Dagens körpass!

Ja, körde som sagt idag. Med Linnéa och Lola, Cox var stel och osamarbetsvillig i början, stressa upp sig när han inte såg Lola osv. Sen när jag börja varva ner med trav och skritt så var han jätte fin och rörlig, höll knappt i tömmarna. Sen så skulle Linnéa galoppera och det var nästan som att släppa en bomb, han vart jätte stark och bara drog iväg, hade jätte ont i händerna efetr det, sen var han nästan lika stel som när vi börja, men vart ca 2 steg i form i slutet så där sluta vi. Sen vart han rädd för ett lastbilsflak, men fick fram han dit så han fick lukta. När vi kom hem så kunde han inte stå still när jag skulle ta av kärran och han ville inte heller gå in i stallet, för att Lola stod ute. Men blir väl någon mer dag så då går han väl bättre, får vi hoppas :D


SOL!

Solen lyser för fullt och termometern mäter uppemot 26 grader, helt underbart :D La mig på studsmattan i en halvtimme och jädrans vad varmt det var, men skönt :) Imorgon ska det bli regn och på expressens baksida så visa det att det skulle bli åska :( Men vi får väl se, ska köra med Linnéa senare ikväll så gör det inte så jätte mycket om det regnar imorgon. Bara det är fint väder från Torsdag- Tisdag för vi är ju lediga 5 dagar nu efetr imorgon :)

Nej, nu ska jag smörja på lite "efter sol" på benen. Skriver mer ikväll, ha det bra så länge :D



Hemma !

Vart hemma idag med, men imorgon ska jag gå. Sen är det ju ledigt i 5 dagar :D Haha, blir en kort vecka en dag. Har iallefall gjort några tidsinställda inlägg som kommer upp på fredag och Lördag, då jag och Linnéa är i strömsholm. Har även mailat några försäljare som kommer dit att en ska ta med sig ett fleecetäcke i stl 105, och en annan ett nättäcke och regntäcke i stl 110. Nej, nu ska jag titta på någon fil tror jag och senare sk ajag köra Cox, börja skina upp. :D

Dålig uppdatering !

Vart ingen uppdatering igår då jag först och främst tog en sovmorgon sen vart det att fira mamma och farmor på morsdag. Sen var det bara hem och platta håret och sen var det iväg och jobba, jag servera på balen som var för alla blivande studenter. Min syster jobbar ju där så vart som ett litet extra jobb, super bra för mig :) Det var därför det inte vart någon uppdatering igår, kom inte hem förrens efter nio på kvällen och då hade jag så j***a ont i benen sprang fram och tillbaka med förätter och varmrätter, slapp att servera efterrätterna la upp dem ist på tallrikarna :) Kul men tröttsamt :)

Var hemma idag då jag hade ont i halsen, så vart en slappdag idag med film och så. Men får se om jag går imorgon, är så ovärda lektioner nu på slutet, haha känner att jag börjar bli lite skoltrött :P
Cox fick även vila idag, men ska köra imorgon då jag såg att Linnéa hade skrivit på sin blogg att dem hade fixat gruvvägen så nu är det inga gropar där :D Så nu kanske man kan köra "normalt" igen :)


Missar ju körträningen den 4 nu i veckan :( , då jag och Linnéa ska till Strömsholm :D


Dagens körpass 28/5

Körde med Linnéa och Lola. Kan ju inte säga att det var ett av dem bättre passen. Han var ganska fin i skritten, men inte i traven. Han var väldigt stel och inte samarbetsvillig, men har ju inte blivit motionerad på flera dagar. :(

Var ju även på dop i dag för Noel, han skötte sig jätte bra. Grät inte en enda gång :)


Nya skor!

Cox vart ny verkad och fick skor på fram, inga bak. Men ska göra rent varje dag nu nästan och pensla på hovtjära som mamma skulle köpa imorgon, hon skulle även köpa en pensel. Men som jag sa i förra inlägget så ska jag på bio imorgon så mamma skulle ta Cox :) Känns ju lite sådär att slösa pengar nu en veck aföre strömsholm men, men. Man lever ju bara en gång så varför inte ?

Nu blir det BB och sen sängen har sovmorgon imorgon till kvart över 9, så då går jag upp halv 8. Skönt att få sova lite längre, förresten så var det inte såna skakelremmar som det var jag hade tänkt mig så dem ska skickas tillbaka och box bollen var slut. Verkar vara en dålig sida, det där.

nej, nu börjar BB snart så ska stanga va här. Så ha det gött !


Sitter och väntar på att hovslagaren ska k...

