31/10 Söndag

Cox fick vila idag, vart så sent så jag orka inte köra. Jag red idag och jag hade Bella det gick kanon:D
Imorgon kväll ska jag och Linnéa + några andra vara spöke på Sorf och skrämma barnen som är på spökövernattningen :P

  

31/10 Söndag

Vart en ny bloggdesign, äntligen:D Fick hjälp av Linnéa som tur var, skulle aldrig kunna sätta in den i själva stilmallen :P
Idag blir det nog ett körpass, ska inte longera/tömmköra idag för då kommer han att tröttna på det så det blir nog ett körpass. Är så tråkigt när Lola är halt för då får jag kör själv :( Men det går bra ändå. :D

Ni glömmde väl inte att ställa tillbaka klockorna igår, jag skrev i ett inlägg förra helgen om att man skulle ställa om klockorna då men det bar ju helt fel. Men man ser på en gång att det blir mörkare om kvällarna. Hatar att komma hem vid kvart i 4 och sen äta mat och sen ut i stallet för då är det redan mörkt :( 

Skriver mer ikväll /eftermiddag om passet eller hur det vart. 


 


30/10 Lördag

Vart ett longer-/tömmkörningspass idag med. Linnéa var så snäll så hon fota och filma :D Vart några bra bilder, vissa är på när han håller på och töntar sig. Men ni får några bilder nu och sen imorgon eller någon dag i veckan får ni se filmen:) 


 







Skänkelvikning?


Hatar mig, kanske?






Vet inte vad han gör, kanske hoppar ett osynligt hinder?




Travar av honom.


Han skötte sig ganska bra igenom hela passet, vart väl någon gång han trassla in sig i tömmarna och någon gång han sparka bakut. Men annars skötte sig han jättebra:D



29/10 Fredag

Sista skoldagen innan lovet var det idag. Hade halloween i skolan idag som sagt och det var ganska många som klädde ut sig, vissa var bättre utklädda än andra.

När jag kom hem så mocka jag och gjorde klart allt i stallet och sen longera/tömmkörde jag honom. Satt tömmarna på ett litet annorlunda sätt, här kommer en liten skiss på hur tömmarna satt.



Lova att inte skratta åt bilden :P Hade ingen bild där han hade selen på sig.

Men tömmarna går som vanligt igenom däckel ringarna sen ner till bettringarna och till sist tillbaka till där kärran brukar sitta fast. Såg det på någons blogg och jag tyckte det var värt att testa.
Det gick jättebra han arbeta iform igenom hela passet. Det var lite problem ibörjan, för jag tror han tyckte det var jobbigt att "jobba". Så han busa lite i början han trodde att han skulle få bestämma men det fick han inte idag.

Imorgon om det är fint väder ska jag själv fota lite och sen be min lillesyster att fota när jag tömmkör, hon kanske även kan filma :D men vi får se.



Bloggtävling!

Tävling!






28/10 Torsdag

Var på en lektion i morse, hade inte tänkt åkt till skolan i huvudtaget men gjorde det ändå, mådde illa och så. Men efter första lektionen var jag tvungen att åka hem för jag mådde inte så bra.
När jag kom hem titta jag på dom två första Beck filmerna, dom är fan bra :) Nu ska jag snart göra iordning lite gulasch (stavning) soppa, efetrd et blir det stallet ska bara borsta honom och mocka och sånt såklart.
Imorgon blir det nog att jag går till skolan, är Halloween imorgon i skolan, då får man klä ut sig om man vill men det tänker inte jag göra, men det är roligt att titta på dom andra :)
Sen efter fredag så är det lov i en hel vecka = skönt :D



27/10 Onsdag

Cox har fått vila idag med, tyvärr men det var både kallt och halt :(
Jag själv har nyss gått runt gruvan, var iskallt. Nu ska jag snart sätta mig framför tvn och titta på bonde söker fru och efter det blir det Grey´s anatomy. Älskar dom programmen jag älskar det sista programmet mer än det andra :)

26/10 Tisdag

Cox fick vila idag med :( Hade ont i huvudet.

