30/9 Torsdag

Jag var hemma idag med mådde illa i morse men imorgon ska jag till skolan. Idag kom veterinären och vaccinera Cox, det gick alldeles ypperligt, han fick till och med en morotsbit av henne, och det tacka han ju inte nej för. Mamma hade köpt ett fleéce täcke åt honom idag, men det var tyvärr för litet så hon ska köpa något annat istället.Det hade vart perfekt för det var Sveriges färger och han heter ju Svedens Kux, så det hade ju vart lite kul :P Men jag ska beställa två täcken från börjes tror jag att det blir, ett körtäcke och ett fleécefodrat regntäcke. Han skulle behöva det nu när jag ska raka honom snart.

Nu ikväll så longera jag honom, med bara grimma och det gick faktiskt jätte bra trodde det skulle bli tjafs om vem som skulle bestämma men det gick jävligt bra. Sen hände det en mindre bra sak nu ikväll, jag vartr trampad av Charm så jag har blod under stortånageln = inte så skönt. Men jag får skylla mig själv. :(:

      

29/9 Onsdag

Åkte hem från skolan idag pga att jaf mådde illa, gjorde det redan i  morse men sen efter lunchen vart det ännu värre. Har nyss varit ute och mockat, det är man ju tvungen att göra även om man sjuk:( Hade ju tänkt kört honom idag men så vart det ju tyvärr inte. Så han får vila idag.

Det har redan gått en månad sen vi tog bort Cockie.:(

 
:)


28/9 Tisdag

Sluta tidigt idag redan 10 över 1 :) När jag kom hem så mocka jag och sen kom jag på att hästarna skulle ha sitt lunchhö så då gav jag dom det, sen fixa hö och maten. Har pluggat lite har Kemi prov imorgon, men nu ska jag byta om så att jag är klar till Afrodansen som börjar kl 17:00.
Som sagt så får Cox vila idag :)

Från och med nästa vecka ska jag börja med veckoplaneringar igen, för nu ska jag väl inte behöva vara rädd för att det ska börja åska, eller? :P


 


27/9 Måndag

Idag när jag kom hem och hade ätit och så, så gick jag ut i stallet och mocka osv. Sen efter det så borsta jag Cox och sen körde jag honom. Det märks nu att han har fått jätte tjock päls, för han ansträngde sig inte särskilt mycket, men ändå vart han svettig, min lilla bubbe:) Han skötte sig bra även fast det blåste så mycket.Men det var kallt att bara sitta still tyckte jag, riktigt höstväder idag, brrr.


26/9 Söndag

Idag vakna jag när kl var vid 9. Var det längsta jag har sovit på hela helgen:P Vid 10 tiden så gick jag ut till stallet och mocka och fixa mat och sånt. Sen vid ett tiden så åkte jag och familjen till Sorf för jag skulle rida :) Hade Zampétte idag och jag tyckte det gick bra för att vara första gången jag red henne :) Efter Sorf bra det av till Annedahl för att titta på min lillesyster som spela fotbollsmatch, var 2-2 :) Sen efter det så vart det att åka till min kusin Daniel som fyllde 20 år.
Och nu sitter jag här medans jag tittar på ensam mamma söker :D Nej, nu är det slut på reklmaen så ska väl fortsätta att titta på det, vi hörs ;)
Cox fick vila idag :)

 


25/9 Lördag

Vakna kl halv åtta idag, är jätte trött. Har gjort färdigt allt i stallet, Cox får vila idag. För vi ska bort ikväll. Just nu går dom i gräshagen, är iallefall lite mer gräs där än i andra hagen. Har inte så mkt mer att skriva.


 


24/9 Fredag!

Ja, äntligen fredag! Hade sovmorgon i morse = värdelöst, hade vart bättre om man fick sluta tidigare. Jag sluta 14:55 och jag slapp cykla :) mamma och pappa var på stan för det var marknad. Kom hem och då tömmkörde jag Cox, hade tänkt låtit han vila men mamma skulle gå ut och gå så jag följde med. Han skötte sig faktiskt riktigt bra, hade snodd på  honom och han arbeta på väldigt bra:)
Nu ikväll när vi skulle ta in hästarna, eller rättare sagt Charm och Cox så sa pappa att jag skulle prova om han kunde gå själv in men det kunde han såklart inte så jag fick jaga honom, måste vänta tills det blir snö ute. 