2011-05-26_14_40 (MMS)

Sitter och väntar på att hovslagaren ska komma, kommer nog inte bli någon uppdatering ikväll då jag ska plugga kemi. Sista provet nu i nian, så efter det är är det nästan bara roliga saker kvar :D Cox kommer få vila idag och imorgon och sen ska jag föröka hinna köra lördag och söndag. Imorgon blir det bio med Sanna, Matilda och kanske Liv:)


24/5 Tisdag

Sluta tidigt idag så mamma hämta mig kvart över 2. Åkte direkt till granngården då mamma skulle köpa mälor till pappa. Mamma var så snäll att jag fick ett körspö, tack mamma :) Åkte direkt hem och gav hästarna lunch hö. Åt sedan mat och sen vart det att fixa stallet, medans jag mocka och fixa det så fick Cox gå i gräshagen en kvart utan greengarden och sen en 35 min med greengarden på. Han tycker det är jätte tråkigt att inte kunna äta som han vill, haha men det är för han eget bästa.

Mamma ringde även hovslgaren ikväll och han komemr på Torsdag. :)

Nu ska jag titta några bloggar och sen blir det att titta BB och måla naglarna :)



Dagens

Longera idag, kan ju inte köra på grusväg längre. Eller det går väl men han vill ju helst inte gå där, så jag longera istället i gräshagen. Han var verkligen jätte pigg så ställde inte så höga krav utan lät han sprnga av sig. Han fick lite "ryck" då och då så då gick det undan i galoppen :P Han stödda sig lite men, det får jag ta efter att han har fått vila så mycket.

Har inte så mycket mer att skriva så ha det bra. Kanske kommer upp ett inlägg senare eller om jag gör det som ett tidsinställt inlägg när vi ska till Strömsholm. Kan ju vara roligt om det uppdateras lite fast jag inte är hemma.


Vi överlevde !

Ja, jag sitter här iallefall utan sår och sånt. Vart väl ingen jordensundergång, jävla gubbe. Bara för att han vill ha uppmärksamhet. Nej, nu ska jag sluta tjata om det.

Är fint väder idag med, blåser lite bara men ska nog försöka sola lite idag. Min storesyster skulle nog komma upp idag med, och jag hade beställt två saker till Cox från när hon handlade så förhoppningsvis så får jag det idag. Kan lägga upp bilder på det sen. Vet inte om jag ska köra eller om han ska få vila idag med, ska iallefall borsta honom och fixa hovarna. Skulle behöva ett gärde att köra på där det inte är grusigt, för det gör nog ont när han går på grus när dem kommer in imellan dem dubbla hovväggarna. Men ska be mamma ringa till hovslagaren imorgon.

Nu ska jag äta frukost och sen blir det att lägga sig på studsmattan ett tag, tror jag om det inte är för kallt. Skriver mer ikväll och då kanske det blir lite bilder också. :D


Denna lilla goding kommer även idag, men är nog lite större nu.


Klar !

Är redan klar i stallet, har mockat, fixat hö, vattnet och krubbmaten. Cox har vart själv nu på morgonen då Linnéa är och tävlar, men jag såg att hon var på väg hem så dem kommer väl snart. Men jag var ner till hagen och pussa på honom och sen körde vi lite frihetsdressyr. Hade godis så var väl därför han följde efter mig :)

Det skulle ju vara 22 grader varmt idag och soligt utan moln :). Men det är bara 15 grader än så länge och så är det gråa moln lite överallt :( Men dem kanske försvinner får vi hoppas. :)

Detta kanske blir sista inlägget för evigt, jorden går ju under ikväll kl 18:00. Inte för jag tror på det men man vet väl aldrig. Haha, ha det bra och så hoppas vi att det kommer upp något inlägg imorgon :P



Motionerat !

Cox får vila idag med, vet inte om det är dubbelväggarna på hovarna eller om det var att han har fått börja äta gräs som har gjort han öm i fötterna. Han har ju haft fång en gång, men då åt han 25 kg äpplen när han rymde. Men han ska kanske få äta tio minuter och sen får han gå med sin greengard. Låter han vila idag iallefall så får vi se hur det blir imorgon. :)

Jag själv cykla jag till och från skolan och sen nu för ca 25 min kom jag hem från en promenad med min lillesyster. Är sånt fint väder ute :D Nu ska jag drick lite vatten och sen ska jag ut och borsta Cox. Ha det bra :)





19/5 Torsdag

Fick sluta 20 min tidigare från svenskan, så jag sitter och väntar på tekniken ska börja om en timme, Kul!! Efter skolan sen ska jag bara fixa stallet och sen ska jag följa med ut till Kila och titta på kilaloppet. Finns ju fika och det ärju fint väder. så varför inte?

Nu ska jag sitta och vänta en timme, om vi inte hörs ikväll så ha det så bra så länge :)

Vi var okrossbara för ett tag...