25/10 Måndag

Idag har jag namnsdag :D Var ca 5-6 år sedan jag fick Cox nu.

Ja, iallefall så fick Cox vila. Min storesyster var med upp idag, har inte träffat henne "privat" på hur länge som helst. Så jag tyckte det var viktigare.



Har tråkigt i väntan på ensam mamma söker.

Det långa hästtestet!

~ Hästarna  ~
Första hästen du red var:
Vet inte riktigt, tror det Timmy. 
Hur gammal var du när du red för första gången:
 Om man räknar med ponny ridning så var jag väl runt 4, annars vid 6 års åldern.
Hur många älsklingshästar har du haft: Många.
Vad hette alla dom hästarna: Sally, Lika, Timmy, mm.  

~ Utrustning ~

Hur många
ridbyxor har du: 2
hjälmar har du:  2, men bara en jag använder.
spön har du: 5
ridvästar har du: 
ridskor har du: 1
ridstövlar har du: 0
grimmor har du: 8, varje gång jag är på em mässa el liknande så följer jämny en grimma med hem.
täcken har du? 6
Vilken färg var dina första ridbyxor: Mörkgröna
Vilka färger har dina nuvarande ridbyxor: 1 brunrutig, 1 blårutig.
Vilken färg var det på första grimma du köpte: Grön

~ Vad har du gjort inom ridningen ~
Hoppat
[x]
Ridit dressyr [x]
Skänkelvikning/sidvärts [x]
Galopperat [x]
Piaff []
Passage []
Tölt []
Hoppat utomhus [x]
Badat med häst [x]
Ridit på egen hand [x]
Testat voltige []
Suttit på en häst som skenat [x]
Tappat kontrollen över hästen helt [x]
Ramlat av [x]
Bakdelsvändning [x]
Framdelsvänding [x]
Ridit dressyrprogram [/]
Tävlat i hoppning [/]
Tävlat i dressyr []
Tävlat i fälttävlan []
Tävlat i någon annan kategori []

~ Hästraser ~
Jag har ridit...
en fjording []
ett arabiskt fullblod [ ]
en blandras [x]
en welsh []
en tinker [x]
en shire [ ]
ett engelskt fullblod [] 
en connemara []
en dartmoor [x]
en islandshäst [] 
en shetlandsponny [x]

~ Din ridning ~
Rider du på ridskola: Ja
Isåfall, hur många gånger i veckan: 1
Har du medryttarhäst/ponny: -
Isåfall, hur många gånger i veckan: -
Har du häst/ponny på foder: nej
Hur ofta rider du honom/henne isåfall: -
Har du medryttare på honom/henne: -
Har du egen häst: Ja
Hur ofta rider du honom/henne: Aldrig, kör bara.
Har du medryttare på honom/henne: -
Har du tävlat med någon av dessa hästar: -
 

~ Dina avramlingar ~
Hur många gånger har du ramlat av: Vet inte riktigt, har väl blivit en del ggr. 
När och på vilken häst ramlade du av på första gången: Cox, när jag red honom. 
Har du ramlat av och skadat dig allvarligt: nej, har bara fått ont i nacken några ggr. 
Brukar du skratta eller gråta när du ramlar av? Beror på hur ont det gjorde och hur man ramla av.  

~ Upplevelser till häst ~

Har du ridit långritt med övernattning: Nej
Har du ridit långritt med fika: Nej
Har du ridit islandshästar på turridning: Nej, men skulle vilja göra det.
Har du gått på ridläger: Nej
Har du ridit utomlands: Nej
Isåfall, vart någonstans: -
Och hur var dom hästarna/hästen, och hur var stället: -







24/10 Söndag

Idag har jag inte gjort så mkt, haft ångest för att helgen är snart redan slut :( Men man får tänka possetivt att nästa vecka är det lov :)
Red på Sorf idag, hade Phoenix (stavning) idag, höll på att ramla av men jag höll mig kvar som tur var :P Han hoppa lite stort över hindret och det var jag inte beredd på. Men tyckte att det gick bra för att vara första gången jag red honom. 

