30/11 Tisdag

Dagen börja med att jag gick till skolan 3,5 km i 13,5 minus, hade ingen känsel i benen när jag kom fram.
Fick iallefall åka med mamma hem, kom hem och gick direkt ut i stallet. Körde på gärdet och han var pigg, inte så lite heller kunde knappt hålla honom idag :( Men ska köra imorgon med. 
Nej, nu ska jag äta och sen titta på tv.

  

29/11 Måndag

Min dag har bestått av skola,gym,och stallet. Cox fick tyvärr vila idag med pga att jag gymma + kylan. Men imorgon slutar jag tidigt :D så då blir det att köra på gärdet/ängen.
Linnéa köpte stallboken åt mig :D Så nu ska jag planera lite mera var det tänkt. Skrev i förra inlägget att Linnéa skulle köpa hästboken, men jag mena naturligtvis stallboken.


 


Första advent (28/11)

Har vart och ridit på Sorf idag, gick bättre än sist. Men jag måste köpa ett par sporrar tills nästa vecka, då det är hoppning.
Mocka och fixa allt annat i stallet på förmiddagen, träffa även Linnéa då och skicka med henne två hundra till Globen så förmodligen kommer hon hem med hästboken 2011 :D Hade tänkt kört Cox nu ikväll men termometern står redan på - 11,9, brrr.
Nej, nu ska jag sätta mig i soffan med en filt innan jag ska ut igen och ta in hästarna.


 

27/11 Lördag

Har nästan nyss kommit in från stallet. Min lillesyster red idag runt gruvan medans jag gick med. Tyckte han kunde få som en liten vilodag fast att han rörde på sig. Tyckte inte han skulle behöva gå i sån djup snö idag med och dels var det ännu mer snö idag än igår, har alltså snöa hela natten och idag.
Han skötte sig faktiskt jättebra idag, visst har han överlopps energi men det får man ta nu när det är sån jävla väder hela tiden. Han fick ha på sig sitt flecée täcke idag när Wilma red så att han skulle slippa bli så blöt och kunna gå ut i hagen igen och äta sitt lunch hö. 

Igår kväll när jag titta på live sändningarna från Globen Horse Show så såg jag att min ena ridlärare dela ut en häst till någon vinnande ridskola. Men dock har vi inte henne så ofta som ridlärare då hon inte har tid. När jag såg henne så var jag in och sökte på google på Antonia Wrede och hon tränar upp unghästar på Strömsholm, och en av dessa unghästar var den som lottas ut igår. 

Nej, har inte så mkt mer att säga/ skriva om, bara att jag hatar snö.


   

Väntar!!

Sitter här i min säng framför datan och väntar på att klockan ska bli 21:50 för då fortsätter live sändningarna från Globen Horse Show på svt play :D Får följa det framför datan och tvn i år istället.

  

26/11 FREDAG!!

Sluta vid 14:05 idag och pappa kom och hämta mig vid kvart över två. Åkte hem och åt våfflor med glass och sylt, mums :D
Sen ut i stallet, hade inte tänkt kört men det vart så ändå. Börja köra på det "gamla" spåret, men det var för knöggligt och han bara snubbla. Så jag gjorde ett nytt spår istället på ett större gärde och det var mkt bättre. Han galoppera till och med i svängarna, för på det förra var det snävare svängar och då kunde han inte hålla galoppen.
Imorgon blir det nog att köra runt gruvan, blir nog mest skritt då. Men vi får se, ha en fortsatt trevlig Fredagskväll. :D

    


25/11 Torsdag

Cox fick vila pga vädret och läxor.



24/11 Onsdag

En månad kvar till julafton idag :D

Ja, sluta halv fyra idag kom hem vid kvart över 4, bussen var sen. Åt mat och sen ut i stallet, Cox stod inne så medans jag mocka fick han stå i gången. Han fick vila idag med pga blåst och att jag har läxor att göra.
Nej, nu ska jag plugga.