Körde idag och jag kan väl säga som så att jag aldrig skulle ha gjort det. Det var det sämsta passet på länge... han har ju gått så bra nu på sista tiden men inte idag. Det kändes som vi var okrossbara där ett tag men inte nu längre :( Han var slö och när han trava och galoppera så var han stark. Men det finns sådana dagar med. Utan motgång ingen framgång. Men det känns så tråkigt när det kommer ett bakslag, men jag ska inte ge upp.

Jag körde väl i ca 40 min och dem sista 20 skrittstegen innan avskrittning så var han fin :)

Cox har ju haft problem med sina hovar, eller han har som två hovväggar och mellan dem får han in grus som kan orsaka hovbölder. Så vi ska skaffa skor på honom så slipper jag vara så orlolig att han ska få en hovböld. Vad jag vet har han aldrig haft skor på alla fyra ben, men nu ska han få det. Kan tänka mig att det kommer vara lite ovant för honom i början men han lär väl sig han med.

Nu ska jag försöka fixa spotify premium, det funka inte igår så jag hoppas att det funkar idag :)



Sitter på son just nu och gör ingen ting. ...

Sitter på son just nu och gör ingen ting. Ska igentligen läsa om förintelsen men orkar inte. Jag ska skippa dem två sista lektionerna och då slutar jag redan fem i ett :D orkar inte gå på idrotten och tekniken är jag redan klar med. Är även fint väder så ska även köra idag med :)


17/5 Dagens pass!

Hade redan planerat igår kväll att jag skulle köra med Linnéa. Men sen vid 4 tiden så regna det och man hörde muller långt bort, så jag smsa och sa att jag inte skulle köra. Men sen när Linnéa var här vid 5 tiden var det upphåll och solen sken lite. Så jag ångra mig igen och följde med :) Vi körde vita vägen upp till Christina schaktet ner förbi så vi kom till snötippen. Sen förbi min storebror och ner vid lärkan och över månsols och hem.

Han är som han alltid är nuförtiden, stel i början och sen efter att man har travat igång honom så är han jätte fin sen. Men han har fortafarande problem att samla sig och gå i form i galoppen, men jag märker att det börjar komma lite smått det med. Han var även lite starkk idag med, men det är han nästan alltid när Lola är med. Men dem tror ju att dem ska tävla hela tiden.

Har även pratat lite med mamma och pappa att jag kommer inte vara med på körträningen i juni för det var redan fullt och jag visste ju inte hur det skulle bli med strömsholmstävlingarna, men då sa jag att vi kan lägga med pengarna på att raspa Cox tänder. Men det får bli efter att jag har vart i strömsholm så kanske jag hittar ett hackamore, för dem ska ju helst inte ha bett i munnen på en gång efter att tänderna har blivit raspade.

Men nu ska jag plugga så ha det bra :)


Vill ha sommar nu!!!!


Skrittar av efter ett litet längre pass, s...

2011-05-17_18_38 (MMS)

Skrittar av efter ett litet längre pass, skriver mer när jag kommer hem :D


16/5 Dagens pass!

Hade först inte tänkt köra idag, men vart så ändå :) När jag gick ut i staller regna det och var grått, men sen sken det upp. Så jag och Linnéa körde en liten längre runda. Vart vita vägen upp till Christina schaktet och sen ner förbi Rockland, upp genom skogen så man kom till snötippen och sen cykelbanan och hem.

Han var dryg och stark ibörjan, men sen efter att jag hade travat fram så var han fin men lite stark imellan åt. Men vart ändå ett lyckat pass, trodde att han skulle vara jätte dryg men det var han inte :D

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag sova, är jätte trött men ha det gött !


Förlåt.

Måste be om förlåtelse dels för att jag inte har kunnat följt veckoplaneringen och sen har jag inte orkat blogga. Jag har jobbat i helgen 16 eller 17 timmar på 2 och½ dag. Men jag tror att jag har tjänat ca 1500 kr på en helg, men jag kan lova er att det gjorde ont i benen i helgen :( Att plocka snöstör i ca 20 mil, är inte så roligt men jag tjänar ju pengar :P

Är förresten hemma idag, har ont i huvudet och mina ben och axlar. Men ska försöka göra något med Cox ikväll.


Trött!

Klockan ringde kl 6 imorse, har jobbat nio timmar idag och är helt slut. Men får ju pengar :D Cox får vila idag med, orkar inte. Får se om jag orkar imorgon, har även kanske hittat ett boende till Strömsholm. Men vi får se :)


Veckoplaneringen förstörd.

Nu är veckoplaneringen förstörd, nej men nästan. Skulle ha kört idag, men det är mulet och jag är rädd för åska. Töntig, jag vet :P Men sen imorgon ska och på söndag ska jag jobba och tjäna ihop lite pengar :) Roligt att få lite pengar, men inte lika roligt att gå upp kl 07:00, kanske före till och med. Trodde att jag skulle få sovmorgon denna helg, men inte det.

