Nyårsafton !

Ja, somsagt så är det nyårsafton idag. Börja med att jag vakna vid nio tiden och sen var vi ner på satn. Titta på veteran fotbollen i Idrottshallen, sen efter att vi tittat på det ett tag så gick jag till Lindex och så hitta jag två tröjor på Rean, för 129 kr eller vad det nu kosta.

Nu ska jag skala räkor och sen äta god mat och fira det Nya året. Jag skriver mer imorgon om mina nyårslöften... 

Ha en bra kväll allihoppa, så skriver jag mer imorgon. 



 





30/12 Torsdag

Idag gick jag upp halv 7 och vid kvart i 8 bar det av till Idrottshallen. Min lillesyster spela julcupen och jag hjälpte till i kiosken. Så jag är ganska trött just nu. När vi kom hem vid kvart över 4 så bytte jag om direkt och fixa stallet, Cox fick vila pga av att jag var så trött och att det snöa. Men ska försöka hinna med och köra imorgon.


 



29/12 Onsdag

Idag vart Cox körd iallefall, han var extremt pigg. Men, jag vet det är mitt eget fel. Han skötte sig någorlunda bra även fast han var pigg, han sparka inte bakut och så utan var bara stark.

Min morbror var så snäll så när han åkte från sitt jobb i Västerås så åkte han in på Expert stormarknad och köpte den där mobilen :D Så nu har jag också en touch :D


29/12 Onsdag

Vakna vid halv tio tiden idag, har nyss duschat:D Om en timme ungefär ska jag ner på expert och fråga om dem kan få hem någon sån där telefon, men vi får se. Sen måste jag verkligen göra något med Cox idag, har sånt dåligt samvet. 
Skriver antagligen mer ikväll, ha en fortsatt trevlig Onsdag.




Jag vill ha barmark igen, hatar snön nu.


 

28/12 Tisdag

Idag vakna jag vid 9 tiden, åt frukost och sen titta på Änglagård- andra sommaren. Nu vill jag se tredje filmen :D Cox fick vila idag med, jag får ett så dåligt samvete men det är mitt eget fel. Jag har bara inte orkat, och jag hoppas att det inte blir så kallt dem har sagt imorgon för isåfall så ska jag köra imorgon.

Jag var ner på expert nu i eftermiddag och skulle köpa den där mobilen jag skrev om i förra inlägget, men alla var slut. Och dem visste inte om dem skulle få hem den heller, men jag ska ner imorgon och fråga igen för dem skulle ha något möte imorgon bitti. Men om dem inte skulle få in den så fanns det en LG på the phone house, men jag vet inte vi får se.


 

27/12 Måndag

Idag har jag inte gjort ett ett dugg känns det som, tittat på massa Eva & Adam avsnitt. Sen har jag naturligtvis gjort klart i stallet. Nu ska jag snart koka lite makaroner och värma på köttbullar. 

Imorgon blir det nog att jag köper en ny mobil, såg en på mellandagsrean på expert en  huawei u8500 som ser ut så här:



Bild tagen från Google.

Men vi får se.



Juldagen !

Vakna vid halv 10 idag, åt frukost och sen vid 12 tiden så gick hela familjen + Cox på en promenad. Han har extremt mkt överskotts energi, men så är det när det inte går att göra något pga kylan.
Julaftonen igår var jättebra, fira jul i mjukiskläder iår, äh var ju ändå bara hemma. Var bara min storesyster och morbror här igår. 
Det här fick jag i julklapp

 

Jag fick nästan allt jag önska mig, tack alla som jag har fått julklappar ifrån :D






24/12 JULAFTON !!!!

Vakna vid kvart i 8 imorse, vid kvart i nio så åkte vi till åkrahallen och köpte det som fattades till julbordet. Sen vidare hem till min storebror och hans tjej och åt frukost :D Fick julklappar av dem, fick 500 kr på Lindex så nu ska jag köpa kläder:D

Ha en bra jul :D





 

23/12 Torsdag

Cox fick vila idag med, men det är så otroligt kallt så jag kommer frysa ihjäl om jag skulle köra. Och sen så börjar jag bli förskyld inte roligt dagen före julafton. Jag vet inte om jag kommer hinna blogga imorgon, men jag säger det nu GOD JUL önskar:


 



 


23/12 Torsdag

Har nästan precis städat färdigt mitt rum, vart fint :) Nu ska jag byta om och sen åker vi och hämtar mamma som slutar jobba vid 1-tiden sen ner på stan. Ska försöka köra idag, är bara 13,7 minus ute :D Jippi, jag känner verkligen att det börjar gå mot vår nu :P

Nej, nu ska jag skynda mig om jag ska hinna med ner på stan.


