Dagens Körpass 30/4-11

Idag vart det ett körpass runt gruvan och sen ner Bulins väg och hem. Han var framåt och glad, men ville inte söka sig neråt och jobba. Så jag lät bli "pressa" honom, så vi hade det bara roligt. Körde väl i ca 30-40 min.
-
Efter passet så spola jag av benen med kallvatten och sen fick han beta i trädgården i 10 min. Jag håller på att vänja honom lite smått med gräs nu, men till en början så blir det bara dem dagarna han rör på sig.
-
Nu ska jag antingen spela lite sims, eller så sk ajag titta på film. :D
-

HAPPY!

Jag är faktiskt glad nu efter tömmkörningspasset. Det gick super :D Var i deras sommarhage,m som förövrigt ska lagas på måndag. Men iallefall så tömmkörde jag där och han börja arbeta på en gång och lyssna på kommandona, han till ch med galopepera i en samlad galopp i form. Men hade ju tömmerna som en graman. Han busa lite när han fick syn på Lola, men jag brukar ju aldrig vara där och motionera honom utan det är ju deras sommarhage och dem brukar ju busa av sig första gången. Men efter det jobba han på igen. Trava och skritta av honom med tömmarna "normalt" och sen när vi skulle ut från hagen så vill han inte gå ut utan han skulle tjafsa lite men jag gav mig inte.
Höll väl på i ca 20 min och jag är verkligen stolt över honom :D
-
Efter passet fick han beta i 10 min i trädgården, gick inte att få kontakt med honom. Åt som han aldrig har sätt gräs förut haha. :P
Tog lite kort men dem vart väl inte dem bästa, här kommer några.
-
-
-
-
Sen tog Wilma några kort när han stod i gången.
-
-
-
Där har ni några bilder också.
-
Men nu ska jag titta på några bloggar och sen blir det antagligen Tv:n.
-
Förresten kommer mamma ta hand om Cox imorgon, och då får han vila. För jag ska på bio :D
-

28/4 Torsdag

Hejsan!
Idag är det fint väder, men fortfarande kallt här :(, men förhoppningsvis blir det varamare. Idag slutar jag halv 4, ska snart cykla till skolan. Men jag hoppas att jag får sluta tidigare idag med då vi har Fysik sista lektionen som vi hade ugår, så jag hoppas.
-
När jag kommer hem ska jag fixa stallet och sen ska jag longera/tömmköra, hoppas att det går bra.
-

27/4 Onsdag

Fick sluta kvart i tre idag istället för halv 4 :) Cykla hem på en gång så var väl hemma runt 3-tiden. Bytte om till stallkläderna och sen gick jag ut och fixa stallet. Efter att det var klart så tog jag in Cox och gjorde iordning han för ett körpass. Kan bara säga en sak jävlar vad han lossar hår nu, även fast jag har rakat honom får jag lite "panik" över allt hår.
-
Om jag ska berätta lite om passet så gick det bra i början och sämre mot slute, tyvärr. Men ibörjan var han fin tänkte framåt och sökte sig neråt, sen hände något. Han ville inte alls arbeta, ville inte trava ibland och så, men kan nog fortafarande bero lite på hovarna :( Blir så trött att det blir så varje gång, förut så vart det aldrig så här.
Men jag öva på tempon. ryggningar och så jobba jag lite på volt. Men han var inte med på vad jag ville idag. Sen efter gruvån så höll jag på att flyga av kärran då vi kom travandes och han bra tvärrstanna och jag höll på att flyga in i baken på han. Han vart rädd för en and som flög upp ur vattnet, han vart nog lika rädd som Cox om inte räddare, haha min lilla åsna.
-
Men ska longera imorgon tror jag, men vi får se... Ha en fortsatt bra kväll, kanske kommer upp något mer inlägg ikväll.
-
-

Tisdag den 26/4-11

Idag var det första dagen i skolan efter lovet, men sluta redan halv 2. Efter att lektionerna hade slutat så gick jag till syon, för jag kom inte in på mitt förtsta hands väl och det tyckte jag var märkligt för min mentor har sagt att det ska inte vara några problem alls att komma in på ösby, med mina betyg. Låter som jag skryter men det gör jag inte. Men jag hade tydligen valt att jag inte hade godkänt i matte och egelska men nu ändra syon och även hon sa att jag skulle komma in hur lätt som helst :D
-
Cox fick vila idag med då jag vill att han ska vara helt bra och jag hade två uppgifter som skulle vara klara helst före lovet men det var inte jag. Men han halta inte nu när jag tog in honom så jag ska hinna med att köra imorgon, har jag tänkt.
-
Nu ska jag snart ta lite fika och sen blir det tv:n och datan hela kvällen.
-
-