Cox fick däremot vila idag, regna ute och då hade jag ingen lust att köra. Imorse berätta pappa att Cox halta på ett ben kom inte ihåg vilket det var nu, men iallefall så titta han och då var det en sten som hade fastnat mellan strålen och yttersidan av hoven. Så när han hade tagit bort den så halta han inte längre= skönt. Orkar inte med några mer fel nu.


 
 

23/10 Lördag

Kom hem för en 30 min sen från farmor och farfar, fick god middag där med efterrätt. När vi kom hem sen så tog vi in hästarna, eller bara Cox och Lola för Charm stod inne. Gav dom sin mat och hö och nu sitter jag här.
Imorgon ska jag försöka hinna köra Cox när jag kommer hem från ridningen, men vi får se.

Glömde även berätta att när jag körde idag så kom det fram en kvinna och fråga om jag kunde göra henne en tjänst att gå fram till en annan kvinna så hon fick klappa Cox. Dom hade möhippa, så den andra kvinnan hade en sjal runt huvudet så hon inte skulle se ngt. Så dom fick klappa Cox och då trodde hon att hon skulle få rida, men i själva verket så skulle dom ner i Gruvan och då har man ju också hjälm på huvudet, så undra vad hon sa sen ?



Nya täcket !

Tog kort på nya täcket idag, jag hade velat haft i en annan färg men då vart det dyrare. Tycker att den här färgen liksom flyter ihop med hans pälsfärg.


Bakifrån.


Framifrån/sidan.

Men det possetiva med det här täcket är att det täcker magen lite mer an mina andra täcken och det negativa är att det är lite, lite för kort bak och att det är som en långklänning fram.

  

23/10 Lördag

Vid halv elva tiden åkte jag, pappa och min lillesyster ut till Ösby. Jag titta på smådjurslinjen och som det ser ut nu så ska jag troligtvis söka dit. Sen åkte vi hem och då var Linnéa i stallet så jag körde medans hon red. Jag trodde han skulle vara jätte dryg men det var han inte:) Hade snodd på honom och han arbeta på bra i skritten ända från början och i traven vart det bättre mot slutet. Han kunde även samla sig i galoppen idag, han har ju haft lite problem med det. Men det verkar som om det börjar hända något possetivt iallefall:D 


 


22/10 Fredag.

Cox fick som sagt vila idag. Jag börja vid 2 idag och sluta vid 5. När jag kom hem så fixa jag allt i stallet och nu sitter jag framför tv och tittar på Idol med Linnéa och Wilma. Imorgon ska jag ut till Ösby och efter det ska jag nog köra om det inte blir snö inatt. Blir nog att jag tar bilder på nya täcket imorgon.
Förresten så tackar jag dom som har röstat på mig och dom som inte har röstat så ber jag er att göra det :D

  

22/10 Fredag.

Sista dagen på praktiken idag då, börjar inte förrens kl 2 och sen slutar jag vid 5 tiden.

 Cox får nog vila idag med men, imorgon ska jag först ut till Ösby och titta på smådjurslinjen för dom har öppet hus, oxh sen efetrd et ska jag köra honom. Det var ett tag sen nu, tyvärr. Men det har vart så jävlans kallt. 
Idag har hästarna börjat fått gått i vinterhagen, skönt tycker jag för då behöver inte Cox få sin päls bortbiten och täcket behöver inte gå sönder, och Charm kan förhoppningsvis ha kvar sitt täcke på. Ska snart gå och ge dom sin lunch. Är fint väder här iallefall, men stakars dom som fick snö inatt/ idag. Kommer säkert snö här inatt :( men jag vill inte.


Rösta på mig!!

Jag är med och tävlar om att bli veckans ekipage hos http://hastbloggeen.blogg.se/. Rösta på mig är bild Nr 7. Tack på förhand.


