31/8 Tisdag

Var en rätt okej dag idag, bara 4 lektioner :) Så jag sluta kl 13:10 :D Sen direkt ner på stan och köpte present åt Wilma som fyller imorgon. Sen hem och mocka och fixa allt annat i stallet. Sen vidare mot idrottshallen för ett pass Afrodans. Vidare hem och åt mat . Hade tänkt att köra men, det vart regn ;( Så det vart att plugga engelska och titta på Fångarna på fortet, säger bara en ska om det Pernilla Whalgren är en riktig bimbo.





En riktig blondiiin. :P



30/8 Måndag

Idag har jag vart i skolan som alla andra vardagar, men idag var det lite extra jobbigt. Men när jag kom hem så åt vi mat innan vi skjutsa min lillesyrra på fotbollsträning, sen hem och mocka osv och sen gick jag en liten promenad med Cox. Han var jätte pigg så imorgon ska jag nog köra honom om vädret tillåter.


Älskar bilden :)
  



29/8 Söndag

Ja, har inte vart sån speciell roligt dag idag. Vi har tagit bort våran hund.
R.I.P Cockie.
Det är rätt tungt nu, men det är livets gång. Man föds och man vet någon gång ska man dö. Cockie har ju haft hjärtproblem, men hon fick medecin som hjälpte. Men sen igår så var hon inte pigg alls, och inatt har hon nog inte sovit någoting. Så det ända rätta var att ta bort henne, så hon slapp lida. Men det är jävligt jobbigt.
Men hon har det bra nu, med morfar, Donna( min mormors hund som dog i cancer) och alla andra djuren vi haft.
Bilderna är inte dom bästa för dom är scanade in till datan.

Sin älskade boll:)


Donna, mormors hund. Det var den ända hunden Cockie tyckte om :) Dom får det bra nu tillsammans uppe i himlen.


Cockie och Donna vaktar kaninen :)


Cockie <3


Cockie som valp :)


Jag och Cockie <3



Har inte vart och ridit har inte gjort ngt med Cox jag har bara sörjt, vi hade lite kalas på kvällen nu. Pappas släkt kom och fira mig, mamma, mona och wilma. Jag fick 750 kr allt som allt :)


  


27/8 Fredag

Jag är hur trött som helst och hungrig för den delen. Känns som om vi har gått i flera år utan sommarlov, även fast vi bara har gått en vecka.
Jag hade igentligen ingen lust att göra något med Cox idag heller men jag gjorde lite lydnadsövningar med honom. Först gjorde jag lite halter och att han skulle stanna när jag stanna och gå när jag gick osv. Börja att göra det med longerlina utanför stallet, sen gick jag ner i vinterhagen och hade han lös där men det gick inte alls lika bra. Men när man har honom i lina så har han jämt uppmärksamheten riktad mot mig,och det är en bra början.

Nej, nu ska jag gå ner och vänta på att pappa ska duscha så vi kan åka och köpa Pizza. :D Gott!

Förresten så sa mamma att kameran skulle komma nästa fredag, och Cox pass hämta vi idag på posten så nu har han ett :)



     


26/8 Torsdag

Jag är helt slut,känns som vi har gått i skolan i flera veckor men i själva verket bara några dagar. Hade faktiskt tänkt gjort något med Cox idag men jag var så trött och han blöt så det sket sig helt enkelt. Får se vad jag hittar på imorgon slutar tidigt då:)



25/8 Onsdag

Idag har det vart skola som vanligt, hade 7 hela lektioner idag, trögt. Hade ont i huvudet när jag kom hem så tog en Ipren och åtlite mat så gickdet över. Tog bara in Cox idag och titta så att han inte hade något sår och så borsta jag honom, för jag såg i morse att han och Charm bråka. Men som tur var så hade han inget sår :) 

Igår kväll så beställde vi en systemkamera till mig, en Nikon d5000 :) I happy.



 

Och det bästa av allt det ingår photoshop, väska mm:) Hoppas den kommer snart :)
Och förresten så har jag 1500 kr nu som jag ska betala, fick 500 kr av min storesyster, som var min födelsedagspresent :) 




24/8 Tisdag

Idag får Cox vila igen, dels pga vädret och sen ska jag på Afrodans. Så idag får jag motion istället för Cox.






23/8 Måndag

Cox fick vila idag, då jag har haft lite kalas på eftermiddagen/kvällen.