Måndag 25/4

21 grader i skuggan, kan det bli bättre? Ja, det kunde ha vart sommarlov. Men är inte så många veckor kvar nu :D Cox har fått vila idag med, så ska jag försöka tömmköra honom imorgon eller om jag longerar, vi får se.
-
Om någon timme ska jag till min storebror som fyller 30-år, har gjort ett eget födelsedags kort. Men så klart så var färgen slut i skrivaren så han får det en annan dag. Men jag kan ju lägga upp det här så får ni se :)
-
-
Haha, ja skulle ha vart ännu bättre om jag kunde skriva ut det.
-
Nej, ska väl klä på mig. Sitter här ny duschad i morgonrock :)
-
Ha en fortsatt trevlig eftermiddag/kväll.

24/4 Söndag

Lika fint väder idag så ska nog sola lite sen. Vi ska snart åka till Granngården och handla lite vita stolpar till hagarna. Ska försöka laga upp dem, så ska dem väl få börja gå lite smått där. Gräset växer hur fort som helst nu, men det skulle behöva komma lite regn, så det inte bränns vid. Men det kan få regna på nätterna, så blir inte jag störd.
-
Nej, nu kom mamma ner så vi ska väl åka snart. Min storesyster skulle med upp, med sin lilla Angel. Cox kommer få vila idag, han är ömfotat fortafarande så vill att det ska gå över.
-
Ha det gött.
-

Dålig...

... uppdatering idag med, men har vart sånt fint väder idag. Köpte en svart bikini överdel idag, och sen vart det en promenad med Cox. Han var fortafarnade ömfotat så han ville gå där det var mjukt. Men sen efter promenaden så fixa jag stallet och sen vart det att sola baksidan i en halvtimme. Har fått lite, lite färg men hoppas på bra väder imorgon med så kan jag sola då med.
-
Nu ska jag titta på Tv och sen blir det sängen, är sjukt trött. God natt så skriver jag mer imorgon.
-

23/4 Lördag

Idag blir det en promenad med Cox, men jag vet inte om jag ska med mamma ner på stan och titta på en bikini först. Men jag tror det lutar åt det nu. Sen när jag kommer hem så ska jag gå ut och gå runt gruvan. Sen blir det att lägga sig på studsmattan och pressa baksidan. Måste ju bli brun runt om,haha :D
-
Nu ska jag byta om och sen blir det stan.
-
Ha det så bra i solen idag så kanske vi hörs senare. :)
-

Förlåt...

...för dålig uppdatering. Men har hjälpt mamma hela eftermiddagen, hade ju somsagt min storebror och hans familj, farmor och farfar och Mona på besök. Och imorgon kommer mina två morbröder och min mormor och äter påskmiddag.
-
Men ska försöka gå upp tidigt imorgon och anntingen tömköra eller bara ta en promenad runt gruvan. Sen ska jag sola, MÅSTE bli BRUN till skolavslutningen. Men har faktikst fått lite färg. :) Sen ska jag försöka hinna med och göra en annan sak till, men det får ni se på måndag eller söndagkväll. Har något med min storebror som fyller 30 år att göra.
-
Nu ska jag snart titta på BB och sen blir det sängen. Ha det gött.
-
Lilla Angel var ju såklart med :D
-

Glad Påsk!

Var tvungen att gå upp kl halv nio idag, då vi ska och leta "ägg". Nej, men det är en förening jag är med i som har den trditionen. Har haft det så långt jag kan minnas, säkert över 15 år. Men det är lite roligt, massa barn som springer och letar små plast ägg för att sen byta det mot en godispåse.
-
Sen vid 5 -tiden kommer Björn, Malin, Noel, Mona, Farmor och Farfar. Då ska vi äta påskmat och sen ska vi leta påskägg här hemme. Många kanske tycker det är lite för fjantigt att leta påskägg när man är 15 1/2 år men det är bara roligt, och så får man ju godis :D
-
Nej, nu ska jag äta frukost och sen måste vi snart till Örnstugan och göra iordning tills äggletningen.
-
Men GLAD PÅSK på er !
-

Ny bäddat och ny duschad.

