om inte jag är i vattnet så går inte han i, men han putta bara omkull mig en gång.:P 

Här är lite bilder, en del konstiga miner men man får väl bjuda på sig själv lite som Linnéa säger.


Plaskar en del :P
  

Här simmar han :D
   

Lola, hon plaska så det skvätte långa vägar.


Cox kokar kaffebryggare eller vad man kallare.



27/6 Söndag

Idag vart det iallefall lite sovmorgon vakna 09:30, sent för att varar mig. Verkar bli en varm dag så antagligen kör jag ikväll när det är lite svalare.
Vart ett kort inlägg det här men kommer ett litet längre senare, så håll koll :D


26/6 Lördag

Ja,var som sagt till brottet och spela kubb. Tyvärr så förlora Fintorpet mot Stampers med 3-1 men snart blire revanch. Imorgon ska vi till västerås igen men den här gången så ska vi fira min kusin Max som har fyllt ett för ett par dagar sen. Hinner nog köra Cox antingen före el efter. Ska försöka ta med mig kameran till västerås imorgon och sen försöka få min lillesyster med ut och fota imorgon när jag kör.

 


26/6 Lördag

Godmorgon!
Som sagt var det midsommar igår, va bara hemma med några av släkten. Körde även Cox igår vid Örnstugan, jag hade intalat mig med det värsta som kunde hända, så då kunde det bara bli bättre. Cox var verkligen jätte duktig lyssna på mig, stod stilla när jag bad om det osv. Det var fler som hade frågat mamma om Cox hade vart på såna här tillställningar förut, för att dom tyckte att Cox var så lungn. Jag tjäna ihop bra med pengar iallfall, Örnstugan fick hälften, men jag fick mer pengar än vad jag hade trott.

Idag kommer Cox få vila antagligen, men vi får se. Vet inte riktigt vad jag ska göra idag, men ikväll ska vi till brottet och spela kubb, vissa familjer från Finntorpsvägen ska möta några familjer från Stampers, får se om jag följer med el inte.


Min lilla pluttis <3   

Var faktiskt lite stolt att han skötte sig så bra, visst gnägga han någon gång för att han ville hem till dom andra men det är ju faktiskt en häst. :D

 


24/6 Torsdag

Helt underbart väder, skulle väl igentligen inte sitta här men jag måste kolla lite bloggar då och då:D Börja dagen med att jag hade ont i huvudet men tog en alvedon och drack massor med vatten. Sen hade visst Wilma smsat med Ida och dom skulle till brottet och bada och sola så vi följde med dit, var iskallt i vattnet men jag doppa mig två gånger faktiskt :D Fick lite färg, ska försöka sola lite varje dag nu när det är soligt väder ute.

Cox kommer få vila idag, tycker han förtjänar det. Han kommer få motion så det räcker imorgon förhoppningsvis, om ni inte har något planerat kan ni komma till Örnstugan kl 14:00 och fira midsommar med Ungaörnar det håller på till 16:00. Fick in lite reklam där :P

Nej, nu ska jag titta lite bloggar och sen gå ut i det fina vädret.


  


23/6 Onsdag

I morse var jag,mamma och wilma ocg köpte färg och penslar till min bänk. Sen vidare till åkrahallen och köpte ingredienser till vaniljbullar, mamma baka. Efter åkrahallen åkte vi och hämta mormor, när jag kom hem så snickra jag ihop en ställning till att ha mina brädor till bänken på. Åt lunch och sen börja jag måla, måla till 16:00 kanske, sen åt vi kvällsmat.

Vid klockan 5 kom Linneá och lite efter 5 kom Ida, vi skulle ta en rid-/körtur vi red/körde vid Hyttskogsvägen gick faktiskt bra, han vart svettig men det förstår jag för det var ganska långt och sen var det fortfarande varmt ute. Tänkte ta en liten tur imorgon bara, gå till Örnstugan och titta vad vi ska gå någonstans så att han inte är rädd för något på fredag.  


22/6 Tisdag

Dagen börja med att jag gick upp ca kl 08:00 för att sen åka till Västerås idag igen, men det här gången så hade min morbror sitt pass med sig så han fick med sig en data hem. När vi kom hem så installera vi lite saker på min morbrors data, sen åkte vi mot Granngården pappa skulle han något till hövändaren och till sist till Åkrahallen och handla lite. När jag kom hem sen så fick Cox gå utan Greengard i en kvart, han ska få gå utan ikväll igen men då blir det en halvtimme.

