JÄVLA SKIT!!!

Fick åka hem från skolan idag, då jag mådde så illa. Det var den där tacofisken som ställde till allt :( Jag som skulle köra idag, men jag orkar inte då jag fortfarande mår illa. Känner verkligen hur denna vecka kommer blir slapp för Cox del, inte bra!

Blir hemma imorgon med fall att det är magsjukan eller något liknande! Men skriver kanske mer senare ikväll, ha det bar så länge!


Dag 6 - 5 saker jag inte kan leva utan.

Det är inte i den ordning jag inte kan leva utan mest, utan det är blandat!

1. Datorn, utan den så skulle mitt liv se helt annorlunda ut.

2. Cox såklart, vem skulle jag tillbringa min fritid till om inte med Cox.



3. Min familj.

4. Mobiltelefonen.

5. Kompisar. 

  

Kanske dags!!

Det kanske är dags att knåpa ihop en önskelista till jul, mamma och pappa åker till Västerås på Lördag ensamma och ska handla julklappar. Så måste väl skriva en ikväll kanske? Men det är ett problem, jag vet inte riktigt vad jag önskar mig, helst ett ridhus och en paddock men det kommer jag inte få nu iallafall. 

Det här är väl det jag har tittat på i hästväg! 


 

Men det är en longeringsgjord, men det är ett problem. Jag vet inte om han kan ha cob, för det är den minsta stl som finns på Hööks. Men går väl alltid att byta, om den inte skulle passa!

Sen vet jag inte mer, kanske pengar till ett bett. Det är så svårt, känns inte som jag vill bara önska mig hästprylar, men det är ju det som är lättast. Nej, får fundera till ikväll så får vi se om jag kommit på något mer! 

   

Dagens pass!!

Idag körde jag, hade töat bort allt det hala så det var superduperbra underlag så galoppera och trava mycket idag! Han har ju vilat 2 dagar fast han inte skulle, så han var pigg. Hade även kimblewick bettet idag med, och han blir så lydig. Men imorgon blir det det två delade igen, ska max köra 3 ggr i veckan med kimblewick - bettet. Så att han inte tröttnar och får så värst mycket träningsvärk. 

Ja, nu ska jag göra biologinläxan som ska vara klart imorgon! 

 

Dag 5 - 6 sånger jag tycker om.

1.



2.


3.



4.



5.



6.





Hatade väder!

Bara för att det snöa, snöblandat regn igår kväll så frös det på och vart super halt idag :( Hade tänkt kört men bara för att det var halt och har inga broddar på + mörkret körde jag inget idag. Vill inte riskera något! Men imorgon slutar jag halv 12 så då ska jag köra. Då ser jag vart det är mindre halt osv.

Mamma ska även ringa hovslagaren imorgon så förhoppningsvis får han nya skor + brodd redan i slutet av veckan :) 

Ja. det är allt jag har att säga idag

Vet inte riktigt vad jag kom åt för knapp, går iallafall inte att få bort den feta stilen på texten :(


Dag 4 - 7 rädslor.

1. Att någon i min närhet ska dö. 

2. Att jag ska bli biten av en orm. 

3. Att få magsjukan. 

4. Att Cox skulle dö av någon anledning. 

5. Att ramla och bryta något. 

6. Att bli förföljd av någon läskig typ.

7. Att stallet/ladugården skulle börja brinna med djuren i. 

Den sista är nog den mest "seriösa" rädslan jag har. 



  

Täcke.

Ja, snöar fortfarande och det lägger sig kvar. Så imorgon får väl Cox sitt vintertäcke på sig, beror lite på grad antalet ute. Men troligtvis så blir det det, kan ju undra hur paffa dem kommer bli när dem ser snö ute imorgon bitti. Tog in dem före det börja snöa! 

Nej, ha det bra. Så skriver jag imorgon!

 

Jag ser det snöa, jag ser det snöar ....

ja, just nu i detta ögonblick så är det snöblandat regn ute. Det blir väl en vit jul trots allt kanske!





1:a Advent.

Man kan inte tro att det är första advent. Det är 8 grader varmt ute och inte tillstymmelse till snö! Men det jag skulle skriva om var att vi har julpyntat stallet idag, meningen var att vi skulle göra det igår man vi orka inte. Men idag vart det istället, så jag tog lite bilder på det!



Våran vackra gran ;)



"Julklocka" ovanför våran whiteboardtavla. 



Ovanför stalldörrarna.



Lolas boxdörr.



Charms gamla box, var "tvungen" att pynta den med då det såg så tomt ut!



Cox´s boxdörr.



Lolas fönster, ett hjärta fick det bli. 



Cox´s fönster, där fick det bli paket. 

 

I sadelkammaren ovanför sadel- och träsnhängarna.



Sen två julklockor ovanför sadelkammsdörren.

Det var ungefär allt vi julpynta i stallet.

Sen ska jag visa er dem här två bilderna!





Det är våran STORA adventsljusstake, den är mummrerad från 1-4 så ska det tändas en varje söndag fram till jul. Undra om det är världens största??



Vila!

Idag skulle jag egentligen kört, men Berit har kommit på besök. Har blåst och regnat till och från hela dagen idag :( Så han fick vila, skadar inte så mycket. Imorgon och på Tisadag ska jag köra om det är bättre väder vill säga, men hoppas!

Kommer snart ett annat inlägg så håll koll!




Dag 3 - 8 saker som irriterar mig.

1. När mongon på bussen till- och från skolan inte kan hålla tyst. Skriker över halva bussen att t.ex. detta är inte Ösbys traktor! 

2. Personer som tror dem vet allt, fast i själva verket har dem fel. 

3. Folk som ställer sig och glor på en, och slutar inte heller. Sådant gör att jag får damp. 

4. När personer man känner inte säger hej, fast man känner dem.

5. När pappa drygar sig på morgonen, försöker verka rolig fast i själva verket bara jävligt dryg. Jag har ett dåligt morgonhumör, kanske därför ;)

6. Att skolan tar upp så himla mycket tid.

7. Att nästan alla hästsaker till Shettisar är så himla dyrt, då storlekarna är ovanliga.

8. Ungdomar som tror dem är coola när dem röker eller snusar. Förstår dem inte att det bara kostar massor med pengar!

 


Dagens lyckade pass!