Sitter här i soffan nu duschad och väntar på att BB ska börja. Jag hann städa rummet, så nu luktar det citrus, var den doften på Ajaxen, haha :P Hatar när det luktar damm och instängt, men ändå har man inte ork att ta tag i att städa. Men nu är det frächt igen :D Har även nybäddat, finns väl inget skönare än att krypa ner i en nybäddad säng när man själv är nyduschad ?. Längtar tills jag ska gå och lägga mig.
-
Nej, nu ska jag titta några andra bloggar och sen börjar BB, ha det gött.
-
-

Lista till Strömsholm.

(Dennna lista är bara saker till mig som jag ska titta på, gör en till Cox senare.)
Jag orkar inte göra ett collage, och jag vet ju inte vilket märke och så det blir om jag väl handlar det. Så jag gör en lista istället och här kommer den:
Tröja- En långarmad tröja som man kan ha ovanpå en pikée/ T-shirt.
Ridskor/ridstövlar-Ska helst vara svarta.
Chaps (om jag köper ridskor)- Matchande till skorna isåfall.
Hjälm.
Jacka- En liten tunnare modell.
T-shirt- Som man kan ha på "vardagarna" i stallet.
Ridhandskar.
Ridstrumpor/stövelstrumpor.
-
Det är väl det jag kommer på nu, blir säkert något spontan köp också. Men somsagt så kommer det en till lista någon dag framöver på vad jag ska köpa till Cox.
-

21/4 Torsdag

Imorse vid 10 tiden cykla jag ner till tandläkaren :( Mina tänder var fina och hon tyckte att jag borsta dem bra :D Cox får somsagt vila idag, skönt att få lite ledigt. Ska försöka lägga upp ett litet collage på vad jag ska titta/köpa i Strömsholm.
-
Nu ska jag städa trappan och alltan, vi får främmande imorgon. Sen ska jag försöka hinna med att städa mitt rum, som ser ut som ett bombnedslag.
-
Ha, det så bra så länge.
-
-

20/4 Dagen i helhet.

Vakna vid nio i morse, gick upp på engång och duscha. Efter det vart det frukost och klädde på mig. Ut och satt upp två cavaletti och sen tog jag in honom och borsta han. Sen tömmkörde/longera jag i ca 20 min. Han var jätte fin när vi skritta fram och sökte sig neråt utan att jag hade tömmarna som en "graman" :D Sen när vi väl kom ner på ladugårdsbacken som vi kallar det, så kan man säga att han tappa lusten att arbeta. Var som han fick bensin stopp., men sen vart det fart på honom när han fick trava lite fortare över cavalettin, men han gick inte i form om jag säger så. Så här i efterhand så känns det nästan som man skulle ha slutat direkt efter att jag hade skrittat fram honom för att ha fått den här bra känslan, men jag visste ju inte då att passet skulle bli sådär, men men.
-
Efter passet fick han gå ut i hagen i 45 min medans jag fixa stallet och plocka bort cavalettin. Sen tog jag in honom och gjorde rent hovarna och satt ner dem i vatten så dem skulle bli lite "mjukare". Sen så vänta vi i en timme på hovslagaren, och det gick bra. Lite ömfotat blev han, men det blir han alltid efter att han har blivit verkad. Men nu kommer han att få vila Torsdag och Fredag så kanske han även får tillbaka lusten att "träna":D
-
-

19/4 Tisdag.

Idag har jag gjort allt på schemat :) Körde nu på kvällskvisten, då det var lite svalare ute. Vi har verkligen kommit in i någon svacka, kan kanske bero på munnen. Men jag vet inte, ska be mamma ringa till någon hästtandläkare. Så får vi väl se, men det kan ju bara vara en dålig svacka.
-
Men han var väldigt stark, och stel. Och ville verkligen inte samarbeta. :( Blir faktiskt lite ledsen när det har gått så bra.
-
Nej, nu ska jag ta in hästarna. Ha, det så bra. :)
-
-