  

23/9 Torsdag

Jag hatar Torsdagar allmän seg dag, och det vart ju inte direkt bättre att man näst intill fick IG på matterovet. Sen den där 40 min långa rasten man har mella sv och tekniken är ju inte heller så rolig :( Men nu är iallefall allt färdigt i stallet, just nu försöker jag plugga på glosorna i engelska tills imorgon. Men det är inte det enklaste längre när man har en bärbar för då är jag iallefall inne på facebokk samtidigt och då blir det inte så mkt gjort:P
Men men Cox fick vila idag, kanske imorgon med, det beror på.





22/9 Onsdag

Gick till halv fyra idag, ganska segt men det gick. När jag kom hem så bytte jag direkt om till stallkläder, hade min väst som jag köpte i Strömsholm. Jag mocka och fixa maten innan jag körde honom. Vart en sväng runt gruvan, hade snodd på honom han arbeta på ganska bra i skritt men inte så bra i dom andra gångarterna. När jag kom hem så var han gansa svettig, det beror nog på att han har sån tjock päls nu. Mamma skicka in skären idag till klippmaskinen på slippning, så dom kommer väl någon dag framöver. Nu sitter jag här och väntar på att maten ska bli färdig. :D



   

21/9 Tisdag

Tänkte göra en hiss lista. Tänker inte göra någon diss lista för den kan bli hur lång som helst just nu.




* Gummistövlar, är så bra att ha när det är blött och lerigt ute. Ett stort + är att man inte får in lika mkt spån i skorna.
Jag tycker mest om den korta modelen av gummistövlar, för dom är inte lika klumpiga :) 


Sån här model har jag på gummistövlarna.

*Höstmys, tänk en bra film, en filt, tända ljus och något gott till.





 


21/9 Tisdag

Sjukt tråkig tisdag, har regnat hela dagen. Jag trotsa regnet i morse och cykla till skolan, jag var ganska så blöt när jag kom fram. Cykla hem också fast då regna det inte lika mkt som det gjorde på morgonen. När jag kom hem så bytte jag om till stallkläder och sen ut och mocka osv. Jag trodde jag skulle på Afrodansen ikväll, men jag har ont i halsen så jag ska ta det lite lungt. Så Cox fick vila idag.

Ingen kamera idag heller :(



20/9 Måndag

Idag har det vart en seg dag, musiken var inställd och då var jag tvungen att vänta 2h och en kvart innan elevensval börja. När jag kom hem så åt jag och sen ut och mocka och longerade/tömmkörde Cox. Det gick faktiskt skapligt bra. Hade cavaletti och små hinder. Visst tveka han ibland på hindrerna men men.

Så här såg övningen ut ungefär:


  
Jag börja med att skritta fram över cavaletti sen börja jag trava över både hindrena och cavaletti. Sluta med att jag skritta av honom bort till min farmor och farfar och sen hem igen.

Ingen kamera idag heller, snart blir jag jävligt förbannad.


 

19/9

Söndag idag då, sista dan på helgen. Vakna vid 9 gick upp åt frukost och satt mig framför datan ett tag. Gick ut och mocka vid kvart över 10, och kom in vid kvart över 11. Åt sen lunch, vidare till ksk där mamma och pappa röstade. Efter det bar det av till Sorf, hade Mirte idag med. Det gick faktiskt kalas bra :D

Cox får vila idag med.



  


18/9 Lördag

Idag vakna jag när kl var vid 08:15. Gick upp åt frukost, duscha, satt vid datan. städa hela rummet grundligt, åt lunch, satt vid datan, gick ut och mocka och nu sitter jag här igen. Jag tycker att jag har hunnit med en hel del idag faktiskt och dan är ju inte slut än. :D

Cox får troligtvis vila idag.