Nu ska jag ladda in lite musik i mobilen och sen ska jag nog hjälpa mamma att göra hemgjord pizza :D



Vila & plugg.

Idag blir det vila för Cox, och det var redan planerat på planeringen så jag följer den. För min del blir det plugg hela kvällen om Andra Världskriget :(

Förresten så åska det inatt och imorse, börjar redan. :( Jag hatar det, åt en macka till frukost. Var så rädd så det gick inte i något mer :P Men det var god lunch iallefall :)

Kommer nog inte bli någon mer uppdatering idag, så ha det bra:)


Longering.

Idag vart det ett longerpass, gick bra i skritt och trav. Men sen i galoppen, så gick det bra i vänster varv men inte lika i höger. Där försökte han komma undan genom att byta varv, hoppa och studsa osv. Men vart två fin avarv och där avsluta jag med galoppen i det varvet, lika bra att sluta när det gick som bäst. Longera i ca 20 min. Efter passet fick han beta i 15 min.

Nu ska jag plugga, ha det bra :)


Dagens körpass

Vart ett ca 40 min pass om man räknar med fram och avskrittning så vart ca 30 min jag arbeta honom. Han var lite stel i traven och ville helst inte jobba så mycket där men i skritten var han superfin. Sluta passet med att han gick i en fin form i skritten. Så det sluta positivt :D

Har inte så mycket mer att skriva om, nu ska jag plugga till Andra Världskriget som jag har prov på fredag i.

Ha det bra. 

Dagens 9/5

Var jätte varmt och skönt idag, inte lika skönt att cykla hem. Vart lite svettigt, men så är det. När jag kom hem bytte jag direkt om till shorts och linne, och sen åt jag mat. Efter det vart det stallet, fixa allt där och sen fick dem beta i en kvart. När dem hade betat sin kvart så gick jag runt örnstugan så att han fick sträcka på benen. Först ville han inte gå då Lola gick tillbaks till stallet, så då stanna han mitt på cykelbanan och gnägga som jag vet inte var. Och så kom det självklart en bil, så fick ta han till kanten så att han fick lite gräs. Kom väl iallefall runt, men han hade nog lite träningsvärk.

Men han har blivit så konstig på sistone för förut gnägga han aldrig, men nu får han nästan panik och gnäggar jätte mycket när Lola lämna honom. Men kanske beror på att dem bara är två st nu.


Veckoplanering V.19

Kom en dag försent pga av att blogg.se hade något fel igår.

Måndag: Lätt promenad.

Tisdag:
Köra, 30 min pass.
Onsdag: Longera.

Torsdag: Vila.

Fredag: Köra, konditionsträning.

Lördag: Tömmkörning, klättring.
Söndag: Köra, 30 min pass.

Så ser min veckoplanering för denna vecka ut, ska försöka följa den lika bra som förra veckans.



Maraton passet 8/5-11

Skulle igentligen inte vara med på Söndagen men vart det ändå. Först på morgonen hade vi teori lektion för Mia, det var dem som var lite mer oruttinerade. Men det var en jätte bra teorilektion och jag lärde mig mycket, ska mäta upp en sträck som är 1 kilometer och så ska jag ta tid på hur fort han travar och skrittar. Sen kan man mäta ut olika grejer, fick papper och så.
-
Mitt pass börja halv 12 och vid halv elva var teorin slut och då skulle jag ha lärt mig 4 banor utantill. Men jag glämde bort alla, men Ståle hjälpte mig och efter att jag hade skrittat igenom hindret en gång så kunde jag det utantill, i trav sen. Vi körde alla hinder i skritt en gång så trava vi igenom det en eller två gånger. Det märktes att Cox tycket det var roligt. På teorin lärde vi hos att inte "jaga" på hästran i maratonhinrerna då dem lätt vart för stressade och huvudet "hann" inte med. Och att man hellre skulle ta ut svängarna onödigt mycket istället för att ta snäva svängar på oruttinerade hästar. Men jag lärde mig mycket, så nu ska jag börja leta efter andra vagnar då min har det ganska lätt att vicka och då behöver jag även en ny sele :D Vet inte om pappa är lika glad över den idén men så är det.

Lite bilder även här, men tyvärr ingen film då mamma inte visste hur man gjorde med kameran.










Där var några bilder, iallefall på min dator så är han ganska långt ifrån på bilderna. Men bättre än inget, jag kom även på igår att jag kan ju behålla min ridväst då jag kör maraton :)


Precisions passet 7/5-11

Körde prescison också på Lördagen vid halv 3, han var trött första vi körde men fick lite mer fart andra gången. Ståle (tränaren) tyckt att jag skulle varva halvtimes passen med konditionspass för lite mer kondition ska han ha. Första vändan gick det segt men inga bollar ner, men andra sattsa jag lite mer på farten och då åkte 3 bollar ner. Men Ståle tycket att andra gick bättre, för då var det lite mer fart. Vart inte så många tips här, men det är konditionen vi ska öve mer på, men det visste jag redan. 

