31/7 Lördag

Nu sitter jag här ny duschad, kom in från stallet för en kvart sen körde en runda med Ida och Linnéa.Det var ett tag sen nu vi gjorde något tillsammans alla tre. Passet gick väl skapligt bra, men han blir så stressad när dom andra är med, men det är en bra träning det också. När jag kom hem så stretcha jag honom, 17 övningar vart det. Imorgon blir det nog att jag kör eller tömmkör vi får se.

Ny veckoplanering kommer även imorgon.  

 

 

      


30/7 Fredag

Somsagt var jag med Linnéa ett tag igår kväll, och då kom jag på idén att göra en vattenmatta, har tänkt på det ett tag men har inte blivit av förens igår. Vi använde oss av frigolit och en bit pressening. Vi börja med att skära ut ett stort hål i frigoliten och sen spika vi fast presseningen på kanterna. Här kommer två bilder på den.

 



Jag tyckte den vart bra för att vara första gången vi gjorde något sådant.



30/7 Fredag

Idag får Cox vila igen lite pga vädret och att jag ska till Linnéa ikväll. Jag skulle igentligen följt med till Sorf men jag skulle inte hinna heller för jag har nyss duschat och tur var väl det för nu regnar det som.. jag vet inte vad ute just nu.



29/7 Torsdag

Cox får vila idag med pga vädret, just nu står han inne med ett varmt och mysigt fleceétäcke.





29/7 Bloggtävling!





http://mlidahlgren.blogg.se/category/blogg-tavlingar.html 

Nu håller alla tummarna för mig.

28/7 Onsdag

Har målat färdigt stallet idag, jag och min lillesyster gjorde det vi börja måla när kl var vid 10:15 och var färdiga kl 11:45 kanske. Var j*vligt bra om jag får säga det själv :P
Här kommer för och efter bilder somjag har lovat.

Före:


En vägg av Lolas box.


En vägg av Cox box.


Andra väggen av Cox box.


Bjälkarna runt boxväggarna.


En av väggarna ute i stallgången.


Den största av väggarna i stallgången.


Efter:


Lolas boxvägg.


Cox ena vägg.

                                    Cox andra vägg.

                                   Bälken runt boxväggen.

                                       Ena väggen i stallgången.



Den största väggen i stallgången.


Jag tyckte det vart en jättestor skillnad, på den sista bilden kan det se ut som om väggen är lite grå men innan färgen har torkat så är den lite gråaktig..



28/7 Onsdag

Idag får Cox vila helt, han verka så trött igår och ville inte alls det jag ville så vi gör något imorgon istället.

                                     Min lilla stjärna.



27/7 Tisdag.

Idag har jag och Cox provat på en ny slags träning.. nämligen agility för hästar! Jag använde mig utav ett däck, pressenning, ett hinder på ca 40cm och en planka. Det gick faktiskt skapligt bra för att vara första gången! Så jag är nöjd!

Jag började med att han skulle gå över pressenningen vilket han klarade utmärkt.. sedan skulle han ställa framhovarna i ett däck vilket inte gick lika bra. Han förstod inte riktigt idén med det hela men efter att jag lyft i hovarna så gick det helt okej! :) Nästa moment var att han skulle stå med framhovarna på plankan.. det var också lite svårt i början men gick även det helt okej i slutet. Efter plankan var det hindret gick inte speciellt bra och det har han gjort massor med gånger förrut, han vägra och ville absolut inte hoppa.Tillslut kom han iallefall över, men sluta sedan med det momentet och skrittade av honom. Testa även på att stretcha honom efter passet, han tyckte nog att det var skönt.. här kommer lite bilder från passet och stretchingen:)


   
Här var han duktig.


Här gör Wilma övningen med Cox.


Här var momentet däcket gick väl sådär.

Här kommer bilder på stretchingen


stretchar frambenet


stretchar rygg och något mer kom inte ihåg nu var det var.



26/7 Måndag

Jag gör inte det jag har lovat, har inte följt veckoplaneringen. Det får bli vila för Cox del idag, är sånt tråkigt väder och pappa har flyttat över fåren på det gärdet vi har ridit på. Jag vet att det är dumt med bortförklaringar, men men.
Men ska försöka skärpa mig.