Sen så körde jag runt gruvan, gick faktiskt jättebra, jag tror han tyckte om den här selen för den här är mkt lättare. Trava nästan hela tiden, gjorde lite halter här och där. Det märks att han har fått bättre kondition för han vart knappt svettig även fast det är varmt ute. :D 

Här kommer lite nya bilder på selen, har även lagt till lite fler kategorier, men dom kommer dyka upp när jag laddar upp på den kategorien.


     



Jag är verkligen jätte nöjd :D


21/6 Måndag

Har nyss kommit hem från kalaset, var trevligt och gott fikabröd. Hästarna kommer även få gå ute inatt, förra året den här dagen hade iallefall cox och Mirte gått ute mellan 4, 5 nätter så det är väl dags nu. Just nu går Cox utan greengard, han får äta gräs i stället för natthöt :D Så antagligen kommer hästarna vara trötta imorgon, brukar vara det dom första nätterna. Ni får se bilder imorgon på selen har inte hunnit ta kort än, men det kommer så håll koll...

Nej, nu ska jag kolla lite andra bloggar och sen gå och sätta på min lilla gris sin greengard, innan han äter ihjäl sig.


    
Min lilla stjärna <3

 

21/6 Måndag

Idag har vi vart i Västerås hela förmiddagen och en bit in på eftermiddan kom hem till Sala kl 13:00. Jag köpte en sele, I am Happy :D. Så ska prova den ikväll, om den inte passar kan jag byta den imorgon för då ska vi till västerås igen, för min klantiga morbror hade glömt att sitt Id-kort hade gått ut och han hade glömt sitt pass hemma så han kunnde inte köpa någon dator idag.
Ni får se bilder antingen senare ikväll eller imorgon om selen inte passar. Nu snart ska vi på kalas :D

Ps. Jag har ändrat planeringen iförra inlägget, jag trodde att midsommar var nu på onsdag men det var visst på fredag.

  


20/6 Söndag

Ja, nu har jag kommit hem från ridningen och har dessutom hunnit mocka. Direkt efter ridningen åkte vi och titta på fotbollsmatch, var min lillesyrra som spela mot Norrby, Sala FF vann med 4-3.
Det gick faktiskt bra på ridningen hade Olympia, det här var kanske sista gången jag rider henne för hon ska gå i pansion, hon skulle väl passa här hemma el? Nej, jag har inte tid hinner kanppt med cox , men det skulle vara lite roligt men skulle aldrig få för mamma och pappa. Men en annan sak jag har fått idag var min efterlängtade Sorf jacka. 
Cox får vila idag vart så mulet och dom sa på radionyheterna at det skulle kanske bli åska, och då vill inte jag sitta i någon vagn med stålram, jag är verkligen rädd för åska. Imorgon ska jag, mamma, Wilma och min morbror Ingemar åka till västerås, kanske kommer hem med en ny sele då. Vi får helt enkelt se...

Här kommer en veckoplanering för v.25

Måndag: Köra
Tisdag: Köra/longera  
Onsdag: Vila
Torsdag: Köra så att han blir trött till midsommarafton
Fredag: Köra vid örnstugan 
Lördag: Vila/skrittpromenad
Söndag: Köra


    


20/6 Söndag

Det har inte hänt så mkt än så länge idag, ska rida kl 14:00 på Sorf det är avslutning på ridningen för den här terminen så nu blir jag helt ledig från aktiviteter. Tror jag kör Cox vid gruvan idag han måste bli av lite överloppsenergi. Skriver mer ikväll hur det både gick att rida och köra.

Här kommer filmen från i förrgår, inte värdens bästa kvalite och i vissa fall så är jag ganska långt bort från kameran, men nu har min lillesyster lärt sig att zooma så nästa film kanske blir lite bättre.




19/6 Lördag

Idag har jag och Linnéa gjort ett hemmagjort hinder, wilma hjälpte till lite hon också. Iallefall så skulle Wilma hoppa ett litet kryss, men då hoppa cox så stort så hon ramla av, efter det så hoppa han 60 cm själv utan wilma på ryggen, men det är bättre när man kan ha longerlinor på honom. Men pga att hinderstöden var ca 1,65 så gick inte det, tyvärr. Filmen om körträningen kommer jag nog ladda upp imorgon förhoppningsvis, orkar inte nu.
Skriver mer imorgon , vad jag har gjort då och sen en veckoplanering.