Snart lunch

Snart ska jag ta mig något att äta, men vet inte vad än. Lutar mot hamburgare och mos. Har iallefall mockat klart Cox hage, så nu sittter jag här med brännblåsor i händerna. Inte skönt kan jag säga er.
Efter att jag har ätit ska jag ge hästarna lunch-hö och sen fixa resten av stallet. Vet ni? Att pappa satt på vattnet utanför stallet igår, då kan man kalla att det är sommar:D Vi kan inte ha vatten på vintrarna utanför stallet för då fryser ledningarna sönder mm. Så då får vi hämta vatten i ladugården som ligger 30 m bort, och det är inte så lätt att bära en hink på 20 liter då. Men nu blir det lite enklare :)
Jag har ändrat mig angående tömkörningspasset, det får bli runt gruvan idag med. För imorgon kommer hovslagren och då kan jag tömköra/longera för det. Så kommer han få vila torsdag och Fredag då han brukar bli lite ömfotad. Så ser planerna ut för några dagar framöver.
-

Dagens schema !

Har gjort ett litet schema för idag, det ser ut så här:
-
Äta frukost.
-
Klä på mig.
-
Fortsättta med att mocka hagen.
-
Gå in ett tag, kanske äta lunch.
-
Ge hästarna lunch.
-
Fixa stallet.
-
Tömmköra/Longera - med en eller två cavaletti. Sätta upp två koner och öva på halvhalter.
-
Så kommer min dag ser ut på ett ungefär. :D
-
-

Fick något ryck...

...vid kl 8 ikväll. Jag börja kratt i Cox hage, allt bajs som har kommit fram. Ligger väl 6 ihopkrattade högar i hans hage nu och det är väl lite mindre än hälften kvar som inte är krattat. Men har kört undan 4 kärror. Ska fortsätta imorgon, och då får jag väl "hjälp" av Cox, haha :)
-
Nej, nu ska jag titta om någon annan bloggare har uppdaterat och sen är det dags för Big Brother. :D
-
-

18/4 Dagens körpass!

Idag vart det ett körpass, runt gruvan och ner bulins väg och hem. Han var väldigt stel och stark idag. Lite jobbigt, känns som vi har fått en liten motgång, men det är bra ibland det med. "Utan motgång ingen framgång" stämmer nog. Men vi kommer nog ur det, förhoppningsvis. :D
-
Passet gick väl bättre mot slutet, så vi avsluta det med en liten bätter känsla än vi börja med. Linnéa och Lola var med idag med :D
-
Men nu ska jag mocka åt kaninerna så ska dem få flytta ut i sina uteburar. :D
-

Påsklov!!

Idag är det första dagen på påsklovet, vart väckt av att min farmor ringde vid kvart över 9, och efter det så kunde jag inte somna om. Men snart så kommer Linnéa, så vi ska väl hitta på något. Skulle även hjälpa farmor med hennes dator om jag fatta rätt när jag var halvvaken när hon ringde :P
-
Nu ska jag sätta upp håret och försöka dra mig från datan. Förresten så är det fint väder idag med, bara att det blåser lite, men 12,5 grader varmt i skuggan. Skönt!
-
-

Dagens tömkörningspass!

Idag vart det ett tömkörningspass i ca 20 graders värme, skönt men lite svettigt. :D Känns nästan som sommarlov fast det bara är påsklov :D Linnéa och Lola var med idag med, vart runt stampers, tog väl ca 40 min.
Jag och Linnéa har hunnit med mycket idag, suttit vid datan, krattat löv och smtidigt tjänat hundra kronor, fixat stallet och tömkört. :) Jag och Linnéa ska väl hitta på något imorgon också. Hoppas att det är lika fint väder då så himla fint. Kom även på en sak till jag och Linnéa gjorde vi plantera pangtseér (stavning) utanför stallfönsterera i våra blommlådor, och även en för Cockie och Donna vid deras grav. Fint vart det är det iallefall!
-
Nej, nu ska jag snart titta på veckans ponnyakuts avsnitt. Så har det bra så länge :D
-

17/4 Söndag

Idag blir det också ett tömkörningspass med Linnéa och Lola. Är lika fint väder idag med, så man kan inte klaga på det. :D
-
Nu ska jag och Linnéa tjäna en hundring var till Strömsholm, genom att kratta löv och så uppe på våran lilla gräsmatta. Hörs sen, efter passet. :)
-
-
Snart så, kan man bada !
-

Dagens tömkörningspass och bilder!