22/12 Onsdag

Ska snart gå och lägga mig, kylan gör så att man går och spänner sig och sen får man ont i huvudet och blir trött. Pappa sa nyss att det var redan 27,5 minus ute, jag säger det igen jag HATAR vintern. Men det är fan inte normalt att det är så här kallt.

Nej, nu ska jag inte klaga mer utan styra min ben till sängen. Syns imorgon då jag antagligen har bilder på våran julgran som vi ska klä imorgonkväll :D

   

22/12 Onsdag

Jag har gjort en göra lista tills imorgon, ska försöka börja städa rummet lite smått ikväll. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag. 

Här kommer listan som jag gjorde nyss.






  

JULLOV!!! :D

Äntligen har jag också fått jullov nu :D
Jag hade somsagt sovmorgon imorse och sov till halv 8, när jag vakna visa termometern -27,5 grader. Jag tänkte att detta kan inte vara sant men det var det.

Hästarna står fortfarande inne, ingen av dem har varit ute än och jag tror att Cox kommer få vara inne hela dagen, jag tycker synd om dem om dem måste få stå och frysa. Cox kommer få vila idag med,men jag ska borsta honom och så tror jag, jag tänker iallefall inte köra i denna kyla.


 

21/12 Tisdag

Idag börja vi vid halv 10 så jag fick sovmorgon till kl 07:30 = skönt. (har det imorgon med) Fick skjuts av mamma till ksg där vi skulle titta på lärarnascabarén, mötte Sanna och Fanny där. Sen vid halv elva så var cabarén slut och vi var tvungna att GÅ tillbaka, jag kände inte mina lår och kinder när vi kom tillbaka till Ekeby, var säkert -17. Sen var det igentligen meningen att vi skulle ha tipspromenad i stadsparken, men ingen i våran klass ville göra det i kylan så vi fick titta på film istället :D
Vi fick sluta vi 14-tiden men jag fick ändå sitta och vänta på bussen i en trekvart. Bussen skulle komma kvart i tre, så jag gick ut 20 i 3 och ställde mig och vänta på bussen. Och naturligt vis var den försenad 10 min så då kände jag inte mina lår då heller, sen var jag tvungen att gå ca 450m hem och då var det nästan så jag börja grina för att det var så kallt. HATAR vintern !!!

Sen efter att jag hade fått tillbaka värmen och efter maten så gick jag ut i stallet och fixa det, Cox fick tyvärr vila idag med, men jag tyckte även synd om honom om han skulle få anstränga sig i -22 grader som det var här här hemma. Men jag frös inte i stallet iallefall. Om jag ska börja uppifrån så hade jag en mössa, sen en T-shirt, tjocktröja,fleécetröja och vinterjacka. Sen på nederdelen hade jag longkalsonger, mjukisbyxor och termobyxor och på fötterna hade jag ett par tjocka strumpor, ullsockor och mina vinterstövlar. Och det var precis lagom, jag svettades inte och jag frös inte så det var precis lagom :D 




 

20/12 Måndag kväll.

Har inte haft tid till att blogga förrens nu. Eller haft tid, rättare sagt inte haft lust. Cox fick vila idag, hade ingen lust och motevation som jag aldrig har på vintern. Jag tog in håästarna vid 5 tide, vart tidigt men jag och min lillesyster var ensamma hemma till kl 19:30 för pappa var ute och ploga snö. Pappa sa att han skulle komma hem vid 20:30, så det var därför jag tog in dem så tidigt. 
Imorgon börjar jag 9:30 men ska träffa Fanny vid 09:05 vid ksg därvi ska ha cabaré på morgonen, får skjuts av mamma dit, men får antagligen gå tillbaka till skolan sen efter det. Och imorgon som det skulle kunna bli -20, brr. Men vi får helt enkelt se vad morgondagen bjuder på.

