31/5 Måndag

Ja, som sagt vart det en runda med kärran. Vart över Ökenbron, vattentornsbacken för att träna upp lite muskler på honom, sen vidare mot sofielund och så hem via cyklebanan. Gick faktiskt jättebra, nu ska jag bara träna lite mer på halter och så. 
Imorgon om det är fint väder går jag nog upp till styrars och longerar honom med longergjord och snodd, är faktiskt bra underlag där.
Nej, nu måste jag gå och träna på Kemi provet jag har imorgon, skulle igentligen haft det på Torsdag men då är ju jag ledig så får göra det imorgon istället.

Och nu är det knappt 3 dagar kvar till Strömsholm, jag har faktiskt börjat tagit fram kläder som jag ska ha med mig och imorgon ska jag/mamma tvätta det som är smutsigt.

 



31/5 Måndag

Just nu sitter jag i skolans biblotek, ska snart gå på lektion. Det är fint väder så det blir nog en tur med kärran idag när jag kommer hem... om det inte börjar regna vill säga. Jag glömde helt bort veckoplaneringen igår för den här veckan. Men här kommer den:

Idag: Köra uppe vid gruvan.
Tisdag: Longera.
Onsdag: Gå ut och gå,runt stampers kanske.
Torsdag: Hinner nog köra honom innan jag åker till Strömsholm.
Fredag: Vet inte om mamma el. pappa går med honom eller kör. 
Lördag: Lika där vet inte hur det blir antagligen att han vilar.
Söndag: Vila. mamma och pappa hämtar mig och Linnéa i Strömsholm.

Skriver mer när jag kommer hem, och så får ni veta hur det gick och köra honom...    


30/5 Söndag

Idag är det söndag och bara 4 dagar kvar till Strömsholm.
Idag kommer Cox att få vila, först så ska jag rida på Sorf kanske två lektioner efter varandra. Sen hem och mocka osv, duscha och sen till mormor och fira morsdag.




29/5 Lördag

Idag har det väl inte hänt så mkt, var först på ut till Ösbydagen. Efter det så följde jag med mamma till Edmans (ett ställe där dom säljer blommor) och köpte blommor till mormor på morsdag tills imorgon. När vi kom hem därifrån så mocka jag och fixa hö osv. Följde även med Linnéa, Jenny och Lola ut på en promenad runt Örnstugan med Cox. Jag hade hingstkedja på honom för annars har jag ingen chans att hålla honom om han ser något gott grässtrå någonstans efter dikeskanten.
Tänk det är bara 5 dagra kvar till Strömsholm nu... dags at börja titta om det behövs tvättas något som jag ska ha med mig.


28/5 Fredag

Idag sluta jag skolan kl 15:10, cykla direkt hem och när jag kom hem åt jag en piggilin. Gick ut och mocka, med en hand till att börja med hade ju glassen i ena handen, sen fixa jag hö och äppelbitarna... Sen gick jag in och satt på mig ridbyxor för jag körde vid gruvan med Linnéa. Gick väl skapligt bra, när vi kom vid Christina Schaktet var det jätte mycket människor, stod där och vänta ett tag och då kom det fram två pappor med barn och bara börja klappa hästarna utan att fråga. Visst det var väl inget fel med det men man kan ju ändå fråga först, för Cox och Lola kunde ju ha vart värsta mördarhästarna :P Dom fråga även om dom fick sitta i kärran, så jag gick en kort liten runda, dom vart iallefall glada. Jag tror det var Stockholmare verka som dom inte hade sätt en häst förut, knappt.
Kan ni tänka er det är bara 6 dagar kvar till Strömsholm, det ska bli jätte roligt. Jag längtar som ***. Jag och Linnéa läste även på hemsidan att Jan Brink ska va med i Dressyren och tävla.  

    

     

27/5 Torsdag

Ja, det är bara en vecka kvar nu innan jag och Linnéa åker till Strömsholm.
Igår hann jag inte blogga, jag var på bilbingo istället. Jag tänkte att jag skulle vinna lite pengar till Strömsholm men ingen vinst igår, hoppas att vi åker dit nästa onsdag igen.

Idag har jag vart hemma från skolan har mått lite illa, bara jag inte blir sjuk när vi ska åka till Strömsholm. Så idag fick Cox gå en liten promenad med Julia, Lola och Linnéa, jag hoppas att det gick bra för jag glömde fråga.
Imorgon ska jag köra honom, vid gruvan tror jag att det blir...