Idag vart det tömmkörning med Linnéa och Lola.:) Gick faktiskt bra, var väl ute i ca 30-40 min och det var så himla fint väder ute idag.
När vi kom tillbaka så invigde jag mitt stativ som jag fick i julklapp, och det var väl bra. Vart några bilder som ni får se nu.
-
-
-
-
-
-
-
Här kommer två bilder på min storesyters lilla hund, så söt!
-
-
-
Snart så, kommer förhoppningsvis vi att ha en liten bordercollie valp här hemma :D
-
Nej, nu ska vi snart ta in hästarna.

16/4 Lördag

Idag är det fint väder, sitter här vid frukost bordet med mina två systrar och hunden Angel. Ska snart till farmor och farfar ett tag och sen ska jag vara med Linnéa, vi ska förmodligen ringa till det stället där vi bodde förra gången när Strömsholmstävlingarna var. Sen idag så ska jag köra eller tömmköra, har inte bestämt mig än.
Nej, nu ska jag byta om och smsa Linnéa och sen gå till farmor och farfar.
-

Spex foto :)

Idag var det somsagt spex foto i skolan, jag, Linn, Liv och Sanna var 80`tals dansare, och Lina var cyklist. Haha, från kl halv 1 till halv 4 så gick vi i dessa kläder:
-
-
Jag var även till åkra hallen efter skolan och handla. Kände hur alla titta på mig :P
-
-
Ja, var några fler bilder, men dem flesta är likadana. :D
-
Cox får vila idag med, ska på utvecklings samtal ikväll halv 8, så jag orka inte helt enkelt. Prata även med Linnéa och hennes moster hade fixat biljetter, men vet inte om det är meeting som vi ska ha eller om det är enkelbiljetter så om det är enkel så får vi köpa till två st enekbiljetter till. Men vi får se. Nu ska jag tvätta av mig den underbara lila ögonskuggan jag har på mig och ta ut min underbara snygga toffs, haha :P
-

13/4 Vilodag

Hejsan, sitter här och ska igentligen plugga. Vart vila för Cox idag, då jag har vart på stanb och handlat lite inför spex fotot imorgon och så fick jag ett par vita converse och en vårjacka av pappa. Tack så mycket :D Jag har funderat på att kanske ta med kameran imorgon och ta kort på vad vi hade på hos, jag, Linn, Liv, Sanna och kanske Lina. Men jag vet inte, vi får se.
-
Nej, nu måste jag plugga. Sen blir det greys anatomi (stavning) och efter det BB.
-
-
-
Denna jacka i mörkgröna/militärgröna. :D
-

Dagens körpass 12/4.

Idag vart det somsagt ett körpass, börja uppe vid styras fotbollsplan. Men det var mjukt och fint, men spåren sen i höstas var fortfarande kvar och det var alldeles för knöggligt. Så jag fortsatte upp till gruvans parkering, men han var slö på ett sätt och pigg på ett annat. Men det gick inte att göra övningen som vi gjorde i Söndags, han streta bara imot och jag hade ingen lust att hålla på att "tvinga" honom. Så vi fortsatte ner vid vita vägen och hem. Galoppera och trava den grusvägen och sen så fick han skritt av. Det var väl en sammafattning av passet idag.
-

Väntar på So:n.

Sitter och väntar på att So:n ska börja, fick cykla imorse. Men det gör inte så mycket för det var så pass varmt och så kommer jag hem tidigare i eftermiddag. Jag hoppas att detta fina väder håller i sig tills i eftermiddag, då jag tänkte köra på Styras föredetta fotbollsplan. Men vi får se om det är jätte blött där eller hur det är ? Annars blir det nog att jag kör uppe vid gruvan, tänkte öva lite på halvhalter och volterna.
-
Jag ska försöka få mamma med mig ner på stan sen och köpa nya skor, förhoppningsvis vita converse och en vårjacka. Men vi får väl se. Skriver mer ikväll, ha det bra så länge.
-

Promenad.