19/6 Lördag

Jag han tyvärr inte blogga igår, för jag, Linnéa och Wilma spela in en "film" tills halv tolv igår kväll.
 

Igår så körde jag uppe vid styrars, Linneá red också där och sen gick vi den långa rundan hem så dom skulle få skritta av sig ordentligt. Cox skötte sig ibland ganska bra och ibland inte, för när Lola är med så ibland "måste" han följa efter henne så att nästan jag åker ur kärran, men det är en bra träning det också att försöka få Cox att lyssna på mig och inte följa efter Lola ibland.
Wilma filma när jag träna igår, så filmen kanske kommer upp på bloggen senare idag.



Här är en typisk bild när han drar upp huvudet och blir jätte stark.
 

Här går han ganska fint, men det kan bli bättre, eller rättare sagt mkt bättre. 
   


17/6 Torsdag

Idag är det exat ett år sedan Mirte kom hem till mig som sommarhäst och ett år sedan jag skaffa min förra blogg. Jag ville ha Mirte i år också men så vart det, tyvärr inte. :( Men vi få se på det positiva, jag har en egen häst och dom flesta som söker sommarhäst dom har ingen egen häst, så jag ska väl ändå vara glad:)

Men slutpratat om det, idag har Cox fått vila. Jag själv har legat en halvtimme på studsmattan och solat och resten av dagen har jag mest suttit vid datan, men jag har hunnit både mockat och vart och handlat mellan dom tiderna jag inte satt vid datan. Imorgon är det Fredag, vet inte riktigt vad jag ska hitta på med Cox, jag tror att jag ska upp till Styras och träna på halter, serpentinbågar och tempoväxlingar.Jag ska även måla färdigt en bänk imorgon som jag igentligen lova pappa och vara klar redan förra sommaren, så den ska jag måla imorgon och skruva ihop den på Lördag... ni får se bilder sen på lördag hur den vart.

        

16/6 Onsdag.

Idag har det vart soligt och varmt, sommarlovet kan väl inte börja så mkt bättre. Jag har även kört, gick ganska bra, träna även idag på halter och tempoväxlingar, men han blir så stark och då lyssnar han inte. Skulle även behöva en ny sele som man kan använda en snodd så han börjar arbeta lite mera, just nu så går han bara och stretar imot.
Har även bakat muffins med Linnéa, vart skapligt goda.

Imorgon blir det antingen vila eller en skritt promenad i grimskaft, får se hur det blir.





   

15/6 Tisdag.

Idag har jag varit uppe vid styrars och haft träning med cox. Vi tränade lite på halter, serpentinbågar och tempoväxlingar. Det gick förvånadsvärt bra för att ha vilat i en vecka nu. Jag har klippt ihop en liten film så jag låter träningspasset tala för sig självt..

 





14/6 Måndag

idag har det vart en stressig dag, men Linnéa var så snäll att hon mocka och fixa hö osv. Så jag hann med på min lillasysters skolavslutning. Det känndes som det var igår man var så där liten och var så nervös för att stå och sjunga för alla syskon och föräldrar, men nu är man lite äldre och behöver inte sjunga för alla om man inte vill. Imorgon kl 09:15 ska vi samlas  vid klassrummet och sen gå till kyrkan så jag slutar vid 11:00 imorgon tror jag, sen hem och njuta av det förhoppningsvis det fina vädret och att man har sommarlov.

Imorgon ska jag börja köra Cox igen, vart ju ett litet uppehåll där ett tag men det var lite att ta igen i skolan, men nu i sommar så ska Cox få bättre kondition och jag också ;P 

Nej, nu ska jag gå och måla mina naglar och ta fram och stryka mina skolavslutningskläder tills imorgon.

En sak till föressten jag har hittat en blogg om en tjej som också har en shettis, men hon tävlar med sin. Hennes blogg kommer ligga under länkar i högerspalten, jag lägger även upp hennes adress i det här inlägget.
http://shettisgalen.blogg.se 

       