  

23/11 Tisdag

Fick sluta kvart över 11 idag, men jag kom inte hem förrens kvart över 1. Efter skolan gick jag och Sanna till Lindex och titta lite. Sen var jag och gymma, vart inte så hårt pass idag då jag gick igenom maskinerna, men ska börja gymma nu så mycket jag hinner.
När jag kom hem så gick jag ut i stallet och tömmkörde på åkern, men det börjar bli så hårt och knöggligt där med så vart mest att få han att arbeta i skritt. Det gick otroligt bra :) 


 

22/11 Måndag

Idag sluta jag halv fyra, fast ganska skön dag. Hade idrott på morgonen i 20-30 min, orka inte vara med så hade "glömt" kläder, men gick ut och gick i 5-10 min. Sen var det skolbio, fett seg och pinsam, Prinsessa hette den. Sen var det slöjd, lunch, musik och elevensval slöjd. Så såg min dag ut i skolan. Mamma kom och hämta mig vid halv fyra, sen hem och fixa maten, sen stallet.
 Wilma var så snäll att hon hjälpte mig med stallet idag, Cox fick vila pga att jag hade tid, försöker plugga till Förstavärldskriget provet jag har på Fredag, och jag måste verkligen plugga, för våran So-lärare vet knappt när det börja och sluta, och hon ska vara utbildad lärare, man kan ju undra. Men efter jul så får vi tillbaka våran "gammla" so-lärare.

Nej, nu ska jag fortsätta att plugga och sen ta in hästarna.


21/11 Söndag

Godmorgon eller vad jag ska säga, vakna vid nio tiden. Idag får Cox en vilodag pga att jag ska rida och sen ska pappas släkt komma och fira pappa sen när han fyllde. Mamma och pappa ska med Wilma på innebandy så min morbror skjutsar mig till Sorf och så hämtar storebror mig vid kvart över tre. Hinner nog inte skriva så mycket mer idag, men imorgon ska jag antagligen tömmköra på åkern eller om det blir att köra, vi får helt enkelt se... Ha en fortsatt trevlig Söndag.




 

20/11 Lördag

Körde honom idag med i ca 55 min. Det gick skapligt bra, han vart svettig idag med. Men måste träna upp hans kondition mer ändå. För träningspasset den 4:e kommer ju vara på 45 min. Men jag träna mest på lydnad och övergångar idag med. Han skötte sig skapligt bra, det var väl först i början. För när jag skulle sätta på honom själva kärran var han tydligen rädd för den.Men annars gick det bra, skritta av honom på cykelbanan sen. Har inte så mycket mer att skriva. Så har en bra lördagskväll om jag inte skriver mer senare.


     

19/11 Fredag

Idag gick jag till kl 14:05 mamma kom och hämta mig halv 3, åkte direkt till Ica och handla. Köpte fyra äpplen till Cox som hette Cox Orange, var tvungen :P Sen hem och bytte om till stallkläderna, direkt ut i stallet och köra min lilla gris. Det gick faktiskt bar även om han var väldigt pigg. Han sparka väl bakut någon gång, men han var väldigt lyhörd och han gjorde halt direkt från traven :D
Tänkte köra på gärdet imorgon med, är både mjukt och inte halt. Nej, nu ska jag titta på tv.
Ha en fortsatt trevlig kväll.


 

18/11 Torsdag

Har nästan nyss kommit hem, gick till halv fyra idag och så vart det buss hem. Hinner nog inte köra idag heller :(, skulle behövas men tiden finns ej. Engelska glosor + att jag ska på styrelsemöte ikväll halv 7. Nej, nu blire snart mat och sen fixa stallet. Skriver kanske mer ikväll om hur det vart om jag kördeeller inte.


 


17/11 Onsdag

Idag var jag i skolan, för första gången på den här veckan. Sluta vid 20 över 3, igentligen halv 4. Kom ändå hem vid 5 över fyra, för bussen kommer inte förrens 5 i 4. Direkt när jag kom hem så åt jag först mat och sen gick jag ut i stallet. Hann tyvärr inte köra idag heller pga utvecklingssamtal. Har inte hunnit med så mycket mer idag, imorgon ska jag köra på åkern om det fortfarande är minus grader ute.
Om en timme blire greýs anatomi :D



16/11 Tisdag

Har vart hemma idag med. Men imorgon måste jag gå till skolan, har utvecklingssamtal imorgon kväll. Kom nyss in från stallet, har även hunnit fota lite. Det var kall dimma på åkern bakom huset så jag passa på att fota lite då. Här kommer några bilder.



 












Där var några av alla 60 bilder jag tog.