Vart en liten promenad på ca 5 min. Han skötte sig någorlunda bra, lite stöddig ibland men då gjorde jag halt och så fick han rygga några steg. :)
-
Ha, en fortsatt trevlig kväll :D
-

11/4 Måndag

Seg skoldag idag, och så sluta vi halv 4. Var väl hemma runt kvart över 4. Nu sitter jag här med huvudvärk, tog en Ipren så förhopningsvis går det över snart. Har tänkt gå en liten promenad med honom idag så att han får sträka på benen.
-
Förövrigt så är det jätte skönt ute, 15,3 grader i skuggan. Och nästan vindstilla.:D Men om man ska tro tidningarna så blir det regn imorgon :(, men vi hoppas att dem har fel.
-

Prestationsmål för April.

Bättre sent än aldrig, här kommer prestationsmålet för:
-
April: Kunna flytta sig in och ut på en volt, fungerar som lite sidvärtsrörelser. Öva på halvhalter, ett stor + är om han har lärt sig det tills nästa träning för tränare. Och såklart fortsätta att öva på kommandona.
-


10/4 Körträning.

Idag ringde väckarklockan kl 05:30, lite jobbigt att gå upp så tidigt men, men. Satt på mig kläderna och åt frukost. Vid sex tiden gick jag ut i stallet och tog fram borstarna, transportskydden + täcket och sen lädergrimman. Tog sen ut han i gången, där han fick stå och äta lite hö medans jag borsta honom. Vid halv sju börja jag sätta på han selen och transport utrustningen och sen vid sju- tiden bar det av mot Salbohed.
-
När vi kom fram så lasta vi ur och så satt jag på honom träns, tömmarna och benskydden. Efter att pappa hade skruvat ihop kärran så satt vi för honom, och så börja jag att skritt fram i en kvart 20 min. Efter ett tag så kom Mia så då gick vi in i ridhuset. Fortsatte att skritt där några varv och sen börja trava fram, sen vart den en liten skritt paus.
Vi arbeta ganska mycket på en volt idag och att få honom mjuk i sidorna. Han hade det enklare i vänster varv idag än i höger, men Mia sa att det var bra att dem variera sida för då här dem inte så låsta i någon utav sidorna. Underlaget var mycket lättare idag då dem hade blandat in spån i sanden. Så nu kunde han gå i form utan att tänka på att bara dra kärran framåt.Så nu på volterna så gick han i en fin form, men när man minska volten vart det att han tog "ut" huvudet, om ni fattar. Men det berodde på att han inte har balansen ännu. Men alla som var där som hade sett han första gången tycket att det var en jätte stor förändring på "allt" så det var kul att höra :D Men jag fick även börja lära honom halvhalt, så det ska vi öva på mycket, men då måste jag ha en plan yta så jag kan komma på samma ställe hela tiden där jag kan göra halvhalten. För man måste lära honom det på samma ställe ibörjan innan man börjar göra det lite "överallt".
-
Men passet var både lärorikt och bra. Och Mia tycket att han har fått jätte bra kondis :)
-
Jag har även anmält mig till träningshelgen den 7-8 maj, men det var nog fullbokat trodde Mia så jag står nog som reserv så vi får väl se om jag får någon tid eller inte.
-
-

Sängen nästa.

Nu blir det sängen snart, ska upp halv sex imorgon bitti. Körträningen börjar 8 och man ska ju hinna skritt fram före också. Känns lite jobbigt att gå upp tidigare än man brukar göra på vardagarna, men körträningarna är ju bara en gång i månaden, oftast. Och jag tycker det är skönt på ett sätt att ha hela dagen ledig sen. :)
-
Transporten står redan påkopplad efter bilen och sakerna som ska med är redan i bilen så det är bara Cox som ska borstas av imorgon bitti och lasta in honom:)
-
Men nu måste jag gå och sova om jag ska orka med morgon dagen, men det ska nog gå bra. :D
-
-

9/4 Lördag

Vakna vid halv nio i morse av att pappa höll på att skruva golvet i köket, det är en här nu som håller på att lägga in mattan som ska bli vårat nya golv. Så jag var väl inte så super glad när jag vakna. Sen åt jag frukost och klädde på mig, sen ut till stallet och körde Cox. Jag ställde inte så höga krav på honom, för att jag villa bara ha av han lit energi tills imorgon. Var nästan första gången för i år jag körde vita vägen, och han var ju såklart rädd för allt. Men lite berodde väl på blåsten. Men jag tycket att han skötte sig bra ändå :) Men så vart jag så glad när jag körde på vita vägen så titta jag in i skogen och det var alldeles fullt med blåsippor :)
-
Sen när jag kom tillbaka så fixa jag manen och svansen, så nu går han med flätad svans i hagen så slipper jag kanske det värsta spånet imorgon bitti. Sen släppte jag ut dem och sen vart det att putsa träns och selen och göra rent benskydden och kärran. Så nu är allt fint tills imorgon :D
-
-
Från förra körträningen :)
-

8/4 Fredag!