  

23/8 Måndag

Kan ni gissa vems födelsedag det är idag ?...........Det är faktiskt min födelsedag, fyllde 15 år :) Har haft en lyckad dag, även fast skolan börja idag. Har fått lite paket av släkten på mammas sida och även av min brorsa, fick pengar,presentkort och lite nagelgrejer.Av min lillesyster fick jag en film, trisslott somjag tyvärr inte vann på, sen en chokladkaka (fick äta idag då det är min födelsedag), tuggummi och en deodorant. Av mamma och pappa kommer jag nog få en systemkamera här någon dag framöver men jag måste betala 1500 kr själv men det är det värt. Tack så mycket.


  


22/8 Söndag

Idag har Cox fått vila, hade ingen lust att köra idag och han fick springa av sig en del energi igår så. Vart tyvärr ingen ridning idag pappa hade ont ihuvudet och mamma visste inte riktigt var hon skulle ställa bilen pga bronshästen brukar vara mkt folk där då. Men det får väl bli nästa Söndag istället.

Imorgon börjar skolan, när jag fyller. Jag kommer nog inte få något paket imorgon för jag har ju önskat mig en systemkamera och jag måste vara med och betala ca 1500kr på den, fördombrukar inte köpa presenter för flera tusen annars och jag är ju inte bara jag som vill ha presenter när jag fyller utan även min lillesyrra.


  

21/8 Lördag

Idag trotsa jag regnet, genom ett träningspass på åkern. Körde där ca 30min, börja med att skritta fram, sedan trava och sen börja jag galoppera lite. Var så mkt gräs så det var nog tungt för Cox att dra kärran. Gick inte att jobba honom så bra när det var så pass tungt underlag,för han var tvungenatt ta in så pass mkt. Körde lite galoppruscher på långsidorna, för han var väldigt pigg. Han vart inte svettig alls på åkern, men sen när vi körde runt gruvan så vart han jätte svettig. Hade snodd hela passet men det hjälpte inte särskilt mkt, han kunde ha gjort lite bättre ifrån sig men lite energi tappa han nog. När vi kom hem så fickhan 2 morötter och 2 äpplen inget kraftfoder idag, då jag tyckte det inte behövdes. Nu går han i gräshagen och äter, ska gå och sätta på han greengarden nu så att han inte blir ännu rundare om magen el får fång.

     



 

20/8 Fredag

Idag igen fick det bli en vilodag, även fast vädret var skapligt bra. Jag och Linnéa har tunnat ut manen på Cox, vart faktiskt bra. Imorgon blir det nog att jag kör på åkern, om vädret tillåter.
Var även ner på stan idag och köpte garn till hoppluvor, vart ett rött nystan och ett lila. Så nu ska bara mormor försöka virka en, hoppas det blir bra annars får jag väl köpa en luva.



19/8 Torsdag

Idag har Cox fått vila. Jag själv har vart hos mormor från kl 11:30 till ca kl 17:00. Gjorde inte så mkt sov från ett till halv tre, för jag vakna när kl var 06:15 imorse. Sen när jag vakna vid halv 3 så titta jag på tv. När jag kom hem från mormor så hade jag lovat mamma att städa, jag städa köket, hallen+trappen och vardagsrummet. Jag får ju betalt så det vart det värt. 





  

18/8 Onsdag

Tjena!

Idag har jag vart med Linnéa, vi har inte gjort så mkt idag. Kunde tyvärr inte bygga något hinder idag för det regna på dagen. Linnéa skulle ju igentligen till Sorf idag men det vart ändrade planer för hennes del, så vi red en ganska lång runda. Varperfekt underlag på vägarna efter det hade regnat. Vi galoppera mkt, körde två galopprace och vi säger att Cox vann båda. Så det vart en hel del konditionsträning för honom idag, han var helt svettig när vi kom hem. Han gick i formen liten del av passet, men vi hade iallefall roligt :)

Innan vi var ut pårid-/körturen så hjälptes Linnéa och jag åt att klippa Cox man, vart skapligt bra. Här kommer lite för och efer bilder, ska tunna ut manen här i veckan någon gång.

Före: ( Bli inte chockade)
  

Efter: (Den ser lite ojämn ut men det är bara för att manen är så tjock, det är därför jag ska tunna ut den.)

  


Klippte även luggen, så nu har han en liten ponnylugg :)



Så här mkt hår vart det, kanske inte ser så mkt ut men det är det kan jag lova.




17/8 Tisdag

Hejsan!

Idag träna jag och cox på lydnad från marken, han skulle stanna när jag stanna osv. Gick bra mot slutet. Nu ikväll var jag, mamma och min storesyster Mona och prova på afrodans. Var roligt men jobbigt :), det är något jag ska fortsätta med. Det är roligt och ger motion. 