Gårdagen (15/11)

Var hemma hela dagen, mådde illa och hade ont i huvudet. Gick ut vid tre tiden och fixa allt i stallet, vart färdig vid halv fyra gick in och titta på tv. Sen när pappa kom hem så gick jag ut och tog in Cox, var världens skitväder igår. Han fick och torka med fleécetäcke på till jag gav honom sin "krubbmat". Följde med pappa till returen och kasta massa skit och sen vart det att titta på tv hela kvällen sen. 


 


14/11 Söndag

Vart väckt kl 8:30, skulle ge pappa trisslotter ihop med min lillesyster som inte kunde vänta tills jag vakna. Gick ut ganska tidigt till stallet och körde honom vid gruvan, han skötte sig ganska bra. Var väldigt stark men annars gick det bra. Kom hem och gick med till farfar och fira farsdag där ett tag, sen hem och mocka och fixa i stallet. Åkte till Sorf och hade teori, och nu sitter jag här och ska snart äta mat, mina storesyskon är här och firar pappa. 
Nej, nu ska vara lite trevlig. 


   

13/11 Lördag

Just nu sitter jag och äter mitt lördagsgodis, Linnéa åkte nyss hem. Cox fick en skrittpromenad runt gruvan med Wilma på ryggen, var inte så ansträngande. Vet inte vad jag ska göra nu, blir väl att titta på tv senare. Men de flesta program börjar vid 8.
Ha en fortsatt trevlig lördgskväll.



12/11 Fredag

Idag sluta jag vid 2 tiden, gick ner på stan ett tag och köpte present åt pappa som fyller hela 51 år idag. En gammal gubbe helt enklet :P Cox får vila idag med är så halt och slaskigt + att min farmor och farfar kommer och äter tacos ikväll och till efterrätt blire daimtårta.



11/11 Torsdag

Idag fick Cox vila.


10/11 Onsdag

Idag fick jag sluta en halvtimme tidigare :D Sluta kl 3 istället för halv 4. Åkte hem och bytte om nästan på än gång och sen ut till stallet och mocka och fixa allt, sen skynda jag mig in och satt på mig överdragsbyxor och mina långa gummistövlar. För det vart ett litet tömmkörningspass bakom på åkern, Cox tyckte det var jätte roligt att skutta och hålla på att trixa men imellan åt så skötte han sig jättebra. Han vart inte ett dugg svettig men jag vart desto mer, jag kan inte fatta att jag orka pulsa i snön förra vintern då det var trippelt så mycket snö. Men jag höll inte på så jätte länge för jag tror dom får snabbare mjölksyra när dom får ta i lite mera.

Om en halvtimme blir det grey´s anatomy :D


9/11 Tisdag

Cox fick vila idag pga att jag var på afrodans och sen att vi har snöstorm här i Sala just nu och det skulle hålla på ända till imorgon :( Vill inte ha snö än, det kan vänt fram till December nångång. 
Imorgon så ska jag försöka köra honom men det beror lite på vädret också, men vi får se.
Tog några kort nu ikväll på hur mycket snö som det har kommit redan, och det snöar fortfarande.









  

8/11 Måndag

Idag har Cox fått haft sitt vintertäcke, var ju - 11,7 ute så han tyckte det nog var skönt. Kom hem runt 10 i 4 idag och bytte om direkt och gick ut och tömmkörde honom på åkern vi har bakom huset. Han skötte sig skapligt bra, på slutet fick han skritta av på cykelbanan på lång töm eller vad man säger.

Jag sa ju igår att jag skulle berätta varför jag var så glad, jo det är så att den 4:e December ska jag på körträning ute i Salbohed så nu kommer jag att försöka motionera honom så mycket som bara går fram tills den 4:e.






HAPPY!

Ja, nu är jag glad. Skriver mer imorgon om det... :D



7/11 Söndag

Har varit och ridit på Sorf idag, gick skapligt bra men det är mycket som kan förbättras. Hade tänkt kört idag men det vart så kallt redan - 5,1 ute, brr. Nej, men det lutar åt ett tömmkörningspass imorgon, men vi får se.
Nu ska jag snart duscha och sen senare blire "vem kan slå Filip och Fredrik lite synd att det är samtidigt som "ensam mamma söker", men man kan ju titta på TV3 play.