Äntligen fredag, hade nationella engelska imorse och efter det var det bara två lektioner kvar. :D Jag sa ju igår att jag hatade den torsdagen och det var en sak till som gjorde att jag hata den ännu mer. Våran katt hade en fästing, usch :( Hatar såna djur/ insekter, men det är ännu ett steg närmare sommaren :D
-
Men ska fortsätta att klaga lite till, det är storm idag med, så Cox får vila. Lite pga av blåsten då, men även att vi ska på kalas, min farbror och hans fru fyller så vi ska fira dem :D
-
-

7/4 Hatade Torsdag!

Denna torsdag har väl inte vart så speciellt bra. Börja med att jag fick cykla imorse, och när jag kom fram till skolan såg det ut som om jag hade pissat på mig, men i själva verket så var det sadeln som hade läckt ut vatten :P Sen var det tråkiga lektioner och sen vart en i min klass helt crazy så man vart lite rädd där. Sen var det Fysik prov och jag kunde dem frågorna som var misnt viktiga, så jag kommer få komplitera antagligen en fråga. Men en positiv sak var att jag hann bara cykla till min mormor så kom mamma och hämat mig så att jag slapp cykla hem i denna storm som är ute nu.
-
Linnéa hade tagit in hästarna dels för att det blåste så mycket, och sen i hagen bredvid så hade det gått av ett träd så dem var helt uppspelta, sen hade mitt orange fleécdodrade regntäcke gått sönder. Så denna Torsdag var verkligen inte bra. Cox får vila idag, pga blåsten. Men hoppas på bätter väder och humör imorgon.
-
Min lilla gris :)
-

VÅÅR!!!

Ja, nu kan man verkligen säga att det är vår 16 grader i solen och snön är nästan borta i skogen och på åkrarna :D
Jag bli så glad när det verkligen börajar kännas som vår :)
-
Här kommer lite bilder från idag och några som jag tog förra veckan någon gång.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ja, där är lite bilder. Känns verkligen som vår nu när tussilagon har kommit och när jag gick från bussen så var det myror på cykelbanan :D
-

Jag var duktig, Cox med för den delen.

När jag skrev förra inlägget så tänkte jag faktiskt skita i att Longera/tömmköra för att det var så grått då. Men nu på eftermiddagen så vart det kanonfint väder, 15 grader i sooolen :) Så jag kände mig tvungen att göra det, och det gick kanon bra. Jag satt tömmarna igenom bettringarna så att det fungera som en gramman ungefär. Jag arbeta på en volt med en cavalletti och två koner, han arbeta fint i båda varven. Han hoppa över cavallettin några gånger, men det gör inte mig så mycket. Ibland när han tyckte att det vart lite jobbigt så gjorde han sina berömda vändningar så att tömmarna åker åt alla håll :P Men annars gick det jätte bra :D Jag höll på i ca 15 min och så vartd et några skrittpausar så att han inte tycker det är allt för jobbigt att gå i form. Jag avsluta med en positiv känsla, som vi tar med hos till nästa pass.
-
Jag fota även idag så ett inlägg kommer senare med det:), men nu ska jag plocka upp maykassen åt mamma sen plugga Fysik :(
-
Ps. Listan kommer förhoppningsvis imorgon, om jag hinner :)
-

6/4 Onsdag

Just nu sitter jag i bibloteket och har biologi, håller på att skriva om genetik är det sista uppgiften för biologin.
-
Men ska sluta skriva om skolan, Cox kommer antagligen bli longerad idag om det inte börjar regna vill säga. Men jag slutar inte förrens halv fyra och bussen går inte hem förrens 5 i 4.
-
Skriver mer ikväll och kanske jag har knåpat ihop någon lista på vad jag ska köpa/titta på i Strömsholm. :D Längtar :P

Vila och träningstiden.