Hela rubriken avslöjar väl att det gick bra idag! Men jag och Linnéa "bytte" bett idag, Linnéa tog mitt hackamore och jag låna hennes kimblewick. Han har väl aldrig gått så fint någon gång, som idag. Linnéa har tjatat på mig i ca 1/2 år på att jag ska använda det men har inte vågat. Vet inte varför men det var bara så!

Men idag testa jag det och han var som i en dröm, så fort jag tog tömmarna börja han arbeta och kunde gå i form på rakt spår i ökad trav. Jag kände inte att jag hade en häst framför mig, kan ni tänka hur underbart det var! Ja, vi arbeta på gruvans parkering och han var såååååååå fiiiiiiiiiin!! Jag kunde galoppera på volt i samlad galopp, det har aldrig hänt. Så detta bett är det bästa jag någonsin provat, men jag har inte provat så många, haha :P

Men bara för att han går bra på detta bettet så kommer jag inte använda det varje dag, dock är det ju Linnéas men sen så har han inte dem musklerna igentligen, så detta bett kan jag jämnföra med dem som rider med graman. Cox gick i den form jag ville, men det var/är för att bettet har ju hävstångseffekt. Så jag kan köra med det kanske 3ggr i veckan för att börja bygga upp lite muskler. Sen om jag får låna det av Linnéa såklart men ska önska mig ett i julklapp tror jag! 

Hoppas ni förstår vad jag mena med allt jag skrev, är sjukt trött! Men detta passet var det bästa någonsin!



En stor HISS!!!!! till detta bett.


 


Dag 2 - 9 saker jag gör varje dag

Ja, vad gör man varje dag, året runt! Jag gör detta.

1. Går på toaletten.

2. Äter.

3. Är i stallet och t.ex. mockar. 

4. Klappar på Leija eller katterna.

5. Sitter vid datan och kollar bloggar.

6. Tittar på mobilen om någon ringt eller skickat sms.

7. Borstar tänderna.

8. Irriterar mig på olika personer. Kanske inte alltid någon jag känner. 

9. Sätter på mig ett par skor. 

 

Gårdagens pass!

Körde med Linnéa igår, vart ett pass runt gruvan + lite galopp efter en liten väg för mig. Han var fin men lite dragig i galoppen. Men annars gick det helt okej. Kunde även jobba honom på den mörka delen av vägen då jag hade pannlampa, så fick ut lite mer av passet än vad jag brukar få efter den vägen.

Har inte så mycket mer att skriva om gårdagens pass!



Godmorgon!

Vakna för en kvart, 20 min sen och nu sitter jag här! Idag är det en hel del som står på min planeringslista. Först och främst ska detta görs:

* Duscha.
* Väcka Linnéa.
* Äta frukost.
* Städa mitt rum.
* Fixa stallet.
* Köra.
* Mocka hagarna.

Och så ska vi få in lite lunch där imellan kanske. Har även en liten annan idé som kanske kan komma upp på bloggen ikväll, men vi får se hur det blir först!


God Natt!

Nu ska jag och Linnéa gå och sova. Imorgon står en hel del grejer på listan som ska göras. En sak är att mitt rum ska städas. Skriver mer imorgon vad vi gör eller har gjort då och ska även skriva om dagens pass!

God Natt!!


Dag 1 - 10 fakta om mig själv.

Okej, nu kör vi!!

1. Jag har jätte svårt att spara pengar.
Så fort jag har pengar så vill jag shoppa eller det blir ganska så mycket impulsköp. Jag kan knappt gå in i en affär och jag vet att jag har pengar i plånboken för då blir det alltid någon liten sak. Kan vara svårt ibörjan av en shoppingdag då jag först har lite svårt att bestämma mig för vad jag ska köpa. Men sen är alla pengar slut på något märkligt sätt ;)



Spara pengar är inte min grej tyvärr!

2. Vill att Cox ska vara hingst.
Jag tror Cox skulle vara en bra pappa, bra psykiska egenskaper! Tänk ett föl efter honom, med ett litet shettis- sto så att fölet går inom gränsen som Shetlandsponny. Då Cox är så pass stor!



3. Var helt besatt av Andra Avenyn.
När Andra Avenyn gick på tv så missa jag inte ett enda avsnitt och det var ca 237 eller mer! Om jag missa ett så titta jag på SVT-play. 



4. Min högsta önskan är att blir veterinär.
Jag har nästan alltid haft en dröm om att blir veterinär, hjälpa djuren m.m. Men tyvärr så är alla studieböcker på engelska och jag har det svårt med engelska, så vi får se hur det går. Men djursjukvårdare är kanske inte så dumt det heller?

5. Egentligen tycker jag ridning är roligare än körning. 
Jag valde ju körning för att jag inte ville sälja Cox, men ridning har sin charm på sitt sätt.



6. Tycker det är roligt att fixa till sig.
Tycker att det är roligt att fixa till sig ibland när det ska vara något extra eller bara för att. Förut fixa jag naglarna varannan dag och sminka mig nästan varje. Men nu så blir det kanske max 4-7 gånger i månaden man fixar sig lite extra, kan bero på att jag valde en bondskola. Men skönt ibland att bara gå i mjukisar. 

7. För var dag som går saknar jag våran gammla hund.
Som kanske dem flesta vet så fick vi ta bort våran förra hund Cockie pga hjärtproblem, och för ca 4-5 månader sen så köpte vi en ny av samma ras vid namn Leija. Visst hon kan vara gullig och söt ibland men inte alls som Cockie, Hon bits och är värst mot mig också. Så varje gång hon gör något så saknar jag Cockie dessto mer, som man ibland knappt märkte av för att hon var så lugn. Kan ju hoppas att Leija blir lugnare ju äldre hon blir.   



Leija som valp.