Ha en fortsatt trevlig Måndagskväll/natt.


   
Har lust att fotografera, ska försöka ta lite bilder på Onsdag eller Torsdag och såklart på julafton :D Bara 4 dagar kvar eller man kan säga 3 dagar och några timmar. Jag längtar...


19/12 Söndag

Idag är det fjärde advent, bara fem dagar kvar nu till Julafton :D Jag längtar så in i tusan, jag älskar stämmningen, maten och så klart att få julklappar. 

Cox fick vila idag, bara för att det har snöat hela dagen och jag hade ingen lust att få snö i ansiktet, det räcker bara med kylan.

 

Gårdagens pass 18/12

Igår körde jag honom på gärdet, pappa har plogat upp ett varv där. Jag krävde inte så mkt av honom utan jag bara lät honom springa av sig sin överskotts energi. Var väl några gånger han tog tag i bettet och bara öka farten, men jag fick tillbaka han ganska fort. Annars gick det bara bra.


 

17/12 Fredag

Linnéa åkte nyss hem :( Har inte gjort så mycket idag, eller vart i skolan till 5 över 2, sen hem och gick ut i stallet. När jag kom ut så var Linnéa där och hon hade mockat åt mig som tack för hjälpen för att vi tog hand om Lola igår :D Efter det så följde hon med in och sen åkte vi och hämta Wilma hos en kompis och sen vidare till Åkrahallen där vi handla godis och saker till tacos :D 
Cox fick föressten vila idag, men imorgon ska jag iallefall göra något med honom.

Nej, nu ska jag inte göra något. Har grymt tråkigt just nu.

 

14/12 Tisdag

Hejsan!

Har känts som fredagn hela dagen idag, vet inte varför. Kanske för att vi inte har några läxor nu och att dagen var så kort sluta vid ett tiden. Åkte hem och titta på ung & bortskämd på svt play. Sen fäljde jag med mamma ner på stan köpte en julklapp och det är ända julklappen jag har tänkt köpt. Sen visa jag mamma två saker jag har önskat mig i julklapp. Det är en vågtång från OBH nordica och sen ett stativ till kameran.
Jag köpte även en fototidning som kosta 75 kr, det är fan värre än vad hästmagazinet kostar.

Nej, nu ska jag duscha och sen ska jag titta i fototidningen. :D
Cox fick föressten vila idag, då det var så kallt och mörkt när jag kom hem från stan.


Gårdagen 12/12 och 13/12 Idag

Igår så körde jag, hade tänkt att träna på övningen på ängen.Men det var för knöggligt så jag chansa att det inte var så halt runt gruvan. Och som tur var så var det inte det:) Träna på dem olika kommandona, och han var jätte duktig, så fort jag sa galopp och peta lite med spöt så börja han galoppera på en gång :D Så hela passet var possetivt, det ända negativa var väl att det var så kallt.

Idag fick han vila, imorgon ska jag nog köra igen, slutar tidigt och jag har inga läxor eller ska träna på ett matte jag har kvar att göra som jag ska göra på onsdag.Sen är det snart jullov :)






11/12 Lördag

Idag har jag inte gjort så mycket, vakna vid 10-tiden och sen slöa jag fram till halv tre. Duscha faktiskt vid 12, det var super ansträngande :P skoja. Sen vid halv 3 åkte vi till Sorf där det var luciashow, var bra faktiskt. Åkte sen hem vid kvart i fem och mocka och fixa stallet, efter det beställde vi pizza jga åt kebbabtallrik, mums :D

Imorgon ska jag försöka gå upp i skaplig tid för att både hinna köra Cox, fixa stallet och städa rummet innan min storesyster kommer. Har inte träffat henne på flera veckor, så det ska bli roligt :D


8/12Onsdag

Var hemma idag med, men jag bara pluggat hela dagen. Vid tre tiden gick jag ut och longera min lilla gris. Han kom ihåg s-ljudet gör trav och sen gjorde jag dem nya kommandona också så snart sitter det :D Jag longera bara i grimma, skulle ha haft tränset men det gick skapligt bra, han har så mycket överskottsenrgi så jag lät han galoppera av sig det.
Nej, nu ska jag laga lite mat och sen installera the sims 3, som kom idag :D



7/12 Tisdag

Var hemma idag med, men troligtvis blir det skolan imorgon. Har inte gjort så mycket alls, gjort klart en till skoluppgift och sen tittat på två filmer.
Nej, nu ska jag träna engelska.
Cox fick vila idag med.