Här kommer dem två rundorna i film, men ta hänsyn till att det är andra gången jag kör precision. Och första gången var bara grunder.



Andra körningen, satsa mer på fart.




Lite bilder, men dem är före innan jag har börjat kört.





Där var några bilder, kommer en liten update om maraton körningen snart, men tyvärr ingen film på det. Men några bilder som mamma tog :)


Dressyr passet 7/5-11.

Dressyrträningen gick kanoners, som Linnéa sa "så fint har han väl aldrig gått" men det är sant. Jag hade som sagt norrmannen Ståle, jag var ju jätte nervös innan att jag inte skulle fatta, men jag förstod vartenda ord han sa. Och jag tycket det var bra att träna för någon annan ibland, för dem ser ju olika vad som behövs förbättras.

På en gång nästan när jag tog tömmarna så börja han söka sig neråt och Ståle gav mig tips hur jag skulle få det ännu bättre. Vi öva mycket i det "sämre" varvet för att få han att jobba även där. Jag fick tips att jag skulle köra halvtimmes pass några ggr i veckan och bara ägna mig åt att få han att verkligen jobba då. Jag behövde inte ha något gärde eller så utan jag kunde göra det på en vanlig grusväg. Skulle även jobba mycket på övergångar från halt till trav från trav till skritt osv. Ska även träna på konditionen, och att han ska ha fokus på mig hela tiden istället för att springa och titta på ”omgivningen”. Jag fick även tips att jag skulle arbeta han ”hela” tiden under passet och hela tiden ha sträckta tömmar när jag körde, så klart inte vid fram- och av skrittning. Så nu har jag lite mer att träna på.

 

Linnéa filma så här har ni en film.

 



Här kommer lite bilder från passet.



Här tittar han på något helt annat.



Där var några bilder, snart kommer det upp om precisionskörningen.


Helgen i helhet.

Tänkte först berätta om helgen i helhet och så kommer det upp tre inlägg senare om varje pass. Hade ställt klockan på 06:00 tills lördags morgonen. Klockan ringde och jag gick upp och åt frukost, inte så mycket för jag var verkligen jätte nervös. För jag visste ju inte om han tala bra svenska eller inte min tränare för dagen. Gick ut till stallet vid halv 7 och borsta och fläta svansen fall att han skulle rulla sig i det nya spånet som var i boxarna där borta. Vid 7 sen kom Linnéa och jag fixa halva stallet, höt och krubbmaten. Linnéa hann med att fixa allt. Vid 8 - tiden så åkte vi från gården och var framme vid Sorf vid kvart, 20 över 8. Packa ur allt ur bilen och så Cox ur transporten, gick mot boxarna. Ställde in honom där och hade ut spånet, gick runt och titta lite och hälsa på tränarna, efter det var jag inte lika nervös för han prata bra svenska. Vid 20 i nio börja jag sela på och sen vid 9 tiden skritta jag fram. Halv 10 sedan så var det min tur för ett dressyrpass. (berättar mer om det sen). När klockan var tio var passet slut och jag skritta av, efter det så tog jag och Linnéa en macka och satt och titta på dem andra som körde.
Vid halv 12 så tog jag ut honom på en liten promenad och så fick han äta gräs i en kvart. Satt sedan in han i boxen och fortsatte att titta på dem andra. Vid 10 i ett så fick han lunch-hö och jag och Linnéa åt även lunch. Nästa pass för mig var halv 3 så vid kvart i 2 så börja jag sela på och vid 2 så skritta vi fram. Halv 3 vart vi inropade på "banan" och då var det dags för precisions träning. Han var lite slö då, men det var varmt. Vid lite före 3 så var vi klara och jag flytta över spån och det till en annan box bara för att jag skulle ju igentligen inte vara med på Söndagen, men vart det ändå. Kom hem sen vid 4 tiden. Och då var det bara att fixa resten i stallet, men Linnéa hjälpte mig. :)
På söndags morgonen ringde klockan halv7, det var min längsta sovmorgon i helgen. Gick upp och åt lite mer till frukost då. Vid 7 tiden var jag ute i stallet och borsta av honom och även då fläta svansen. Lite före 8 åkte vi hemifrån, kom till Sorf vid 8 och ställde in honom i boxen. Vid halv nio sen var det teori för maratonkörning och den var verkligen nyttig, fick lära mig bra tips. Teorin var klar vid halv elva och jag skulle köra halv 12, gick banan lite snabbt men kom inte ihåg så mycket. Vid kvart i elva så sela jag på och elva skritta jag fram. Var klar 12. Skritta av och sen mocka jag ur boxen. Var hemma vid 1- tiden.