16/8 Måndag

Nu har jag vart ute och tömmkört på åkern. Gick faktiskt jätte bra, han var lite trött kanke och lite stel men men det får man ta ibland. Hade bommar idag när jag longera två upphöjda och två vanliga. 



 
Där han är rakad sitter chipet, låter lite konstigt men chipet sitter inne i själva muskeln. Konstigt att han inte reagera.


 

16/8 Måndag

Ja, nu har veterinären vart här och gjort Id-kontrol, vaccinerat och chipmärkt Cox. Han reagera inte på något, han stod helt still och bara stod. Veterinären tyckte att han var jätte duktig. Så i slutet av september så ska han få en till dos vaccin.
Jag trodde Cox var tvungen att vila idag med pga vaccinet men hon tyckte jag kunde motionera honom idag, så ska göra det senare ikväll. Kanske kan be Wilma filma eller ta kort åt mig, men det beror på om hon är snäll eller inte :P



 


15/8 Söndag

Cox fick vila även idag. Mamma fyller idag så vi har haft lite kalas här på kvällskvisten och sen har min lillesyrra spela fotbollsmatch och jag har ridit. Så jag kan tänka mig vem som har träningsvärk imorgon.
Jag tyckte det gick bra att rida, hade Mirte min lilla prinsessa.

Igår så var vi och fiska kräftor, Sandra var med och höll mig sällskap. Vi fick åtta st kräftor på 10 burar, min storebror hade 15 burar och fick fem st kräftor och min morbror som hade tre st burar fick 52 st kräftor. Men det sluta med att vi fick alla kräftor, för min morbror är allergisk. Koka kräftorna i morse så det blir väl kräftskiva någon dag här framöver, gott med kräftor :)


  

14/8 Lördag

Cox får vila idag med, ska bort nu ikväll. Bilder kommer kanske imorgon.

 

Bloggtävling!



http://mlidahlgren.blogg.se/2010/august/ny-tavling-igen-d.html


Bloggtävling!




http://carolineninaahlen.blogg.se/2010/august/tavling-veredus-carbon-gel.html



Ännu en bloggtävling !




http://ussing.blogg.se/2010/august/bloggtavling-fleecetacke.html

Håll tummarna nu :D

Bloggtävlingar

Här kommer en bloggtävling, nu är det bara att hålla tummarna :D


 






Fredag den 13

Som rubriken lyder så är det fredag den 13 idag, fast det har inte märkts för jag har iallefall inte haft någon otur :)
Cox fick vila idag med, men imorgon ska jag köra honom omvädret tillåter :)  

12/8 Torsdag

Var ut i stallet nu på eftermiddagen hade tänkt tömmköra Coxmen det var fortfarande så varmt att jag bara borsta honom,klippte manen och hovskägget el vad man ska kalla det.
Här kommer lite för och efter bilder, kom faktiskt ihåg att ta det idag :D

Före:
 

Efter:



Före:



Efter:
Jag brukar inte använda hovfett, men hade lust meddet idag :)



Så här såg mina fingrar ut efter jag hade borstat svansen. (äckligt)


Efter jag hade borstat honom, jag trodde han skulle rulla sig på en gång :P men han åt istället.


Här kommer bilderna på hindrerna vi måla och byggde:

"grinden" som även vi byggde ny.

 
Bom som vi måla svart och grön. ( har en till bom i samma färg)


En annan bomsom vi måla blå och gul som Sveriges färger ( har en till bom i samma  färg)


Blanket som vi måla och sen skrev på. Det står Stall Bernhardsro på båda sidor, och sen ett får på ena sidan och en häst på andra.  

 En häst och ett får (klick bilder)               






Hinderstöd.


Vart ett inlägg med mkt bilder, men det tycker iallefall jag är roligare att läsa.



12/8 Torsdag

Jag har en posetiv sak att berätta, antingen imorgon el på måndag kommer en veterinär för att id-kontrolera och chip märka Cox. För vi ska skaffa pass till honom nu:). Vi har inte följt lagen på några år :P men det är inte så konstigt för när man har ringt till shetlandssällskapet så har ingen svarat. Men så ringde mamma igår till dom igen och då svara dom på 3 signaler, och då sa han mamma prata med att vi var tvungna att chipmärka och mm. Så mamma ringde en veterinär imorse och då skulle hon antingen komma imorgon el på måndag, och då ska hon även få vacinera Cox på en gång. Sen så är det bara att åka till Sorf :D


       

12/8 Torsdag

Hejsan!