  

Gårdagens pass (17/9)

Igår så hade jag först sovmorgon vakna vid 07:00 för vi börjar kl 09:00. Vi hade några lektioner och såsluta jag vid 14:55. Cykla hem och bytte om till ridkläder och sen ut i stallet och mocka och fixa maten. Var med Linnéa igår så hon red och jag körde, vart en tur på "andra sidan västerås vägen" kallar vi den. Cox var fortfarande lite ömfotad så jag tog det ganska lungt. Men jag våga faktiskt trotsa regnet igår, men det var inte så skönt när man vart iskall. Så fort vi var färdiga i stallet så bytte jag om direkt till torra mjukisbyxor :D

  


16/9 Torsdag

Seg skoldag idag, äcklig lunch och jag var jätte hungrig. Och så gick man till halv 4. Åkte med pappa hem så jag slapp ju cykla iallafall. När jag kom hem så åt jag desto godare mat, och sen gickjag och pappa ut i skogen och plocka svamp. Hitta lite trattisar, men bara en vanlig gul. När vi hade gått i skogen en stund så kom det något litet djur flygandes och landa på påsen vi hade svampen i. Och då kom jag påvar det va, det var älgloppor, massor dessutom och snacka om att jag fick lite smått panik. Hädan efter får nog pappa plocka svampen själv :P 

Cox fick vila idag.    


15/9 Onsdag

Hejsan
Har nyss kommit in från stallet. Gick runt stampers, det var ett tag sen. Går ju inte att köra där med kärran pga stenar och rötter.
Hovslagarn var här idag och verka Cox, han var lite ömfotad men inte som förra gången iallafall.

Ingen kamera idag heller, jag blir snart tokig.

   
Saknar min lilla Cockie. :(:


14/9 Tisdag

Fick sluta tidigare i skolan idag, redan kl 13:00 skulle igentligen gått till 14:00. Mamma var så snäll så hon hämta mig, så vi åkte och handla. Efter att vi hade handlat så åkte vi hem och jag bytte om direkt och gick ut i stallet. Tog in Cox borsta och titta så att han inte hade något sår. Longera sedan hade bara tänkt att longera "vanligt" men jag la upp lite cavaletti så att han ska få arbeta lite med fram. Det gick faktiskt skapligt bra, hade snodd så han arbeta. Inte bara att springa på när han har med mig att gör , haha:)

Sen trodde jag inte att jag skulle gå på Afrodansen idag, men det gjorde jag ändå. Det är faktiskt riktigt skönt att få röra på sig lite. När jag kom hem så var Cox ute själv i regnet så jag tog in honom och gav honom lite hö, tyckte han förtjäna det :)

Hoppas, att kameran kommer imorgon. Annars vet jag inte vad jag gör.


  

13/9 Måndag

Var hemma frn skolan idag pga att jag hade ont i huvudet :( Så Cox fick tyvärr vila idag med.


 

Bloggtävling!





http://showjumper.blogg.se/2010/august/vinn-brunt-schabrak-fran-tattini.html#comment

Nu håller vi tummarna :)



12/9 Söndag

Har varit och ridit idag, har inte ridit på 3 veckor. Så jag har antagligen träningsvärk imorgon. Men men. Efter ridningen så åkte jag direkt vidare till annedhal där min lillesyster spela fotbollsmatch. Efter det så åkte jag hem och mocka osv. :D
Om ca 50 min så ska jag titta på ensam mamma söker, jag älskar det programmet :)
Cox fick vila idag med tyvärr :(


11/9 Lördag

Ja, jag är skapligt trött redan nu. Jag gick upp när kl var 06:00 och åt frukost osv. Sen ringde Linnéa utifrån stallet och sa att dom inte skulle på ngn tävling pga att Lola fortfarande var lite svullen i benet. Så jag mocka, fixa hö, maten och vattnet. Så nu är stallet färdigt för idag, så Cox får antagligen vila idag :D
Nej, nu ska jag ner på stan och sen vidare till mormor och fika :)



   

Gårdagens pass

Gårdagens pass vart ca 1 1/2 timme långt. Körde massa vägare uppe vid gruvan. Linnéa var också med på Lola. Jag hade snodd så att han han skulle arbeta lite, hade den ganska löst först, men sen när han hade blivit lite varm så spände jag snodden lite till, och då jobba han både bra i skritt och trav. :D Han vart rejält svettig,men det kan bero på att han stressa upp sig när Lola var först. Och när vi kom hem så fick han en halv moro, ett litet äpple och lite morotkaraft, mums tyckte han :)





  