  



25/7 Veckoplanering

Här kommer veckoplaneringen för v.30. Jag följde inte förra veckans planering så mkt, men ska försöka skärpa till mig:P Som jag skrev i förra veckans planering så stod det att jag skulle börja massera och stretcha, jag ska försöka börja stretcha han nu efter varje pass.

Måndag: Köra, anntingen runt gruvan eller på gärdet + stretching.

Tisdag: Köra, anntingen runt gruvan eller på gärdet berorpå vad jag gjorde på måndagen + stretching.

Onsdag: Vila/skrittpromenad stretchar om jag går på en promenad.

Torsdag: Vila/skrittpromenad stretchar om jag går på en promenad.

Fredag: Longera/tömmköra +stretching.

Lördag: Vila.

Söndag:  Köra+ stretching.



25/7 Söndag

Idag är det ett riktigt skitväder ute, men regnet behövs verkligen. Hästarna gick ute inatt, men mamma och pappa tog in dom tidigt imorse så dom fick torka lite. Sen när kl var vid 12 så hjälptes pappa och jag åt med att ta ut dom igen, Cox fick faktiskt ha sitt regntäcke och kommer nog ha det hela natten om dom ska gå ute vill säga. Vi hade ju målat om i stallet och det första Lola och Cox gör är att skita ner boxväggarna, hann faktiskt ta kort på boxarna igår, men i själva stallgången är det inte färdigt måöat än så för- och efterbilder kommer någon dag framöver. 
Jag hade ju tänkt ta kort på vad han har för utrustning på sig vid olika tillfällen , men det blir inte nog så idag. Igår kväll när jag satt vid datan leta jag fram lite stretchingövningar som jag ska gör varje gång efter ridpasset har jag tänkt. Så han inte blir så stel, och det kommer nog hjälpa både mig och honom.



    
Min lilla gris :D



24/7 Lördag

Igår kväll följde jag med Linnéa hem, vi sov hos Linnéas moster för Linnéa va kattvakt. Dom hade 5 små jättesöta kattungar. Skulle vilja ha en men vi har redan två katter och en till skulle bara bli jobbigt. Vi titta på twilight igår kväll och imorse när vi åt frukost vid 12 titta vi på New moon.

Kom hem hit när kl var vid 3. Gick ut på en promenad med Cox ca 60 min. Massera och stretcha även Cox, han tycker det är skönt. Imorgon kommer Cox få vila, har tänkt lite på att ta kort på utrustning han har på sig tex när han kör, åker transport mm.

Här kommer lite bilder från idag när vi var ute och gick.


Hemma på stallplanen innan vi börja gå.


Han är inte världens lättaste att ta kort på när man går, här vart det väl ganska hyffsat.


Här är en bild som vart dålig.


Det börjar gå mot höst nu, blää :(


Tänkte även påminna er om min andra blogg http://begagnatsaljes.blogg.se/





 

23/7 Fredag.

Vet ni vilken födelsdag det är idag.. jo det är Cox som fyller 13 år.
Cox firar sin födelsdag genom en lyckad träning och en god belöning.

Har som sagt tränat idag redan, börja med att skritta, trava och galoppera fram honom, la även in lite halter när han ville dra iväg. Efter att han lungnat ner sig lite så börja jag med sjävla övningen som såg ut så här



Börja med att skritta första gången.. Sen när han visste vad han skulle göra så börja vi att trava fram till plankan gjorde halt, stod stilla i ca 5 sek fortsatte att trava igenon "vägen" gjorde lite svängar huller om buller sist men inte minst kom slalomet. Sen gjorde jag även att jag galoppera fram till plankan och fortastte resten i trav. Här får ni se övningen i en lite film.

Kändes helt okej idag, tror han har skärpt till sig nu när han vart ett år äldre.