 


7/11 Söndag

Ska snart gå ut och mocka och fixa maten, höt fixar jag när jag kommer hem från Sorf. Ska även försöka hinna med och köra idag.
Jag är glad just nu, kanske ska få vara med på en sak... skriver mer sen när jag vet mer säkert , men jag HOPPAS det går :)


Tycker denna bild är så söt:D


Resten av bilderna...

...ja här kommer dom andra bilderna som jag inte hann lägga upp i förra inlägget.


















Ja, det var några av alla 177 st kort det togs imorse :P



6/11 Lördag

Har redan gjort färdigt allt i stallet och har även hunnit fotat Cox, eller min lillesyster fota och jag höll i honom. Han är jättepigg min lilla nallebjörn, han hoppa och studsa och så vidare. Men här kommer några utav alla 177 bilder som vart tagna nu imorse.





















Laddar upp mer bilder senare.




 

Utrustning jag vill ha!



Ja, det är en del av allt jag vill ha. Allt är ju inte det snyggaste man har sett men jag slipper frysa i vinter, nu gäller det bara att tjata på mamma och pappa lite :P


 

5/11 Fredag

Cox fick tyvärr vila idag med, tänkte att min hals skulle bli lite bättre så att jag kan rida på Söndag. Nej, nu ska jag, mamma och lillesyster åka till åkrahallen och handla lite.



Bloggtävling!



http://satilaryttaren.blogg.se/2010/october/vinn-kingslandspannband.html#comment





4/11 Torsdag

Som sagt var jag till vårdcentralen idag och tog halsprov. Men som tur var var det bara en vanlig infektion så jag slapp penecelinet (stavning) :D Men jag får inte anstränga mig så mycket så vi får se om jag kör Cox imorgon eller inte.
Nej, nu blir det robinson snart :D



4/11 Torsdag

Mår inte så värst bra idag, har ont i halsen. Ska iväg till vårdcentralen vid kl 15:00 och ta halsprov :S hatar det men jag måste ju veta om det är halsfluss eller vad det nu kan vara. Jag hoppas att det inte är halsfluss eller halsböld, för då måste jag ta det ganska lungt och jag som hade tänkt kört Cox idag när det var så fint väder ute, men vi får se.
Skriver mer i eftermiddag/kväll så får vi se var det var med min hals:(:




3/11 Onsdag

Idag har det regnat till och från hela dagen, hästarna fick komma in och äta sitt lunch hö och så bytte vi täckena på dom för deras tunna regntäcke var helt genomsura. Innan jag och Linnéa släppte ut dom igen så borsta vi dom eller Lola och Cox borsta vi. 
Har inte gjort så mycket mer, eller jag och Linnéa baka kärleksmums inte så ovanligt att vi bakar det gör vi jämnt när vi inte har något annat att göra.

Nej, nu blir det snart bonde söker fru och grey´s anatomy eller hur det stavas.


 


Bloggtävling!



http://lovicious.blogg.se/category/bloggtavlingar.html





3/11 Onsdag

Ja, verkar bli en till vilodag till för Cox om jag inte vågar trotsa regent vill säga. Just nu spöregnar det ute, men om jag har tur kanske det iallefall minskar tills senare i eftermiddag. Om det inte gör det så får jag bara borsta och mysa lite med han idag:) Men vi får se, nej nu ska jag klä på mig och sen vet jag inte vad jag ska göra. Titta på beck ?






2/11 Tisdag

Ja, som jag lova så kommer en bild på hur jag och Linnéa ser ut:P



Ja, vet inte om vi såg så läskiga ut faktiskt men en sak kan jag säga er det gjorde jävligt ont att borsta ut håret sen.
Jag hade inget vitt lakan som jag fick ha sönder så jag fick ta mammas en gammal gardin, man tager var man haver eller vad man säger.


 

2/11 Tisdag

Ska snart gå ut till stallet och ge hästarna lunch hö och sen passar jag på att göra färdigt allt i stallet. Cox får vila idag pga att jag ska på afrodans ikväll.
Kanske lägger upp lite bilder senare idag på mig och Linnéa, men vi får se :P


 

1/11 Måndag

Idag har jag kört Cox, hade även sällskap i kärran idag av Linnéa. Han skötte sig bra idag :D Han vart ganska svettig idag, kan bero på att vi var två i kärran.

Nej, nu ska jag och Linnéa ta in hästarna och sen ska vi börja göra iordning oss in för spökvandringen.




RSS 2.0