10/9 Fredag

Äntligen fredag och internetet funkar i skolan:D Ikväll kommer Linnéa hem till mig så ska vi äta tacos :) Ska nog köra senare idag och Linnéa ska antagligen rida, om Lolas ben är bra vill säga. Skriver mer ikväll:D

  

9/9 Torsdag

Cox får vila idag med, tyvärr :(





9/9 Torsdag

Idag börja jag 10 över 8 som vanligt och sluta inte fören halv 4. Fick min bärbara dator idag genom skolan, men nu så har vi inget trådlöst internet hemma så kan ändå inte sitta vid den. Mammma ringde och beställde ett idag :)
Och så fick jag reda på att min kamera komme prelemenärt (stavas) den 15 September om jag har tur kan den komma tidigare. Nej,nu ska jag plugga Engelska och Kemi.


8/9 Onsdag

Cox vilar idag igen, vet att han har vilat mkt nu på senare tid. Men ska försöka ändra på det.

   

7/9 Tisdag

Idag sluta jag 13:30, cykla hem och mocka osv.Sen vidare mot afrodansen :D Var mkt folk idag, men jag tog inte i så hårt idag för jag tror jag börjar bli kanon förkyld. Sen hem och åt mat och nu sitter jag här.
Cox fick vila även idag :( 

 

6/9 Måndag

Var en ganska skön dag idag, jag trodde vi skulle få sluta halv fyra idag men det vart redan 20 över två. Och det blir man ju inte direkt ledsen för. Kom hem och åt mat, sen ut och mocka osv, satt upp sadelhängaren som jag fick av Ida och Elin det vart super och till sist borsta jag Cox.
Kom ingen kamera idag heller, men jag hoppas den kommer imorgon el på Onsdag. 


  


4/9 Lördag

Idag vart det en liten längre runda, red vid Sofielund och gruvan. Hade inget speciellt mål med själva passet idag, utan bara ha lite roligt. Jag tycker hästarna måste få ha det ibland, så att dom inte tröttnar på att jobba. Det gick faktiskt ganska bra, bara att han vart lite stark imellan åt. 

Sen idag före innan vi red så gratta Ida och Linnéa mig och Wilma. Jag fick verkligen saker jag ville ha, kommer lite bilder.

En luva från Linnéa :) som jag har tittat på jätte länge.


Perfekt att ha selen på, sån har jag också tittat på flera gånger. Fick av Ida och Elin.


Ett par såna, andra från vänster. Fick dom också från Ida och Elin.


Tack så mkt :)


 

3/9 Fredag

Har nyss kommit in från stallet, jag och Linnéa tömmkörde uppvid gruvan. Mycket backar vart det idag, hade även snodd på honom och han arbeta på hyfsat bra. 
Kom ingen kamera idag, jag som hade väntat så länge tyckte jag. Men jag kände det på mig att den skulle bli försenad. 
Nej, nu väntar jag på att pappa ska komma hem så vi kan äta någon gång. 






3/9 Fredag

Är i skolan nu, nu vill jag att tiden ska gå fort. För jag vill hem och se om mamma har fått något sms från dustin om kameran.Vill ha den nu!
Verkar bli sol hela dagen så då ska jag och Linnéa ut och tömmköra våra små grisar :)
Skriver mer sen när jag kommer hem.





 

Bloggtävling!




http://lovicious.blogg.se/2010/september/septembertavlingen-ar-har.html


2/9 Torsdag

Idag gick jag till halv 4, kom hem åt mat och gick ut och mocka osv. Hade tänkt köra men vart inte så, utan ska tömmköra imorgon istället med Linnéa. Har inte så mkt mer och skriva, eller jo jag hoppas att min kamera kommer imorgon som dom har lovat. Men den kommer säkert va försenad, bara för att.


 

1/9 Onsdag

Idag fylldemin lillesyrra hela 11 år och hon är nästan lika lång som mig :( Men grattis till henne iallefall.
Har haft ont i huvudet från ca kl 12:00 idag och hela dagen, inte roligt. När jag kom hem så hade jag bara tänkt att longera Cox men jag körde en rumda istället. Han var så pigg när jag tog in honom från hagen så det var lika bra att han fick röra lite på sig. Passet gick mest ut på att få av honom all överskottsenergi och så gjorde jag lite tempoväxlingar i skritt och trav. Passet gick någorlunda bra.


     

RSS 2.0