Cockie som valp :)

8. Jag inbillar mig saker.
Jag är en sådan person som tänker på vad som kan hända vid vissa ställen, som när jag är ute och kör så kan jag tro att det är någon bakom mig som ska mörda mig eller något likande. Och när jag är inne och det är mörkt ute så tror jag jämt att det är någon som ska titta in genom fönstret. En människa med äckligt ansikte.

9. Gillar att baka.
Jag tycker om att baka vissa saker vill säga. Mest blir det sådant som innehåller choklad. T.ex. kladdkaka, chokladmuffins m.m. Men tyvärr så blir det inte så mycket bakat nu, då all min tid tillbringas med läxor och stall.

10. Jag är väldigt rädd om min läderutrustning.
Även fast jag inte har så dyra lädergrejer med något märke så är jag väldigt rädd om det endå. Smörjer det ca 1-2 ggr i månaden. Ibland mer och ibland mindre, försöker att inte få det färre än 1 gång i månaden men ibland blir det så. Linnéa kan intyga detta!


Sitter på matte- lektion och gör ingenting...

_temp (MMS)

Sitter på matte- lektion och gör ingenting just nu! Har räknat klart A och B - uppifter och C uppgifterna är inget för mig;) Just nu längtar jag bara till kl ska bli halv 4, då jag slutar :)


Godnatt!

Nu blir det sängen. Har suttit och gjort tidsinställda inlägg tills nu! Så nu kommer det iallafall komma upp ett inlägg/ dag.

Nej, nu sängen godnatt!!! :D


En lista!

Dag 1 - 10 fakta om mig själv
Dag 2 - 9 saker jag gör varje dag
Dag 3 - 8 saker som irriterar mig
Dag 4 - 7 rädslor
Dag 5 - 6 sånger jag tycker om
Dag 6 - 5 saker jag inte kan leva utan
Dag 7 - 4 minnen jag aldrig glömmer
Dag 8 - 3 ord jag inte kan gå en dag utan att säga
Dag 9 - 2 saker jag önskar jag kunde göra
Dag 10 - 1 person jag litar på

Linnéa gjorde denna lista och hon tycket jag skulle göra denna lista jag med så gör väl det. Då får mina trogna bloggläsare något roligare att läsa om! ;) Jag börjar imorgon med första dagen.


Dagens körpass!

Körde med Linnéa och Lola idag, vart samma väg som idag fast jag arbeta honom och galoppera lite. Idag var han superfin efter galoppen, dock lite strak men han var fortafarnde pigg! Öva lite halter och ryggningar, i galoppen så var han ganska så fin, berodde på vilket håll man galoppera åt. Ni hör ju hur Cox är :P Skritta sedan av ner mot Hagaberg och upp mot Styras igen. Var ute i ca 1 timme och en kvart ? Inte helt säker.

Nej, nu ska jag försöka litsa ut lite inlägg jag kan skriva om. Har en del saker på ge!!



Puss på min lilla gris!

Förresten så ska jag och Linnéa köra imorgon med tillsammans! Sen ska jag försöka övertala Linnéa att stanna kvar efter ett tag, då resten av min familj ska på innebandy i västerås och jag hinner inte med!


Gårdagens körpass!

Cox har ju fått oplanerad vila nu i två dagar då jag helt enkelt inte haft ork och tid! Men körde igår och det var som att köra en tickande bomb som kunde exploderna när som helst, det hände väl ca 4 ggr då jag "råka" nudda honom med spöt där han tyckte det inte passa! Så då vart det flyga rakt upp i luften och sen kasta sig framåt i en snabb trav. Men iallafall så körde jag den delen där det är upplyst vid gruvan, alltså upp vi styrars och sen upp mot gruvan. Körde på parkeringen lite, men var så pigg att det inte gick att arbeta honom :( Men fortsätte ner mot Hagaberg och vidare upp mot Styras via cykelbanan. 

Han har väl aldrig gått så snabbt i hela sitt liv under hela passet som han gjorde igår! Men vart ett litet konditionspass också, skritten är en underskattad gångart tycker jag! Körde i ca 1 timme, men själva arbetet vara i ca 15 min.


   


Varmt är både bra och dåligt!

Pappa berätta imorse att det var ganska så många hästar som dött nu pga av fodret. Dem tror/vet att det är för varmt och fuktigt ute för denna årstid så fodret möglar lätt. Och antagligen är det av möglet och antagligen något annat som hästarna dör av.

Så därför kommer jag och hoppas att andra också tittar över sitt foder lite då och då nu efter vad som har hänt! Skulle inte vara så roligt att man vet att det är av mögligt foder sin häst dog av!

Men jag tror det var mest dem hästarna som åt hösilage eller ensilage som var mest utsatta för denna typa av dödsorsak, då det möglar lättare.


Direktsändningar!

Var in på hästmagazinet och såg att dem hade lagt upp länkar och tider när det är direktsändningar från Globen Horse Show! Så tänkte lägga upp dem här!

Fredag 25 november
 

16:55 SVT Play/Mobil: Internationell tävling med Islandshästar
Länk till direktsändningen: http://svtplay.se/v/2610254/playexklusivt_stockholm_horse_show_25_11_16_55

19:30 SVT Play/Mobil: Stjärnstafetten
Länk till direktsändningen: http://svtplay.se/v/2613397/playexklusivt_stockholm_horse_show_25_11_19_30

Lördag 26 november
 
15:30 SVT Play/Mobil: Matinéföreställning
Länk till direktsändningen: http://svtplay.se/v/2613841/playexklusivt_stockholm_horse_show_26_11_15_30

Söndag 27 november

11:00 SVT1/Play/Mobil: Grand Prix-hoppning
Länk till direktsändningen: http://svtplay.se/v/2615043/stockholm_horse_show_27_11_11_00

14:30 SVT1/Play/Mobil: Världscupen i dressyr, kürtävling
Länk till direktsändningen: http://svtplay.se/v/2615114/stockholm_horse_show_27_11_14_30

21:50 SVT24/Play/Mobil: Fyrspannstävling (världscupen) och kändishoppning
Länk till direktsändningen: http://svtplay.se/v/2615119/stockholm_horse_show_27_11_21_50

Ska sitta bänkad framför datan hela helgen, nej men nästan!