13/6 Söndag

Dagen börja med att jag vakna kl 08:00, äter frukost, satt vid datan, mocka och fixa maten, red på Sorf och sen titta på fotbollsmatch.
Har haft fullt upp hela dagen, men idag på ridningen så red vi ut jag hade Mirte, gick hyffsat bra för mig och för andra lite mindre bra. Först börja Olympia tjafsa om att hon inte skulle gå från stallet så Maya (ridläraren) fick byta häst med Zelina, efter det så gick allting jätte bra tills Natalie ramla av, vart så illa så att Maya fick ringa ambulansen och Natalies häst fick några andra i ridgruppen rida efter och försöka fånga. Jag stod och vänta med Maya, men Sofie och Nettan kom så jag red tillbaka med Sofie som gick med Olympia. Ja, så kan det bli ibland Cox har fåt vila idag, ska börja träna honom nu på Tisdag, för imorgon har jag inte tid för då är det skolavslutning för Wilma. Vet knappt när jag ska hinna mocka och så för jag ska duka åt niornas avslutningsmiddag, och sen är det brottom hem för att hinna med ut till Sätrabrunn.

   

Mirte, ville ha henne i sommar också, men så vart det inte =(

       

12/6 Lördag

Idag vid elva tiden så åkte vi ner på stan, Wilma skulle handla skolavslutningskläder tills på måndag. Hon hitta ett par tygskor, ett litet längre linne och ett par taights (stavas) som hon ska ha. Jag själv ska ha en liten längre tröja, taights och ett par skor, kanske ska ha ett par korta shorts om det är varmt.

Nu på eftermiddagen så har jag mockat och fixat mat osv. Har även städat mina hyllor, glömde tyvärr att ta före och efter bilder:( , men det vart iallefall skapligt bra :) Nu ska jag bara köpa en hjälmhängare och en till sadelhängare, för just nu har jag både selen och hans sadel på samma sadelhängare. För vad jag vet så finns det väl ingen speciell hängare för selar, kanske skulle uppfinna en ? 

Just nu går dom i gräshagen, hoppas det är fint nästa helg för då ska våra hästar börja gå ute om nätterna. Jag älskar när dom går ute på nätterna det ända man behöver göra är att borsta dom innan man ska ut och köra el rida , man behöver inte tänka att man måste mocka och fixa allt de andra. Vi ska även bättra på färgen i stallet i sommar så det blir fräscht när dom kommer börja stå inne igen.

   


11/6 Fredag

Ja, var som sagt ledig idag var ju inte speciellt fint väder så jag har mest vart inne. Tänkte faktiskt ta sovmorgon i morse, men så vart det inte vakna kl 07:00 och kunde inte somna om. Hade ju även tänkt smörja hans sele och städa min hyllor men så vart det inte heller kanske blir imorgon, då jag förhoppningsvis ska hinna köra lite. Nu ikväll har det inte hänt så mkt vart med Linnéa http://lolamarie.blogg.se   men hon åkte hem vid nio tiden för hon skulle till Stockholm imorgon.




10/6 Torsdag

Ja, idag var jag hemma från skolan hade ont i magen men gick över mot eftermiddan. Hade tänkt köra men han fick gå och äta i gräshagen istället, får se vad det är för väder imorgon annars om jag inte kör så ska jag städa mina hyllor i stallet och smörja selen osv. För jag har STUDIEDAG!! imorgon jag trordet bara Ekebyskolan som har det, sen är det bara måndag och bara några timmar på tisdag kvar. Ska bli så j*vla skönt med mommarlov börjar tröttna lite på skolan, så ska bara ladda batterierna nu i sommar så man kan sattsa lite på dom högre betygen i 9:an, så att jag kommer in på det programmet jag har tänkt söka.


      



9/6 Onsdag

Idag var jag hemma vid kvart över tre tiden, hade idrott sista timmen och våran idrottslärare var så snäll att vi fick sluta en halvtimme tidigare. När jag kom hem bytte jag om och gick ut och tog in Cox, borsta honom och longerade lite grann. Jag longera max i 10 min för det såg ut som han var halt på vänster framben. Jag bad pappa titta men han såg inget så jag gick en liten bit istället med honom.
När jag longera så hade han sin fina hoppluva på sig, och sina benskydd.


     
Glömde lägga upp dom här ridhandskarna bland bilderna med vad jag hade köpt i Strömshom, dom kosta iallefall 75 kr.

  


7/6 Måndag

Idag fick Cox vila igen, jag skulle igentligen ha longerat bara för att det var så mulet. Men sen när jag hade tagit klart korten på all utrustning så började det dugga. Men nu kommer det komma en liten "bildbomb" på allt jag köpt och lite annat smått =)



 En hoppluva, men den ska jag ha när jag kör. Kosta 109 kr med brodderi.