21/10 Torsdag

Cox fick vila idag med.



20/10 Onsdag

Börja vid kvart i sju imorse, har ju praktik på Sala Stadshotell. Var fullbokat i natt så 57 st gäster som skulle äta frukost. Men jag fick sluta tidigt, redan runt 11. Just nu sitter jag på mammas jobb och väntar på att hon ska sluta. Förresten så snöa det idag igen :( vill imt ha någon snö, eller jag vill ha snö men inte nu.
Längtar inte till helgen, för då ska man ställa om klockorna så då bluir det mörkt redan vid halv 7 om kvällarna :( VILL INTE!. Och jag som slutar ganska sent varje dag i skolan, så när jag ska ut i stallet så kommer det vara hur mörkt som helst, och då tappar jag lusten att köra och så. Skriver mer ikväll när jag kommer hem, så kan ni få se bilder på nya täcket.





 

19/10 Tisdag

Hatar regn, allt blir så mkt segare och man blir mycket tröttare. Börja kl 8 imorse och gick till kvart i 3. Imorgon börjar jag 20 i 7 och slutar vid 12. Var på afrodansen ikväll, gick skapligt bra, efter det så hämta vi ett paket på posten och det var från Hööks:D Var hans fleecéfodraded regntäcke som kom:) Och han kunde ha det, ni kan få se bilder senare i veckan. Måste väl snart gå och lägga mig om jag ska orka gå upp kl 06:00, men först ska jag äta lite mat.





18/10 Måndag

Idag var det första dagen på praktiken och det gick bra, börja kl 8 och sluta vid 3 tiden. Cykla direkt hem och bytte om. Satt mig vid datan i ca 10 min och sen gick jag ut i stallet och tog in Cox för att borsta och klippa svansen och manen. Sen longera/tömmkörde jag i ca 10-15 min. Gick bra, men kunde inte longera så länge för jag hade inte mockat och fixat maten. Imorgon kommer Cox få vila för jag ska på afrodansen då, var ett ett par veckor sedan. 


Bild uppladdningen på blogg.se är cp störd.

   

Sadelkammaren före och efter städningen.

Ja, som sagt så städa jag sadelkammaren igår. Så här kommer lite för och efter bilder.

Före:


 
Täckena huller om buller.


Min andra hylla som också var rörig.


Under sadelhängaren.

Efter:


Täckena iordning.


Andra hyllan.


Under sadelhängaren.

Vart skapligt bra, det skulle igentligen behövas städas grundligt men det får bli någon annan dag.


 

17/10 Söndag

Red inte idag, hade mvärk och då är det inte så roligt att rida. Så har jag bara fixat i stallet
Imorgon så vet jag inte riktigt när jag slutar för jag har prao hela veckan. Har inte så mkt mer att skriva, men jag lägger antagligen upp några bilder ikväll på sadelkammaren som jag städa igår.


  

15/10 FREDAG!!!

Äntligen säger jag bara, är så himla skönt att det är helg. Är verkligen trött på skolan, men nästa vecka är det prao :) Kom hem vid halv fyra, kvart i fyra bytte direkt om och gick ut till stallet. Mocka och fixa allt annat. Cox får vila idag med, är så jäklans kallt ute. Förresten så snöa det idag, tog lite kort medans det låg kvar på marken.



Inte den bäsat bilden men den får duga.


14/10 Torsdag

Ja, seg dag + att jag har fryst hela dagen. Så det var ju inte den bästa skoldagen precis. Imorgon ska jag och en kompis till KSG för att titta på ett gymnasieprogram. Men vad jag känner nu så ska jag gå på Ösby och läsa smådjurslinjen för att sen vidarutbilda mig till veterinär. Men vi får väl se:P

Cox får vila idag, och tur är väl det. För det blåser som bara den idag.