Dålig uppdatering.

Vart inte så bra uppdaterig igår då jag var på möte från kl 19:00 - 22:00. Fick reda på lite nya saker och sen vart det lite "dösnack" på slutet! Kan säga att jag var trött när jag kom hem!

Jag är nästan anmäld till lagserien, det är några ekipage från Sorf- körsektion som tävlar tillsammans mot andra lag. Sen den 25 Februari eller vad det var så var det dressurcupen och där tänkte jag vara med.

Mamma,pappa och jag kom överrens att pappa skulle ta mitt barnbirdag så får jag 500 kr i månaden som jag fick förut och sen går resten till en vagn och sele. Så förhoppningsvis så har jag en innan nästa körträning! :D 

Men nog pratat om mötet, Cox fick iallafall vila igår igen! Inte bra så nu ska jag köra idag istället i mörkret! Har en känsla av att han är pigg! 

 

Ändringar!

Tog bort veckoplaneringen då det vart lite ändringar. Idag vart det vila helt, jag har pluggat lite istället, och imorgon så ska jag och Linnéa på körsektionsmöte på Sorf. Så vi får se vad det blir då, longering och lydnadsträning kanske. Hinner inte köra iallafall :( Även fast det skulle behövas, men slutar hlav fyra och 7 börjar mötet så blir lite tajt med tid!


Promenad!

Vart en liten promenad idag runt Örnstugan med Linnéa och Lola. Öva lite lydnad under vägen t.ex när jag stanna skulle han stanna osv.

Nu blir det snart duschen och sängen! God natt!


Körtävling 19/11-11

Nu har jag gjort klart filmen så, nu ska ni få se den. Men först tänkte jag berätta lite om helheten av hela dagen.

Börja med att klockan ringde vid kvart över 6, sen gick jag upp och åt frukost. Vid kl kvart i 7, 7 så gick jag ut till Cox. Börja borsta honom, fläta svansen och allt som hör till. Vid halv 8 så satt jag på transport skydden och vid 20 i 8 så åkte vi från stallet!

Stalla in honom i en box på Sorf och sen titta jag lite på banan och såg vägarna framför mig. Vid 20, kvart i 9 börja jag med att sätta på selen och tränset. Sedan gick pappa med honom lite och skritta fram, vid 10 över 9 så koppla jag på kärran och börja skritta lite, men hann aldrig till framkörningen utan kom direkt in i ridhuset på en liten volt där jag börja trava, men fick aldrig den känslan jag ville! 

Kom in på banan och då fick man trava runt, så att han fick se allt. Han var rädd för dressyrstaketet så körde fram och tillbaka så att han kunde titta på det! Sen var det som 2 prickar på medellinjen som skulle markera den raka linjen från A till C. Så körde lite på banan. 

Fick sedan startsignal och åkte upp mot C och gjorde hlat vid X och där var den första pricken av spån och då vart det att han hoppa/styrde åt sidan så halten med hälsning vart sne :( Sen lika så vid andra pricken så styrde han också åt vämster så hela raka linjen vart lite krokigt. Sedan vart det ganska så långt ifrån staketet vid C för han höll på att tönta sig, och så vart det under hela programmet. Volterna vart lite ovala, men det jag vart mest nöjd över som jag också haft en svårighet med var serpentinbågarna. Dem satt perfa igår!!  Sen en sak till han hade ett jätte dåligt grundtempo och i mellantraven så fall han över i galopp en gång. 

Jag är helt klart nöjd för att vara min första tävling, men finns mycket, mycket mer att öva på! 

Nu kommer filmen, ni får ha överseende med att det är min första tävling! 



   


Hemma!

Nu är jag hemma efter en natt vid Linnéa. Var på bio igår som sagt och visst var den bra, men hade högre förväntningar! Men klart en film jag skulle kunna se flera gånger, hoppas att sista delen/sista filmen är bättre än bäst!

Men ska fixa filmen och skriva ett inlägg om tävlingen senare ikväll! Snart kommer farmor och farfar och då blir det att fika. Gott!! :D 



   

Bio!

Nu snart vid kl 18:30 så ska jag och Linnéa ta ut biljetterna, vi ska se den efterlängtade filmen Breaking Dawn! Längtar så!! Sen blir det att jag sover oss Linnéa, kanske jag kan få min efterlängtade sovmorgon. ;)

Dressyrtävlingen gick helt okej för att vara första gången vi tävla! Berättar mer ikväll eller imorgon!




2011-11-18

Idag vart det ett pass på gärdet, det var som att köra på ett krigsdrabbat område. Det var så knöggligt att jag höll på att hoppa ur kärran! Han var fin till en början, men sen vart det som att köra en tickande bomb! Så fort jag peta honom med spöet så flög han framåt och sparka bakut! Min lilla galna ponny!

Förövrigt är allt packat och smörjt, just nu ligger det i en IKEA- kasse och väntar på att användas imorgon! Kl halv 8 åker vi från stallet sen är vi vid Sorf kvart i 8. Har utebox så han kan stå där och titta!

Nej, nu vet jag knappt vad jag pratar om så nu är det dags att gå och lägga sig. Börjar blir sjukt nervös just nu!

Skriver mer imorgon, så ha en fortsatt trevlig kväll!

 


Nervös!!

Är redan nervös, hur ska mitt matteprov kunna bli bra när jag inte ens kan koncentrera mig på biologin! Ja, det slutar väl med ett F på detta matteprov, hatar geometri!!!

När jag kommer hem så blir det att köra på gärdet och jobba igenom honom, och sen blir det avskrittning efter vägen tror jag! Men sen är det bara att börja packa om jag ska komma in från stallet före kl 22:00 ikväll!

Ska försöka uppdatera senare ikväll om passet och lite annat!


"Jag är så duktig"

Jag skrev ju att jag skulle plugga osv. Men så vart det inte, istället har jag skrivit en packlista för imorgon och tittat på fb och bloggar. Jag är sååååå duktig, haha!! Nej, nu ska det sovas om jag ska orka både motionera Cox och packa + smörja imorgon.

Skriver mer imorgon om jag inte är så nervös att jag svimmar eller något sådant!