6/12 Måndag

Vart hemma idag, mådde illa i morse :( Har faktiskt hunnit skickat in en skoluppgift nu på morgonen, som igentligen skulle vara inne för ett tag sen. :P 
Tror det blir att köra Cox senare idag, är bara -3 grder ute idag :)

 

Gårdagen 4/12

Ja, somsagt så var det körträning som gällde igår. Om jag ska ta allt från början så vakna jag vid kvart i 9, åt frukost och allt sånt där. Sen ringde Linnéa och fråga om vi kunde vara före träningen. Hon kom vid 11 tiden, sen gick vi ut och mocka och fixa allt i stallet, jag packa även ner dem sakerna jag skulle ha med mig. Borsta honom noga, sen var det så mycket tid kvar så jag satt på honom ett fleéce täcke och sen gick jag och värmde mig lite.Sen ut igen och hjälpte pappa att sänka bommen på transporten och sen fick inte kärran plats hel inne i kärran så pappa fick skruva av hjulen. Sen stanna jag kvar ute och börja sätta på han selen, täcket och transportskydden. Sen lasta vi in honom och han tveka inte ens att gå in i transporten, sen styrde vi mot Salbohed.
Väl framme så lasta vi ut och sen tränsa jag och sen gick jag och pappa med honom i ca en halvtimme, så han var väl framskrittad. Vid fem i halv fem så satt vi på honom kärran. Och sen vart vi insläppta, Mia som tränaren hette, spännde om kärran för att den inte skulle slå mot honom. Hon sa även att man inte fick gå bredvid hästen när den hade kärran på, så jag fick lära mig något nytt :D
Sen börja vi själva träningen, hon konstatera att han var kort i vänster sida tror jag det var nu. Så jag ska jobba dubbelt så mycket i vänster varv och även strecha lite, så skulle det bli mycket bättre. 
Jag är även tvungen att köpa en längre piska, för piskan ska vara som en skänkel när man kör. Jag ska även lära honom ny kommandon, så till skritt ska jag smacka, till trav ska jag göra s-ljud och så vidare. 
När träningen var slut så skynda vi att ta av selen och så, för det var så pass kallt så vi ville hem. Han var lite mer tveksammare att gå in i transporten när vi skulle hem. När v ikom hem så fick han lite kraft foder med morot och äpplen. 
Sen skynda jag mig in för att värme mig och sen vart det att hämta pizza :D

Här kommer filmen som jag lova, och det var tack vare Linnéa. 

    




3/12 FREDAG!!

Jag hann inte blogga igår, kom hem vid kvart i 4 sen direkt ut i stallet och sen vart det julbord på månsols med styrelsen i ungaörnar, Gott var det iallefall. Så Cox fick vila igår.

Idag sluta jag vid 2, men kom inte hem förrens kvart över 3 gick på stan ett tag. När jag kom hem så satt jag på mig mina nya termobyxor och gick ut i stallet, körde honom på ängen. Och jag frös bara lite, lite om fötterna men inget annat :D Vi körde lite galopprace på ängen, han tyckte det både var jobbigt och roligt. Jobba inte på så länge på åkern för det är ju körträningen imorgon. Skritta av han sen på cykelbanan. 
Jag kom inte in förrens halv 7 för jag smörjde alla lädergrejer, så nu blänker dem.

Skriver mer imorgon, och förhoppningsvis så blir det en film på körträningen imorgon, för Linnéa ska med och var min privata fotograf. :D

  

1/12 Onsdag

1 december idag, bara 23 dagar kvar till jul och jag har inte ens börjat funderat på vad jag ska köpa för julklappar. Fick sluta tidigt idag, redan vid 2 tiden men kag gick till mormor efter skolan där min lillesyster var för hon hade studiedag idag. Mamma kom vid kvart i 4 och hämta hos åkte och lämna Wilma på innebandy träning sen vart det granngården. Fick ett par vintestövlar så nu slipper jag frysa. Sen hem och fixa stallet, körde inte idag var 18 - ute när kl var halv 6.
Så har min dag sett ut.



RSS 2.0