Så såg helgen i helhet ut, men ni ska få mer detaljerade inlägg senare om varje pass. Även några fimer och bilder :D Vart ett långt inlägg hoppas att ni orka läsa :P


Error

Har vart något fel på blogg.se tror jag. Har iallefall inte gått att lägga upp några inlägg förrens nu. Men ska uppdatera ikväll om i helgen, kan iallefalll säga att det gick jätte bra :D


....

Hej!

Allt har gått jätte bra, orkar inte skriva nu men berättar mer imorgon :)


Glömde!

Att jag fick en förfrågan att vara med att köra på Söndag med, men Linnéa skulle kanske ha transporten och sen vet jag inte hur mycket det skulle kosta. Men vi får se helt enkelt.


Fredag 6/5

Har packat nästan allt, är lite kvar. Men det hinner jag göra imorgon bitti. Linnéa skulle komma redan 7, och mocka och så. Jag går väl upp vid 6 tiden, måste hinna äta frukost och så i lugn och ro. Hatar att stressa när jag ska äta frukost. 

Nu ska jag fortsätta att äta chips med dipp och Risen. Sen blir det väl sängen. Skriver mer imorgon, kanske blir ett mobil inlägg så håll koll.


Ännu mer nervös.

Jag som var nervös innan, men vad är jag inte nu. Jag trodde det bara var Mia som skulle träna hos, men även hennes Norska man. Och självklart så får jag han, han kanske är jätte bra vad vet jag. Men hoppas att han kan svenska, annars kommer ju inte jag fatta något :P Men vi får väl se på Lördag om vi kör tecken språk till varann eller hur det blir.

Var bara det jag hade att säga, ha det bra så skriver jag imorgon.


Vad jag ska hinna göra imorgon.

Tänkte lägga upp vad jag ska hinna med att göra imorgon. Så här kommer en slags lista.

Smörja all läder utrustning, så som träns och selen.
Göra rent mina skor.
Tvätta benskydden.
Lägga ner utrustningen i en IKEA kasse.
Ta fram en spånbal som ska med.
100 kr till box platsen.
Ta fram passet.
Ställa fram lunch-hö.
Ladda kameran.

Känns som det kommer bli en sen kväll imorgon, men vi får väl se.



Tider lördag.

Tänkte berätta om tiderna på Lördag. Min första tid var redan vid 9:30 och vara i en halvtimme, då var det dressyr. Så det gäller att ha skrittat fram före så att man får ut så pass mycket av passet. Min andra tid var 14:30 och även där en halvtimme,och då var det precision . Men det är så det kommer se ut på Lördag, jag tror vi inte stannar för att äta pizza med dem sen bara för jag är klar så pass tidigt och sista passet var halv 6 så jag orkar nog inte vänat och jag måste väl hem och fixa iordning stallet också, men vi får se...







Longering!

Vart att longera honom idag, som det stod på planeringen :) Han skötte sig jätte bra, var bara några gånger han stödda sig eller skulle äta gräs. Gjorde dem tipsen dem gav på ponnyakuten, och det hjälpte även på Cox :D Longera i ca 20 min och jag är så nöjd över min gris :P Hade bara en lina, det är därför jag är så glad har aldrig gått annars. Så tipsen på ponnyakuten fungerar :)


Hejsan ! Sitter just nu på bilden och är r...

Hejsan ! Sitter just nu på bilden och är redan hungrig har lunch om en och en halv timme. Är även jätte trött och det blir ju inte bättre för att man slutar halv 4:( Har lust att åka hem nu, men måste väl gå på dem där äckel lektionerna :( Känns som jag bara klagar men är en sådan dag idag. När jag kommer hem ska jag väl först äta och sen blir det att fixa stallet och longera honom, känns som jag kommer vara helt slut ikväll. Skriver mer ikväll, ha det bra tills dess. / Lovisa :D


Dagens körpass 4/5

Stod även idag ett körpass på veckoplaneringen och det vart det, är faktiskt ganska stolt över mig själv att jag har lyckas hålla den än så länge. :) Men nu har jag ju verkligen ett måste med det, men ska försöka börja göra veckoplaneringar nu framöver som jag ska följa.

Lola och Linnéa var med även idag och vi körde samma pass som igår, fast baklänges. Jag känner hur det börjar gå mot ljusare tider nu inom körningen, efter att man har travat igång honom nu så söker han sig neråt på en gång :D Verkligen superkul att se resultat :) Vi körde väl i ca 60 min idag med och idag var det bätter än igår, han var inte lika stark och mer samarbetsvillig.

Nu ska jag titta lite bloggar och sen försöka plugga lite, har nämligen nationella i matte imorgon. Så måset väl repetera lite grann. Sen blir det grey's anatomy och sen BB.