    


25/5 Tisdag

Idag vart det lite stressigt i stallet, kom hem vid kvart över tre. När jag kom hem gav jag våra flasklamm Hilda och Heda mat, sen fixa jag mat åt mig, Wilma och pappa. När jag hade ätit upp skynda jag mig ut i stallet för att mocka innan vi skulle ut till Kila skola var någon typ av städkväll och kilaloppet. Så när jag kom hem ungefär för 45 min sen, då tog jag bort skiten som jag lagt utanför boxdörren för Linnéa hade kärran när jag mocka och pappa var så snäll att han fixa hö. Så han fick vila idag med, men nu måste jag ta tag i träningen fram till vi åker till Strömsholm, för jag tror inte han kommer röra sig såmkt på dom 3 dagarna jag är borta...


24/5 Måndag

Ännu en ny vecka, men det känns som det kommer gå snabbt nu dom här veckorna det är kvar tills sommarlovet börjar.
Idag tömkörde jag Cox runt gruvan, gick inte så bra. Han skulle vända och gå tillbaka hem och då trassla han in sig i tömmarna, så det slut med att han fick en rejäl tillsägning... Sen efter det skötte han sig någorlunda bra, träna även på att han ska stå still i några sekunder, och varje gång han rörde på sig så la jag på 5 sek till. Vissa gånger sluta det med att jag var tvungen att stå still i 25 sek för att han inte lyssnade. Måste öva lite på det varje dag vi tränar, för han måste kunna stå still i Örnstugan när barn hoppar på och av kärran.
När jag kom tillbaka släppte jag och Linnéa över hästarna i gräshagen i ca 30- 45 min.Dom tycker alltid att det är lika gott =) Men Cox tycker nog inte att jag är så populär för han måste ju ha munkorg eller greengard som det heter, så att han inte får fång.


           

23/5 Söndag

Idag har Cox fått vila, för att jag själv rider på Sorf och sen har det vart pissväder hela dagen.
Jag har räknat ut att det bara är 11 dagar till Strömsholm kvar om man inte räknar med idag, jag längtar verkligen bara det inte blir åska och skitväder så är jag nöjd.
Som jag sa i ett tidigare inlägg så har jag gjort en lista på två A4 papper på saker som jag vill ha. Så här kommer dom sakerna jag verkligen vill ha:
Luva
Fleecéfodrat regntäcke
Lädergrimma
Flughuva med öron
Urtuningssax
Läderbalsam
Skakelremar

Det är väl det viktigaste men det är massor med andra saker också som jag vill ha.
Så här kommer stället se ut som vi ska bo på i 3 nätter

Foto Kurt Larsson
Det här är själva Mahognyvillan som vi ska bo i.


Ett av rummen, kanske det vi ska bo i vem vet?



Också ett rum.

Jag har även gjort en veckoplanering, ska försöka följa den den här veckan, vart ju inte så bra förra veckan.

Måndag: Köra
Tisdag: Longera
Onsdag: Vila
Torsdag: Longera, Köra
Fredag: Köra ev.vila 
Lördag: Longera
Söndag: Vila

Ja , så såg den veckoplaneringen ut. Nu ska jag åka till mormor och fika.





 
     


22/5 Lördag

Dagen börja med att jag smörjde Cox utrustning, gjorde även nya hål i hans nya svarta träns. Sedan kom Linnéa och vi släppte ut dom i gräshagen, den ända som var rolig att titta på var Charm som sprang runt. Dom fick bara gå där i en halv timme, vi brukar börja lite smått. Sen tog jag kort på Cox och hans utrustning.
När jag hade gjort det så börja jag och Linnéa göra iordning Lola och Cox, för att sen rida/köra på Hyttskogsvägen.Man kan ju inte direkt säga att han skötte sig så värst bra, han skulle äta gräs efter dikeskanterna. Jag han tyvärr inte tvätta honom så antagligen så  gör jag det nästa helg.
Här kommer bilder på Cox, hans utrustning och när vi släppte dom i gräshagen.


Betes utsläppet...


Coxs nya körträns.


Coxs rid-och promenadträns.


Coxs kärra, som jag har satt reflex hundtassar på, skulle väl igentligen vart hästskor.


Coxs lite äldre sele, men ska dock skaffa en ny snarast...


Selen som vi ska köpa före midsommar förhoppningsvis.

 
En oborstad men söt Cox.






     


21/5 Fredag

Cox får vila idag med, jag vet att jag borde skärpa mig men de är så varmt/kvaft så han blir både trött och svettig på en gång. Om det är fint väder imorgon ska jag nog först köra och sen tvätta honom, han är enormt dammig/skitig så det skulle verkligen behövas. 

    


20/5 Torsdag

Ja, idag stod det faktiskt på veckoplaneringen vila, och det fick han göra. Dels för att jag har So prov imorgon sen åska det och det hatar jag, men imorgon ska jag antingen köra el. longera. Men skriver imorgon hur det gick med antingen körningen el. longeringen.