Om jag hade pengar och tid!

Jag har tänkt ganska många gånger om man var miljonär eller miljadär så skulle iallafall jag bli lite gladare. Skulle kunna köpa det jag ville utan att ens tänka på vad det kosta. Men nu är man tyvärr inte så rik, kan ju inte säga att vi är fattiga heller utan en helt vanlig svensson familj. Men jag måste tänka på vad jag kan köpa och inte pga att jag inte har tillräckligt med pengar!

Det första jag skulle göra om jag hade pengar så skulle jag köpa en vagn och en sele. Sen bygga ett stort jävla ridhus och en paddock!! Och utrota pappas får, men det kanske går utan pengar men istället behövs det tid ;) 

Sen när jag jag skaffat dem sakerna och tagit bort fåren skulle jag riva hela vårna gård till botten och planera och strukturera om med stall, ridhus, paddock, boningshuset och allt annat som hör till! Efter att det är klart så skulle jag skaffa mig en egen ridhäst, och ett shettis föl och utbilda i körning, naturligtvis så kommer Cox bo kvar. Men där kommer den förbaskade tiden in i det hela igen :( Tid är något jag också skulle behöva, men inte har tillräckligt med det än! Om jag nu hade pengar som hela detta inlägg handlar om, så skulle jag självklart ta studenten så att jag hade en utbildning. Men sen skulle jag bara leva livet och göra det jag älskar, att ta hand om djuren osv.

När detta kommer hända så lovar jag er att jag ska fixa det så här! ;)




(Bild från google)



   

Dressyr passet 17/11

Idag gick jag hem halv 12 från skolan för att hinna gå till Wincent och köra igenom honom inför Lördag. Linnéa var även med som groom idag, vi måste ju öva! Det gick väl bra dem första 15 min, men sen kom en annan tjej dit och red sin fina dressyrhäst! Och wincents ridhus är inte så stort, det är knappt att man får rum själv. Nej, men nästan så! Så en som red dressyr och en som körde dressyr vart ingen bra kombenation! Jag kände mig ivägen och kom aldrig tillbaka till den bra känslan som jag hade ibörjan, då jag själv var okoncentrerad.

Ibörjan när vi kom dit gjorde jag nästan perfekta volter, han gjorde mellantraven sjukt bra och han rygga så många steg han skulle utan att protestera! Men så fort hon kom in så rasa allt, jag titta hela tiden så att jag inte var ivägen för henne och koncentrera mig inte på mig själv och Cox :( Så jag hann aldrig köra igenom programmet som jag skulle, utan fick ta visa delar av det. För när jag hade börjat på det så gick hon lite ivägen när jag gjorde halvt-snett igenom så där sluta jag med programmet.
När jag trava av fick jag aldrig denna bra känslan som jag kunde ha fått, utan jag var bara irriterad på mig själv och på henne lite grann faktiskt, men mest för att vi inte har något eget ridhus eller paddock!

Okej, nu har jag fått av mig ilskan. Egentligen var det inte hennes fel så. För om det ska vara rätt så har hon större rätt att vara där än vad jag har pga att hon hyr stallplats där! Men ja, nu är det försent att ändra på något.

Imorgon så har pappa lovat mig att vara på ett gärde här hemma. Är ju hårt nu i marken så jag har inte sönder så jätte mycket när jag kör. Men då blir det att öva halter, volter, serpentinbågar och ryggningar! 

Ja, det var dagens pass och morgondagens planer. Nu ska jag sätta mig och plugga matte och skriva klart ett arbete som ska skickas iväg!


 

Tömmkörningen igår!

Igår kväll vart det ett lätt tömmkörningspass efter vägen. Det var ju hans vilodag/lättare arbetes dag. Så det vart bara skritt, utom när han ville ta några travsteg för att jävlas! Linnéa och Lola var med och gick en sväng. Det är bra med lite störningsmoment för Cox, då det kommer vara mycket rörelse på Lördag.

Vi öva på att göra halt vid vissa punkter som träd och snöstör t.ex. och sen ryggningar. Han var på hugget igår så halterna var väl si så där men rygga gjorde han utan problem! Det var gårdagens pass! Snart kommer det ett inlägg om dagens pass. 

  

Outfit till Lördag!

Nu kommer outfiten upp som jag och Cox ska bära. Linnea kommer se ut lika dan fast med helsvart hjälm och svart piké- tröja!



Ja, så kommer vi se ut. Kom på nu att jag glömt en sak. Cox ska ha sitt ludd på bröstan på selen. Annars är den komplett denna outfit!

Och om ni undrar varför jag har bruna handskar och inte vita eller svarta är för att det skulle tydligen vara bruna. Inte så fint men, man har det när man tävlar dressyr i körning!


Planer framöver!

Tänkte skriva lite om Cox och mina planer framöver.

Denna vecka så ska vi köra stenhårt och se till att allt sitter. Imorgon blir det vila, men ska tömmköra i skritt och öva på rynningar. Torsdag blir det att köra till Wincent och köra igenom dressyrprogrammet, Linnéa åker med. Fredag blir det en sväng runt gruvan, få bort ev träningsvärk och känns igenom honom lite. Känna att han lyssnar osv. Vill inte att han ska stå en dag och bli stel nu denna vecka, vill ha han i topptrim!

(v.47) Kör vi både lite hård träning och lite lättare träning.
(v.48) Blir det att trappa ner träningen ännu mer.
(v.49) Blir det varannan dag körning med lätta pass bara och 2-3 dagars vila. 
(v.50) Då kör jag lätt körning och promenader 3-4 dagars vila. 
(v.51) Vilovecka. 
(v.52) Vilovecka.

Som ni ser kommer hans veckor framöver bli ganska så "lätta" jämfört med dem veckor som varit och är. Mia(min tränare) tycket han kunde först trappa ner träningen succesivt och sen 2 veckors vila och sen börja köra igång igen lite lätt varannan dag så där. Men det är för att han inte ska tröttna och "orka" med nästa års träningar så att han inte är helt trött på allt som påminner om körning!