Kanske hörs senare, men om inte så önskar jag er en trevlig kväll.



Sitter och väntar på att tekniken ska börj...

Sitter och väntar på att tekniken ska börja. Slutar halv 4 idag :( förhoppningsvis så kanske mamma hämtar mig annars får jag cykla, men tycker det räcker med motion för idag har nyss orienterat i en timme och sen gått fram och tillbaka till lärkan. Så nu har jag skavsår på lilltån :( När jag kommer hem blir det att köra, blir nog vid gruvan idag med :) skriver mer ikväll efter att jag har kört:)


Provar att mobil blogga :)

Provar att mobil blogga :)


Kördag på Sorf den 7/5-11

Nu har jag tänkt berätta om körträningsdagen på Sorf den 7 maj. Jag har inte velat berättat tidigare pga av att jag har inte vetat om jag kom med eller inte osv. Men nu är det klart iallefall :) Men vet inte vilka tider och så än, men det kommer säkert snart på mail.

Men iallefall så är det jag och en annan tjej som har delat på helgen, igentligen var det både 7-8 maj. Men den 8:e var det maraton träning. Jag har ingen sele eller kärra som klarar av det så då var det den andra tjejen som bara kunde Söndagen och då dela vi. Och det var bar det med för Cox skulle inte "orka" med två dagar, och sen så är det ganska så dyrt då tränaren åker ända från Norge för att träna oss. Så den 7 maj kommer jag träna två pass ett dressyr och ett precisionträning. Dock inte båda direkt efter varandra så Cox kommer stå i en utebox mellan passen.

Linnéa skulle även följa med som ett moraliskt stöd, skämt åsido. Men som fotograf/filmare iallefall :) Jag börjar redan bli lite nervös, dels för hur han ska bete sig på Sorf där han aldrig har vart (vad jag vet) och sen för att han ska känna igen Charm, för då kanske han bara kommer koncentera sig på honom. Men jag ska inte tänka negativt utan jag ska tänka positiva tankar.

Jag har redan gjort en lista på vad jag ska ha med mig, ungefär det här:
TILL COX.
Träns.
Selen.
Ett täcke, vet inte riktigt vilket än.
Tömmar.
Benskydd.
Luvan.
Pälsglans.
Ryktväskan.
TILL MIG.
Ridskorna.
Hjälm.
Regnbyxor (skulle kunna bli regn och jag vet inte om det är inne el. ute.)
Handskar.
Spö.
Sorfjackan (Beror på väder.)
ÖVRIGT:
Spånbal (till boxen.)
Vattenhink.
100 kr i boxhyra.
Passet.
Lunch-hö.
Kameran.
Morötter.

Det var väl det jag har att berätta om det, kanke kommer på något mer senare i veckan som jag skriver om sen. Men då vet ni också varför det var så viktigt att följa veckolpaneringen, bara för att han ska gå två pass på Lördag.
Hoppas att ni orka läsa allt, ha en bra kväll så skriver jag mer imorgon.

Föressten så såg jag på någons blogg hur man gjorde för at slippa ha streck - imellan raderna. Man höll in Shift och sen trycket enter så åker inte texten ihop.



Strömsholm 2011

Ja, som jag skrev i inlägget innan så blir det bara en dag på strömsholmstävlingarna i år, då vi var försent ute med att hitta boende. Men jag har en känsla av att jag kommer bara köpa såna saker jag inte kommer använda bara för att jag vet att jag har bara "denna" dag på mig att handla, om ni fattar? Och sen sa ju Linnéa att hon ska "hjälpa" mig att shoppa, haha :P Vet inte hur detta kommer sluta... men iallefall så har jag gjort en lista nu till saker som jag ska shoppa till Cox. Här kommer den:

Hackamore - 149 kr.
Benskydd (catago sport) - 259 kr (ett helt set.)
Nättäcke- 289 kr.
Träns.
Glen Gordon pannband.
Starkare bett.
Ev. tömmar.
Huva.
Lädergrimma (stl Cob).
Boots (färgade)

Kommer säkert bli något mer (onödigt) men detta är det "viktigaste". Men så ser listan ut, än så länge.
Priserna efter vissa är vad det kostar i olika butiker på nätet, så jag vet på ett ungefär om det är billigare att köpa det där eller beställa.