21/7 Onsdag

Vart ändrade planer, vi målar idag istället. Vi kanske inte blir färdiga idag men ska försöka. För och efter bilder kommer. 
Idag blir det vila för Cox, ska på poolparty ikväll:D

  


20/7 Tisdag

Idag har vi städat stallet, var en heldel smuts. På tosrdag blir det att måla och det kommer bli superfint.

Vart ingen körtur idag, utan jag tömkörde. Gick inte speciellt bra, om jag ska vara riktig ärlig så gick det skitdåligt. Ingen som vill köpa en "gullig" shettis för en krona eller två? Nej, skoja bara han kan om han vill, men inte idag. Den lilla jäveln putta omkull mig idag flög som en vante. haha :D 
Börja med att jag försökte få honom att gå i form i skritt, gick sådär. Trava lite grann men han trassla mest in sig i tömmarna. Hade även ställt upp ett litet hinder på 30-40 cm, som jag tänkte att han skule hoppa på en volt. Men det gick inte som jag hade tänkt. Men mot slutet så hoppa han två gånger helt okej.
Här kommer lite bilder från dom stunderna han skötte sig någorlunda bra, men dock inga när han hoppa.



När han trassla in sig i tömmarna, då vart matte lite sur.  


Här planerar han att gör något hyss.

Här ska han äta lite gräs.


För och efter bilder från stallet kommer på fredag när vi målat färdigt stallet.

 

 


20/7 Tisdag

Ja, som sagt var jag och fiska igår. Fick två små abborrar men inte ens katterna ville ha dom. Nu idag om bara några minuter kommer Ida och Linnéa så ska vi börja städa ur stallet. Ska måla om där i veckan,ska ta lite före och efter bilder.
Kör senare idag.

Vill även tipsa om en annan blogg som jag har gjort, kanske har härmat Linnéa lite men men.

www.begagnatsaljes.blogg.se 


    


Veckolplanering V.29

Veckoplanering V.29

Måndag: Ev tömköra, annars vila

Tisdag: Köra

Onsdag: Tömköra, klättring vid gruvan

Torsdag: Vila

Fredag: köra

Lördag: tömköra

Söndag: Vila

Kommer även börja massera och strecha Cox lite grann.

 


18/7 Söndag

Idag har jag faktiskt tömkört Cox, både lite i skritt och trav på åkern. Har ju även vart hästvakt den här helgen åt Lola Linnéas häst, har dock bara smörjt in henne och mockat, åska igår och då fick dom stå inne.
Imorgon vet jag inte om jag hinner tömköra ska till min farbror i Tärnsjö och fiska med Wilma och pappa, kommer ev bilder. Men om jag hinner tömköra så har min lillesyster lovat mig att ta lite bilder. 

  

15/7 Torsdag

Idag hat det inte hänt så mkt, mest tagit det lungt.

Cox har iallefall gått ute nästan hela dagen idag och imorgon ska han få gå ute dygnet runt igen så får vi väl se hur han reagerar på hovarna, men jag tror inte det ska vara några som helst problem.
Imorgon blir det nog tömkörning på gärdet, men dock bara i skritt.




14/7 Onsdag

Nu i kväll så borsta jag honom, och ställde ner hovarna i vattnet. Tänkte ev tömköra på Fredag dock bara i skritt på gärdet. Skriver mer imorgon.

 


14/7 Onsdag

På bloggsidan har det vart dött nu ett tag för min del, har vart så himla varmt ute och har inte orkat sitta vid datan så mkt. Ska försöka skärpa mig, och nu när jag inte kan köra Cox på ett tag så kommer det va ännu mindre att skriva om.

Den lilla semestern vi hade var bra, himla varmt va det iallefall. Vi va på universeum och  Liseberg sen gjorde vi naturligtvis lita annat också som tex att shoppa. Va iallefall skönt att komma bort från det vardagliga livet ett tag. 
Hade naturligtvis med kameran så det vart "lite" bilder eller rättare sagt 432 bilder, men vissa kan man radera på en gång.

Den här fågeln va lite aggresiv, den vakta sitt revir så det var bara att hålla bort fingrarna.


En fisk som såg ut att lysa.


Någon fågel.



ostindiefararen låg alldeles utanför vårat hotell.