Men så kommer Cox veckor att se ut, ska även försöka göra veckoplaneringar för varje vecka sedan så att ni ser vad som händer! 

Det var mina planer framöver, hoppas att det var lite intressant att läsa!

        

Dagens pass 15/11-11

Idag skulle jag egentligen kört med Linnéa, men Lolas kota var svullen så Linnéa åkte bara med i kärran. Snällt av henne! Vart samma väg som igår fast idag hade jag pannlampa och såg lite mer iallafall :P

Öva mycket på tempoväxlingar, halter och ryggningarna. Snart sitter dem, ska bara se till att dem sitter på Lördag när dem ska sitta perfekt. Men vi får väl se hur det blir med det.
Det finns inte så mycket att säga om dagens pass, bara att han vart riktigt trevlig på slutet. Så nu jävlar ska vi visa dem på lördag att vi kan om vi vill ;)

Vi tar det som en träning så får vi se hur det resuleterar sig! Det visar sig på Lördag!


Dagens pass!

Idag vart det ett pass runt gruvan + lite arbete på parkeringen. Körde med Linnéa, och det var verkligen mörkt. Börja med att rida in på vita vägen och i början så lyste väglamporna upp in där, men sen var det som att gå in i en vägg med mörker. Jag såg inget, bara konturerna av Cox rumpa. Jag arbeta honom inte där efter den vägen för jag lät Cox styra sig själv. Var ju så dum att inte ta med pannlampan för att det har ju vart så dimmigt dem senaste dagarna och då blir det bara värre. Men idag hade det inte skadads, det är lätt att vara efterklok.

Backen uppför till Christina Schaktet vart det galopp och han vart lite strak, men inte så jätte mycket! Kände att jag inte hade jobbat igenom honom ordentligt så jag jobba honom i trav och skritt mest men lite i galopp. Jag var väldigt bestämd idag och han fick inte göra som han ville på parkeringen, skulle han trava så skulle han trava osv. Öva mycket på ryggningar idag och ska göra det varje dag fram till Lördag. Det lär behövas om jag säger så!

Han vart jätte fin på slutet och han var inte ens svettig efter att ha kört i ca 60- 70 min utav större avbrott. Kanske en liten herre som fått bättre kondition! ;)

Nej, nu ska det duschas och sen sova. Imorgon blir det också att köra med Linnéa, nu när det är så här mörkt så vill jag gärna ha sällskp när jag kör!


Dagens träning för Mia!

Idag hade jag körträning för denna månad, nu är det uppehåll ända till februari någon gång! Men det gör inte så mycket, bra att vila ibland också.

Öva på dressyrprogrammet och fick hjälp och tips där, var behövligt och bra. Vi öva på volterna och serpentinbågrana mest, det är ju även det jag har svårast för! Fick lite "skäll" idag, nej men det är lite som måste förbättras. Mia sa även att hon var lite hård på mig idag. Men jag sa att jag gillar tränare som kan säga till så att jag kan förbättras till en bättre kusk!

Det jag måste tänka på till den 19 är att jag ska titta vart jag ska köra och planera vägen långt innan m.m. Sen är det mycket mer tips jag fick hjälp med! Det finns inte så mycket mer att säga om träningen idag, då vi bara träna på programmet + lite volter.

Linnéa var med och filma, men jag tror ni får se den i helgen tillsammans med tävlingens film! Det är för att det ska bli en överraskning, imorgon blir det ett troligtvis ett pass med Linnéa. Det ska även övas på att rygga 6 steg!

Nej, funderar på att skriva ett till inlägg om en annan sak, men vi får se. Är hur trött om helst, känns nästan som jag har feber :( Men det har jag nog inte, förhoppningsvis.


Gårdagens pass 11/11-11

Ja, körde med Linnéa igår, runt vanliga gruvan bara. Ställde inga krav på honom, utan han fick gå som han ville! Finns inte så mycket mer att säga om gårdagens pass, mer än att det var mörkt!


Har nyss svängt ut från donken och är nu p...

2011-11-12_14_42 (MMS)

Har nyss svängt ut från donken och är nu på väg hem! :D


Västerås nästa!

Snart åker vi till Västerås, Linnéa kommer kvart över 10. Första stoppet blir glada hästen, sen Erikslund!

Bjuder på denna bild:



Dålig kvalite men det gör inte så mycket :P

Har plattat håret och sminkat mig för en gångs skull. Händer inte så ofta nu för tiden när man går på en bond skola:P

Skriver mer sen och bilder på det jag köpt. Hörs!!

 

Sova?

Snart dags att sova kanske, för min privata taxi kommer kvart över tio imorgon bitti och hämtar mig! Haha, det är Linnéa jag pratar om. Imorgon blir det en shoppingdag i västerås, ska handlas lite till den 19 November!

Har även rakat Cox idag, han vart jätte ljus där han vart rakad, men jag tycket det passa honom! Klippte även stubb man på honom, det ska klippas lite till på den imorgon. Det skulle få räta upp sig lite innan imorgon! Ni kan få se bilder på Söndag! För imorgon hinner jag inte, tyvärr. :(

Nu ska jag borsta ut håret och sen gå och lägga mig. God natt!



Ps. Skriver om dagens pass imorgon. :D Ds.


Dagens dressyrpass!

Kom hem ganska sent idag ändå, men vi åkte och handla m.m så det var däför. Utvecklings-samtalet tog ca 20 min, så det gick snabbt!

Kom hem till kvart i 5, så var ute i stallet kl 5. Fixa Cox och gick från stallet vid halv 6 och var vid Karins paddock vid 10 i 6! Börja med att arbeta honom lite i skritt, men bara för att jag hade skrittat fram ca 20 min dit så börja trava ganska så snabbt efter att vi kom dit. 

Han var fin i skritten, men var pigg och stark imellan åt i traven. Så koncentrera mig på traven att få honom lydig, men även ganska så mycket i skritten! Då han inte ställde igenom sig ordentligt så jobba jag lite i skritt och sen gick jag tillbaka till traven. 
Min lillesyster var med så jag bad henne att ställa ut lite koner som en stor volt, så att jag verkligen såg att han ställde sig och att det även vart en skaplig så rund volt jag körde på!