Blir nog en vilodag idag för cox, om det inte blir svalare ikväll vill säga. 


 


11/8 Onsdag

Hejsan!

Idag/ kväll har jag vart med Linnéa till Heby, för hon gar tävlat en Pay´n Jump. Gick väl bra ett stopp i 70 cm men sen i 80 cm var dom felfria. Jag var med och tog lite kort.

När jag kom hem nu ikväll så tömmkörde jag Cox på åkern. Han skötte sig jättebra för att inte ha gått på 2 dagar. Mitt mål med dagens ridpass  var att få honom avslappnad och att inte trassla in sig i tömmarna, och jag tyckte att mitt mål uppfylldes någorlunda. Imorgon ska jag nog tömmköra igen men då med cavalleti och lite bommar.



Bilden är inte från idag.



10/8 Tisdag

Idag har jag målat hinder med Linnéa, snickra även en "grind". Bilder kommer här någon dag framöver.
Cox fick en till vilodag idag.






  

Outfit- transport.

Här kommer lite bilder när han har på sig sin transport outfit.



 








9/8 Måndag

Som sagt så fick Cox vila idag med, tror det är ganska bra för hans hovar. Jag tog in och borsta honom och sen så tog jag kort på vad han har på sig när han åker transport. Han inte med någon mer outfit idag, så förhoppningsvis  blir det fler någon annan dag istället.
Klippte även svansen, den var så lång att det nudda backen.
Här kommer för och efter bilderna:

Före:
   

Efter:



Vart lite skillnad iallefall, ska klippa mer sen senare i höst då det inte är några flugor osv.



 

9/8 Måndag

Idag ska jag nog bara pyssla om Cox. Borsta, kilppa svansen osv. Jag kanske kan ta kort på olika utrustningar han brukar ha , som jag har lovat er förut. Jag skriver mer senare idag/kväll så får vi se vad jag gjorde för något.   








8/8 Söndag

Cox får vila idag, han var ändå lite ömfotad igår. Veterinären sa att det kunde ta upp mot sex veckor att läka helt, så det kommer nog bara att bli lite tömmkörning, kanske något körpass. Vi får se, så därför kommer jag inte lägga upp någon veckoplanering den här veckan.



 



8/8 Söndag

Hejsan!

Gårdags kvällen vart lyckad, kom inte hem förens närmare halv 2 på natten. Ni kan läsa mer på linnéas blogg   http://lolamarie.blogg.se/2010/august/88-sondag.html. Jag gjorde en kladdkaka med daimgrädde på, den var god men mättande.

Jag vakna kl 9 imorse och då gick jag direkt ut och rensa hallonlandet från massa ogräs. Sen vid kl 1 kanske så åkte vi till Västerås. Det första stoppet vart på IKEA mamma handla lite där, sen vidare till MAX och åt och sist hamnde vi på Erikslund. Jag gick till hööks en sväng, men det jag hade råd med fans inte hemma och det jag inte hade råd med fans hemma, så det vart ingenting :( Hatar att inte ha några pengar.


Här är några bilder sen igår kväll:



Linnéas present, som inehöll 2 st chokladkakor, 2 st ansiktsmasker, örhängen, parfym och 2 st nagellack.

 
Den goda kladkakan med daimgrädde, mums :)

Har inte så mkt mer bilder, men vi spela spel och satt bara och prata, så mysigt :)




      


7/8 Lördag

Har redan hunnit longera Cox, ska ju bort ikväll. Jag tror fortfarande att Cox är lite ömfotad när han går där det är små sten iallefall. Han skötte sig bra för att vara han i longeringen, annars brukar han bara snurra in sig i linan men jag testa att ha två linor och det gick mkt bättre.

Kommer antagligen ha med mig kameran ikväll, så det kommer upp lite bilder imorgon :)


Ha en fortsatt trevlig dag allihopa.


  

6/8 Fredag

Cox får vila idag, flyttar vilodagen från söndag till idag istället. 