 Göteborgshjulet, jag va faktiskt lite rädd för jag hatar höga höjder.


Man såg hur långt som helst.


Laddar kanske upp mer bilder i kväll, orkar inte sitta och vänta i flera minuter på varje bild.


11/7 Söndag

Vill bara säga att vi har kommit hem nu från Göteborg och att Cox mår bättre. Skriver mer imorgon.

 

8/7 Torsdag

Idag har det inte vart så rolig dag. Det börja redan igår att Cox var jätte ömfotad men vi lät det va, men imorse var han lika så mamma ringde veterinären. Så veterinärenkom ut, hon ville se hur han rörde sig, men Cox vägra gå. Hon titta på hovarna och dom var absolut för mkt verkade, han hade ingen feber men däremot puls i alla benen som dom absolut inte ska ha. Han har en början på dubbelsula på bakhovarna, det menas att under hoven liksom om man säger själva sulan som man ser så är det ett till lager under som man inte ser och det sviktar på Cox och det ska det inte heller göra. Så om det inte börjas fixa vid nästa verkning så i värsta fall kan det komma in smuts och skit i det mellanrummet och bilda hovbölder. Men det går att fixa genom att gipsa på något sett. Men nu äter han smärtstillande och ska gör det i fem dagar, han står även i box på mjukt underlag. 

Nu kommer jag och familjen åka bort till Göteborg i morgon och är borta resten av helgen, men Linnéa kommer att ta hand om Cox, så det blir nog bra. Kommer bilder från Göteborg sen när jag kommer hem på Söndag.


       
Min lilla gris :D


7/7 Onsdag

Fint väder ute idag, idag vi halv 12 så åkte vi ut till älgparken i morgongåva och åkte en tur och klappa älgar. Jag var faktiskt lite rädd omjag ska vara ärlig, dom var jättestora bortsätt från Kalle och Kajsa två små kalvar som var tvillingar. 

Hade ju tänkt köra Cox idag men han var jätte ömfotad sen igår då hovslagaren var här, han vill knappt gå. Man blir lite fundersam, men han har inga temperatur skillnader i hovarna, magen kurrar och det börja efter igår då hovslagaren var här. Så jag hoppas att det är det och inget annat. Så jag kör troligtvis imorgon om det är bättre vill säga.

Här kommer lite bilder sen dagens "äventyr"


 

Han hade även 1032 st tomtar i olika storlekar och färger. Här är bara en liten del av alla tomtar.



Kaniner, fanns en med jätte stora öron.

 
Hästar


Älgar så klart, är står Göta och äter pellets.


Här är Göta med sina små kalvar Kajsa och Kalle.

 Här var den största älgen i älgparken, han hette Gunde.

 
Jag tror det var Holger.

Har fler bilder men orkar inte sitta och vänta ca 2 min på varje bild+ att jag kom inte ihåg vilken som var vilken.


7/7 Bloggtävling




6/7 Tisdag

Cox fick vila idag hade tänkt kört men så vart det inte, följde iallefall veckoplaneringen. Imorgon står det att jag ska tömköra+klättra vid gruvan, men jag tror att det blir att köra på gärdet och tömköra på torsdag istället.
Idag var hovslagaren här, så han verka Cox hovar och skodde Charm. Cox tycker det är jätteskönt han står nästan och sover :)

Ikväll när jag skulle åka till farmor & farfar och vattna i växthuset så såg jag att Charm låg ihagen som han alltid gör så jag skynda mig att hämta kameran. Han använder höt som madrass, så Lola får äta runt honom :P





 


5/7 Måndag

Ja, som sagt så var min kusins barn här idag och åkte kärra och bada i vår pool. Vart inte så himla lång runda var ändå ganska varmt även om det var svalare idag än ígår. Skritta och trava bara. Imorgon ska jag nog träna lite på ett av pappas gärden om det är fint över natten och imorgon, så det inte blir lervälling. 
Ska be Wilma fota lite då.


  

5/7 Bloggtävling

Jag är med och tävlar om ett par solglasögon hos Tävlingsryttaren  http://tavlingsryttaren.se/2010/july/bloggtavling.html



Nu är det bara att hålla tummarna.