Vart vila idag iallefall, men var nyss in på min mail och så hade träningstiderna kommit för i helgen. Jag fick den tidigaste tiden på Söndag, kl 08:00- 08:45 så ingen sovmorgon för mig då på söndag, men det är det värt :D
-
Jag ska försöka lägga upp en lista här framöver på vad jag ska titta efter på strömsholm. Jag längtar som tusan :)
-
Nu blir det att plugga lite Fysik.
-

5/4 Tisdag

Sluta kvart i 2 idag, och sen var jag hemma vid 2- tiden. Jag cykla hem idag, tyckte jag var duktig, haha :P Cox kommer anntingen få vila eller så longerar jag honom utanför stallet, men vi får se. Skulle behöva träna till Fysik provet som är på Torsdag, men ska försöa hinna med båda två.
-
Skriver mer ikväll om jag longera, om det inte blir det så har han fått vila, så vet ni.
-
-

4/4 Dagens körpass!

Vart fint väder idag mot kvällningen så jag passa på att köra, vart uppe vid gruvan. Hade tänkt att köra på vägen som jag gjorde i Lördags men den är jätte mycke hål på halva vägen så där kan man bara skritta eller köra i samlad trav, men det gick inte idag då det var en kille och hans dotter körde inervall träning + att det sod en bil längs ner. Så jag körde ner och upp en gång och sen gick jag in på parkeringen och trava lite där. Han är fruktansvärt stel när man ska ställa honom åt vänster, det går inte för då svängaer han och de blir ingen fin båge utan det blir så att han nästan lägger sig i svängen, om ni fattar.
Men jag träna på en övning som jag fick lära mig på en körträning, och det gick väl lite bättre efter det.
-
Passet överlag var väl lite sämre än lördagens pass, och så var han lite piggare. Men annars gick det bra.
-

3/4 Söndag

Idag vart det vila för Cox, det regnar idag men inte kallt men ruggigt. Så jag har redan fixat stallet och nu blir det plugg för min del. Har ju som sagt den där inlämmningsuppgiften som ska helst vara klar tills imorgon.
-
-

2/4 Dagens pass!

Idag vart det ett körpass upp och ner på vägen vid gruvan. Jag öva på att få honom ganska lydig och avslappnad, det gick ganska så bra.:D Men det är lite svårt då Lola var med, jag tycker det är roligt att dem var med:) . Men både blir så taggade när vi ska galoppera och trava. Jag tyckte att han skötte sig bra, men lite pigg. Men efter ca 4 dagars vila så kan man väl inte begära så mycket mer.
Jag tyckte att passet överlag var bra, så fort jag korta tömmarna i början av passet så sökte han sig neråt. Och det gjorde han hela passet inte i galoppen men, men. Men han var lite hängande i handen, så då hjorde jag halt och rygga några steg. Men efter några meter så var han så igen, så då upprepa jag det igen tills det vart lite bättre. :)
-
Ja, imorgon får vi se om jag hinner köra. Jag har en inlämmnings- uppgift i So som ska helst vara in på måndag, men vi får väl se.
-
Ha en fortsatt trevlig kväll.
-
Jag kom på att jag har glömt att skriva om mitt prestationsmål för April, men det kommer den 10 April då jag ska på körträning, då jag oftas får bra tips då :D
-

2/4 Lördag

Nu ska jag snart med mamma och skjutsa min lillesyster på fotbollsträning, sen skulle vi ner på stan och sen vidare till Granngården och titta på akutionen som pappa är på. Men skriver mer ikväll.
-

1/4 Fredag

Ja, kom hem vid 10 över 9 från innebandyn, dem vann även idag :D När jag satt där på läktarn så smsa Linnéa och sa att Strömsholmstävlings biljetterna hade kommit ut :D Så nu vill jag ha Juni direkt, finns bara ett problem. JAg vet inte hur jag ska få ihop pengar, får väl försöka hitta någon som vill ha städhjälp :P
-
Nej, nu blir det BB sen sängen kanske ? :)
-

April April

Ja, idag är det första april och jag har inte blivit lurad än så länge ;) Men Cox kommer få vila idag med, ska på dammatch ikväll i innebandy, även fast dem är säkra till elitserien så är det ändå roligt att titta :)
Men jag hoppas på fint väder imorgon istl, så blir det ett pass då :)
-

RSS 2.0