13/10 Onsdag

Körde honom idag med. Han var stark och rädd för allt. Det verkar som han har varannan dag peroid. Men det gick allefall att reglera farten idag så det var bättre än i måndags iallefall.
Fick även täckena från börjes idag, det fleécefodrade regntäcket var alldeles för stort såg ut som det skulle vara stl 125 på det, så det ska skickas tillbaka. Sen körtäcket ska mamma titta på imorgon vad hon tycker, men jag tyckte det passa ganska bra.





Jag vill ha tillbaka sommaren.






12/10 Dagens pass!

Körde idag med, höll på att frysa ihjäl men vad gör man inte för sina älskade djur :D Men var väl ute i ca 35-40 min, alltså inte så långt.Men han skötte sig bra idag, jobba faktiskt på bra i både skritt och trav det är fortfarande galoppen som är lite svårare att gå i form i. Men han var inte så stark idag och det var skönt för mina armar. När vi kom tillbaka fick han stå i gången ett tag med sitt fleécetäcke på sig (som han aldrig har använt) medans jag mocka:) Här kommer några bilder min lillesyrra tog på honom med sitt täcke på.






Ja, så såg täcket ut :)




 

11/10 Måndag

Sluta halv fyra idag, ganska så skön dag. Hade prat om gymnasieval och sånt. Men när jag kom hem vid kvart i fyra så bytte jag bara om och sen gick jag ut i stallet. Fixa hö och maten, sen körde jag honom och sen när jag kom hem från körturen så mocka jag.
För att komma till själva passet var han jätte pigg och stark. Det gick jätte bra att få fram honom i galopp men var dessto svårare att få tillbaka honom till trav och skritt. Hade ganska ont i händerna efter passet. Har faktiskt tänkt att köpa ett litet skarpare bett. Men jag får skyla mig själv lite också pga att han nästan fick vila hela förra veckan.

Jag har tänkt att sluta att göra veckoplaneringar, men än så länge har jag bara lite uppeehåll. Är nog som Linnéa säger att när jag har en veckoplanering att följa så känns det som jag är tvingad och då är det inget roligt, då är det bättre att inte ha någon och köra som man känner för just den dagen.


 

10/10

Idag har Cox fått vila, och jag har varit på Sorf och ridit. Det gick faktiskt bra, jag skulle vilja ha den hästen som min egen:P
Vart fint väder idag mot eftermiddagen så jag hoppas att det är det imorgon med.
Har inte så mycket mer att skriva.



Gårdagens pass!

Hann inte skriva igår efter att jag hade kört. Var med Linnéa och vi titta på film och så. Men det vart en lång runda, var väl ute i ca 1 1/2 timme. Cox var jätte pigg så det gick inte och jobba han så värst bra, så han fick mest springa på och göra av med lite överskotts energi. Han var mest dryg igår, jätte stark och lyssna inte på mig i huvudtaget.



 

9/10 Lördag

Ja, nu på morgonen/förmiddagenså har jag rakat Cox. Vart väl skapligt bra men när täckena kommer så ska jag raka honom helt. Han var så duktig stod skapligt still hela tiden, hade bomull i öronen på honom. Jag kom på ett jätte bra knep igår kväll, om man tar ett par nylonstrumpor och sen stoppar man in bomullen i dom och sen in i öronen så kan inte något av bomullen bli kvar och ingen risk för inflamation, ganska smart va? :) Tog faktiskt lite för och efter bilder. :D

Före:



 


Efter:





Jag tyckte det vart helt okej, för det var första gången jag raka någonsin. Men som sagt så kommer nog hela han rakas när täckena kommer.


 

8/10 Fredag

Sluta kl 14:55 idag, var en ganska skaplig dag idag. När jag kom hem så mocka jag och fota Cox:) Har nyss ätit tacos och ska snart ta in hästarna. Här kommer några bilder som jag tog idag.






Justja idag hämta mamma ut skären till klippmaskinen, så imorgon ska jag raka honom :)



7/10 Torsdag

Fett seg dag, sluta halv fyra som vanligt. När jag kom hem så mocka jag, fixa hö och vatten. Tog även lite kort, men dom vart inte så bra pga vädret. Men Cox fick vila idag med.
Här kommer några kort jag tog idag.