5/7 Måndag

Jag har ändrat lite på veckoplaneringen, hade glömt bort att vi ska ner till Göteborg i helgen. Så nu är det ändrat.


 

4/7 Söndag

Kunde inte blogga igår, jag hade dataförbjud. Så jag var ute i det varma vädret istället. Var med linneá igår och idag, vi sov i tält var jätte varmt i morse. Vid ca kl 12:00 så kom Ida också, hon har vart i Norge i en vecka och fiskat. Såg bilder från Norge på hennes nya systemkamera, så nu vet jag vad jag vill ha för en, en D5000.

Idag har det vart över 30 garader, så jag, Linnéa, Ida och Wilma bada i vår pool. Kunde ju inte köra förens ikväll, så jag och Linnéa red från stallet kl 19:30. Var fortfarande varmt då men inte lika.
Han skötte sig jätte bra idag, nu går han till och med i form ibåde skritt och trav utan snodd. Hade bara på snodden ett tag idag, så det går framåt iallefall.

Imorgon kommer min kusins barn och ska vara här så ska vi åka kärra och bada i poolen om det är varmt. Skriver mer imorgon.



4/7 Söndag

VECKOPLANERING V.27

Måndag:
Köra en lugn runda

Tisdag:
Vila

Onsdag:
Tömköra och klättra

Torsdag:
Longera/Köra

Fredag:
Vila, jag och familjen åker till Göteborg

Lördag: Vila, är i Göteborg

Söndag: Vila, kommer hem från Göteborg





2/7 Fredag

Idag har det vart en varm dag, är fortfarande varmt ute. Har hunnit ganska mkt idag, smörjt selen+ tränset, vart till granngården och köpte flugmedel och tömkört runt gruvan. Lura med min lillesyster att fota medans jag tömkörde, några bra bilder vart det. Hade snodd på han idag också, han jävlas lite i början att han inte skulle gå från gården, men sen så gick han fint. Gick över stenhavet som vi kallare, är mkt sten där så han får tänka lite när han går. Jag tycker det är ganska bra att dom får varierat underlag, tror inte att det är bra att vissa hästar bara får gå på mjukt underlag eller hårt osv. För när jag kör Cox blir det oftast grus- och asfaltsvägar och då behöver han inte tänka så mkt.

Här kommer bilderna:

   


Han kan om han vill


volterna runt träden som jag visa med min "fina" tecknig i paint :P

Här är bilderna på flugmedlen jag köpte:

 
Har hört att det är bra, och Cox är ju så hilma uppäten så det är bara att försöka med allt.


Hästsalvan tycker jag är ganska bra, kanske hjäpler mer nu när man har båda två medlen på, vi får väl se.


När det är så här varmt ute och det inte är fuktigt i gräset brukar jag fylla en hink med vatten och ställa ner en hov i taget, då blir hovarna fina igen. För när man änvänder hovfett så stänger man ut fukten så då bli hovarna ännu torrare, är vad jag har hört. 


7/6 Bloggtävling

Jag är med och tävlar om en GPA-hjälm hos http://lovicious.blogg.se , nu är det bara att hålla tummarna.





1/7 Torsdag

Imorse väckte mamma mig vid 08:00 tror jag kl var, skulle hjälpa pappa flytta fåren. När vi kom hem så bytte jag bara om och sen åkte vi ner på stan, eller rättare sagt till mekonomen. Sen vidare till åkrahallen och panta flaskor och handla, åkte hem och åt lunch. Efter att jag hade ätit så var det så mulet att jag städa mitt rum, behövdes om jag säger så. 

Jag trodde inta att det skulle bli strålande sol idag, men det vart det nu på eftermiddagen så jag körde Cox runt gruvan. Hade snodd på honom, nu börjar han även gå finare i traven, tog av snodden den sista biten och lät han galoppera lite, han skötte sig jätte bara idag:D Vi börjar gå framåt.

Imorgon står det igentligen på planeringen att jag ska köra, men det blir nog att jag tömkör istället får jag också lite motion xD     




RSS 2.0