 


6/8 Fredag

Idag har jag hunnit med ganska mkt, vart på stan handlat och bakat. Hitta faktiskt en tröja på stan för 50 kr, en piké i rosa. Ska snart ner på stan igen, för det är grillnatta ikväll men jag kommer intefå något mer om jag inte hittar något för 47.50 vill säga. För det är det ända jag har i plånboken just nu :P

 

Ska försöka övertala mamma att få några kronor, men jag tror inte jag lyckas :(



5/8 Torsdag

Ja, nu har jag vart ute och kört en vända. Min lillesyster var med som sällskap, är så tråkigt att åka själv. För att komma till själva passet så skötte han sig iallefall bättre än i Tisdags. Idag var han bara rädd för allt istället, körde på en väg som jag kallar bulinsväg och där vet jag inte vad det var, tror det var något djur han vart iallefall jätte rädd och sprang upp i skogen. Men det gick bra som tur var, sen efter det var han spänd hela vägen, tror han har lite överskotts energi som han skulle behöva bli av med.

Sen när jag släppte över hästarna i gräshagen så rulla sig Cox som han alltid gör efter ett pass, och då skynda jag mig fram så att han låg kvar ett tag och då berömde jag honom. :D






     


5/8 Torsdag

JAAAAAAAAAA, det är sol ute. Så idag blir det att köra Cox, men jag vet inte var än så länge. Skriver mer om hur passet gick senare idag.

Ha en trevlig dag allihopa, skriver mer sen :D




4/8 Onsdag

Hejsan!

Idag fick Cox vila, var sånt jävla skitväder. Vart ju sol på kvällen, men då skulle jag, Linnéa, Wilma, mamma och Jenny på bilbingo. Men det vart ju ingen vinst för någon av oss, tyvärr jag hade sattsat på att vinna 40 000.

Men om det är fint väder imorgon som dom har lovat så ska jag nog köra Cox, men ni får väl hålla koll :)


  
 

Outfit - Hööks

Jag har gjort en Outfit till Cox, vissa av grejerna vill jag ha och vissa har jag redan. All utrustning är från Hööks.



Vart inte världens skarpaste bild, men ni ser nog ändå.



3/8 Tisdag

Idag körde jag som sagt, var väl inte världens bästa pass om jag säger så. Han lyssna inte när jag ville att han skulle sagta av och bara sprang iväg istället. Kanske 15 min av 60 min skötte han sig någorlunda bra. Men det var väl inte hans dag idag helt enkelt. Sen i boxen skulle han bara tränga sig förbi ut i stallgången till Charm.
Sen när jag släppte honom i gräshagen sen så rulla han sig och då passa jag på att smyga fram till honom och berömde honom när han låg kvar, så jag ska börja träna så att han kan ligga på komando. :)

    



2/8 Måndag

Idag har jag och Linnéa städat sadelkammaren, den var verkligen stökig/smutsig. Vart fint, men tyvärr glömde jag ta före bilder men det vart några bilder när det var färdigt städat.


Ser fortfarande lite stökigt ut, men det var inget i jämnförelse hur det såg ut från början.


Min hylla till vänster och Linnéas till höger.


När vi skulle fylla på vatten till hästarna idag fick jag se tre äckliga sniglar.

                                   Usch 

 


2/8 Måndag

Idag blir det vilodag för Cox, imorgon blir det att köra.

 


1/8 Bloggtävling



http://lovicious.blogg.se/2010/august/augustitavlingen.html 
Nu äre bara att hålla tummarna :P

1/8 Veckoplanering V.31

Här kommer veckoplaneringen för vecka 31.

Måndag: Vila

Tisdag: Köra

Onsdag: Tömmköra

Torsdag: Vila/skrittpromenad

Fredag: Longera

Lördag: Köra

Söndag: Vila

 


1/8 Söndag

Är redan 1 Augusti, snart andra Augusti. Men men en det gör inget ting för mig för jag fyller ju snart :D

Ja, som sagt så tömmkörde jag Cox i morse medans det var fint väder. Gick lite upp och ner för lite backar, för när han fick ha boxvila i en vecka så tappa han alla sina muskler fram. Gick välskapligt bra, är nöjd. Jag har ju stretchat 2 dagar och jag tycker redan att jag ser skillnad när han går, han är inte alls lika stel som han brukar var efter ett körpass, eller så är det jag som inbillar mig det bara. Men idag han jag inte stretcha honom, åkte med Linnéa till Västrås. Jag köpte två nagellack för 50 kr, var det ända jag hade råd med. Titta även på körtäcken på Glada Hästen men dom kosta 595kr och det hade jag absolut inte råd med:p Titta även på begagnad hörnan och titta om dom hade något regntäcke eller vintertäcke, men dom hade bara i stora stl.

Har inte hunnit gjort så mkt mer idag. Imorgon kl 09:00 ska jag klippa mig, det var ett tag sen ska jag säga mitt hår börjar verkligen bli slitet nu.


      


RSS 2.0