 





Som sagt så blir bilderna inte så bra när det är sånt här väder:(




Min Kamera

Ja, som sagt så fick jag ju min kamera igår. En Nikon D5000, äntligen :) 
Detta följde med:



Själva kamerahuset och objektivet 18-55.


Objektivet 55-200


Väska

Och sen fick jag något mer litet objektiv. :)




 

6/9 Onsdag

Idag sluta jag halv fyra, mamma kom och hämta mig :) Sen direkt hem och öppna min födelsedagspresent som var ungefär en månad föresnad. Alltså min kamera, är så himla glad och desutom så fick jag med ett extra objektiv 55-200 :D Kanske va en tröstpresent från dustin för vi betala inte för det.
Sen gick jag ut i stallet det fick bli en kort promenad runt örnstugan. :D Och nu sitter jag här, har nyss installerat photoshop :) Nej, nu ska jag läsa på lite om kameran :)



  

5/10 Tisdag

Ja, som sagt skulle jag köra idag men jag hinner inte. Ska till västerås ikväll och nu vid 2 tiden ska jag hjälpa pappa. Så jag byter plats på tisdag och torsdadg på veckoplaneringen. 
Nej, nu ska jag ut och mocka :(


 


Veckoplanering v.40

Har gjort en veckolpnaring för v.40 som jag lova. Har gjort en liten annorlunda planering, eller annorlund den består av en bild som bakrund istället för bara text. 


 

Tyckte det passa med ett träns :P


4/10 Måndag

Sluta halv fyra idag, åkte direkt hem och sen skjutsa mamma och jag ner min lillesyrra och hennes kompis till deras innebandy träning. Kom hem vid 6 och sen gick jag direkt ut och fixa stallet. Så jag hann tyvärr inte köra honom idag. 
Det går inte att ladda upp bilder :(

 

3/10 Söndag

Idag fick cox vila, för jag va och red på Sorf. Det gick ganska bra, men kan ju inte gå bra jämt.

 

Bloggtävling!


Nu är det bara att hålla tummarna :D



2/10 Lördag

Ja, nu fungerar blogg.se igen :) Idag fick Cox vila men utrustning fick en omgång. Smörjde selen och tränset, limma även hålen i Coxs vintertäcke. Ska limma regntäcket imorgon, så det också blir helt. 


 

2/10 Lördag

Idag har jag tänkt longera Cox, ska nog ha lite bommar/cavalettie. Efter det ska jag smörja selen, tränset och göra rent kärran som är jätteskitig.
Skriver mer ikväll, verkar vara något knas med blogg.se idag. För närman söker på vissa bloggar så står det att dom inte kan hittas, och jag har inte tagit bort min.

Är något knas med bilderna med, tyvärr.










 

1/10 Fredag

Nu har jag beställt täckena från börjes, ett fleécefodrat regntäcke och ett körtäcke.

Det fleécefodrade:



Körtäcket, det är också fleécefodrat



Nu är det bara att hoppas att båda täckena passar :)

 


1/10 Fredag

Redan första Oktober, sjukt snabbt det går. Idag var jag i skolan, sluta 14:55 en av dom tidigare dagarna vi slutar. Fick även reda på att på Tisdag så slutar jag redan 11:15 för våran Hk är inställd :)
För att komma till dagens pass, vart en körtur runt gruvan och sen in bulinsväg, det gick faktiskt ganska bra bara att han är ganska stel i sin vänstra sida. Så ska väl börja träna den lite mer och börja strecha igen så får vi väl se om det hjälper.  Det märks att han har fått en riktig vinterpäls nu för före innan jag körde honom så var han lite svettig, var ju varmt i solen. Men så fort skären till klippmaskinen kommer tillbaka från slipning så ska jag raka honom. :)

 

RSS 2.0