I slutet så galoppera jag några varv i varje varv, det gick väl bra i vänster men inte så bra i höger då han vart sjukt stark och bara stressa på bara. Gav mig med galoppen när det kändes som bäst! Efter det trava jag av och avsluta även där när det kändes bra! 

Körde i ca 35-40 min i paddocken och sen 20 min dit och hem! Jag kan lova att han var svettig, så jag hade med mig täcket jag berätta om i Söndags. Så det fick han ha på sig när jag skritta hem :D 

   


Torsdag!

Sitter och väntar på att engelskan ska börja. Går till halv fyra idag, men har utvecklings samtal kl 15:00 så kan ju hoppas att det går snabbt och kommer hem tidigare! 

Nu idag och några dagar framåt ska jag ta hand om en annan häst också, dock bara mocka och fixa mat. Han står hemma vid oss troligtvis nu, det är några bekanta som ska åka bort och tävla i Helsingborg i helgen så då vart jag hästvakt! Men det kommer göra att det tar ca 1 timme extra i stallet, men mamma kanske kan hjälpa till! 

Idag så hoppas jag att jag antingen får med mamma eller min lillesyster till Karin´s paddock, så att jag får köra igenom honom tills på Söndag. 

Imorgon ska Cox rakas igen, och då kommer han att få stubb man, inte så fint men bättre än vad det är nu. Och så hinner den växa ut till i sommar! På lördag åker jag och Linnéa till Västerås, helt själva. Linnéa klara både uppkörningen och teoriprovet så nu har hon körkort! :D Så nu ska det shoppas i helgen. Ska lägga upp lite bilder och en lista på vad jag ska shoppa, kommer i kväll! 

Skriver mer ikväll, kanske även lite bilder. Men vi får se, för det är mörkt då så bilderna kanske inte blir dem bäst! Nej, nu börjar engelskan så vi hörs sen!

    

Sitter i bibblan!

Sitter just nu i bibblan och väntar på att biologin ska börja! Hade prov på letionen innan om arbetsmiljö och sådant där tråkigt! Kommer säkert att få göra omprov, då jag bara hade läst igenom det en gång igår kväll! Men vi får väl se!

Idag kommer Cox få en liten promenad efter vägen en bit tror jag att det blir. Men ska försöka uppdatera lite mer ikväll, men måste även plugga. Men vi hörs senare!



Känner att det är dags att ta lite nya bilder snart!


Dagens utekörning 8/11

Idag var jag hemma från skolan, då jag fick jätte ont i magen pga att jag åt en tallrik fil imorse! Inte bra! Men jag vart iallafall hemma och la mig på soffan och sov ett par timmar, det var skönt kan jag lova!

Men vid kl 3 idag så gick jag ut och körde så jag slapp köra i mörkret idag. Det gick helt okej, men ingen wow upplevelse. Körde först vita vägen, hade tänkt jobba lite på vändplanen först men där stod det en bil så galoppera uppför till Christina Schaktet. Gick sedan in och jobba på parkeringen, där det även var nygrusat på vissa ställen så fanns inga gropar. Körde i båda varv i skritt, trav och lite galopp. Men han fattar fortfarande fel i höger så där blir det vänster, men är så svårt att se själv! Men han vart stark efter galoppen på parkeringen och kunde inte riktigt slappna av i traven sen på volten, men i skritten var han fin. Gav mig när det kändes okej.

Fortsatte att trava av honom på bulins väg, där vart han dragig och stark, gjorde lite halter så det vart skapligt bra i slutet av vägen i traven. Skritta av honom efter cykelbanan och hem!

Imorgon blir det vila för Cox och sen på Torsdag ska jag nog gå till Karins paddock. Mamma kanske vill följa med som sällskap, annars får jag väl gå själv. Men det är lite svårt att tända lamporna när man är själv. Men det löser sig nog!

Nu ska det pluggas lite till! Så hörs imorgon, då jag ska försöka uppdatera lite bättre!


Gårdagens pass!

Igår vart det att köra vanliga rundan runt gruvan, det var verkligen kolsvart ute. Såg inte ens vägen igenom skogen, så det vart inte ett så lyckat pass. Då både jag och Cox inbilda oss massa saker, så han var spänd och jag var spänd. Inte den bästa kombenationen! Sen är det så svårt att se om han går iform eller inte då bara pannlampan lyser upp bak vid kärran, så ja det vart som det vart!

Men dagens pass var bättre berättar om det snart, i ett annat inlägg!


Fy vad hemskt!



Stackars lilla fina Hickstead, och ännu mer ledsamt för ryttaren Eric Lamaze. Sörjer med dem drabbade 

Jag skulle bli helt knäckt om det skulle vara Cox som ramla ihop sådär, nej nu vart man ledsen så här på kvällskvisten :/ 

 

Dagens dressyrpass!

Gick till Wincent idag och körde igenom dressyrprogrammet innan träningen för Mia på Söndag. Linnéa var med och fick sitta i vagnen när jag körde själva programmet, annars fick hon stå på sidan och titta så att jag hade rätt galopp när jag träna höger galoppen. Tack för sällskapet! :)

Jag körde väl ca 1 timme i ridhuset och han var verkligen svettig efter, gjorde säkert 4 skritt- pausar under passet. Jag koncentrera mig inte så mycket på själva formen idag utan bara på att få bra vägar. Men han jobba på bra på slutet iallafall då han vart riktigt avslappnad. Det finns inte så mycket mer att säga om dagens pass, eller jo en grej. Han var faktiskt ganska seg idag, det var det enda negativa med passet tror jag och ryggningarna, men det ska tränas mer på det i veckan! 

När vi gick hem fick han ha ett täcke på sig som jag har sytt i slöjden, han kunde inte ha det som innetäcke då det var för stort i bogen, men jag klippte två hål i det för att få igenom dem två öglorna för tömmarna i det så det får bli hans körsvett - täcke :D

Ja, imorgon blir det ett pass vid gruvan. Som det alltid blir på vardagarna! 