 

19/5 Onsdag

Idag när jag kom hem från skolan så åkte vi till Granngårdenoch köpte saltstenar till hästarna och fåren. Sen vidare till Åkrahallen och där fick vi lite hästäpplen, sen hem och min lillesyster Wilma mocka och fixa en hökasse. Medans jag fixa två hökassar, vatten och hans små äppel- och morotsbitar. Så det vart ingen körning idag han fick vila idag med, sen vidare till Örnstugan var medlemsmöte där. Var lite planering om midsommar, bestämmdes även att jag ska ha med Cox där på midsommar och köra med kärra, kommer nog var ganska populärt av barnen. Men ska gå och lägga mig nu för att orka gå i skolan ända till halv 4 imorgon.=)

 


18/5 Tisdag

Ja, idag har jag bara mockat, fixat hö, vatten och hans små äppelbitar, som han får istället för kraftfoder. Men jag har funderat att kanske köpa en säck kraft, men det dåliga med det är att Cox äter ju inte upp en hel säck själv och den kan ju inte stå för länge för då blir den förstörd.

Jag har iallefall pluggat lite engelska i solen, men det sluta med att jag bara satt och sola var så himla skönt i solen.
Nej, nu ska jag titta lite andra bloggar, t.ex Linnéas blogg http://lolamarie.blogg.se , och några andra.

  

17/5 Måndag

Idag stod det på planeringen köra vid gruvan, visst jag körde vid gruvan men inte så hårt. Dels för att det var ganska varmt och sen var mormor med =)
Jag börja med att mocka, men sen kom Jenny, Linnéas mamma och då skulle dom till Granngården så jag följde med dom dit. Köpte inget, ska försöka spara alla pengar till Strömsholm nu.
När vi kom hem därifrån så fortsatte jag att mocka, fixa hö och mat. Efter att jag var klar med det så skulle jag köra, och då sa mamma att jag skulle fråga mormor om hon ville med, farfar brukar ju åka med ibland;)Mormor körde till och med även om det bara var i skritt, hon tyckte det var roligt=)

Börjar bli lite bildbrist, ska ta lite nya bilder någon dag framöver.



    

16/5 Söndag

Idag har Cox fått vila, för att jag rider på Sorf på söndagar.
Har inget mer att säga, så här kommer veckoplaneringen ska försöka följa den beror vad det blir för väder också:P

Veckoplanering för v.20

Måndag: Köra uppe runt gruvan.

Tisdag: Vila, ska själv träna till engelska prov.

Onsdag: Ev longera, annars köra.  

Torsdag: Vila, ska själv träna till So-prov.

Fredag: Ev longera, beror på vad jag gör på onsdag.

Lördag: Köra.

Söndag: Kanske köra, annars vila jag rider på Sorf.

Det var veckoplaneringen för v.20.


 


15/5 Lördag

Ja, det vart en liten tur med kärran trots allt, Linnéa åkte med och Wilma cykla bredvid. Han vart verkligen jätte svettig även fast jag tog det lungt, men det var ju 27 grader varmt i solen så det var väl lite därför han vart svettig.
Om 19 dagar med idag så åker jag och Linnéa till Strömsholm, ska bli roligt. Om jag räknat rätt så kommer jag ha med mig ca 2000kr,om jag har tur så kanske jag får 950kr till med mig, för jag får ju ingen sommarhäst i sommar tyvärr:(. Jag har gjort upp  en lista på två A4 papper med saker jag ska titta på och förhoppningsvis köpa lite av grejerna också;)
Imorgon kommer en veckoplanering upp här på bloggen , så då kommer ni se vad vi ska göra i veckan.


 

     
 


15/5 Lördag

Har nyss mockat, fixat hö och mat till cox. Har inga planer för honom en så länge, kanske ska köra honom senare annars får han vila idag.

Jag kommer lägga upp veckoplaneringar på söndagar,som jag ska försöka följa. Så håll koll ;)


Cox och stallkompisen Lola i somras.


Välkommen till min nya blogg!

Jag har nu gjort en blogg för mig och min ponny. Man kan säga att det är som en träningsdagbok för att hjälpa oss komma i form till sommaren. För att göra en kort presentation så äger jag alltså en 13-årig ponny vid namn Svedens Kux. Han kallas därimot Cox och används inom körning. När jag var mindre så brukade jag rida på honom men nu körs han bara! Cox är en ganska matglad liten krabat och just därför är han inte så lätt att få ner i vikt. Jag som äger Cox heter Lovisa. Jag är 14år och har eget stall på gården. Vi har också två inhyrda så Cox går även som en liten sällskapsponny till de andra hästarna. Mina mål med Cox är att få ner honom i vikt samt bygga på lite muskler. Jag skulle vilja prova på ponnytrav eller någon liknande körtävling med honom. Dock är han ganska envis och brukar göra lite som han vill. Jag hoppas målen nås och så får vi se vad det blir utav honom. En vacker dag kanske ni ser honom på TV.. vem vet? ;)


RSS 2.0