 
Flughuva med öron, den var lite liten så jag tog med den till sljöden idag och sydde på lite extra kardborre band. Kosta 169 kr


En lädergrimma, jag skulle helst ha varit silvriga spännen. men för 100 kr får man vara nöjd.


Ett par senskydd för 199 kr tyckte det var ganska billigt.


Ett par välbehövda skakelremmar för 50 kr

Kollamasken kosta bara 200 kr annars i stan kostar dom närmare 400 kr.


KRAFFT morot, är ett belöningsgodis kosta 20kr

 
Något lim som man lagar täcken med. 60 kr


En prylväska att ha borstar och lite annat smått och gott i. Kosta 159 kr


En hjälm med märket Jacson, var det dyraste köpet kosta 795kr

Här är 3st ridstrumpor köpte 4st men ett par har jag på mig. Det var lite olika pris på dom men det var ett par som kosta 60kr, ett par 79 kr och dom sista var 2 för 100 kr.

En vanlig väst, var det näst dyraste jag köpte. Kosta 400 kr.

Här kommer lite andra bilder vissa är från http://lolamarie.blogg.se .



(klick bilder) Så här mycket hästsläp och hästbussar var det...



Jacob från ponnyakuten var där och tävla.





Lite fälttävlan, är lite läskigt faktiskt tycker jag.



¨


Storhäst hoppning




kaninhoppning




6/6 Söndag

Äntligen hemma från en rolig men jobbig helg. Vi bodde som sagt på mahognyvillan, därifrån till tävlingsplatsen var det säkert 2 km att gå. Man kan nog saga att vi gick närmare milen på en dag bara. I fredags så gick vi nog över milen när vi var ut på Österängarna och titta på fälttävlan, vi såg bara en som gick omkull men vi hörde att det var fler som hade ramlat av.

Jag har också handlat en del, alla mina 2900kr gick åt, men det var jätte billigt igemfört med globen. Bilder kommer imorgon när jag har provat allt, hade inte tid ikväll.

Här kommer veckoplaneringen för vecka 23:

Måndag: Köra och prova grejer.

Tisdag: Longera

Onsdag: Vila

Torsdag: Köra

Fredag: Köra

Lördag: Vila

Söndag: Jag rider på Sorf så han vilar

Bilder kommer imorgon när jag har tagit kort på sakerna jag har köpt.

 

     


3/6 Torsdag

Jaaaaaa, nu är det bara 1 1/2 timme kvar tills Linnéa och jag åker. Jag längtar verkligen... när vi kommer fram ska vi väl antagligen gå och titta hur det ser ut runt omkring så vi vet det tills imorgon. Och så blir det nog att vi tittar på film på min bärbara DVD.

Cox har fått vila idag, är så pass varmt just nu går han i gräshagen med dom andra och äter gräs.

Här på bloggen kommer det inte bli så mkt uppdatering på ungefär 3-4 dagar, men när jag kommer hem ska jag visa bilder på vad jag har köpt och hur det såg ut...

 

2/6 Onsdag

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa, imorgon åker vi och jag har inte ens packat men ska göra det snart. 
Idag fick Cox vila igen pga att jag ska på bilbingo, ska försöka vinna lite den här gången. Imorgon får vi se hur det blir för om det är så här varmt kan jag nog inte köra honom, så det kommer nog bli några vilodagar framöver.

Jag måste även komma ihåg att ladda kameran ikväll så att ni får se lite bilder, annars kanske jag kan få några av Linnéa som jag kan lägga upp här för hon har ju ändå en systemkamera på ungefär 10,1 megapixlar och jag har bara 6 megapixlar på min lilla digitalkamera. Men ska ändå ta med min.

    


1/6 Tisdag

Ja, ny månad och bara 2 dagar kvar tills vi åker.
Ja, idag skulle jag igentligen longera men jag tyckte att han skulle få en vilodag bara för att han kämpa på så bra igår. Så jag tvätta honom idag istället, var verkligen behövligt. Men en sak jag har kommit på är att jag hatar hästschampoo och att vi inte har någon spolspilta. För först måste man stå och värma upp vatten och sen ska man försöka få ut schampot som aldrig slutar löddra...
Imorgon är det sista dagen på den här veckan i skolan för mig, jag tog ledigt hela torsdagen och fredagen.
Nej, nu ska jag titta lite andra bloggar och sen ska jag själv duscha. Imorgon blir det nog att jag longerar uppe vid styrars som jag igentligen skulle ha gjort idag.

     

 

RSS 2.0