Körpasset 3/5

Körde somsagt idag, och det gick över förväntan. Lola och Linnéa var med, och då brukar ju det mest vara att han ska vara hack i häl på Lola men inte idag på samma sätt. Så det var skönt och roligt med sällskap. I början var han lite dragig och för "pigg", men sen i skritten efter lite trav så vart han jättefin, och sen i slutet i traven också, så nu känns det som vi kommit på rätt bana igen. :D
-
Körde väl i ca 60 min och iallefall 40 min av passet var bra :)
-
Vi ringde runt till fem olika boenden i Strömsholm men alla var fullbokade, så vi kommer bara åka dit en dag. Troligtvis på fredagen då alla utställare har kommit och inget är "slut" och då är även fälttävlan ute på ängarna. Så det får bli som det blir.
-
Jag kommer lägga upp några fler inlägg senare ikväll, så håll koll. :) Nu ska jag snart hoppa in i duschen och fräscha till mig till imorgon då det är skola igen, tråkigt men sant!
-

Tisdag 3/5

Har nyss kommit hem från mormor, var där och fika en stund. Just nu håller Linnéa nog på att cykla upp, vi skulle hitta på något idag med. Jag ska iallefall köra, men det är jätte tråkigt väder. Men jag måste köra.
-
Vi ska även ringa till det där stället i strömsholm idag, och se om dem har några rum kvar. Annars får vi bara vara där antingen två dagar eller en dag, vi får väl se.
-
Men nu kommer väl Linnéa snart så ska slita mig från datorn och byta om.
-
-

Veckoplanering V.18

Brukar ju inte följa veckoplaneringarna så bra, men den här veckan måste jag göra det.
-
Måndag: Vila.
Tisdag: Köra.
Onsdag: Köra.
Torsdag: Köra/Longera.
Fredag: En lätt preomenad.
Lördag: Kördag på Sorf.
Söndag: En lätt promenad.
-
Bara för att det är så viktigt att följa denna planering är att jag ska på Kördag på Sorf på lördag och då måste han vila/promeneras på Fredag och Söndag för att det blir två träningar på Lördag och han ska inte få vila mer än tre dagar i vecka från och med nu (ska försöka iallefall), haha. Jag och mina planer :P Men vi får se hur det går.
Ska försöka hinna skriva om Lördagen imorgon :D
-

Otur.

Har väl haft lite otur nu ikväll. Jag och Linnéa ringde till markenteriet i strömsholm om boendet. Men hon som hade prelimenärt bokat skulle ha det :( Så vi titta upp några till och ringde till en och där fanns det bara en natt, och vi ska ju helst vara där 3 nätter. Men det finns ett alternativ kvar, så Linnéa ska ringa dit imorgon. Så jag håller tummarna, men det är säkert upptaget. Men man ska tänka positivt. :D
-

Betesläpp 2011

Vart klar med hagarna vid halv 2, och sen släppte vi hästarna en liten stund i hagen. Men dem sprang inte så mycket, eller Cox sprang ganska mycket men inte Lola. Vi både filma och fota så här kommer resultatet i en film.
-
-

Studiedag idag!

Ja, som rubriken lyder så har jag studiedag idag :D . Skönt men kunde vara lite varmare bara. Men för min del blir det inte att studera idag utan jag ska laga hagar med Linnéa, inte så kul men är behövligt.
-
Vi gjorde ett litet schema igår hur dagen skulle se ut, ungefär så här.
-
Kl 11:00 kommer Linnéa.
Baka.
Fixa stallet (medans kakan är i ungnen)
Ta ut kakan.
Fixa hagarna.
Släpper hästarna i hagen, så dem får busa av sig lite.
Fotar dem.
Ger hästarna lunch-hö.
Äter kakan.
Ringer till markenteriet i Strömsholm och hör efter om boendet.
osv. osv.
-
Så kommer våran dag i det stora hela att se ut.
-
Ha, det så bra så länge så hörs vi senare med förhoppningsvis lite roliga bilder.
Nej, ta att byta om kanske. För nu kommer Linnéa mindre än en timme.
-
-
Tänk när det såg ut så här ute. Men idag är det nästan lika kallt, skämta bara men känns som det.
-

1/5 Söndag

Ny månad igen då, tiden går sjukt snabbt. Snart är det strömshomstävlingarna och sommarlov :D
-
Nej, för att komma till det jag igentligen skulle skriva om. Tömkörde i sommarhagen idag, gick bra till en början men sen ville han bara bocka och hoppa åt alla håll. Men vart bra mot slutet igen så vi avsluta med en positiv känsla. Har väl inte så mycket mer att skriva om. Bara att det är jättekallt ute idag, blåser och är molningt :(
-
Imorgon ska jag och Linnéa laga sommarhagarna och så skulle jag vilja släppa hästarna i en av dem så dem får busa av sig lite, men då måste det vara så här torrt som det är nu så dem inte trampar sönder hagen. Så jag hoppas att det inte blir något regn, så att det kommer upp lite bilder här imorgon :)
-
-
Hitta bilden på Linnéas blogg, vet inte om någon utav Lola eller Cox kommer springa. För förra året så var det nästan bara Charm som sprang runt, men det visar väl sig ;)
-
Nej, nu ska jag laga till lite mat. Så ha en trevlig Söndagskväll.
-

RSS 2.0