Nej, nu ska jag titta lite andra bloggar och sen ska jag packa väskan inför imorgon. Hatar att göra det på morgonen då jag ändå nästan alltid stressar. Men ha det bra så syns vi imorgon!

 

Dagens körning!

Idag vart det en liten längre runda för mig och Cox. Vart först vita vägen, ner förbi vandrarhemmet, upp vid bronäs, upp igenom Hagaberg, bulins väg och sen vita vägen och hem!

Gjorde lika uppvärmning som igår och han vart avslappnad i både skritt och trav på en gång :D Han vart lite osamarbetsvillig på slutet efter att vi träffat på Tova och Elsa men jag körde lite på vändplanen tills att han vart avslappnad igen. Sen galoppera vi en bit på vita vägen och han samla sig jätte fint! Han var lyhörd och lätt i handen strörre delen av passet!

Nu hoppas vi att det sitter kvar tills imorgon då jag ska till Wincent :D
Kanske kommer upp lite fler inlägg under kvällen, jag lovar inget men kanske! 


Godmorgon!!

Godmorgon, idag är det en mulen dag här i Sala.
Hade vart bra om det var sol, för då hade Wilma tagit kort på mig och Cox och då hade det blivit en ny header till bloggen. Men så vart det inte tyvärr :(

Nu ska jag klä på mig och sen ska vi ner på stan, sen blir det att fixa stallet och allt det där som står på listan!


Morgondagens planer!

Det här har vart världens tråkigaste lov någonsin!! Jag skämtar inte, och allt börja i måndags då kärran gick sönder sen dess har det vart tråkigt. Tappat motivationen helt, men börjar komma tillbaka lite smått som tur är.

Sen sådana saker som jag har tänkt att gjort under hala lovet har jag inte ens börjat med :( Men imorgon ska allt sådant göras, så här kommer en lista!

- Fixa stallet.
- Köra.
- Ev. följa med mamma ner på stan.
- Laga mitt fleecé fodraderegntäcke. (Ett måste.)
- Börja mocka bort lite skit i Cox hage.

Det var planerna för morgondagen, men om jag känner mig själv rätt kanske lite mer än halva listan blir gjord!


Dagens pass 4/11

Man kan inte direkt tro att det är November ute nu, det är liksom 7 grader ute. Inte mig emot, men förra året vid denna tid så hade det redan kommit snö. Och pappa ploga med traktorn den 11 November. Man kan ju hoppas att klimatet har ändrats så att det hoppar över vintern så att det blir vår nu! Haha, skulle väl aldrig hända!

Nej, nu ska jag berätta om dagens pass.

Jag körde en liten annan form av uppvärmning för Cox idag, jag börja med att skritta fram i ca 10 min. Sen istället för att bara trava fram så trava jag ca 20 steg skritta 10 steg och sen variera jag lite. Ibland gjorde jag halt när jag tyckte att han inte lyssna ordentligt. Sen när jag fick den uppmärksamhet jag ville så trava jag bara på framåt helt enkelt. Han vart avslappnad på en gång nästan i skritten sen efter lite galopp och jobb på volten ner på en vändplan så vart han riktigt trevlig i traven och galoppen också :D Jag kände knappt av att jag hade en häst "i" händerna i traven. Så passet idag var lyckat!

Får hoppas att det sitter kvar tills på Söndag då jag ska till Wincent och köra igenom dressyrprogrammet, hoppas!

 

Gårdagens pass!

Körde ett vanligt pass runt gruvan + bulins väg och det gick väl inte så bra!! Jag körde utan nosrem eller vad det nu heter, som man har runt mule. Hoppas ni fattar vad jag menar. Men jag körde iallafall utan den och jag har läst att dem ska få bättre framåtbjudning osv, så jag prova helt enkelt. Antingen så var han bara pigg eller så var det den som gjorde att han vart pigg, han vart stark och osamarbetsvillig iallafall :( Men vart lite bättre mot slutet av passet!

  

Plugga!!

Har kört nu på förmiddagen, kan berätta mer om passet ikväll. Nu ska jag nämligen vara så duktig att jag ska plugga! Har lite rester som egentligen skulle vara inne för lovet, men gör det nu istället! Så vi hörs senare ikväll!!


Dagens utekörning!

Idag körde jag faktiskt, vart ett ganska så kravslöst pass runt gruvan. Skritt, trav och lite galopp. Det gick helt okej, han var framåt och fin i skritten. Jobba inte så mycket i traven då det var så mörkt, och då inbillar jag mig saker hela tiden. T.ex att det ska hoppa fram någon från skogen och mörda mig eller något sådant. Töntigt, men sant!!! Och det blir ju inte bättre av att dem har hittat ett lik i Salas dammar och inte av dem andra försvinnande/mördade personerna heller. :( 

Men aja, hade tänkt att köra ett konditionspass imorgon, men får se hur det blir. Då pappa ska ta med och byta det andra hjulet på kärran, och antagligen så kommer det sättas på lika sent som idag. Och då var det redan mörkt när jag gav mig av från stallet, så vi får helt enklet se!!! Men hoppas på det bästa!

Nu ska jag titta runt lite på andra bloggar och sen ska jag sova, så godnatt!



Denna kärra skulle inte sitta fel just nu, men kommer få vänta x -antal månader/år. Innan den kommer få det bra hemma här :P Haha! 

Ha en fortsatt trevlig kväll!

  

Onsdag

Man kan ju inte tro att det är 2 november idag, solen lyser och det är ca 10 grader varmt ute! Jag klagar inte!

Nej, mina planer är att gå ut till stallet nu snart och ge hästarna sitt lunch-hö och fixa stallet. Sen vid halv 4- tiden går jag ut och borstar och selar på Cox. Så när pappa kommer hem så får han skruva på däcken och sen kör jag!

Så ser min planer ut idag!


Vila!

Vart vila idag för Cox, kunde igentligen longerat idag men orka inte. Så jag städa köket istället och fick 100 kr av mamma.´
Troligtvis imorgon så är däcken klara så då kör jag en snabbis runt gruvan, blir ju mörkt redan kl halv 5 så vill få det överstökat!

Då vet ni hur det ligger till!


RSS 2.0